Olympus OMD EM10

Απάντηση: Re: Νέα Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

Προσωπικά δεν εχω καμία πρόσβαση στην INTERSYS και ειδικά στο τεχνικό τμήμα, το καλύτερο θα ηταν να πάρεις ενα τηλ. αφου εχει καταγραφεί το πρόβλημα σου και να δώσεις προςωπικα το feedback ή να τους πεις να κοιτάξουν το νήμα,
Όσο για αμοιβή ..... :ADFADF1: αν πάρεις που το θεωρώ σίγουρο κράτη την όλη :BDGBGDB55:

ΥΣ
Α)τον χρωματικο χώρο τον άλλαξες ? δεν κάνει τίποτε ?
Β) με ανάλυση 3200Χ2400 αν αλλάξεις την συμπίεση απο Normal το ξανακάνει?
Γ) καλό θα ηταν να έκανες και σχετική ενημέρωση εν συντομία στα αγγλικά φόρουμ με το τελικό συμπέρασμα χωρίς πολλά πολλά σε λεπτομέρειες

Last edited:
Απάντηση: Νέα Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

Α) Δοκίμασα και σε Adobe , τίποτα .
Β) Με την συμπίεση στο SF (ΜSF) διορθώνεται , με basic η fine όχι .

Θα προσπαθήσω να πάρω τηλέφωνο αύριο , λέω θα προσπαθήσω καθώς όταν ήταν η μηχανή εκεί , η υπεύθυνη των δημοσίων σχέσεων , δεν με άφησε να μιλήσω με τον προϊστάμενο του τεχνικού τμήματος , λέγοντας πως η θέση της είναι να μεταφέρει αυτή τα λεγόμενά μου . Τώρα τι θα μεταφέρει αύριο εάν δεν με συνδέσει μαζί του δεν ξέρω , για αυτό και ούτε θα καθίσω να εξηγήσω σε αυτήν , το που καταλήξαμε με τις δοκιμές .
Τα ξένα φόρουμ θα τα ενημερώσω .
Την καλημέρα μου και καλή Πρωτομαγιά :ernaehrung004:

Και κάτι διαφορετικό , εχθές τράβηξα μία φωτογραφία LSF + RAW και έκανα μια δοκιμή . Τις πέρασα από το Lightroom κάνοντας τις πέντε βασικές αλλαγές που έχω μάθει (μόνο) και το αποτέλεσμα της πρώτης (έτοιμο ήδη jpeg ) βγήκε πολύ καλύτερο από το RAW που το μετέτρεψα φυσικά με το ανωτέρω πρόγραμμα . Αφού είδα πως δεν μπορώ να το φέρω όπως το έτοιμο , το πέρασα πρώτα από το Olympus viewer 3 κάνοντάς το jpg και μετά στο Lightroom , μάταια όμως .

Να πω πως πριν λίγο καιρό με την PEN E-PL5 , δοκίμασα το ίδιο και η πληροφορία (αν μπορώ να ονομάσω έτσι την ευκρίνεια και ζωντάνια) που έβγαλα από το RAW με μόνο πέντε κινήσεις , ήταν πολύ καλύτερη από το έτοιμο jpg της PL5 , το οποίο δέχθηκε την ίδια επεξεργασία με το RAW σχετικά με clarity contrast κλπ . Έτσι ξεκίνησα να τραβάω RAW .

Να οφείλεται στον νέο TruePic VII επεξεργαστή ;

Κώστα, εγώ στη Μ-1 παίρνω καλύτερα jpw από την επεξεργασία των raw, σε σχέση με τα jpg της μηχανής. Άρα δεν είναι θέμα επεξεργαστή (μιας και οι Μ1, Μ10 έχουν τον ίδιο επεξεργαστή...)

Έχουμε πει πολλές φορές οτι τα JPEG της Ολυμπους ειναι ένας απο τους λόγους να ψωνίσεις τα προιοντα της, το είχαν ψιλοχαλάσει με τις πρώτες υλοποιησεις ΜΗΧΑΝΩΝ σε συνδιαςμο με τον νέο αιςθητηρα sony, στην Εμ1 περνεις καλύτερο jpeg απο την Εμ5 και στην ΕΜ10 συνεχίζεται η καλή αποδοςη τους, όλα εχουν να κάνουν όμως και απο τον χρόνο και τον βαθμό επεξεργασίας γιατι πληροφορία υπάρχει πάντα περισσότερη στο Raw, οπότε με τα πέντε βήματα που εςυ κανεις να μην αρκούν και να μην περνεις κατι παραπάνω, εκεί που μπορεις να πάρεις πληροφορία περισσότερη ειναι σιγουρα αν δεν κανεις καλή φωτομέτρηση και όπου η μηχανή πρεπει να εξαντλήσει το δυναμικό της εύρος ή να πάρεις πληροφορία μεγάλη στα σκοτεινά με όσο το δυνατόν λιγότερο θόρυβο.
αν δεν θες να παιδευεσαι τραβά και τα δυο και μόνο αν εχεις κανένα προβληματικό αρχείο που θες να κρατηςεις μπες στο raw

Last edited:

Έτσι θα κάνω, ευχαριστώ .
Μιας και δεν κατέχω καλά την μετατροπή των Raw όπως αποδεικνύεται από το ποστ του Αχιλλέα .
Κρίμα μόνο που δεν έκανα την δοκιμή όταν πήρα την ΕΜ10, δεν θα είχε δημιουργηθεί το θέμα με το είδωλο και θα γλύτωνα και την μανούρα του να στείλω την μηχανή στο service και την όπως και να το κάνουμε πίκρα για την όλη κατάσταση.

Έχει την δυνατότητα η μηχανή όταν τραβάει βίντεο και κάνεις ζουμ , να αναπροσαρμόζει την φωτεινότητα σύμφωνα με το διάφραγμα που φυσιολογικά ανεβαίνει , ώστε να μην σκοτεινιάζει?
Και αν ναι ποια είναι ?

Re: Νέα Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

...Υποθέτω ότι θα πρέπει να κλειδώσεις την έκθεση, με πρόνοια όμως οταν το διάφραγμα κλείσει να μην "οδηγήσει" σε ταχύτητα φωτοφράκτη μικρότερη απο 1/30 δλ!

Καλησπερα προσπαθησε να βαλεις iso auto εαν θελεις να κρατησεις σταθερη την ταχυτητα

τελικά το πρόβλημα με το είδωλο το έχει μόνο ο kosmous ή έχει εμφανιστεί και σε άλλους?

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις αν και τις έχω ήδη δοκιμάσει , τελικά στο δωμάτιο που έκανα τις δοκιμές ήταν λίγος ο φωτισμός για κλειστό διάφραγμα 6,3 που έχει ο 12-50 στα 50mm και δεν επαρκούσε το iso το οποίο στο βίντεο φτάνει μέχρι 3200 .
Με τις ρυθμίσεις που είχα πριν , δοκίμασα μόλις σε φωτεινό χώρο και αυξομειώνεται η φωτεινότητα αυτόματα ανάλογα με το ζουμ . Μένει να ψάξω (όταν βρω χρόνο) μήπως μπορώ να το αυξήσω , αν και σε manual δεν πάει πάνω από 3200 .

τελικά το πρόβλημα με το είδωλο το έχει μόνο ο kosmous ή έχει εμφανιστεί και σε άλλους?

Αυτή την απορία έχω από την δεύτερη ημέρα που δημοσίευσα το πρόβλημα . Και λέω δεύτερη διότι είναι ένα λεπτό υπόθεση να κάνουν την δοκιμή , άντε και άλλα δύο να γράψουν τις εντυπώσεις τους .

ίσως να έχουν πάρει φακελάκι από την olympus για να μη μιλήσουν :2thumb22sup:

Ελάτε ρε παιδιά, αφού ο kbouk έχει γράψει πως έχει αναπαραγάγει το πρόβλημα και με τη δική του και με μηχανή demo μαγαζιού...

ίσως να έχουν πάρει φακελάκι από την olympus για να μη μιλήσουν :2thumb22sup:

θελω να πιστευω οτι τέτοιου είδους δηλώσεις ούτε για αστείο δεν πρεπει να αναφέρονται γιατι αν απαντήσω στο ίδιο πνεύμα και βάλω απο πίσω ενα :flipout: Δεν νομίζω να σου αρέσει καθολου.

Νομίζω οτι δυο σελίδες φθάνουν και περισσεύουν για το θέμα, το αναλύσαμε και εντοπίσαμε ακριβώς που παρουςιαζεται και ειναι πλέον πανεύκολο γνωρίζοντας απο αυτα που εχει γράψει ο Κωςτας να ρυθμιςει κανεις την μηχανή του και να μην το δει, τι ακριβώς τωρα ζητάς δεν κατάλαβα, απο την πρωτη στιγμή έγραψα ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ!!!

Αν η γνώμη μου δεν σου αρκεί να σου δώσω τηλέφωνα απο αλλα παιδιά να τους πάρεις προςωπικα γιατι δεν γράφουν εδώ μεςα δυστυχώς

Last edited:

Για να αλλάξω λίγο το κλίμα, πιστεύετε ότι αν περιμένει κανείς μέχρι Ιούνιο- Ιούλιο, μπορεί να έχει πέσει η τιμή της (εννοώ λόγω κάποιας ενδεχόμενης καλοκαιρινής προσφοράς);

Για να αλλάξω λίγο το κλίμα, πιστεύετε ότι αν περιμένει κανείς μέχρι Ιούνιο- Ιούλιο, μπορεί να έχει πέσει η τιμή της (εννοώ λόγω κάποιας ενδεχόμενης καλοκαιρινής προσφοράς);

Δεν αποκλείεται. Θυμάμαι πέρσι τέτοια εποχή αν δεν κάνω λάθος, που είχαν βγάλει την ΕΜ5 προσφορά στα 829 ευρώ.
Όσο για το αστείο με τα φακελάκια, προφανώς δε γέλασαν πολλοί και κάποιοι το πήραν προσωπικά απ'ότι φαίνεται, οπότε ζητώ ταπεινά συγγνώμη

πιστεύετε ότι αν περιμένει κανείς μέχρι Ιούνιο- Ιούλιο, μπορεί να έχει πέσει η τιμή της (εννοώ λόγω κάποιας ενδεχόμενης καλοκαιρινής προσφοράς);

Δίχως να έχει ακουστεί κάτι για αντικαταστάτη της , χλωμό το βλέπω μιας και έχει ήδη καλή τιμή .

Δεν αποκλείεται. Θυμάμαι πέρσι τέτοια εποχή αν δεν κάνω λάθος, που είχαν βγάλει την ΕΜ5 προσφορά στα 829 ευρώ.

Η EM5 ήταν ακριβή μηχανή και μια προσφορά σίγουρα θα ανέβαζε πωλήσεις , εδώ όμως έχουμε μια σχεδόν ίδια (αλλού χάνει και αλλού κερδίζει) μηχανή με αρχική τιμή 729 με τον 14-42 II R και ακόμη καλά καλά δεν έφθασε σε όλα τα καταστήματα .

dpoly δεν θέλω να σε πάρω στον λαιμό μου , αλλά την ΕΜ10 την πήρα ήδη καθώς πιστεύω θα αργήσει πολύ να πέσει η τιμή της και το σημαντικότερο ......................... τα έκανα χαλάλι μόλις την άγγιξα .

H συγκεκριμένη προσφορά της ΕΜ5 που ανέφερα ήταν για περιορισμένα κομμάτια και είχε βγει μόνο για λίγες μέρες. Μια βδομάδα μόνο ή 10 μέρες κάτι τέτοιο. Μετά η μηχανή επανήλθε στην προηγούμενη τιμή της. Ήταν το κιτ με τον 12-50. Απ'ότι μου έιπαν από το κατάστημα είχαν ένα συγκεκριμένο στοκ που κατ'εντολην της αντιπροσωπείας θα το πουλούσαν σε αυτήν την τιμή της προσφοράς και το επόμενο στοκ θα έπαιζε στην κανονική τιμή.
Εγώ τότε φαντάστηκα ότι μου το έλεγαν για να πουλήσουν και δεν την πήρα, αλλά όντως 2-3 μέρες μετά ανέβηκε πάλι η τιμή κάπου 100 ευρώ και το είχα μετανιώσει.

Συνεπώς αυτό που θέλω να πω είναι ότι συμφωνώ πως είναι δύσκολο να πέσει η τιμή σε τόσο καινούριο μοντέλο και ενδέχεται να μην παίξει και ανάλογη προσφορά όπως τότε με την ΕΜ5. Απλά το αναφέρω, ώστε ο ενδιαφερόμενος να έχει τα μάτια του ανοιχτά μήπως παρουσιαστεί κάτι αντίστοιχο.

Προσφορά στην ΕΜ5 μπορεί να παίξει γιατι ειναι παλαιότερο μοντέλο και θα εχει ενδιαφέρον μεγαλύτερο στην ουσία γιατι ειναι ακριβότερο μοντέλο, για την ΕΜ 10 με την τιμή που ξεκίνησε μπορεί να πέσει κανά 50 αρικο το καλοκαίρι αλλα το να μην εχεις την μηχανή απο τωρα δεν ξερω αν αξίζει , σημαντικές μειώσεις στα μοντέλα συνήθως εχεις μετα απο ενα εξάμηνο τουλάχιστον , εκεί κάπου Σεπτέμβρη Οκτώβρη θα βγει νέο μοντέλο που θα αντικαταστήσει την ΕΜ5.

Last edited:

Με βλέπω μέχρι Ιούνιο να μπαίνω και εγώ στο EM10 club. Ξεκίνησα με το να πάω για την XZ2, μετά απέρριψα την ιδέα για compact, αλλά πάλι θα ανέβω αρκετά.

Βλέπω 2 πακέτα με τον kit φακό με διαφορά 100 ευρώ το ένα με το άλλο. Υπάρχουν 2 εκδόσεις του 14-42;