Olympus OMD EM5 the pioneer

εμένα σε ένα κατάστημα μου είχαν πεί ότι μετά την έκθεση θα ανέβουν οι τιμές, γιατί και καλά οι τιμές αυτές ήταν για προηγούμενες παραλαβές και είχαν περιθώριο να κατεβάσουν, ενώ στις καινούριες παραλαβές δεν έχουν περιθώριο γι'αυτήν την τιμή. έχει κι ένα θετικό η υπόθεση, ότι κρατάνε αξία τα μεταχειρισμένα..

Απάντηση: Re: Olympus E-M5

Aφού βρήκα και το σχετικό νήμα για την OM-D με την υπόδειξη του συντοπίτη jpil ξαναποστάρω για όσους θέλουν να σχολιάσουν:

Photographing Birds In Flight With The OM-D

έχω δει αρκετα ποστ για την υστέρηση των συγχρονων ακάθρεπτων σε κινούμενα θέματα , τελικά υπό προυποθέσεις μπορουν να τα καταφέρουν .... ή όχι ?

Οι φωτογραφίες του τύπου είναι πάντως εντυπωσιακές. Δεν διάβασα το άρθρο, θα το δω αυτές τις μέρες μπας και καταλάβω πως τα καταφέρνει!

Κατόπιν ωρίμου σκέψεως (όσο ώριμος μπορεί να είναι ένας γκατζετάκιας), είπα να μην προχωρήσω σε αγορά σώματος φέτος, και έτσι έμεινα με την "παλιά"(?) OMD-M5. Όντας και χρόνια (τουλάχιστον τρία) χωρίς "κιτ" φακό, ψώνισα από του Γιάννη (Σπύρου) τον Panasonic 12-35/f2,8 σε καλή τιμή και άριστη κατάσταση. Πρώτη εντύπωση η προσεγμένη κατασκευή, δεν ξέρω κατά πόσο βέβαια αντέχει νερά κ.λ.π., αλλά δεν σκοπεύω να το τεστάρω, πέραν κάποιου ψιλόβροχου ίσως. Κατά τα λοιπά, το μέγεθος είναι μαζεμένο, και τα φίλτρα που παίρνει μόλις 58mm, που σημαίνει ευκολία και οικονομία στον τομέα αυτό. Το δαχτυλίδι του ζουμ περιστρέφεται γλυκά, χωρίς τζόγους. Στην φωτογράφιση, το σταθερό διάφραγμα είναι όλα τα λεφτά, ειδικά όταν δουλεύεις με προτεραιότητα σε αυτό. Θυμήθηκα παλιές - καλές εποχές με 35-70/f4 πάνω σε Canon AE-1 Program. Η φωτεινότητά του είναι τα... ρέστα, και κερασάκι στην τούρτα το κάτω άκρο στα 12(=24mm) για μένα πολύ σημαντικό. Βεβαίως υπάρχει ανταγωνισμός πλέον από τον ακόμα καλύτερο κατασκευαστικά zuiko 12-40/2,8 ο οποίος είναι βέβαια λίγο μεγαλύτερος και βαρύτερος. Περισσότερα όταν περάσω τα πρώτα αρχεία στον υπολογιστή και τα δουλέψω.

Ο 12-35/2,8 έχει παρκάρει μόνιμα στην OM-D, της ταιριάζει πολύ μια και δεν θα την χαρακτήριζα μικρή. Πήρα και αυτήν την μισή θήκη http://www.ebay.com/itm/TOMA-T411-Black-Leather-Camera-Half-Case-for-Olympus-OM-D-E-M5-/251261445480?pt=US_Camera_Cases_Bags&hash=item3a80596568 κατόπιν σύστασης συμφορουμίτη, καλή κατασκευή και προσθέτει περίπου 1 εκατοστό ύψος, οπότε το μικρό μου δάχτυλο έχει να ακουμπήσει κάπου.

Οι "τηγανίτες" μου όμως ψάχνουν σώμα μια και η pl2 δόθηκε σε αγαπητό πρόσωπο για εισαγωγή στην σοβαρή φωτογραφία... :chinscratch:

Aυτο ειναι το καλο ή κακο με τους τηγανητες, με την αγορά ενος φωτεινου ζουμ γινονται αχρηστοι για σωμα μεγαλυτερο της Ε-PM1-2, οι δικοι μου ταξιδεψαν σε συνφουρμιτες και κρατησα το lenscap για παιχνιδια.:firstprize:

Υ.Σ.
Τα συγχαρητηρια μου στο παλικαρι που σου προτεινε την θηκη - αριστη επιλογή :2thumb22sup:

Πούλησα την Ε-Μ5 μου την προπερασμένη εβδομάδα και την Παρασκευή προχθές την ..ξαναπήρα. Η μικρή (σε μέγεθος και συγκριτικά με τις υπόλοιπες mirrorless που έχω) είναι έρωτας μεγάλος και ακαταμάχητος. Θα της πάρω κι εγώ μια μισή θήκη σαν του Δημήτρη και θα τη δουλεύω μόνο με σταθερούς σε καθημερινή χρήση. Η ποιότητα εικόνας που βγάζει, αν τη μάθεις καλά, δεν υστερεί σημαντικά (έως και καθόλου όταν υπάρχει φως) από τις κορυφαίες προτάσεις των Oly και Pana. "Δικαιολογημένα" λοιπόν κρατάει την τιμή της ψηλά

Έτσι είναι, έχω πάθει πλάκα με τις φωτογραφίες που βγάζει και ψάχνομαι για κάτι "μια απ' τα ίδια" σε μικρότερη συσκευασία (λέγε με Pm2, GM1...), γιατί δυστυχώς στα επαγγελματικά ταξίδια μου πέφτει too much, και "αρκούμαι" στην rx100. "Ε και λίγη σου πέφτει?" θα ρωτήσετε... εχμμμ "έμαθε η γριά στα σύκα" θα απαντήσω...

Άντε στο επόμενο να μας βάλει focus peaking και τι χαρά στον κόσμο!

Βολέψου με το κοκαλάκι τώρα και αν θες FP πάρε την Ε-Μ10 - τόσες μηχανες έχεις αλλη μια δεν θα σε χαλάσει :afro:

Εξαρτάται από τις προτεραιότητές σου, αν θες αδιαβροχοποίηση και 5-axis stabilization πας σε αυτήν, αν προτιμάς ενσωματωμένο φλας και λοιπές ευκολίες πας στην M10...

Eγω που δοκιμασα σε προσφατο τεστ την σταθεροποιηση της Ε-Μ10 εχω να πω οτι με επεισε οτι ειναι στα ιδια επιπεδα με της Ε-Μ5 σε φωτογραφια, σε βιντεο με περπατημα οι 5αξονες θα δινουν κατι παραπανω πιστευω αλλα δεν το δοκιμασα και ισως και σε μακρο φωτογραφηση που επισης δεν δοκιμασα.

Οποτε η ουσιωδης διαφορα ειναι η αδιαβροχοποιση του σωματος και η δυνατοτητα επεκτασης της αυτονομιας με το διπλο γκριπ για την ΕΜ5.

Υ.Σ.
Στα λεφτα που δινει το Amazon σημερα την ΕΜ5+14-42R δηλ. 699Ευρω βγαινει πανω κατω και η ΕΜ10+14-42R, δεν υπαρχει τοσο μεγαλη διαφορα. που ειπωθηκε.

Last edited: