Olympus OMD EM5 the pioneer

Οι αισθητήρες της Sony όντως είναι εξαιρετικοί, φτάνει να μη δούμε την OM-D να μετονομάζεται σε Α ή Nex...
Όλοι θυμόμαστε την κατάληξη της Minolta

Α... ξέχασα να γράψω ότι δεν άντεξα τελικά στον πειρασμό και πήρα μία κι εγώ:operator:

1. Γιατί μου θυμίζει τα νιάτα μου!
2. Γιατί μπορώ να τραβάω πλέον άφλασα
3. Γιατί έχει καταπληκτικά φακουδάκια να την αναδείξουν
4. Γιατί είναι αδιάβροχη
5. Γιατί έχει ακαριαία εστίαση
6. Γιατί η οθόνη της βολεύει στη φωτογραφία δρόμου και στούντιο
7. Γιατί έχει καταπληκτικό σκόπευτρο και μπορώ να εστιάζω με τους αναλογικούς φακούς
8. Γιατί μου αρέσει το δυναμικό της εύρος
9. Γιατί έχει ποιότητα κατασκευής γνήσια Olympus
10. Γιατί έχει κάνει τους κανονικοσονάκηδες να την καλοβλέπουν:operator:

Το viewfinder εξακολουθεί και ειναι σαν να κοιτάς μέσα απο τούνελ, όπως οι 4/3 που είχα δοκιμάσει παλιότερα;

Το viewfinder εξακολουθεί και ειναι σαν να κοιτάς μέσα απο τούνελ, όπως οι 4/3 που είχα δοκιμάσει παλιότερα;

Προφανώς μιλάς για τα entry level σώματα της Olympus, αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχω κρατήσει κανένα από αυτά (μόνο μια Ε-3 αλλά εκεί μιλάμε για ανθρώπινο σκόπευτρο). Αν και η όρασή μου είναι σε καλή κατάσταση, για να νετάρω με τους χειροκίνητους το έριχνα στη μαντεψιά...
Εδώ όμως είναι διαφορετικά τα πράγματα, τόσο της Olympus όσο και της Panasonic είναι άλλο πράμα! Και τα ενσωματωμένα (G2, G3, OM-D κλπ) και τα πρόσθετα (VF-2, LVF2) κάνουν εξαιρετική δουλειά

1. Γιατί μου θυμίζει τα νιάτα μου!
2. Γιατί μπορώ να τραβάω πλέον άφλασα
3. Γιατί έχει καταπληκτικά φακουδάκια να την αναδείξουν
4. Γιατί είναι αδιάβροχη
5. Γιατί έχει ακαριαία εστίαση
6. Γιατί η οθόνη της βολεύει στη φωτογραφία δρόμου και στούντιο
7. Γιατί έχει καταπληκτικό σκόπευτρο και μπορώ να εστιάζω με τους αναλογικούς φακούς
8. Γιατί μου αρέσει το δυναμικό της εύρος
9. Γιατί έχει ποιότητα κατασκευής γνήσια Olympus
10. Γιατί έχει κάνει τους κανονικοσονάκηδες να την καλοβλέπουν:operator:

:SFGSFGSF: -bye-

Ο ανταπτορας ΜΜ2 αξιζει τιποτα? Τον δινουν δωρεαν μαζι με τη μηχανη και τον κιτ 12-50 στα 1300Ε...

Ο MMF2 είναι adapter για φακούς 4/3 σε m4/3, τον έχω και είναι εντάξει, αλλά το AF καθυστερεί, είναι λίγο πιο αργό από τον m4/3 14-42 πρώτης γενιάς. Οι τσίπηδες σε πακέτο weather proof, δίνουν απλό ενώ έχει βγεί ο MMF3 που είναι κι αυτός αδιάβροχος...

Έχεις σκοπό να πάρεις 4/3 φακούς;

Κι αν έχεις κάντο τώρα γιατί με την εμφάνιση του νέου σώματος 4/3 θα πάρουν πάνω τους οι τιμές (όχι ότι έπεσαν ιδιαίτερα, απλά λέμε τώρα).

Κι αν έχεις κάντο τώρα γιατί με την εμφάνιση του νέου σώματος 4/3 θα πάρουν πάνω τους οι τιμές (όχι ότι έπεσαν ιδιαίτερα, απλά λέμε τώρα).

ποιοι φακοι ειναι αυτοι?

υπαρχει καποιο link?

paИ-baL;1056540471 said:
ποιοι φακοι ειναι αυτοι?

υπαρχει καποιο link?

Μιλάω για τους Pro φακούς HG (High Grade), όπως δηλαδή 12-60, 50-200, 50 μάκρο, 11-22, που είναι κορυφαία γυαλιά σε "βατές" τιμές
Και να μην μιλήσω για τους Top Pro SHG (Super High Grade) 14-35, 35-100, 150, 300 κλπ γιατί εκεί οι τιμές είναι ήδη δυσθεώρητες....

Αν τελικα την αγορασω (περιμενω τη φοτοκινα) θα την παρω με τον 45/1,8 και αργοτερα τον 20/1,7. Μετα... τελος απο μ4/3 (φανταζομαι)...

...απλα ρωτησα, επειδη τον δινουν δωρεαν στο πακετο...