Olympus OMD EM5 the pioneer

Re: Olympus OM

Καλα Γιαννη και η 5DII με 30 fps ειχε βγει και περιμεναμε ενα χρονο και βαλε να βγει firmware..... για τα 24p,25p .

Μόλις την είδα. Πολύ ωραία μηχανή.
Αυτό ακριβώς που έλειπε από την olympus.
Θα συμφωνήσω με αυτά που είπαν οι περισσότεροι.
Αν το σκόπευτρο είναι αξιόλογο και η ποιότητα εικόνας είναι αισθητά ανώτερη των pen, η μηχανή θα πουλήσει τρελά.
Για όσους σκέφτονται να αλλάξουνε σύστημα και έχουν αρκετούς φακούς όμως θα συνιστούσα υπομονή.
Τα επόμενα 2-3 χρόνια θα γίνει πόλεμος ανακοινώσεων μηχανών που θα είναι πολύ κοντά σ αυτά που ζητάμε.
Δε θα αλλάζουμε και σύστημα κάθε φορά που βγαίνει κάτι καλό !

Τα ΙΣΟ της με εξεπληξαν θετικα. Εχω την εντυπωση οτι παιζει την 7D τουλαχιστον στα ισια, και φυσικα ειναι καλυτερη απο οτι εχει βγει μεχρι στιγμης σε μ43 μοντουρα.

Από ότι βλέπω στην 24άρα μου με 1920Χ1200 (πέστε μου μεγειά :chinese:), έχει τουλάχιστον ένα στοπ από την ΕP-1, ίσως και παραπάνω αλλά επιφυλάσσομαι. Για το 400 δεν το συζητάω, αν δεν έχεις ήλιο να σε "κάψει" μπορείς χαλαρά να τραβάς συνέχεια με αυτό, κατά την άποψη μου δε το iso 800 είναι πολύ καλό, το οποίο σημαίνει με απλά λόγια ότι με έναν φωτεινό φακό τραβάς ακίνητα θέματα μέσα σε εκκλησία (ας πούμε) στο χέρι... Επίσης κοιτώντας την μηχανή πιο προσεκτικά, παρατήρησα ότι τα χειριστήρια πρέπει να είναι κατάλληλα και για χέρια που φοράνε γάντια, τα κουμπιά είναι σχετικά μεγάλα και προεξέχουν αρκετά περισσότερο από ότι στις PEN!

Απάντηση: Olympus OM

Εδώ υπάρχει ζουμί, αν βεβαίως αποδειχθεί αληθινό:

The folks at Olympus don't make it a habit to divulge the provenance of the sensors they use. I guess it's supposed to be a trade secret. So I asked a few probing questions. As you can see from the specs the sensor is 16 megapixels. I wanted to know if, similar to the Panasonic sensor in the GH2, you could use other aspect ratios such as 16:9 and 3:2 without losing resolution. The answer I got was "yes." All but the 1:1 aspect ratio. If this is true (and I have no reason not to believe it) this will make me happy.

πηγή: http://visualsciencelab.blogspot.com/2012/02/olympus-fans-rejoice-om-d-is-real-and.html

Συνεπώς είναι πιθανόν πως ο αισθητήρας δεν είναι αυτός της gx1. Ίσως είναι της gh2? Ποιος ξέρει;

βέβαια από αλλού έρχονται άλλα νέα:

I completely understand. I've just set them up side-by-side and shot them. The GH2's sensor is clearly larger and isn't 4:3 aspect ratio. The E-M5's, buy comparison, is bang-on 4:3.
I'll try to get a cleaner shot and post in a minute, but I'm now confident in saying it definitely isn't the GH2 sensor.
Richard - dpreview.com

Λέτε? "The japanese Pro Photographer Kimio Tanaka goes even further. He wrote on Twitter that the sensor on the E-M5 is actually not made by Panasonic! His guess is that it is made by Sony." από το 4/3Rumors

Με τον Νokton 17.5mm f0.95

nokton17surOMD.jpg

:love::love::love::love::love::love::love:

Εσεις που εχετε μιρορλες χωρις οφθαλμοσκοπιο ή εστω εχετε παρει εξτρα ηλεκτρονικο (ή εχει η μηχανη σας) τι γινεται με την εστιαση με χειροκινητους φακους? Εχετε δοκιμασει? Ειναι εφικτη ή τραβαμε φλου το 80% και γινομαστε... καλλιτεχνες...? (χωρις τριποδα και live view εννοειται)...

ψιτ Ηλια.

Δεν κανουν για σενα αυτες οι καμερες. Εσυ θελεις point & shoot. Σαν να βαλεις κυνηγο να σημαδευει μεσα απο δορυφορο...θασαι.:ernaehrung004:

Δεν καταλαβα τι θελεις να πεις... εννοεις, οτι ειναι μηχανες για να φωτογραφιζεις με το πασο σου? Να στηνεις, να εστιαζεις, να φωτομετρας, να αναβεις τσιγαρο, να πινεις καφε, και αν θυμηθεις στο τελος να βγαζεις και τη φωτογραφια ή κατι αλλο...?

Α... και το λες απλα για τις μιρορλες, για μιρορλες με χειροκινητους φακους ή γενικα για μηχανες με contrast detection AF? (αλλα τοτε δεν θα ανεφερες τις point & shoot)...

Last edited:

Ηλία εγώ μια χαρά εστιάζω. Βοηθάει το peaking για ταχύτητα και για απόλυτη ακρίβεια κάνω μεγέθυνση. Δε θα σου κρύψω βέβαια ότι μου λείπει ένα VF με τη ΝΕΧ-5.. Δε θα ξεχάσω το καλοκαίρι στο Αττικό Πάρκο, που δε μπορούσα να δω στην οθόνη από τον ήλιο.

Στην ΟΜ με προβληματίζει το EVF.. Δε μπορούσε να έχει της ΝΕΧ-7; :ADFAD2: