Olympus OMD EM1

Πράγματι οι αισθητήρες της Sony έχουν ήδη καλύτερη συμπεριφορά από της Panasonic, οπότε αν οι νέοι είναι BSI προβλέπω βελτίωση μισό με ένα stop στον θόρυβο. Υπομονή, για φέτος δεν βλέπω τίποτα - πλην μεγάλης έκπληξης...

Απάντηση: Re: Olympus OMD E-M1

και εγω εκει το βλεπω αλλα δεν ξερω τι πιεση θα δεχθει απο αλλα προιοντα φουλ ανταγωνιστικα, π.χ. αυτη την στιγμη υπαρχει μια Σονυ 6000 στο πεντακοσαρικο που ειναι μικρομεσαιο μοντελο με ανωτερο συστημα εστιασης σε CAF απο την ΕΜ1 , το επομενο μοντελο της Σονυ στην κατηγορια αυτη (σε λιγους μηνες) θα εχει και σταθεροποιηση σιγουρα και με τιμη κοντα στο χιλιαρικο θα ειναι και 500ευρω φθηνοτερο απο την μελλοντικη ΕΜ1 ΙΙ ...
η Fuji αμεσα εντος του μηνα βγαζει την Χ-pro2 που ειναι ακριβως στην κατηγορια που λανσαρεται η ΕΜ1 ....
η Samsung εχει βγαλει δυο υπεροχα μηχανακια την ΝΧ1,500 και ζητημα χρονου να πλασσαρει και ενδιαμεσο...

φοβαμαι οτι ο ενας χρονος απο τωρα θα ειναι παρα πολυς και θα συμβει λιγο πολυ αυτο που εγινε με την Ε-5 που αργησε 1,5 χρονο να βγει και πολλοι αλλαξαν συστημα, το hires ειναι ενδιαφερουσα τεχνικη αλλα πρεπει αμεσα να την εξελιξει και να την παρουσιασει πακετο με ενα πιο εξελιγμενο αισθητηρα.

απο την αλλη οτι ειναι να βγαλει προτιμω να το αργησει λιγο παρα να το βγαλει ημιτελες ή με προβληματα (απαραδεκτο για εμενα το αρχικό λανσαρισμα της επαγγελματικης ΕΜ1 χωρις EFC ενω τα προβληματα με shutter shock ηταν γνωστα απο τις EM5,E-P5, οπως και αλλα προβληματα αξιοπιστιας που δεν αρμοζουν στο ονομα της εταιριας, καμενα EVF, αποσπωμενα hidge, προβληματικη πισω ροδελα κλπ. ). Επισης παροτι πεταω στα συννεφα με τις προσθηκες που θα παρει το μηχανακι μεσα στο Νοεμβρη δεν μπορω να καταλαβω γιατι προσθηκες οπως το αθορυβο κλειστρο, το φουλ ηλεκτρονικο κλειστρο , η πρωτη ηλεκτρονικη κουρτινα σε χρηση CAF, η ταχυτητα 1/16000 κλπ. επρεπε να κανουν 2 ολοκληρα χρονια να μπουν στο μοντελο.... αν αυτα ηταν ενσωματωμενα μεσα στον 1 χρονο το πολυ (που δεν υπηρχαν καν στον ανταγωνισμο) το μηχανακι θα ειχε πουλησει διπλα και τριδιπλα ....

Από τότε που λανσάραν οι εταιρείες τα Quarters, τρέχουν όλοι να προλάβουν τα αποτελέσματα - και εμείς γίναμε οι beta testers... :smash:

Re: Απάντηση: Re: Olympus OMD E-M1

Επισης παροτι πεταω στα συννεφα με τις προσθηκες που θα παρει το μηχανακι μεσα στο Νοεμβρη δεν μπορω να καταλαβω γιατι προσθηκες οπως το αθορυβο κλειστρο, το φουλ ηλεκτρονικο κλειστρο , η πρωτη ηλεκτρονικη κουρτινα σε χρηση CAF, η ταχυτητα 1/16000 κλπ. επρεπε να κανουν 2 ολοκληρα χρονια να μπουν στο μοντελο.... αν αυτα ηταν ενσωματωμενα μεσα στον 1 χρονο το πολυ (που δεν υπηρχαν καν στον ανταγωνισμο) το μηχανακι θα ειχε πουλησει διπλα και τριδιπλα ....

Αυτή την απορία έχω και εγώ Κώστα αλλά από την άλλη χαίρομαι που έχω διαλέξει μια εταιρεία που αναβαθμίζει το ίδιο προιόν και το κρατάει ανταγωνιστικό ενώ άλλες εταιρείες βάζουν 3-4 features στο νέο μοντέλο και σε αναγκάζουν να πας σε νέα αγορά...

Πολλες νεες λειτουργιες που εμπλουτιζονται ακομη θα υπαρχουν στο νεο Firmware v4 που θα μας ερθει το Νοεμβρη, ηδη γινονται δοκιμες και διαρρεουν λεπτομερειες , μεταφραση απο ρωσικα:

https://translate.google.com/transl...-novak.livejournal.com/218629.html&edit-text=

Στο focus bracketing προστεθηκε ηδη λειτουργια χρονοκαθυστερησης για επαναφορτηση στουντιο φλας, αυξηθηκαν τα fps στο νεο silent mode (φουλ ηλεκτρονικο κλειστρο) σε CAF , απο 9fps σε 11fps με χρήση ταχυτητων κλειστρου εως και 1/16000, επιτελους πολλες νεες επιλογες στο focus peaking με ομαλη εικονα στο EVF κ.α., πολλες βελτιωσεις στο βιντεο (μικροφωνο,ενδειξεις,σταθεροποιηση,codec, πιο ομαλη κινηση της ιριδας συμβατων φακων κλπ.),

:worshippy:α και τσαμπα V-log στην ΕΜ5 ΙΙ.... αν δουλευει οπως στο βιντεακι που ποσταρουν στο νημα... (αντιθετα με την GH4)

Eνα ακομη review του επερχομενου εντος του μήνα firmware : http://www.mirrorlessons.com/2015/11/03/olympus-firmware-update-4-0-focus-stacking/

By updating the OM-D E-M1 with all the latest specifications, not only are they prolonging the life of their flagship camera but they are also instilling brand loyalty by taking care of their existing user base.
What’s more, with the introduction of Focus Bracketing/Focus Stacking, the camera has also become one of the most interesting products for macro photographers. It can easily become one of those features that you can’t live without if you like this genre of photography.
With all the amazing technology we’ve been seeing from Olympus over the past few years, I am very eager to see just what the second generation E-M1 will bring to the world of photography.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Η πλάκα είναι ότι αν θυμάμαι καλά, το κόλπο με το focus bracketing το πρωτοβάλανε στην TG4 - προφανώς ως test drive. Πραγματικά πολλή και ενδιαφέρουσα τεχνολογία...

The fact
Η πλάκα είναι ότι αν θυμάμαι καλά, το κόλπο με το focus bracketing το πρωτοβάλανε στην TG4 - προφανώς ως test drive. Πραγματικά πολλή και ενδιαφέρουσα τεχνολογία...

κοντα επεσες, το focus bracketing το βγαλανε περυσι με την TG3 και δουλευει μαλιστα αρκετα καλα και η πρωτη ακαθρεπτη που το ενσωματωσε ηταν φετος η ΕΜ10ΙΙ και τωρα η ΕΜ1 σε ακομη πιο εξελιγμενη μορφή όμως, αφου μπορει να βγαλει μεχρι και 999 φωτο με ριπη 11fps (και χρηση φλας) αντι 99 φωτο της ΕΜ10ΙΙ.

Το μοναδικο ομως χαρακτηριστικο του focus stacking των TG3,4 θα το εχει μονο η ΕΜ1 γιατι συμφωνα με την OLympus ειναι η μονη μηχανή με ικανο buffer για να αντεξει τους υπολογισμους που απαιτουνται στην συνθεση των 8 φωτο.

Το καλό ειναι οτι η Olympus δειχνει αποφασισμενη να κρατήσει την ΕΜ1 στον αφρο της τεχνολογιας μετα απο 2 χρονια ενσωματωνοντας της χαρακτηριστικα που δεν υπαρχουν σε αλλα ανταγωνιστικά μοντελα. Το σημαντικο ειναι ότι το κανει χωρις να υπολογιζει το κοστος και απο τον εσωτερικο ανταγωνισμό με νεωτερα δικα της μοντελα π.χ. προσθέτει πολλα απο τα βιντεο χαρακτηριστικα της ΕΜ5ΙΙ καθως και αναβαθμιζει την τριαξονικη σταθεροποιηση της ΕΜ1 σε πενταξονικη σε βιντεο.

Last edited:
Αυτή η εταιρεία μπορεί και πρέπει να λογιζεται σαν σοβαρή.
Οχι μονο το παλεύει με τις νεες τεχνολογιες, αλλα τις περνάει και στα υπάρχοντα μοντέλα της, δινοντας την απαραίτητη βαρύτητα στη σχέση της με τον πελάτη, ο οποιος αν δεν έχει πρόβλημα με το μέγεθος του αισθητήρα, δεν έχει λογο να φύγει απο αυτην.
Ένα μπράβο της αξίζει.

Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα σκάσουνε μύτη αισθητήρες BSI στην Olympus με κέρδος 1 stop, άρα προσωπικά θα δουλεύω με άνεση στα 1600Iso+πενταξονική σταθεροποίηση. Μάλλον δεν θα μου λείπει τίποτα...

Last edited:
Όταν λένε firmware με το 0 στο τέλος, εγώ πάντα περιμένω το επόμενο 01
Οι προγραμματιστές με καταλαβαίνουν...

Χαχαααα Δημήτρη μου καλύτερα να περιμένω ένα-δυο μήνες, την έχω πατήσει στο παρελθόν και ξέρω..

μπα τι δίμηνο, σε κοβω για κανενα χρονο μολις δεις την λιστα φακων που θελουν update για να ειναι απολυτα συμβατοι με το νεο firmware...-bye-

The full list of updated Olympus M.Zuiko lenses is as follows:
12mm f2.0
17mm f1.8 (not the f2.8 though)
25mm f1.8
45mm f1.8
60mm f2.8 Macro
75mm f1.8
7-14mm f2.8
12-40mm f2.8 Pro
40-150mm f2.8 Pro

Για αυτό κι εγώ τη "βγάζω" με sigma... μπελάδες στο κεφάλι μας να βάζουμε τώρα...

Λέτε να κάνω την αναβάθμιση και να ξεκολλήσω τον 12-60 από τη Μ-1 μου;

Αχχιλεα που θα βοηθησει το νεο firmware σε αυτο ? εκτος και αν εννοεις την ωρα που το κατεβαζεις ....-bye-

Το κατεβασα και εχω καμποσα να γραψω φυσικα τα περισσότερα είναι θετικα, υπάρχουν ομως και μερικα θαλεγα αρνητικα, ειδικα αν καποιος δεν ελεγχει τι του προτεινει η μηχανη , συντομα θα βρω χρονο να το κανω .....