Olympus OMD EM10

Απάντηση: Νέα Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

Ο απλός δεύτερης γενιάς 14-42 II R και ο νέος 14-42 EZ που έχει ηλεκτρικό ζουμ και είναι μισός στο μέγεθος (προσωπικά δεν με βόλεψε το ότι δεν έχει χειροκίνητο ζουμ) .

Και υπάρχει και ο πρώτης γενιάς 14-42 ED , αν και δεν κυκλοφορεί πλέον .

Last edited:
Re: Νέα Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

Πάντως η ανεύρεση του συγκεκριμένου bug από τον φίλο μας και η δημοσιοποίησή του στο dpreview και ό,τι επακολούθησε (δηλαδή τίποτε) με κάνει πλέον πολύ επιφυλακτικό απέναντι σε πολλούς τεστερς των mirrorless μηχανών. Π.χ. πρώτο σκέφτομαι τον Robert Wong. Μπορεί να δηλώνει ότι είναι υπάλληλος στη Oly Μαλαισίας, αλλά δεν καθαρίζει τόσο εύκολα. Και δεν είναι ο μόνος.

Κάνοντας μια πρώτη έρευνα βλέπω ότι αυτοί οι τεστερς που τεστάρουν τόσο τις dslr όσο και τις mirrorless και τις περισσότερες φορές είναι και άνθρωποι κάποιας ηλικίας (από 45 και πάνω) είναι πιο αυστηροί σε σχέση με τον μέσο τέστερ των mirrorless, και ειδικά αυτούς που αντί να γράφουν, χαρακτηρίζονται από την ευγλωτία τους μπροστά στην κάμερα. Π.χ. για τη SONY A7R έγινε το ίδιο. Οι πρώτοι που το διαπίστωσαν, το ανέφεραν, υπήρξαν και άλλοι που δημοσίευσαν επίσης φωτογραφίες κουνημένες. Ο Cicala που έχει αυτή τη στιγμή τα καλύτερα μετρητικά μηχανήματα εκτός των εταιρειών φωτογραφικών ειδών και οπτικών συμφωνεί.

Μάλιστα γνωρίζω (από τις εσωτερικές σελίδες του diglloyd, που παραδόξως εδώ στο ξενοδοχείο στο Δουβλίνο τις βλέπω κανονικά, πρέπει ο ξενοδόχος να είναι fan του Lloyd Chambers) ότι υπήρξε αμφιβήτηση από σειρά fanboys της SONY προς την κοινή ανακοίνωση των 12 επαγγελματιών φωτογράφων και τεστερς, αλλά όταν προσκλήθηκαν να το δουν με τα μάτια τους, την έκαναν με πλάγια πηδηματάκια.

Άρα καλό είναι να κρατούμε μικρό καλάθι. Καλός ο ενθουσιασμός μας, αλλά να έχει κι αποτέλεσμα. Όταν αγοράζουμε κάτι, αντί να βγούμε να το διατυμπανίσουμε, καλό είναι ταυτόχρονα να το ψάξουμε. Είναι εντός των προδιαγραφών; Λειτουργεί κανονικά; Πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τη χρήση της μηχανής; Σε αυτό ο kbouk και ο Γιάννης ο Σπύρου και παλιότερα ο peperr μας έδωσαν δείγματα γραφής.

Last edited:
Απάντηση: Re: Νέα Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

Όταν αγοράζουμε κάτι, αντί να βγούμε να το διατυμπανίσουμε, καλό είναι ταυτόχρονα να το ψάξουμε. Είναι εντός των προδιαγραφών; Λειτουργεί κανονικά; .

Αυτό το είχα πάντα, είμαι της άποψης να αναφέρονται και τα υπέρ και τα κατά και όχι να κρύβω το δεύτερο προσπαθώντας να πείσω και εμένα για την άριστη επιλογή μου .
Αν και εδώ το πρόβλημα είναι ιδιάζουσα περίπτωση πιστεύω .

Πολλές απορίες σχετικά με τις διαφορες RAW JPEG στα αρχεία της μηχανής θα σου δώσει το πιο πανω review του imagine resource.

Εάν δει η σύζυγος το κατεβατό αυτό και πως πρέπει να το κατανοήσω ,μάλλον θα με διώξει και θα μου πει να γυρίσω όταν το τελειώσω. Βαρέθηκε να με βλέπει να μορφώνομαι φωτογραφικά .
Τεσπα , αρχίζω και σε καλό να μου βγει :BDBDG54:

Re: Απάντηση: Re: Νέα Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

Προσφορά στην ΕΜ5 μπορεί να παίξει γιατι ειναι παλαιότερο μοντέλο και θα εχει ενδιαφέρον μεγαλύτερο στην ουσία γιατι ειναι ακριβότερο μοντέλο, για την ΕΜ 10 με την τιμή που ξεκίνησε μπορεί να πέσει κανά 50 αρικο το καλοκαίρι αλλα το να μην εχεις την μηχανή απο τωρα δεν ξερω αν αξίζει , σημαντικές μειώσεις στα μοντέλα συνήθως εχεις μετα απο ενα εξάμηνο τουλάχιστον , εκεί κάπου Σεπτέμβρη Οκτώβρη θα βγει νέο μοντέλο που θα αντικαταστήσει την ΕΜ5.

κι όμως βγαίνουν ήδη προσφορές στην ΕΜ10... 100 Ευρώ κάτω και συγκεκριμένα σώμα μόνο σε μαύρο χρώμα και από amazon.fr Βέβαια δεν είναι σε στοκ, αλλά δε νομίζω να αργήσει να στοκάρει το άμαζον. Δεν ξέρω πόσο θα κρατήσει η προσφορά και γι'αυτό επισυνάπτω screenshot, μιας και το αμαζον ανεβοκατεβάζει τιμές για πλάκα..

512 περίπου συν τα μεταφορικά . Στα 580 μπορείτε να την πάρετε από εδώ εάν το ψάξετε . Δεν αξίζει να την αγοράσετε από έξω για τόσο μικρή διαφορά .

Re: Απάντηση: Νέα Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

512 περίπου συν τα μεταφορικά . Στα 580 μπορείτε να την πάρετε από εδώ εάν το ψάξετε . Δεν αξίζει να την αγοράσετε από έξω για τόσο μικρή διαφορά .

530 βγαίνει τελική με 2 χρόνια πανευρωπαική εγγύηση. 50 ευρώ δεν είναι λίγα και γλυτώνεις το ψάξιμο. Κι αν είσαι τυχερός μπορεί να έρθει και με ups στην πόρτα σου

την Πεμπτη το μεσημερι που ρωτησα σε γνωστο καταστημα του κεντρου, η τιμη εφτασε τα 550 ευρω (σκετο σωμα) χωρις ιδαιτερη πιεση απο μερους μου...

για 20 ευρω, δεν εχει νοημα...

Δωράκι για την γιορτή μας , χρόνια πολλά Κώστα !!!

Re: Απάντηση: Νέα Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

629 λεει στο skroutz. Την εχει καπου 580 (αρχική) ;

Πήγαινε στο μαγαζί και θα δεις. ..

A, ok. Λεω μηπως την εχει πουθενα 580, οποτε οποιος παει δει ακομη καλυτερα... ;)

το ξαναγραφω...

στα 550 εφτασε γνωστο μαγαζι του κεντρου πριν απο 10 μερες περιπου...

μονο σωμα εννοειται...

Κωστήδες πολύχρονοι,πάντα με υγεία.
Βάλτε και μένα στο club,από σήμερα μιας και αντικατέστησε την E-P3.

Μεγειές! Και χρόνια πολλά στους Κωνσταντίνους :ernaehrung004:

Ευχαριστούμε για τις ευχές , καλώς τον Νίκο , περιμένω να δω πως γράφουν τα ελικόπτερα στην ΕΜ10 .