Olympus OMD EM5 Mark III

Συμφωνώ απόλυτα. Δεν μπορώ με τίποτε να δεχθώ ότι η EM5 III μπορεί να αγοραστεί στα 1250 ευρώ στην Ελλάδα όταν η Panasonic G9 τιμολογείται στα καταστήματα του κέντρου (Καλαβρέντζος με εγγύηση αντιπροσωπείας και σε απόθεμα) στα 1100 (!!!!) ευρώ. Ακόμη και η τιμή του Παπαδάκη (1300 ) μου φαίνεται πιο καλή.

Ουδεμιά σχέση έχει η G9 με την em5III, δεν ξέρω πραγματικά αν ''καβάλησε'' το καλάμι η Olympus ή απλά δεν ξέρουν τι τους γίνεται εκει στην Ιαπωνία. Θέλει οπωσδήποτε αρχικά να πάει η τιμή στα 900-1.000 παντού και σιγά σιγά βλέπουμε, προβλέπω η em1III που θα βγει μέσα στον χρόνο να χτυπάει 2.000 ευρώ, ελπίζω τουλάχιστον να μην γίνει και αυτή πλαστική με μινιατούρα σκόπευτρο.

Ουδεμιά σχέση έχει η G9 με την em5III, δεν ξέρω πραγματικά αν ''καβάλησε'' το καλάμι η Olympus ή απλά δεν ξέρουν τι τους γίνεται εκει στην Ιαπωνία. Θέλει οπωσδήποτε αρχικά να πάει η τιμή στα 900-1.000 παντού και σιγά σιγά βλέπουμε, προβλέπω η em1III που θα βγει μέσα στον χρόνο να χτυπάει 2.000 ευρώ, ελπίζω τουλάχιστον να μην γίνει και αυτή πλαστική με μινιατούρα σκόπευτρο.

στο δε grey μαγαζί η EM 5II πωλείται 420 ευρώ. Δηλαδή αντί για μια ΕΜ 5 ΙΙΙ μπορείς να πάρεις 3 (!!!!) ΕΜ 5 ΙΙ. Φυσικά το πρόβήμα δεν είναι στην ελληνική αντιπροσωπεία, υπάρχει παντού.

Διαφωνώ με το "πλαστικούρα" - δηλαδή π.χ. η Canon M50 τι είναι? Χάρτινη? - Αλλά εξ αρχής έχουμε συμφωνήσει ότι μια ΑΡΧΙΚΉ τιμή στα 999 (για να ακολουθούμε και τις αμερικανιές στο marketing), θα ήταν η πρέπουσα. Ήδη τώρα η τιμή πιάτσας θα έπρεπε να είναι 3 - 4 κατοστάρικα κάτω από την em1 mkII.

Re: Απάντηση: Olympus E-M5 Mark III

Διαφωνώ με το "πλαστικούρα" - δηλαδή π.χ. η Canon M50 τι είναι? Χάρτινη? - Αλλά εξ αρχής έχουμε συμφωνήσει ότι μια ΑΡΧΙΚΉ τιμή στα 999 (για να ακολουθούμε και τις αμερικανιές στο marketing), θα ήταν η πρέπουσα. Ήδη τώρα η τιμή πιάτσας θα έπρεπε να είναι 3 - 4 κατοστάρικα κάτω από την em1 mkII.

Κοίταξε πλαστικούρα πάντα σε σχέση με τις em5i/ii και em1i/ii....η ποιότητα της em5III είναι στα πλαίσια της em10II. Οπότε στην em5III περίμενα ένα σώμα τούμπανο σαν τάνκ, και όχι ένα σώμα πλαστικό με λίγο μέταλλο εδώ και εκει, ειδικά με τα χρήματα που ζητάει. Η m50 είναι της πλάκας η κατασκευή άλλα οκ εκει η canon ζητάει 500 ευρώ οπότε κάπως τρώγεται, αν και εκει δεν συμφωνώ με την τόσο χρήση πλαστικού.
Η em5III κουβαλάει ένα όνομα πολύ ''βαρύ'' και δεν επιτρέπεται να έχει τέτοιο σώμα, αν βάλεις στην εξίσωση και την τιμή πάει το έχασε το παιχνίδι...για να μην πάμε σε άλλα συστήματα με την τιμή που έχει τώρα δέχεται εντονότατη πίεση τόσο από την em1II όσο και από την Panasonic g9 που είναι πολύ καλύτερες μηχανές και οι 2. Είναι και θέμα γούστου βέβαια άλλα με τις 2-3 ώρες που την δούλεψα δεν μου άφησε καθόλου καλές εντυπώσεις με την όλη εμπειρία χρήσης, σαν να δούλευα em10 ήταν, σε σημείο που σαν πακέτο χωρίς υπερβολή η πρώτη em1 μου φαίνεται καλύτερη όπως και η em5II, δεν συζητάμε καν για τις em1II και Panasonic g9.

στο δε grey μαγαζί η EM 5II πωλείται 420 ευρώ. Δηλαδή αντί για μια ΕΜ 5 ΙΙΙ μπορείς να πάρεις 3 (!!!!) ΕΜ 5 ΙΙ. Φυσικά το πρόβήμα δεν είναι στην ελληνική αντιπροσωπεία, υπάρχει παντού.

Η οποία em5II έχει απείρως καλύτερη κατασκευή και αίσθηση στο χέρι, ενώ το σκόπευτρό της είναι τεράστιο σε σχέση με της em5III. Αν δεν σε ενδιαφέρει το βίντεο (που ούτε και εκει διαπρέπει η em5III) δεν βρίσκω τον λόγο να δώσει κάποιος τα τριπλά για να πάρει την em5III σε σχέση με την em5II ή και γιατί όχι μια Pen-f.

Δημήτρη έχω ακόμη στην κατοχή μου την EM5 που μεσολάβησες να πάρω. Μπορώ να πω ότι έχοντας την αίσθηση από εκείνη τη μηχανή, όταν έπιασα τη νέα μηχανή εδώ σε κατάστημα της Θεσσαλονίκης νόμισα ότι μου έδωσαν κατά λάθος την ΕΜ10 κι όχι την 5. Επίσης αν φύγεις από τις νέες υπερτιμολογημένες mirrorless ξέρεις με 1300 ευρώ τί τανκ παίρνεις;

Δυστυχώς η EM1 II έχει αρχίσει να ανεβάσει την τιμή της ίσως για να έχει απόσταση από την ΕΜ5 ΙΙΙ. Σήμερα το πιο φθηνό στο idealo 1550.

Απάντηση: Re: Olympus E-M5 Mark III

οι διαφορές μεταξυ ΕΜ5ΙΙ και ΕΜ5ΙΙΙ υπάρχουν και ειναι σημαντικές για όποιον τις χρειάζεται, ετσι πρόχειρα βλέπει κανείς τα βασικά και αποφασίζει : https://mirrorlesscomparison.com/preview/olympus-omd-em5-ii-vs-omd-em5-iii/

Mην συγκρίνουμε τιμές grey με τιμή προιοντος που μόλις έχει μπεί στην αγορά. Ειναι άδικο. Η παλιά ΕΜ5ΙΙ τιμολογείται γύρω στα 650ευρω και η φρέσκια απο 1250 ευρώ επίσημη τιμή στην πιάτσα φεύγει στο χιλιάρικο. Αν φτάσεις εκεί σαφώς και κοιτάς πιο ολοκληρωμένο σώμα όπως είναι η G9 που είναι VFM αλλά αυτο το σώμα παρόλα τα κορυφαία χαρακτηριστικά δεν απευθυνεται σε όποιον θέλει μια μαζεμένη mirrorless αφου καποια απο τα χαρακτηριστικά του δεν θα τα χρειατεί ποτέ. H EM1.2 είναι πιο ακριβή απο την G9 γιατί δίνει επιπλέον και PDAF εστίαση. Το πιο φθηνό και μικρό m43 σωμα με PDAF εστίαση και στεγανότητα όμως παραμένει η EM5III. Το πιο φθηνό με 20αρη αισθητήρα χωρις PDAF και hires είναι η GX9 . To πιo όμορφο με 20αρη και με hires χωρις στεγανότητα η PenF. Οι επιλογές πολλές αλλά τα χαρακτηριστικά δεν είναι ίδια, ο καθένας ζυγίζει και αποφασίζει.

Για την ποιότητα κατασκευής (μαγνήσιο VS πλαστικό) το χουμε ήδη γράψει και καυτηριάσει αλλά αναρωτηθείτε αν αυτό είναι το σημαντικό ή ότι δεν αλλαξαν καθόλου οι προδιαγραφές στεγανοποίησης του σώματος και μάλιστα το νεο σώμα είναι 50γρ. ελαφρύτερο και με καλύτερο γκριπ (έστω και υποτυπώδες για εμένα). Επίσης σε χαμηλές θερμοκρασίες το μέταλλο παγώνει σε αντίθεση με το πλαστικό, αντίθετα ως απαγωγος θερμοκρασίας είναι καλύτερο αλλά βράζει το χεράκι σου σε πολύωρη χρήση που θα ζοριστεί η μηχανή π.χ. 4K ή σε procapture photo mode (φορά τον επεξεργαστή της ΕΜ1.2). Θεωρώ ότι η επιλογή υλικων δεν έγινε μόνο για λόγους οικονομίας για το συγκεκριμένο μεγεθος σώματος αλλά εξυπηρετεί και σχεδιαστικούς.

Η e-m1 mkII εξακολουθεί να έχει 1280 σε γνωστά Ελληνικά καταστήματα στο Skroutz με επιπλέον 3 χρόνια εγγύηση (5 σύνολο), από κοντά σίγουρα θα κόψουν κάτι τις ακόμα. Σίγουρα πολύ καλύτερο VFM ΑΝ δεν σε πειράζει ο επιπλέον όγκος.

Τώρα αν βάλουμε στην εξίσωση και άλλα συστήματα ξεφεύγουμε, μια και το m4/3 απευθύνεται στο κοινό του, που ζητάει καλό IQ - όχι το καλύτερο - και περιορισμένο βάρος/όγκο ΩΣ ΣΎΣΤΗΜΑ, δηλαδή σώμα + 3-4 φακούς κ.λ.π. αξεσουάρ. Ας το κλείσουμε εδώ το κομμάτι αυτό, αλλιώς πέστε μου να το πάω στο vs...

Re: Απάντηση: Olympus E-M5 Mark III

Η e-m1 mkII εξακολουθεί να έχει 1280 σε γνωστά Ελληνικά καταστήματα στο Skroutz με επιπλέον 3 χρόνια εγγύηση (5 σύνολο), από κοντά σίγουρα θα κόψουν κάτι τις ακόμα. Σίγουρα πολύ καλύτερο VFM ΑΝ δεν σε πειράζει ο επιπλέον όγκος.

Τώρα αν βάλουμε στην εξίσωση και άλλα συστήματα ξεφεύγουμε, μια και το m4/3 απευθύνεται στο κοινό του, που ζητάει καλό IQ - όχι το καλύτερο - και περιορισμένο βάρος/όγκο ΩΣ ΣΎΣΤΗΜΑ, δηλαδή σώμα + 3-4 φακούς κ.λ.π. αξεσουάρ. Ας το κλείσουμε εδώ το κομμάτι αυτό, αλλιώς πέστε μου να το πάω στο vs...

Δημήτρη προφανώς αυτό είναι το πλεονέκτημα του συστήματος m4/3 γιατί αν δεν κέρδιζες κάτι σε βάρος/όγκο σαν σύστημα όπως λες δεν θα υπήρχε και λόγος ύπαρξής του πλέον με τόσο μικρές mirroless που έχουν βγει, τώρα σε σχέση με την em1II δεν είναι καμιά τρομερή διαφορά, 1 εκ. εδώ και εκει σε όγκο και 150γρ. έχτρα, τρίχες βασικά και μικρό το κακό για να έχεις ένα καλύτερο συνολικά σώμα.
Για την em5II, πραγματικά θα ήθελα να ήξερα έστω και έναν που θα θυσίαζε το μεταλλικό σώμα της em5II για να γλιτώσει 50-60γρ. στο πλαστικό σώμα της em5III.
Σε κάθε περίπτωση όπως έγραψα και πριν μου έκανε πάρα πολύ αρνητική εντύπωση η αίσθηση του σώματος στο χέρι και δουλεύοντας την οι αρνητικές εντυπώσεις συνεχίστηκαν, ειδικά το CAF τόσο σε φώτος όσο και σε βίντεο μαζί με το eye και face AF έχουν σοβαρό θέμα που δεν το περίμενα, θέλει επειγόντως update, δεν ξέρω καν αν έχει καλύτερη εστίαση σε CAF από την πρώτη em1.
Ακόμα και στο βίντεο που δίνει και καλά βάση, τα αρχεία 4Κ που πήρα είναι ελαφρά soft και με αρκετό hunting (με τον olympus 12-40f2,8) κάτι που ψάχνοντας στο διαδίκτυο και σε reviews το επισημάνουν και άλλοι, ενώ είναι ανεπίτρεπτο επίσης να μην έχει log και έξοδο ακουστικών σε αυτή την τιμή εν έτη 2020.
Και στις φώτο επίσης και εκει περίμενα κάτι καλύτερο, προσωπικά σε φως μέρας δεν είδα κάτι τόσο συγκλονιστικό που δεν μπορώ να το έχω με την em1, περίμενα μεγαλύτερες διαφορές, μόνο στα υψηλά iso πράγματι μπόρεσα να διακρίνω μια βελτίωση 0,5-2/3 stop διαφορά. Όσο και να το ψύρισα δεν με έπεισε ούτε στο ελάχιστο να δώσω την em1 για χάρη της.....θα μείνει μάλλον καρό ακόμα μαζί μου η em1!!!χαχα

Y.Γ. Να προσθέσω εδώ οτι το σώμα που δοκίμασα είχε φάει ήδη μια ''χαρακιά'' στο πλαστικό πάνω μέρος κάτι που αν ήταν μεταλλικό θα την είχε αποφύγει

Δημήτρη μην το πάρεις το θέμα στο vs είμαστε εντός του Μ43. Απλώς εντός του συστήματος άλλοτε θέλουμε μικρές μηχανές και φακούς και άλλοτε θέλουμε τηλεφακούς και σώματα με καλές λαβές. Εγώ έχω τρία σώματα Μ43 (Pan GF7/OLY EM5/OLY EM1) ενώ έχουν περάσει από τα χέρια μου (αγορά άλλα τρία σώματα (PM1/PM2/PL3) . Εχω επίσης 6 φακούς (από τους οποίους οι 14-140 ΙΙ/12-32/14-42 χαλασμένοι ... κι αυτό έχει τη σημασία του). Άρα έχω επαφή με το σύστημα κι όχι μόνο με μια μηχανή.

Ξέρω τί γίνεται και πώς.... ειλικρινά δυσκολεύομαι να βρω τη θέση της ΕΜ5 ΙΙΙ μέσα στο σύστημα σε συνδυασμό με την τιμή της και κυρίως το γιατί.... δεν είναι ούτε ψάρι ούτε πουλί. Τιμολογείται όμως σαν να είναι αστακός.

Δημήτρη μην το πάρεις το θέμα στο vs είμαστε εντός του Μ43. Απλώς εντός του συστήματος άλλοτε θέλουμε μικρές μηχανές και φακούς και άλλοτε θέλουμε τηλεφακούς και σώματα με καλές λαβές. Εγώ έχω τρία σώματα Μ43 (Pan GF7/OLY EM5/OLY EM1) ενώ έχουν περάσει από τα χέρια μου (αγορά άλλα τρία σώματα (PM1/PM2/PL3) . Εχω επίσης 6 φακούς (από τους οποίους οι 14-140 ΙΙ/12-32/14-42 χαλασμένοι ... κι αυτό έχει τη σημασία του). Άρα έχω επαφή με το σύστημα κι όχι μόνο με μια μηχανή.

Ξέρω τί γίνεται και πώς.... ειλικρινά δυσκολεύομαι να βρω τη θέση της ΕΜ5 ΙΙΙ μέσα στο σύστημα σε συνδυασμό με την τιμή της και κυρίως το γιατί.... δεν είναι ούτε ψάρι ούτε πουλί. Τιμολογείται όμως σαν να είναι αστακός.

Αυτό που έγραψες ''δεν είναι ούτε ψάρι ούτε πουλί. Τιμολογείται όμως σαν να είναι αστακός.'' είναι όλο το ζουμί, νιώθω ότι είναι η πρώτη μηχανή που βλέπω εδώ και καιρό που είναι τόσο λάθος κοστολογημένη και τόσο ανεξήγητα υποβαθμισμένη ποιοτικά και σε σκόπευτρο σε σχέση με το παλιό μοντέλο. Εντελώς ανεξήγητες αποφάσεις, πραγματικά θα ήθελα να μάθω το σκεπτικό τους με αυτή την μηχανή όπως λες, που απευθύνεται, γιατί την έφτιαξαν έτσι και γιατί την κοστολόγησαν έτσι.

Υ.Γ. Δεν το πήρε το μάθημά της η olympus από το χαντάκωμα της em10III, που πήγε άκλαυτη??? πραγματικά βάζει τα χέρια της να βγάλει τα μάτια της.

Απάντηση: Re: Olympus E-M5 Mark III

Ένα πολύ ωραίο και λειτουργικό γκριπάκι για την μηχανή από την STC (για την ώρα δεν εμφανίζεται στο αγγλικό site) , το κάτω κάθετο στελεχος είναι πτυσσόμενο, αποκαλύπτει την μπαταρία και στηρίζει το χερι όταν είναι ανοιχτό: https://stcoptics.com/fogrip-em5miii/

%E5%96%AEFOGRIP%E6%AD%A3%E9%9D%A2-EM5-m3-PrPic-1-scaled.jpg

Γεια σας , γύρισα στα παλιά μου λημέρια ,δεν άντεξα παρά έναν χρόνο και μόνο στην αγκαλιά μιας άλλης ( Fuji) .
εχω στα χέρια μου την καινούργια Olympus EM5-iii εδώ και 2 εβδομάδες μαζι με τον αγαπημένο μου φακό 12-40 σε ΚΙΤ
αυτή την φορά σε Μαύρο όλα !

8b396a66b72b61d399fffaf0769ac790.jpg

f18c4d207b8056382c64e2c86cc26245.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ευχαριστώ πολύ...
Στα 1940 περίπου το ΚΙΤ , με δωράκια ( καρτα μνημης , 3 χρόνια εγγύηση επιπλέον από αυτούς ) από μεγάλο ηλεκτρονικό κατάστημα της περιοχής μου αυτή τι φορά ,
επειδή έτυχε να έχουμε και τα περιοριστικά μέτρα μόνο από εκεί μπορούσα να την πάρω για να την έχω τώρα ...
Να σημειώσω ότι μαζί με το ΚΙΤ , από άλλο κατάστημα αγόρασα και το LS-P4 το Καταγραφικό και εξωτερικό μικρόφωνο της Olympus σε video edition έκδοση ..
42dfec03a0c248c0223600c6efb79ded.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk