Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...
Καποιες πρώτες εντυπώσεις..
Το πακέτο εφτασε πληρες με ολα οσα αναφερονται παραπάνω. Μονο το μανιουαλ ελειπε οπως ξερουμε αλλά μικρο το κακό. Η μηχανη ειναι refurbished αλλά σε άριστη κατάσταση. Ολα τα υπολοιπα φαινονται ολοκαινουργια. Το κουτι που παρέλαβα εγώ προοριζοταν για την Ισπανια, η καμερα μαλλον για την Γερμανια μιας και η αρχικη γλώσσα ηταν στα Γερμανικα.
Φορτιση μπαταριας, περιπου 2,5 ωρες μεχρι να γινει μπλέ το λεντακι στο φορτιστή.
Οι πρώτες εντυπωσεις μου μετά απο μερικές πολύ προχειρες φωτό (περισσοτερα στο μελλον)
1. Πολύ καλή κατασκευη παρά το πλαστικό.
2. Μαζεμενη με τον 14-42, για εμενα ιδανικο μεγεθος για γρηγορες εξορμησεις εχοντας μια μικρή τσαντούλα μονο και τιποτα αλλο.
3. Μενου ευκολα για τα βασικα, αλλά με πολλές ρυθμισεις για τους ψαγμενους.
4. Η μηχανη εχει ερθει με το τελευταιο firmware για μηχανη και φακο. Στις δοκιμαστικες που εκανα (βραδυ) μπορώ να πώ οτι το AF δεν ειναι κακο (επιλογή κεντρικου σημειου με Single Focus). Δεν δοκιμασα AF-C αλλά θα το κανω στην πρώτη ευκαιρία.
5. Το φακουδακι συμπαθητικο, με ενα εύρος που καλύπτει μεγάλο μερος των αναγκων μου. Μενει να δουμε αν θα χρειαστώ τηλεφακο. Με χαλάει λιγο ο μηχανισμος μαζέματος του φακου που δεν ξερω πόσο θα αντέξει (σε συνδυασμο με την ολη πλαστικουρα ..)
6. Το WB μαλλον θελει λιγο ψάξιμο για να το φερεις. Η Auto ρύθμιση μου φανηκε σαν να κιτρινιζει λιγο, θα το ψάξω περισσοτερο το Σ/Κ
7. ΒΙΝΤΕΟ ; Τι ειναι αυτό ; (Μια από τα ιδια με τον Δημήτρη).
Για την ποιοτητα της εικονας οι πρώτες εντυπώσεις ειναι πραγματικα πολύ καλες. Επιτέλους αξιοποιήσιμο JPEG (εύκολα μεχρι 800 ISO).
Πρώτα συμπεράσματα
1. Μαλλον βρήκα την μηχανη που θελω να εχω συνεχεια μαζι μου (με ποιον φακό, δεν ξερω, θα δειξει)
2. Reality check.
Δεν ειναι DSLR
Για καρτες μνημης αν δεν δειτε κατι στην Ελληνική αγορά, ριξτε καμμια ματια στο
www.mymemory.co.uk
Κατά καιρους κανει εξαιρετικές προσφορές σε γρήγορες κάρτες, και ειναι αρκετά αξιοπιστο
Τώρα θελουμε μια τσαντουλα για την μεταφορά..