Olympus OMD EM10

Re: Νέα Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

Α ρε Βλάση μας έχει φάει η αδυναμία στις κόρες μας και δεν τους λέμε όχι.
http://www.mediamarkt.gr/mcs/produc...cmp=Productlisting&et_cid=94&etcc_ori=stix.gr
Εδώ είσαι πες την κόρη για εκδρομούλα και να αυτοφωτογραφίζεται η παρέα κοιτώντας στην μικρή οθονούλα.

Re: Απάντηση: Re: Νέα Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

εκείνο που μου έκανε μεγάλη εντύπωση δεν είναι τόσο η απόδοση στα υψηλά iso διότι είμαι οπαδός του 100%, άρα αυτό που βλέπουμε στον wong δεν θα είναι η τελική εντύπωση, αλλά το Α/Μ. Πολύ καλό και υψηλό κοντράστ, καμιά σχέση με τη λάσπη που δίνουν συνήθως οι ψηφιακές μηχανές.

λιγο ποιο ακριβα απο οτι αναμενοταν στην αγγλια ή μου φαινεται η προπαραγγελια. 699λιρες το κιτ amazon.uk
στην ελλαδα ειμαστε πολυ πιο φθηνοι

Last edited:

έχουν έλθει μηχανές στην Αθήνα; Στα καταστήματα; Έχουμε πραγματικές τιμές διάθεσης;
δεν μενω αθηνα απο εσας περιμενουμε να μαθουμε οι νησιωτες. οτι ειδα στο σκρουτζ. 729 ευρω προπαραγγελια αλλα με τον παλιο 14-42IIR

Ε εντάξει και δεν έχει η Κρήτη ένα σοβαρό φωτογραφικό μαγαζί?!
Τι να πούμε και εμείς στην Τήνο που έχουμε λιώσει όλα τα review για να αποφασίσουμε τι θα πάρουμε.:flipout:

Ε εντάξει και δεν έχει η Κρήτη ένα σοβαρό φωτογραφικό μαγαζί?!
Τι να πούμε και εμείς στην Τήνο που έχουμε λιώσει όλα τα review για να αποφασίσουμε τι θα πάρουμε.:flipout:

οχι δεν υπαρχει σοβαρο φωτογραφικο μαγαζι. για να πιασουμε μια συγκεκριμενη μηχανη στα χερια μας πρεπει να παμε στον κωτσοβολο ή στο πλαισιο στο ηρακλειο (το μουλτιραμα εκλεισε) και εκει υπαρχουν 2-3 μοντελα dsl μονο. σχεδον ποτε δεν εκθετουν mirrorless. compact ομως εχουν 20-30 μοντελα

Απάντηση: Re: Νέα Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

Μέχρι εχθες δεν ειχε ερθει σε κατάστημα και απο οσο ειχα μαθει μηχανες θα ερχονταν αρχες Μαρτη, την Δευτερα αν προλαβω θα ξαναρωτήσω.

Last edited:
Απάντηση: Νέα Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

Περιμεναν καποια κομματια Φλεβαρη αλλα δεν ηρθαν, τελικα πιστευω οτι μετα την πρωτη βδομαδα του Μαρτη θα δουμε απο κοντα μηχανακια

με ολο το θαρρος...

πως γινεται να σας αρεσει αυτο το 4/3 φορμα τοσο πολυ?

Εννοείς τις αναλογίες πλευρών 4/3 ?.

Τι σε κάνει να το απεχθάνεσαι ?. Σε μερικά κάδρα βολεύει, σε άλλα οχι αλλά εφοσον υπάρχει το κροπάρισμα γιατί να το κάνουμε θέμα ?.

Image ratio w:h 1:1, 4:3, 3:2, 16:9 για την E-M10 (in camera επιλογές).

δεν μου αρεσει σαν φορμα... προτιμω το 3/2... μου φαινεται πιο φυσικο στα ματια μου...

στην Ε5 εκοβε το 4/3 σε 3/2... συμβανει αυτο και στην Ε10?

(αυτο ειναι το ενα απο τα δυο πραγματα που δεν μπορω να "αποδεχθω" και να προχωρησω σε αγορα σωματος Oly, παρολο που εχει ενα εξαιρετικο συστημα φακων που καλυπτουν πληρως τις αναγκες μου και μαλιστα σε φυσιολογικο για την εποχη μπατζετ...)

(το αλλο ειναι το μεγεθος του αισθητηρα... ενω προχωραμε ολοταχως σε εποχη FF, ο τοσο μικρος σε μεγεθος αισθητηρας με φρεναρει... πειτε το ψυχολογικο... μου ειναι δυσκολο να το ξεπερασω παντως...)

Χμμ, πιο φυσικό ακόμα και στα "όρθια" κάδρα ? εμένα εκεί μου αρέσει το 3/4 πιο πολύ. Επίσης κατα την γνώμη μου, συχνά σε φωτογράφιση κτιρίων πιάνεις καλύτερο πιο σφιχτό κάδρο με 4/3 ..

Νομίζω ολες μπορούν να κόβουν το κάδρο σε 3/2 δες το Image ratio που έγραψα προηγουμένως.

Για το μέγεθος του αισθητήρα συμφωνώ αλλά υπάρχει λύση .. σε σχέση με APS-C απλά χρειάζεσαι 2/3 στοπ πιο φωτεινούς φακούς ή ... SpeedBooster .. και τα δύο ανεβάζουν το μπάτζετ όμως :(