Olympus OMD EM5 II

nai, ειναι πιο φτηνο και "μαζεμενο".
Εχει πολυ ωραια αισθηση στο χερι, δινει αυτο το κατι που ελειπε στην EM5 II , ειδικα με τους μεγαλους φακους οπως ο 12-40.

Φερνει τα δαχτυλα εκει που επρεπε αρχικα να ειναι.
Και το μικρο δαχτυλακι δε περισευει πια!

Μαλλον θα το αφησω μονιμα πανω στη μηχανη...

edit: οι φωτογραφίες δυστυχώς δεν είναι ορατές, οπότε θα τις δείτε σε επόμενο post

Last edited by a moderator:
Για κάποιο λόγο δεν βλέπω τις φωτογραφίες του grip.

Θέλω μια EM5 II για δεύτερο σώμα για να έχω μαζί με ΕΜ5 ΙΙ 12-40 και ΕΜ1 + 40-150 pro πάνω και σίγουρα θα χρειστουν τα grip.
Γιάννη από Ελλάδα την πήρες την μηχανή; Που βρήκες καλή τιμή;

εγω τις βλεπω παντως... αν θελετε πειτε μου να τις ανεβασω κι αλλου.

Τη μηχανη τη πηρα απο Ελλαδα , απο καταστημα του κεντρου, μεταχ/νη σε αριστη κατασταση , κι εγγυηση φυσικα.
Καινουργια ειναι ακριβη ακομα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ξαναβαζω εδω τις φωτο με το grip...

20160601_014111_HDR by John Spirou, on Flickr

20160601_014057_HDR by John Spirou, on Flickr

20160531_181538_HDR by John Spirou, on Flickr

20160531_180505_HDR by John Spirou, on Flickr

20160531_180420_HDR by John Spirou, on Flickr

Καλή περίπτωση και μεταχειρισμένη και εγγύηση και ασημί ! Μια τέτοια ψάχνω :)
Τώρα τις βλέπω τις εικόνες κανονικά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κάτι άσχετο που δοκιμάζω είναι το πως να καλύψω τα artifacts από κίνηση σε high res mode. βρήκα σε ένα forum αυτό:
Note that in High Res captures, the artifacts produced by movement can be easily fixed by patching in detail from out-takes upsized to match. In Photoshop you could simply overlay the upsized out-take as a layer, apply a mask and fill with black, then selectively erase the mask in the local areas where there are movement artifacts. I doubt if the lower res patches will be noticeable if they are relatively small. Therefore, I think the conclusion that this technique is not suitable for landscape photography, is quite erroneous.

Ισως είναι χρήσιμο για μερικές φωτογραφίες τοπίου, σε ποτάμια κτλ αλλά σίγουρα αυξάνει το χρόνο επεξεργασίας.

βλεπω εχει ξεβαψει στην κεφαλι και στα ακρα
μαλλον πρεπει να ειχε παρα πολλα κλικ....

τοτε ειναι μαπα η επιστρωση, και κοστιζει και ενα σορο(ς):slapface: λεφτα

Μπορεί αλλά εξαρτάται κι από τον χρήστη και... την τσάντα! Μερικές kata δημιουργούσαν προβλήματα στις μηχανές γιατί είχανε ακατάλληλο υλικό εσωτερικά. Η εταιρεία έκλεισε και τους αγόρασε η manfroto...

Για την ποιότητα κατασκευής με τις Olympus υπάρχουν άπειρα threads σε πολλά forum. Εμένα για 2η φορά χαλάρωσε η πίσω ροδέλα της ΕΜ1 και πρέπει να πάει για σερβις.
Διαβάζω και για παρόμοια προβλήματα και σε EM5 II σχετικά με κάτι βίδες... Το να ξεβάψει λίγο είναι το λιγότερο μάλλον.

παρολο που ειμαι ψειρας, δεν με νοιαζουν πια αυτα... καθολου.

Εχω αποφασισει να χαιρομαι τις μηχανες μου, τα κινητα μου κλπ
Στο κινητα πχ δε βαζω ουτε προστατευτικα οθονης (χαλανε την αισθηση), ουτε θηκες .

Τις μηχανες τις προσεχω οσο μπορω , αλλα σταματησα να εχω εμμονες πια τετοιου τυπου... εχω αλλωστε ΠΟΛΥ σοβαροτερα θεματα!

Μαζί σου Γιάννη, εδικά στα κινητά....στις φωτογραφικές προσέχω άλλα μέχρι ένα βαθμό...αν γρατζουνιστεί ε γρατζουνίστηκε, τι να κάνουμε...

ειχα απιστευτο αγχος χρονια τωρα με ολ αυτα... οχι πια!
Τα προσεχω βεβαια οσο μπορω, αλλα μεχρι εκει.

για την EM5 II τωρα, το IBIS της ειναι απιστευτο!
Δεν εχω χασει φωτο απο αργη ταχυτητα σε low light, και το ISO καρφωμενο κατω απο 800 σε οποιαδηποτε φωτιστικη απαιτηση.
3-4 στοπ κερδος τα εχεις για πλακα...

Τρομερη αισθηση, μεχρι και που μου προκαλει "ναυτια" μερικες φορες... κινεισαι εσυ , αναπνεεις και η εικονα "καρφωμενη" στο EVF !!!

Οποιος δεν την εχει δει , πρεπει εστω και για μια φορα , ετσι για την εμπειρια.

Τωρα και με το Grip ειναι απολαυση και το κρατημα της , οπως περιπου και με την EM1 .

Το EVF ολα τα λεφτα, ξανα-αρχισα να φωτογραφω μεσα απ αυτο... τοσα χρονια ειχα συνηθισει τοσο με το lcd monitor, που ειχα ξεχασει ποσο απολαυστικο ειναι το καδραρισμα μεσα απο το EVF .
Ειδικα με τη νεο τροπο απεικονησης SOVF (simulated OVF) ειναι ακομα καλυτερη η εμπειρια , πιο φυσικα χρωματα, μεγαλυτερη δυναμικη περιοχη στο μονιτορ, οσο πιο κοντα γινεται σε OVF, αλλα με ολα τα πλεονεκτηματα του EVF.

Η σταθεροποίηση είναι το μεγάλο ατου των Olympus....παρόμοια εμπειρία με αυτή που περιγράφεις έχω και στην Em10II και φαντάζομαι η em5II θα είναι ακόμα καλύτερη....επίσης είναι τρομερό το IBIS και στο βίντεο...σχεδόν τρέχεις τραβώντας βίντεο και βγαίνει πολύ σταθερό....
Γενικότερα έχω τραβήξει μπόλικες φώτος με χρόνους 1/2 - 2/3 και βγαίνουν sharp κάτι που δεν το έχω ξανακάνει με άλλη μηχανή ή φακό....πιάνεις τα light trails των αυτοκινήτων με λήψη στο χέρι πράγμα απίστευτο!!

Απάντηση: Re: Olympus E-M5 II

Ακριβώς αυτά έχω ώς δεδομένα (και μερικά ακόμη όπως ταχύτητα εστίασης, υπερβολικά καλό σύστημα αυτοκαθαρισμού, ανθεκτικότητα) όταν ξεκινώ να κρατήσω άλλη μηχανή και χάνω καθε διάθεση να την ψάξω πολύ περισσότερο...

και έλεγα εδώ και καιρό ότι με τετοια σταθεροποιηση είναι αμαρτία να μην εξελίσσουν το βίντεο, η Σόνυ όμως δεν χαμπαριάζει και απο ότι φαίνεται ακολουθεί κατα πόδας πια και η Panasonic ....

συνηθως στο auto σε φωτογραφηση.

Στο βιντεο ομως , δε μ αρεσει η ηλεκτρονικη και το εχω μονο στο sensor shift only.
Γλυτωνω και το extra crop ετσι...

ΥΓ... μακαρι και η Fuji να εμπαινε στο club των IBIS , αυτο και το βιντεο ειναι που με κρατανε μακρια της.

Βασικά και εγώ στο auto σε φωτογραφία και σε βίντεο ανάλογα...όταν τραβάω χαλαρά και χωρίς να περπατάω πολύ το έχω μόνο στο sensor shiift, αν όμως τραβάω ενώ περπατάω και κινούμε γρήγορα βάζω και την ηλεκτρονική σταθεροποίηση στο παιχνίδι παρόλο που κάνει crop....έχεις ποιο μικρό κάδρο άλλα τα βίντεο βγαίνουν πολύ σταθερά...
Βασικά όσο δουλεύω με την Olumpus θεωρώ ότι είναι εξαιρετικές μηχανές...τα μοναδικά 2 πράγματα που με χαλάνε είναι η κακή εστίαση σε caf/tracking (όπου αναγκαστικά έχω άλλη μηχανή για αυτό το σκοπό) Και η απουσία ενός φακού με εύρος 24-120 με σταθερό διάφραγμα π.χ. f4....άμα είχα αυτά τα 2 δεν ξέρω αν θα ξανακοίταγα άλλη μηχανή...

Υ.Γ. Για την ανθεκτικότητα τουλάχιστον στην em10II που έχω δεν είμαι και τόσο σίγουρος...ναι είναι ποιοτική άλλα δεν ξέρω πόσα μπορεί να ''τραβήξει'' το σώμα....π.χ. η pentax ks2 που έχω νιώθεις ότι και να την πετάξεις σε τοίχο θα σπάσει ο τοίχος!!