Olympus OMD EM5 the pioneer

Δείτε αν η δική σας Ε-Μ5 ανήκει στη σειρά που μπορεί να παρουσιάσει θέμα με τις βίδες της οθόνης

Μαύρο σώμα: Part of the BEH501001 ~ BEH517447
Ασημένιο σώμα: Part of the BF2501001 ~ BF2510258

http://translate.google.com/transla...mpus.co.jp/jp/support/cs/info/if20130219.html

ΣΣ.
Η "δική μου" δεν είναι μέσα :a0210:

Απάντηση: Re: Olympus E-M5

Δείτε αν η δική σας Ε-Μ5 ανήκει στη σειρά που μπορεί να παρουσιάσει θέμα με τις βίδες της οθόνης

Η "δική μου" δεν είναι μέσα :a0210:

Αυτο έλειπε αφού την πήρες πρόσφατα, το προβλημα μαλλον παρουσιάστηκε στις πρωτες φουρνιες του εξωτερικου και πιστευω δεν πρεπει να ηρθαν καν Ελλάδα (εδω η διαθεση μηχανων αργησε και πρωτες ηρθαν ασημί) , εμενα που ηταν απο τις πρωτες που ηρθαν ειναι πολυ μετεγενεστερη σε SN απο τα παραπάνω..

Εγώ κι ο kbouk πήραμε την ίδια μέρα τις μηχανές μας από το ίδιο μαγαζί. Ε η δική μου είναι μέσα στα s/n και έχει και το κρακ στη μεσαία βίδα.
Με βλέπω για το service...

Re: Απάντηση: Olympus E-M5

Εγώ κι ο kbouk πήραμε την ίδια μέρα τις μηχανές μας από το ίδιο μαγαζί. Ε η δική μου είναι μέσα στα s/n και έχει και το κρακ στη μεσαία βίδα.
Με βλέπω για το service...

Αχιλλέα εννοείται ότι θα απαιτήσεις αλλαγή οθόνης

Τα παρακάτω S/N αφορούν στις Ε-Μ5 που διατέθηκαν στην ευρωπαϊκή αγορά. Προφανώς αυτά που δημοσιεύτηκαν προηγούμενα (post 401) είναι εκτός Ευρώπης

- Black: BEK501001 - BEK508887
- Silver: BF4501001 - BF4503865

Τα παρακάτω S/N αφορούν στις Ε-Μ5 που διατέθηκαν στην ευρωπαϊκή αγορά. Προφανώς αυτά που δημοσιεύτηκαν προηγούμενα (post 401) είναι εκτός Ευρώπης

- Black: BEK501001 - BEK508887
- Silver: BF4501001 - BF4503865

Περιμενε θα βγαλουν και αλλα.... η δικη μου πχ δεν ειναι μεσα (BF4505xxx) αλλα το εχει το 'στιγμα'..:furious3:

Το 90% των ανθρώπων που το παρατηρούν δεν κάνουν απολύτως τίποτε γιατί στην ουσία δεν υπάρχει και λειτουργικό πρόβλημα (αν και πολλοι φοβούνται ότι χάνει την αδιαβροχοποιηση), όταν το είχα πρωτοδιαβασει έψαξα την δική μου και δεν το ειχε, αλλά προσωπικά δεν θα επέλεγα να την στείλω μόνο για αυτό, θα περίμενα εφόσον είναι στην εγγύηση μηπως βγαλει κάτι άλλο η μηχανή και να δώ την οριστική λύση και αντιμετωπιση απο την Ολυμπους.

Βέβαια το οτι δεν υπάρχει δεν παει να πει ότι δεν θα δημιουργηθεί στο μέλλον απο την χρήση απο αστοχια υλικου και μιας και κάνω ελάχιστη χρηση θα αρχισω να την κινω περισσοτερο για να δώ αν παρουσιαστεί στο μελλον.

Υ.Σ.
Αχιλλέα κρατα μας ενημερους αν την στείλεις για επιθεωρηση πως η ελληνικη αντιπροσωπία αντιμετωπιζει το θέμα και αν εχει ενημερωθεί.

Re: Απάντηση: Re: Olympus E-M5

απο αστοχια υλικου

Δεν πας σε ένα κατάστημα οπτικών που τα βρίσκεις παντού , μιας και έχουν λεπτά κατσαβίδια (αν δεν έχεις ο ίδιος ) ώστε να σου ξεβιδώσουν μισή στροφή τις βίδες εκείνες ?

Καλά λέτε για αστοχία υλικού , σκεφθείτε όμως και την περίπτωση να υπάρχει θέμα με την ρύθμιση του ρομποτικού που βίδωσε τις εν λόγω βίδες και λόγω σφιξίματος να καταλήγει σε ράγισμα .
Θα γλιτώσετε έτσι και το πάνε έλα στην αντιπροσωπεία και θα μείνει και ανέγγιχτη η μηχανή .

Λοιπόν μίλησα σήμερα μαζί τους και δεν μου φάνηκε πως ήταν ενημερωμένοι. Η κοπέλα στο τηλέφωνο τουλάχιστον. Δυστυχώς η μηχανή πρέπει να πάει Πορτογαλία. Εδώ δεν είναι δυνατή η όποια επισκευή. Η εγγύηση ισχύει από τα λεγόμενά τους πάντως. Από Δευτέρα θα περάσω ο ίδιος να δω αν θα μου πουν κάτι άλλο.

Μια απλή ερώτηση: έφαγα τον κόσμο να βρω την αναλογία πλευρών της οθόνης της OMD και δεν υπάρχει πουθενά... Είναι 4:3 όπως της E-PL2 ή 16:9 αλά E-PM1 κ.λ.π.?

Edit: της E-PL2 είναι 3:2 τελικά... απλά φαίνεται πολύ "τετράγωνη" σε σχέση με τις άλλες.

Last edited:
Ευχαριστώ, την κοιτάω παρέα με την e-pl5 η οποία με βολεύει ως μέγεθος αλλά έχει την μακρόστενη οθόνη που ουσιαστικά την κάνει 2,5" στο 4/3, και οι γραμματοσειρές των ενδείξεων είναι πολύ μικρές για κάτι κ@@@γερους σαν εμένα. Το άλλο θέμα που με απασχολεί είναι ότι δεν μπορείς να έχεις EVF και φλας ταυτόχρονα στην μηχανή. Μεγάλη πατάτα αυτή από την Oly, θα μπορούσαν να ενσωματώσουν ένα φλασάκι...