Olympus OMD EM10

Re: Απάντηση: Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

Θα μπορούσα να πω πως τα σημάδια ίσως προήλθαν από το πολύ βάλε βγάλε

10-15 φορές τη μέρα κατά μέσο όρο πες ότι βαζοβγάζεις τη μηχανή από τσάντες και τσαντάκια, σε ένα χρόνο η τριβή που δέχονται οι ακμές είναι ίδια με το αν έπαιρνες το υλικό του εσωτερικού της τσάντας και έτριβες τις ακμές της μηχανής 500 φορές σαν με γυαλόχαρτο.
Συνηγορεί και το γεγονός ότι η ποιότητα βαφής στην E-M10 δεν θα είναι και η καλύτερη, όπως και το ότι οι τσάντες σου της Kata έχουν σκληρό υλικό εσωτερικά, σε σύγκριση π.χ. με βελούδο. Παίζει ρόλο επίσης ο τρόπος που χώνεις ή τραβάς τη μηχανή από την τσάντα. Αν με το αριστερό χέρι ανοίγεις ελαφρά τα τοιχώματα του χώρου και με το δεξί βαζοβγάζεις τη μηχανή, οι τριβές εκμηδενίζονται. Τσάντες και τσαντάκια με σφιχτή εφαρμογή και ταυτόχρονα απότομα βάλε-βγάλε εννοείται πως επιδεινώνουν την κατάσταση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

φιλε πιο πολλα εχεις δωσει σε τσαντες για προστασία απο οτι για το σωμα, θα ειχες παρει την ΕΜ1 και θα την πεταγες στα βραχια :smash:

:grinning-smiley-043

όπως και το ότι οι τσάντες σου της Kata έχουν σκληρό υλικό εσωτερικά, σε σύγκριση π.χ. με βελούδο

Δεν ισχύει αυτό , το εσωτερικό είναι πολύ μαλακό , θα το δεχόμουν για lowepro το σχόλιο .

Συνηγορεί και το γεγονός ότι η ποιότητα βαφής στην E-M10 δεν θα είναι και η καλύτερη,

Αυτό ναι , μιας και η pl5 σε ασημί με τις ίδιες τσάντες δεν εμφάνισε το παραμικρό . Ίσως μέχρι να βγάλουν την ΕΜ10 να έληξε το χρώμα :twoguns:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

Δεν ισχύει αυτό , το εσωτερικό είναι πολύ μαλακό , θα το δεχόμουν για lowepro το σχόλιο

Σε σύγκριση με βελούδο ή micro fiber, η nylon επιφάνεια του εσωτερικού των Kata είναι σκληρή.

Πρόσεξε τη μαυρίλα από τη βαφή της μηχανής/φακού στην παρακάτω φωτό από το βάλε-βγάλε:

kata+3N1+20+review-3.jpg

Απάντηση: Re: Olympus OM-D10 και φακοί m.Zuiko

να ρωτήσω. στην nikon για να μην χάνει την αρίθμηση μετα απο format έχει στο μενού μια ρύθμιση για συνεχόμενη αρίθμηση. εδώ πως γίνεται? δηλαδή αν κάνω φορματ μην αρχισει πάλι απο την αρχή το μέτρημα και εχω ίδια όνομα σε φωτογραφίες.
και τέλος είδα τεράστια διαφορά με την στεθεροποιηση στο full σε σχέση με το auto. το λέω αν και δεν ξέρω αν αναφέρθηκε πιο πριν , τώρα το διαβάζω το νήμα απο την αρχή.

στο auto η μηχανη αποφασιζει συνηθως αναμεσα στους δυο αξονες τον οριζοντιο και τον κατακορυφο, ειναι χρησιμο σε σπορ που παρακολουθεις θεμα αλλα οχι μονο με πανινγκ δηλ. κανεις και κατακορυφες κινησεις (ειδαλως κανεις χρηση αλλης επιλογης ),
στο full παιζουν ολοι οι αξονες της μηχανης (3 σε εσενα ή 5 σε αλλα σωματα) και ειναι πιο χρησιμο για συνηθη φωτογραφηση κατα την γνωμη μου, αστο εκει.

Υπαρχει η ρυθμιση που θελεις για την αριθμηση των αρχειων, τα λεω απεξω θα πας στο υπομενου γραναζια -€” Record Erase , και θα δεις εκει που λεει κατι σαν file name, βαλτο απο Reset σε Αuto και η αριθμηση θα συνεχιζει απο εκει που τελειωσες τελευταια στην καρτα, ειναι απο τις πρωτες ρυθμισεις που αλλαζω σε νεα μηχανη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

θα συμφωνησω με τον Γιαννη για την τσαντα της Κατα , εχουμε την ιδια Κωστή, προστασια πολυ καλη αλλα η ναυλον επενδυνση ειναι ολιγον τι σκληρη, το πανω μερος δηλαδη το καπακι της δικης μου τσαντας εσωτερικά εχει αλλαξει χρωμα προς το μαυρο (και δεν ειναι βρωμια) αφου ακουμπα πανω στην μηχανη (την εχω με τον φακο κατω), επισης υπαρχουν 2 θηκες πανω του με σκρατς, αν αυτες λογω χωρου τριβονται σε σωμα ή φακο που δεν εχει και την καλυτερη βαφη μπορει να συμβει ....
Τους φακους τους εχω παντα μεσα (ακομη και αυτον που φορα το σωμα με πουγκι , αλλα το σωμα οχι και στην παλια μου ΕΜ1 ειχα δει μια ελαφρια πατινα να σχηματιζεται σε καποια σημεια ...

Κώστα ευχαριστώ. ... άσχετο αλλά αν κάποιος αποφασίσει νααποχωριστεί τον 20mm 1,7 ας με ενημερώσει. η κάποιο παρόμοιο φωτεινό. .... sorry για το oft topic

και κατι ακόμη. διάβασα ποιο πριν οτι ο 20 mm 1.7 αντιστοιχεί σε 40 3,4 σε ff. Αυτό ιισχύει και "φωτεινότητα " του? δηλαδή ο 35mm 1,8 nikon είναι πιο φωτεινός απο τον 20mm 1,7 της Panasonic?
Sony αλλά ακόμα δεν έμαθα το σύστημα.

Κώστα ευχαριστώ. ... άσχετο αλλά αν κάποιος αποφασίσει νααποχωριστεί τον 20mm 1,7 ας με ενημερώσει. η κάποιο παρόμοιο φωτεινό. .... sorry για το oft topic

και κατι ακόμη. διάβασα ποιο πριν οτι ο 20 mm 1.7 αντιστοιχεί σε 40 3,4 σε ff. Αυτό ιισχύει και "φωτεινότητα " του? δηλαδή ο 35mm 1,8 nikon είναι πιο φωτεινός απο τον 20mm 1,7 της Panasonic?
Sony αλλά ακόμα δεν έμαθα το σύστημα.

Οχι σε φωτεινότητα ο 20mm είναι 1,7 όπως και ο Nikon 35mm είναι 1,8....η διαφορά τους είναι στο dof και στο ότι λόγω μεγαλύτερου αισθητήρα η Nikon έχει καλύτερη απόδοση στα υψηλά iso που κάπως υπερκαλύπτει την φωτεινότητα του φακού...για να στο πω ποιο απλά ένας 20mm f1.7 σε m4/3 αποδίδει το ίδιο χοντρικά με έναν 40mm f3,4 σε ff.... έχουν το ίδιο βάθος πεδίου και την μεγαλύτερη φωτεινότητα που έχει ο 20mmf1.7 την καλύπτει ο άλλος φακός ανεβάζοντας 1-2 stop το iso μιας και έχει τουλάχιστον 2 stop καλύτερο iso λόγω πολύ μεγαλύτερο αισθητήρα...για αυτό όταν βλέπω έναν φακό π.χ. olympus 25mmf1,8 για μένα είναι απλά ένας στο περίπου 50mmf4 σε FF.....το πλεονέκτημα που έχεις με το m4/3 είναι στο μικρό μέγεθος και σε διάφορες άλλες ευκολίες (σταθεροποιητής σε σώμα, σφαίρα saf κλπ)...αν πας να συγκρίνεις dof, low light photography, dynamic range, επιδόσεις σε iso κλπ. με μια FF...είσαι χαμένος από χέρι και μάλιστα έυκολα...ο καθένας στο είδος του!!!

μια ''βοήθεια'' κ σε μένα αξίζει η αγορά του olympus 12-40 pro για την ΕΜ10 αντί για 2 σταθερούς π.χ τον 25 κ τον 45 olympus [αν κ τον 45 δεν το πολυβλέπω γιατί βολεύομαι με τους χεράτους]
.εχω τους κιτ 14-42 r ,40-150 r, k με αντάπτορες τους olympus 50m f1.4, helios 44M-6 [58mm], mir 37mm f2.8

μονοσημαντη απαντηση δεν υπαρχει στην ερωτηση σου, θα ελεγα εξαρταται κυριως απο τον τροπο που φωτογραφιζεις, αν δεν εχεις προβλημα αλλαγης φακων, δεν σε ενδιαφερει η σταγανοτητα και η στιβαροτητα του φακου και θελεις το max DOF που μπορεις να παρεις απο το συστημα διαλέγεις prime φακους , τρεις τουλαχιστον για να καλυψεις κατελαχιστον τον 12–40 (στα 12mm θα τα βρεις σκουρα)
αν θελεις ενα στεγανο πολυσουγια με εξαιρετική αποδοση σε ολο το ευρος του και μενεις ικανοποιημενοις με DOF f=5.6 και πανω πας στον 12-40mm.

σ'ευχαριστώ.αλλά μου έβαλες ένα δύσκολο σταυρόλεξο να λύσω.μάλλον ξεκινάω από τον 25αρι κ στο μέλλον βλέπουμε.

αν ηταν ευκολο θα το ειχαμε λυσει ολοι, η μοναδική λυση ειναι να τα εχεις σχεδόν ολα δηλ. τον 12-40 για την βαρια δουλεια, βγαζει ανετα και επαγγελματική δουλεια και 1 ή 2 φωτεινους prime για πορτρετο και αλλες νυχτερινες εξορμήσεις που το f=2.8 θα φορτωσει το ISO της μηχανής

Διάβασα πρόσφατα review του 12-40.
Από τα 12mm μέχρι τα 25mm θεωρείται εκπληκτικός. Μετά η απόδοση του πέφτει (πολύ).
Διορθώστε με αν δεν κατάλαβα καλά.

"το Nissin υποψην σε καποιες παρτιδες ξεβαφει .... και χανονται τα γραμματα "
Κώστα, δεν μπορώ να πω ότι δεν με προειδοποίησες, αλλά δεν φαντάστηκε ότι οι αριθμοί θα ξεβάψουν την πρώτη ημέρα χρήσης του φλας. Ξενέρωσα.
Υπάρχει κάποια λύση; Θεωρείται ελλλατωματικό προϊόν;
Συγνώμη αν είμαι off topic.

"το Nissin υποψην σε καποιες παρτιδες ξεβαφει .... και χανονται τα γραμματα "
Υπάρχει κάποια λύση; Θεωρείται ελλλατωματικό προϊόν;
Συγνώμη αν είμαι off topic.

κριμα που συνεβη και σε εσενα και νιωθω καλα που προλαβα και τογραψα γιατι θαχα τυψεις εφοσον στο προτεινα για αγορα,
ενα μελος στο dpgr που του συνεβη σχεδον αμεσως αποφασισε να μην το στειλει πισω (γιατι λειτουργικα τον βολευε) και τυπωσε διαφανειες για να βαλει , εγω παντως δεν θα το αφηνα ετσι, θα τα εψελνα στον αντιπροσωπο μιας και φαινεται οτι ολη η παρτιδα τοχει ...
παλιοτεροι χρηστες δεν ειχαν αναφερει τετοια θεματα ....
ο 12-40 ειναι αστερι φακος :award: απο 30-40mm με ανοιχτο διαφραγμα δεν εχει την τρομερη αποδοση του ευρυγωνιου ακρου του αλλα μην φανταστεις οτι ειναι του πεταματου ...

Last edited:
Το αντικαθιστά η Nissin με καινούριο εντός εγγύησης.

Στο καινούριο προνόησε και πέρασε τις ενδείξεις με ένα διάφανο ματ βερνίκι προστασίας από τα είδη ζωγραφικής.
Με μόλις 3 λύνεται το πρόβλημα.

DecoArt DuraClear Varnish Matte

http://www.iralu.gr/zwgrafiki/ακρυλ...oart-mediums/2013-10-07-11-23-27-855-art.html

Μιας και ήμουν σε αναζήτηση έξτρα μπαταριών θα ήθελα να σας ενημερώσω για την κατάληξη της. Μετά από την αναφορά του φίλου dk65gr προχώρησα και εγώ στην αγορά ενός ζευγαριού Troy BLS5 Compatible ήρθαν σε 4 ημέρες από Γερμανία και κόστισαν 24 με τα μεταφορικά.

Η συσκευασία ήταν άψογη και οι ίδιες οι μπαταρίες ήταν από πλαστικά παρόμοιας ποιότητας με την γνήσια και μπορούν να γεμίσουν από τον ίδιο φορτιστή. Ονομαστικά η χωρητικότητα τους είναι 1150 mAh έναντι 1210 mAh της κανονικής, αλλά στην πράξη η αυτονομία τους είναι σχεδόν η ίδια. Τις χρησιμοποιώ εναλλάξ και δεν έχω παρατηρήσει κάποια ανωμαλία μέχρι στιγμής.

Τι είναι το Nissin, ρε παιδιά; (άκυρο, το βρήκα)
Μια και δημιούργησα όμως post, να ρωτήσω εάν η ασημένια E-M10 είναι επιρρεπής στα... ξεβαψίματα και αν η μαύρη πλεονεκτεί σε αυτόν τον τομέα.

για προστασία στην οθόνη το βάλατε? εχω δοκιμάσει 2-3 απο κινητό αλλά ξεκολλανε αμέσως. και επιδη το ebay δεν αφήνει για αγορές, αν έχετε κάποια πρόταση για αγορά απο εδώ.
και για μπαταρίες πως κάνατε αγορά? υπάρχει κόλπο ? να της παρω 2-3 αξεσουάρ να έχει. .....

Το αντικαθιστά η Nissin με καινούριο εντός εγγύησης.

Στο καινούριο προνόησε και πέρασε τις ενδείξεις με ένα διάφανο ματ βερνίκι προστασίας από τα είδη ζωγραφικής.
Με μόλις 3 λύνεται το πρόβλημα.

DecoArt DuraClear Varnish Matte

http://www.iralu.gr/zwgrafiki/ακρυλ...oart-mediums/2013-10-07-11-23-27-855-art.html

Χεχε είναι φοβερό πάντως, έφτιαξαν ένα φλασάκι μικρό θαύμα στον σχεδιασμό και την πάτησαν στα γράμματα... τι στο καλό, ούτε 1η φορά να ασχολιόντουσαν... εμένα πάντως που το είχα κάποτε σε Canon δεν έτυχε να παρατηρήσω τέτοιο πρόβλημα.

Για την Olympus πάντως, εμένα στην EM1 αν εξαιρεσεις την μεγαλύτερη επιφάνεια που είναι μέταλλο ή λάστιχο, στα λίγα σημεία που έχει πλαστικό - πχ στη γωνία κοντά στο σημείο που κάθεται ο αντίχειρας - δεν μου γεμίζει το μάτι η ποιότητα, ήδη κάτι μικροσκοπικές γρατσουνίτσες σαν μικρά σκαψιματάκια τα έχει λες και είναι μαλακό το πλαστικό και γδέρνεται εύκολα. Στην 70D της γυναίκας μου, μπορεί σε αφή και αίσθηση το πλαστικό να φαίνεται μάπα, αλλά μετά από σχεδόν 2 χρόνια και αρκετή χρήση το σώμα είναι σαν καινούριο.

Μου θυμίζουν όλα αυτά σαν τα ταμπλό και τους διακόπτες του group VW της προηγούμενης 10ετίας, που ενώ σε εμφάνιση έσκιζαν συνήθως κατέληγαν τσουρομαδημένα, και ένα punto του πατέρα μου 20ετίας με αυτά τα κλούβια γκρι πλαστικά είναι ακόμα άψογο...

Last edited:
To Nissin i40 του οποίου οι ενδείξεις ξέβαψαν μετά από μερικές ώρες χρήσης αντικαταστάθηκε από καινούργιο.
Ρώτησα στο κατάστημα αν θα πρέπει να πάρω μέτρα (βερνίκι π.χ.) γιά να μην ξαναγίνει, αλλά μου απάντησαν ότι δεν χρειάζεται. Θα δούμε...