Olympus OMD EM10

Απάντηση: Νέα Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

Μενού /γρανάζι/G και πρώτο στην σειρά το ρύθμιση ποιότητας .

Έχεις ενεργοποιημένο το να εμφανίζεται το γρανάζι στο μενού φαντάζομαι.

Εάν δεν βλέπεις το γρανάζι πας μενού/γαλλικό κλειδί κάτω κάτω και επιλέγεις εμφάνιση μενού .

Re: Νέα Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

Kι εγω που νομιζα πως το μενου της D3/300/700 ηταν το περιπλοκοτερο που κυκλοφορει..... :grandpa:

Να ξερες τι σκέφθηκα εγώ για την D700 που έπεσε κάποια στιγμή στα χέρια μου και είπα να ρίξω μια ματιά στα ενδότερα :smash::ernaehrung004:

Last edited:

Για δώσε το λινκ που βλέπεις την σύγκριση .. jpeg ἠ raw ??.

Ηλια, για μενα μιλαω...

εχω αυτη την στιγμη μηχανες και απο δυο στρατοπεδα και μολις τελειωσω με τις εξετασεις που δινω στο ΕΑΠ το αλλο Σαββατο, θα κανω ενα mini συγκριτικο για να δουμε τι ψαρια πιανουν ΕΚΤΟΣ dpreview...

Εχθές έφαγα μια πίκρα που ευτυχώς κράτησε λίγη ώρα . Εκεί που άνοιξα την μηχανή τελευταία φορά για να τραβήξω το τέλος της παράστασης του μεγάλου μου (αποχαιρετιστήρια γιορτή για τα παιδιά της έκτης τάξης) στο δημοτικό θέατρο , μου έβγαλε το μήνυμα : χωρίς κάρτα μνήμης . Την έκλεισα - άνοιξα και πάλι το ίδιο .
Άλλαξα κάρτα στα γρήγορα για να βγάλω ότι προλάβω και φυσικά λειτούργησε σωστά .
Αφού τελείωσε η παράσταση , ξανάβαλα την πρώτη κάρτα και με μεγάλη μου χαρά και έκπληξη είδα πως την είδε κανονικά .
Σας έχει τύχει κάτι τέτοιο έστω με άλλη μηχανή ; Να ετοιμάζεται η κάρτα να τα παίξει ;

Υπ´όψιν πως η μηχανή έσβησε μερικές φορές από μόνη της καθώς στα 5 λεπτά εάν δεν λειτουργήσει την έχω να σβήνει και ανοιγόκλεινα τον διακόπτη για να ξεκινήσει ξανά .

Νομιζω επλα εφαγε κολλημα η μηχανη και οχι η καρτα. Μουχει συμβει κανα 2 φορες πριν χρονια στην μ 810 αλλα η καρτα δεν επαθε κατι στην πορεια.

Εκτος απο το ανοιξε - κλεισε, δοκιμασες να βαλεις - βγαλεις την ιδια καρτα; Λογικα θα εστρωνε.

Απάντηση: Re: Νέα Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

δοκιμασες να βαλεις - βγαλεις την ιδια καρτα; Λογικα θα εστρωνε.

Δεν φαντάζεσαι τι ένιωσα εκείνη την στιγμή , μετά από σχεδόν δύο ώρες παράσταση με τα ανάλογα στιγμιότυπα , μπλόκαρα εντελώς :frusty:
Πάλι καλά που σκέφθηκα πως είχα μαζί μου την εφεδρική και την έβαλα ώστε να τραβήξω τις υποκλίσεις .

Ευτυχώς τέλος καλό όλα καλά . Ευχαριστώ .

πολλα προβληματα η Olympus...

Δεν φαντάζεσαι τι ένιωσα εκείνη την στιγμή , μετά από σχεδόν δύο ώρες παράσταση με τα ανάλογα στιγμιότυπα , μπλόκαρα εντελώς :frusty:
Πάλι καλά που σκέφθηκα πως είχα μαζί μου την εφεδρική και την έβαλα ώστε να τραβήξω τις υποκλίσεις .

Ευτυχώς τέλος καλό όλα καλά . Ευχαριστώ .

Γι αυτό η διπλή κάρτα των Nikon δεν είναι πολυτέλεια. ..

paИ-baL;1057102635 said:

Δε θα το λεγα , εκτός εάν το ξανακάνει .

Γι αυτό η διπλή κάρτα των Nikon δεν είναι πολυτέλεια. ..

D7100 , στο μυαλό μου είναι .

σε σχεση με την E-PL5 που ειχες, τι λεει η EM-10?

εννοω απο θεμα εικονας, CAF και video...

αξιζε τελικα η μεταβαση σε μεγαλυτερο σωμα?

Κανόνας βασικός , τις μνήμες πάντα τις φόρμαρουμε στην μηχανή μας , ποτε στον υπολογιστή και ποτε σε αλλη μηχανή.

Δεύτερον κακώς εχεις την μηχανή να σβήνει τελείως σε 8λεπτα και όχι σε 30 λεπτά, μπορεις να κλείνει προσωρινά σε 1-3 λεπτά , εγώ το εχω στα 3' και με ενα απαλό άγγιγμα στο κλείστρο ανάβει, αυτο που καταναλώνει πολυ ειναι το backlight , αυτο χαμηλωσετο στα ελάχιστα.

τρίτο το πιο πιθανό να ειναι πρόβλημα της κάρτας και όχι της μηχανής, αν συνεχίσει δες αν στην αλλάζουν και εχει εγγυηςη.

Last edited:

paИ-baL;1057102635 said:

Πολλά τα προβλήματα σε όλα τα συστήματα. Ο ανταγωνισμός τρέχει και οι κατασκευαστές δείχνουν αδυναμία να κρατήσουν την αξιοπιστία τους ψηλά.

paN , C-AF δεν έχω δοκιμάσει ιδιαίτερα , στο βίντεο νιώθω πως η PL-5 δεν είχε σταθεροποίηση, για τέτοια διαφορά μεταξύ τους . Αυτή (εάν δεν έχεις Πάρκινσον) τραβάει βίντεο σαν να είναι σε τρίποδο .
Για εμένα αξίζει μέχρι και το τελευταίο ευρώ.
Έχει και φλας ενσωματωμένο, έχει και το EVF , συν τα επιπλέον κουμπιά, συν την δεύτερη περιστροφική ροδέλα, φυσικά και άξιζε η μετάβαση .

Κώστα μπορεί να φταίει το ότι έσβησε πολλές φορές από μόνη της και ανοιγόκλεινα τον διακόπτη, άλλαξα την ρύθμιση τώρα και θα δούμε, δεν πιστεύω πως φταίει η μηχανή.

Αν σου βγει βλαμένη η κάρτα την αλλάζεις πάραυτα. Αν το έκανε μια φορά θα το ξαναματακάνει στα σίγουρα. Χου, δώσε 20 ευρώ και πάρε άλλη να ησυχάσεις

Δημήτρη έχω άλλες 2 , ευτυχώς το έκανε η 8αρα , οι άλλες είναι 16gb .

Εχθές πέρασα το νέο firmware με την πρόσθεση του : 0 second setting has been added to Anti-Shock mode , έγινε πλέον ακαριαίο το κλικ της μηχανής .