Olympus OMD EM5 the pioneer

Καλά, μην το παρατραβάμε κιόλας... Δεν είναι και ακριβώς το ίδιο. Το έχουμε πεί, η ΝΕΧ έχει καταφέρει να ενσωματώσει την χειροκίνητη εστίαση με ένα εξαιρετικό σύστημα. Real time σε όλα τα mode. Είναι τόσο εύκολη η εστίαση με τους χειροκίνητους φακούς, που έχω κακομάθει άσχημα... το critical focus είναι παιχνιδάκι. Δεν το λέω για να μειώσω την Ε-Μ5, που πιστεύω οτι είναι μια εξαιρετική μηχανή, πολύ ομορφότερη απο την ΝΕΧ και με τρομερά χρήσιμο σύστημα σταθεροποίησης και μεγάλη γκάμα native φακών, αλλά το κολπάκι αυτό δεν είναι ίσο και όμοιο με την μαμίσια υποστήριξη του focus peaking. Σπαταλάς έτσι και ένα απο τα δυνατά χαρτιά της Ε-Μ5, το καλό jpeg...

Παιδιά δεν λέω ότι δεν θα μου άρεσε να έχει πραγματικό fp η Ε-Μ5, αλλά μόλις ακουμπάς το δαχτυλίδι της εστίασης (στους AF φακούς), ή πατάς το προρυθμισμένο Fn κουμπί (στους MF), το θέμα σου έρχεται τόσο κοντά που πρέπει να είσαι τυφλός για να μην νετάρεις.

Δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις το κουμπί της μεγέθυνσης στο βίντεο τελικά , με ότι φακό και να βάλεις. Δουλεύει μόνο αυτό του ψηφιακού πολλαπλασιαστή, με την προϋπόθεση ότι θα το έχεις ενεργοποιήσει πριν ξεκινήσεις να τραβάς
Αυτά...

Απάντηση: Re: Olympus E-M5

Δουλεύει μόνο αυτό του ψηφιακού πολλαπλασιαστή, με την προϋπόθεση ότι θα το έχεις ενεργοποιήσει πριν ξεκινήσεις να τραβάς

Με τον Panasonic 14-140mm που δουλεύει εξαιρετικά σε C-AF στην ΟΜ-D, την πεντακατευθυντική σταθεροποίηση και τον ψηφιακό διπλασιαστή έχεις ένα πολύ δυνατό εργαλείο για βίντεο, συνολικής εστιακής απόστασης (σε φορμά 35mm) απο 28mm-560mm.

Yπόψην ότι η πιθανή μείωση ποιότητας που έχεις με τον ψηφιακό μετατροπέα Χ2 σε φωτό δεν ισχύει για το βίντεο (full HD) μιας έτσι κι αλλιως δεν μπορεί να ανέβει σε ανάλυση μεγαλύτερη απο 1920Χ1080, ίσα -ίσα η ποιότητα αυξάνει (απο ένα σχετικό άρθρο που διάβασα για την GH2) λόγω του ότι εκμεταλλεύεται το κεντρικό κομμάτι του φακού που είναι και το καλύτερο συνήθως.

Και επί τη ευκαιρία να καλωσορίσω τον "γκουρού" των 4/3-m4/3 Κώστα (kbouk). Aν αποφασίσει μάλιστα την ενεργή του συμμετοχή και ο έτερος δάσκαλος Δημήτρης (JimmyFox), τότε να είστε σίγουροι ότι θα λυθούν πολλές απορίες μας..

Απάντηση: Re: Olympus E-M5

Νίκο έτσι μας κάνεις να φαινόμαστε παπούδες , τα δικά σου μαλλιά είναι όμως άσπρα. :BDGBGDB55:

Όπου και άν μπορώ να βοηθήσω στον λίγο ελεύθερο χρόνο μου ευχαρίστως.

Re: Απάντηση: Re: Olympus E-M5

Με τον Panasonic 14-140mm που δουλεύει εξαιρετικά σε C-AF στην ΟΜ-D, την πεντακατευθυντική σταθεροποίηση και τον ψηφιακό διπλασιαστή έχεις ένα πολύ δυνατό εργαλείο για βίντεο, συνολικής εστιακής απόστασης (σε φορμά 35mm) απο 28mm-560mm.

Yπόψην ότι η πιθανή μείωση ποιότητας που έχεις με τον ψηφιακό μετατροπέα Χ2 σε φωτό δεν ισχύει για το βίντεο (full HD) μιας έτσι κι αλλιως δεν μπορεί να ανέβει σε ανάλυση μεγαλύτερη απο 1920Χ1080, ίσα -ίσα η ποιότητα αυξάνει (απο ένα σχετικό άρθρο που διάβασα για την GH2) λόγω του ότι εκμεταλλεύεται το κεντρικό κομμάτι του φακού που είναι και το καλύτερο συνήθως.

Καλώς ήλθες και στη φωτογραφική παρέα αυτού του φόρουμ.

Eυχαριστώ παιδιά, αρκετοί ειδικά οι Αθηναίοι με γνωρίζουν απο άλλα φωτογραφικά site και με πολλούς έχουμε πιει αρκετές φορές καφέ και έχουμε κάνει και αρκετές φωτοβόλτες. Ήμουν γραμμενος 2 χρόνια περίπου στο site αλλά δεν είχα ενεργή συμμετοχή.
Για όσους δεν με ξέρουν ασχολούμε ερασιτεχνικά με την φωτογραφία στον ελεύθερο χρόνο μου, που τείνει το τελευταίο διάστημα να γίνεται όλο και μεγαλύτερος λόγω του ότι το επάγγελμά μου δεν είναι και στις δόξες του (είμαι ελεύθερος επαγγελματίας Πολιτικός Μηχανικός - Εργολάβος Ιδιωτικών και Δημοσίων έργων με έδρα στον Πειραιά).

'Οπως φανερώνει ο εξοπλισμός μου άρρωστος Ολυμπάκιας (αν και ξεκίνησα με Νikon) λόγω χρώματος και οπτικών αλλά τελευταία έχω βγάλει το καπέλο και στην Panasonic που ειδικά στο βίντεο και στα ηλεκτρονικά είναι ένα βήμα μπροστά απο την Ολυ.
Ενημερώνομαι συχνά απο τα διεθνή forum για ότι συμβαίνει στο χωρο του μ4/3 - 4/3 και μου αρέσει να μοιράζομαι τις εμπειρίες και τις γνώσεις αυτές σε όσους τις έχουν ανάγκη .

Περισσότερα σε προσεχές επεισόδειο .....

Νέο firmware update για την Ε-Μ5:

http://www.olympus.co.jp/en/support/imsg/digicamera/download/software/firm/e1/#omd

Bildschirmfoto-2013-02-19-um-07.08.23.png

Δυστυχώς δεν ενσωματώνουν ακόμη τη λειτουργία focus peaking....