Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και... ...φτάσαμε στην E-PL7!!!

Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Βρήκα έναν helios από την zenith της μάνας μου ... μπαίνει στην Pen ;
Τι αντάπτορα θα χρειαστώ ;

Βρήκα έναν helios από την zenith της μάνας μου ... μπαίνει στην Pen ;
Τι αντάπτορα θα χρειαστώ ;

απο Μ42 στο μ4/3

Κάνει, όλα στο manual βέβαια...

Nαι εννοείται ! Άλλωστε τι γούστο θα είχε να γίνονταν όλα με ένα κουμπί ;

Στο λέω, γιατί είχα τρείς c-mount και τους πούλησα γιατί δεν μπορούσα να νετάρω σε εξωτερικούς χώρους.

Στο λέω, γιατί είχα τρείς c-mount και τους πούλησα γιατί δεν μπορούσα να νετάρω σε εξωτερικούς χώρους.

No risk no fun :)

Έχω τον 14-42 οπότε ας παίξω λίγο με τους άλλους και ότι βγει.
Έχω σταμπάρει τον minolta 50mm 1.7 και τον minolta 135mm f/3.5 MF MD ROKKOR.

Πάντως είναι καλή ιδέα να παρακολουθεί κανείς το γερμανικό ebay. Τις προηγούμενες μέρες έκλεισαν 3 panasonic gf1 γύρω στα 200 ευρώ, ενώ χθες έκλεισε μια OLYMPUS EPL1 χωρίς φακό στα 100 ευρώ. Για του λόγου το αληθές http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=120731027495&ssPageName=STRK:MEWAX:IT

Συμφωνώ αλλά πολλοί στέλνουν προιόντα μόνο Γερμανία και άντε να συνενοηθείς μαζί τους αν δεν ξέρεις Γερμανικά για το αν μπορούν να στο στείλουν Ελλάδα, παθών και μαθών!

Ερώτηση γιατί είμαι άσχετος, τα φίλτρα βιδώνονται μπροστά από τους φακούς μέσα μέσα ώστε να βάζεις και το καπάκι τους;
Δεν τα έχω πάρει ακόμα απλά ρωτάω για να ξέρω αν θα μπαίνουν και τα καπάκια.

Επίσης τι μου προτείνετε να πάρω για καθαρισμό φίλτρων ή φακών;
Κάποιο συγκεκριμένο πανάκι; Φυσιτήρι (ή όπως λέγετε) θα χρειαστώ;

Το φυσητήρι - πινέλο είναι αυτό που χρησιμοποιούμε πιο πολύ, για απλή σκόνη, τρίχες και σωματίδια γενικώς. Για καθάρισμα όσων δεν φεύγουν (δαχτυλιές κ.λ.π.) το καλύτερο είναι τα ειδικά χαρτάκια + υγρό (πάντα επώνυμα) που βρίσκεις στα φωτομάγαζα. Στην ανάγκη, ένα μαλακό πανί και η ανάσα μας, με αγάπη και προσοχή...

στέλνεις μια ερωτησούλα versand nach Griechenland? θα σου απαντήσουν σίγουρα. Εχω πάρει μόνο δυο αρνητικές απαντήσεις από το 1993. Αηντίθετα έχω πάρει μπόλικες από το βρετανικό.

Συμφωνώ αλλά πολλοί στέλνουν προιόντα μόνο Γερμανία και άντε να συνενοηθείς μαζί τους αν δεν ξέρεις Γερμανικά για το αν μπορούν να στο στείλουν Ελλάδα, παθών και μαθών!

Παροτι πολλοι εμφανιζονται να μην στέλνουν Ελλάδα, μου εχει τυχει σε δημοπρασιες να επικοινωνήσω με τον πωλητή και να διαπιστώσω οτι αυτό δεν ισχυει (παντα το κανω για να επιβεβαιώσω τα μεταφορικά)

Οσο για το θεμα με την Γερμανική γλώσσα, ε δεν θα γράψουμε και εκθεση. Λιγη βοήθεια απο το google translator ειναι αρκετή. Αν και πιστεύω οτι πολλοι Γερμανοι κατανοουν και μιλάνε λίγο Αγγλικά..

Δεν ισχυει πάντα βεβαια αλλά εαν βρουμε κατι που μας ενδιαφέρει καλό ειναι να δοκιμάσουμε επικοινωνία με τον προμηθευτή..

Ούτε εγώ μιλάω Γερμανικά, αλλά όπως προαναφέρθηκε συννενοήθηκα μια χαρά, Αγγλικά και λίγο google translator...

πρεπει να ειναι για τον 14-42 που ειναι για τα κανονικα 4/3