Olympus OMD EM5 the pioneer

Δεν λεω Βλασση, χρησιμοτατο και βασικοτατο χαρακτηριστικο, αλλα γιατι μονο στα χαμηλα iso? Ενταξει, θα επαναφερω μια φωτο που εβγαλα κοντρα στο φως, ενα ηλιοβασιλεμα, μια ανατολη...

...θα το ηθελα ομως κυριως στα σκοταδια... με τα 3200 iso... εκει να φωτιζω και να μην γινεται του θορυβου ο χαμος... και εκει, τι εκει δηλαδη, απο τα 800iso, ολες ιδιες ειναι πανω κατω σε DR, τι 5100, τι 700 τι 5Δ τι 800 κτλ κτλ....

Δεν λεω Βλασση, χρησιμοτατο και βασικοτατο χαρακτηριστικο, αλλα γιατι μονο στα χαμηλα iso? Ενταξει, θα επαναφερω μια φωτο που εβγαλα κοντρα στο φως, ενα ηλιοβασιλεμα, μια ανατολη...

...θα το ηθελα ομως κυριως στα σκοταδια... με τα 3200 iso... εκει να φωτιζω και να μην γινεται του θορυβου ο χαμος... και εκει, τι εκει δηλαδη, απο τα 800iso, ολες ιδιες ειναι πανω κατω σε DR, τι 5100, τι 700 τι 5Δ τι 800 κτλ κτλ....

Ηλία καλημέρα, είμαι off topic αλλά ας πούμε κάποια πράγματα. Στο προηγούμενο μήνυμα εγώ απλώς σου είπα τη δική μου περίπτωση.

Από εκεί και πέρα το εύρος δυναμικού πεδίου (dr) είναι διαφορετικό μέγεθος και πράγμα από την ικανότητα της μηχανής να καταγράφει καλά και χωρίς θόρυβο σε χαμηλές ή υψηλές ευαισθησίες (iso) . Μπορεί να έχουμε έναν αισθητήρα που γράφει καλά και χωρίς θόρυβο στα υψηλά Iso αλλά να μην έχει τη δυνατότητα να σκάψει κάποιος στα σκοτεινά και να επαναφέρει λεπτομέρειες. Αυτή είναι η περίπτωση των αισθητήρων της CANON. Ή και το αντίθετο.

Το ίδιο μπορεί να συμβεί και στους αισθητήρες της ίδιας εταιρίας. Π.χ. της ΝΙΚΟΝ. Προσωπικά δεν μπορώ να δεχθώ οτιδήποτε τραβώ με την d5100 (που έχει τον ίδιο αισθητήρα με την d7000) στα 3200 ενώ με τη d700 όχι μόνο το δέχομαι αισθητικά αλλλα πουλιέται και κανονικά. Αντίθετα όταν πρέπει να σκάψω βλέπω ότι αυτό που κάνω με τη d700 μπορώ να το κάνω και με την d5100.

1100 ευρώ για μια ανακατασκευασμένη κάμερα. Τη στιγμή που το ίδιο κιτ, όταν πρωτοκυκλοφόρησε στην Ελλάδα τον Ιούνιο, το έπαιρνες του κουτιού στα 1150 μετρητοίς. Δεν ξέρω τι άι κιου είχε ο πλειοψηφείσας, αλλά μάλλον κότσος πιάστηκε...

1100 ευρώ για μια ανακατασκευασμένη κάμερα. Τη στιγμή που το ίδιο κιτ, όταν πρωτοκυκλοφόρησε στην Ελλάδα τον Ιούνιο, το έπαιρνες του κουτιού στα 1150 μετρητοίς. Δεν ξέρω τι άι κιου είχε ο πλειοψηφείσας, αλλά μάλλον κότσος πιάστηκε...

παρακολουθουσα τη δημοπρασια να δω σε τι τιμη θα καταληξουν. η τιμη κλεισιματος μου φαινεται υπερβολικη για ανακατασκευασμενη μηχανη. βεβαια ανιδεοι ανοητοι ή φραγκατοι αγοραστες παντα υπαρχουν. μια καλη εξηγηση θα ηταν καποιος του olympusmarket ''βαλτος'' να χτυπησει τη τιμη μεχρι ψηλα το παρακανε και τελικα το olympusmarket εμεινε με τη μηχανη στο χερι.

Τελικά ..ενέδωσα..
Την πήρα πριν δύο μέρες και οι πρώτες εντυπώσεις με έχουν αφήσει χαμογελαστό.....
Η οξύτητά της είναι αλλού...
Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία που έβγαλα μαζί της με φακό τον Panasonic 14-45 OIS

e-m5.jpg

Καλοριζικη... πρεπει να ειναι τελικα καλη μηχανη... :afro: δεν βγηκαν σχεδον καθολου αρνητικα σχολια στα φορουμ γι αυτην ή εστω βγηκαν μολις καποια μικρα... εφτασα ενα κλικ να την παρω... ισως στο μελλον...

Καλοριζικη... πρεπει να ειναι τελικα καλη μηχανη... :afro: δεν βγηκαν σχεδον καθολου αρνητικα σχολια στα φορουμ γι αυτην ή εστω βγηκαν μολις καποια μικρα... εφτασα ενα κλικ να την παρω... ισως στο μελλον...

Ευχαριστώ φίλε Ηλία, από αύριο, που θα τη χρησιμοποιήσω σε 5ημερη εκδρομή σε βουνά και θάλασσες, θα είμαι σε θέση να κρίνω περισσότερα. Γεγονός είναι ότι κάποια σώματα παρουσίασαν κάποια προβλήματα νεότητας, δεν ήταν όμως λειτουργικά και δεν επηρέασαν την απόδοση της μηχανής. Στη δεύτερη φουρνιά μηχανών δεν ακούστηκε κάτι το επιλήψιμο πάντως.

Μου αρέσει πολύ η σταθεροποίησή της στο βίντεο. Με κουράζει το συνεχές τρέμουλο που βλέπω στις πανασονικ.

Η OM-D κέρδισε τον τίτλο της "μηχανής της χρονιάς" στην ψηφοφορία αναγνωστών του DPReview, μπροστά από τις Nicon D800 και Canon 5D MkIII. Προφανώς αυτό δεν σημαίνει ότι είναι "καλύτερη" από αυτές, αφενός γιατί φωτογραφικά ΔΕΝ είναι, και αφετέρου διότι το καλύτερο είναι σχετικό για τον καθένα από εμάς, ανάλογα με το τι ζητάει... Ο τίτλος όμως αποτελεί μια επιβράβευση για την εταιρεία, που παρά τα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα, κατάφερε να βγάλει μια μηχανή "διαμάντι", και συνεχίζει ακάθεκτη με τις "μικρές" pen.

Είναι κάτι σαν το αυτοκίνητο της χρονιάς. Το Jazz πχ δεν είναι καλύτερο από ένα ακριβό γερμανικό πολυτελείας, αλλά είναι αυτό που με συλλογική κρίση παίρνει τον τίτλο.
Έτσι και με την Ε-Μ5, η μαγκιά της είναι ότι σου δίνει περισσότερα από αυτά που πληρώνεις (συλλογικά). Και που να βγαίνεις τώρα στο δρόμο με FF και 24-70 πάνω της...., μόνο που το σκέφτεσαι κουράζεσαι :)

Μωρε όλα καλα κι όλα ωραία με την OM-D αλλα δεν θεωρω πως σου δίνει παραπάνω απ´ όσα κοστίζει. Με κόστος κοντα στο χιλιαρικο δεν τη λες φτηνή με καμία αναλογία...θεωρω πως πληρώνεις ένα premium γιατι ειναι ´πολυτελης´, νεο μοντέλο και στοχεύει σε μικρό αριθμο πωλήσεων. Η αξία της ως προς τη ποιότητα φωτογραφίας δεν θα έπρεπε να υπερβαίνει τα 500-600 ευρω αλλα ας όψεται οτ μάρκετινγκ

Απάντηση: Re: Olympus E-M5

Πως φαίνεται ότι δεν έχεις δουλέψει καθόλου με τη μηχανή αυτή.
Αλλά, ας αφήσω στην άκρη τα περί ποιότητας φωτογραφίας. (Η μηχανή παίζει σχεδόν στα ίσια όποια άλλη κροπ με μεγαλύτερο αισθητήρα).
Θα σταθώ μόνο στο σύστημα σταθεροποίησης 5 αξόνων. Ποια μηχανή το έχει;
Δοκίμασε να τραβήξεις βίντεο με την Ε-Μ5. Και μάλιστα με φακούς χειροκίνητης εστίασης. Άλλη εντελώς κατάσταση....