Olympus OMD EM5 the pioneer

Re: Olympus OM

Εκτός κι αν θέλεις να χτίσεις χομπίστικο σύστημα, ή... http://www.43rumors.com/a-great-work-by-amos-chapple-and-sciorio-explains-why-m43-for-pros-makes-sense/

Ρίξε μια ματιά κι εδώ... http://www.damianmcgillicuddy.com/
Κι εγώ που θεωρούμαι επαγγελματίας φωτογράφος πούλησα ότι είχα σε Canon-Pentax (η Ε-3 θα μείνει για πάντα μαζί μου για λόγους που αν θέλεις σου εξηγώ σε πμ) και το 90% της δουλειάς μου το κάνω πλέον με εξοπλισμό m4/3. Εξαιρούνται τα μυστήρια εντός εκκλησίας και οι μηχανοκίνητοι αγώνες, ξεκάθαρα λόγω ανυπαρξίας των κατάλληλων φακών και όχι αδυναμίας των σωμάτων

Έκανα μια βόλτα στο κέντρο και... κατάφερα να την δω (σε δείγμα χωρίς τελικό fw)! Τα πρώτα κομμάτια εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας - φαντάσου να μην είχαμε και κρίση δηλαδή. Και επίσης έμαθα ότι κάποιοι συμφορουμίτες ήταν ανάμεσα στους πρώτους - να μην κάνουν τον ψόφιο κοριό :flipout:

Λοιπόν, είναι απίστευτα μικρή, έχοντας δίπλα την E-PL2 ήταν σχεδόν τα ίδια + το καρούμπαλο. Όταν μπήκε το VF2 βέβαια τα πράγματα άλλαξαν υπέρ της Μ5. Της φόρεσα τον 20/1.7 και τον macro 35/3.5, με τον πρώτο το AF "σκοτώνει" με τον macro είναι... macro αλλά σαφώς καλύτερα από την PL2. Τα κουμάντα της πολύ άνετα, οι διπλές ροδέλες διευκολύνουν πολύ. Το μόνο που δεν μου άρεσε ήταν η δεξιά ροδέλα που ρυθμίζει τον τρόπο έκθεσης - μου φάνηκε κάπως μαλακιά και επίφοβη για κατά λάθος αλλαγή. Αυτά ως πρώτες εντυπώσεις, θα φορτώσω τις φωτογραφίες στον υπολογιστή και θα τα ξαναπούμε...

Απάντηση: Olympus OM

Δεν κάνουμε τον ψόφιο κοριό ;)
Τραβάω σε 6400 iso και τρίβω τα μάτια μου!
Έχω ερωτευθεί τον ήχο του κλείστρου της. Προς το παρόν προσπαθώ να τη μάθω.
Είμαι εκτός για το τριήμερο, οπότε από βδομάδα θα έχω αρκετό υλικό να επεξεργαστώ!

Έχω δεσμευτεί να μην ανεβάσω φωτογραφίες... απίστευτα πράγματα, macro στο χέρι με χρόνο 1/15: κανένα πρόβλημα!

Απάντηση: Olympus OM

νομίζω είναι πολλά τα λεφτά της ΟΜ. Γιατί να μην δώσω κάτι παραπάνω για την fuji xpro1?

Έχω δεσμευτεί να μην ανεβάσω φωτογραφίες... απίστευτα πράγματα, macro στο χέρι με χρόνο 1/15: κανένα πρόβλημα!

Ποσα στοπ "δινει" η εσωτερικη σταθεροποιηση ?

Δεν ξέρω πόσα στοπ δίνει, προφανώς είναι ο τρόπος που τα δίνει. Εκτός από πάνω-κάτω, δεξιά-αριστερά η σταθεροποίηση είναι και περί τους άξονες, γι αυτό είναι πιο αποτελεσματική. Θα μας πούνε οι τυχεροί ιδιοκτήτες περισσότερα, προσωπικά το μόνο που πρόλαβα να κάνω ήταν γενικό πασπάτεμα, βάλε-βγάλε δύο φακούς που γνωρίζω αρκετά καλά και 15 φωτογραφίες (jpeg) για χάζι στον υπολογιστή, με σαφή δέσμευση ότι είναι για προσωπική μου χρήση, και φιλική εξήγηση πως η συγκεκριμένη ΔΕΝ μπορούσε να θεωρηθεί 100% τελικό προϊόν. Μετά την πήρε στα χεράκια του ένας γνωστός που έχει μια Nikon D90... τρελό γέλιο - ο άνθρωπος "έπαθε" (με κάθε σεβασμό στην εξαιρετική και με σημερινά στάνταρ μηχανή!).

Last edited:

Καλορύζικη σε όσους την απέκτησαν, βγάλτε και καμία φωτό δίπλα σε πεν για σύγκριση.

Θα είχε ενδιαφέρον μια αντιπαράθεση με την Ε-Ρ3 (την οποία διαθέτω και προσφέρω για το "συγκριτικό"):operator:

Θα παρακαλούσα τον διαχειριστή να αλλάξει τον τίτλο του νήματος από Olympus OM σε Olympus E-M5

Σωστός, έγινε. Όταν βγάλει και δεύτερο μοντέλο θα το ξαναλλάξουμε για να καλύπτει την σειρά... :cool4:

Θα είχε ενδιαφέρον μια αντιπαράθεση με την Ε-Ρ3 (την οποία διαθέτω και προσφέρω για το "συγκριτικό"):operator:

Εγώ θα έλεγα με την epl-3, διότι την Ε-Ρ3 δεν την έχουν τόσοι πολλοί (λόγο τιμής) ενώ την epl-3 την έχουν περισσότεροι.

Επίσης ο Αχιλλέας τις έχει και τις 2!

Εγώ θα έλεγα με την epl-3, διότι την Ε-Ρ3 δεν την έχουν τόσοι πολλοί (λόγο τιμής) ενώ την epl-3 την έχουν περισσότεροι.

Επίσης ο Αχιλλέας τις έχει και τις 2!

Μέσα είσαι! Αλλά επειδή η παρέα έχει όλα τα "καλά" σώματα m4/3 (OM-D, E-P3, E-PL3, G3, G2, μας λείπει μια GH2), γιατί να μην το ...ξεχειλώσουμε; :Banane0: