Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και... ...φτάσαμε στην E-PL7!!!

Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Εγώ έχω αυτή και είμαι σούπερ ευχαριστημένος:

http://www.skroutz.gr/s/336734/Sandisk-Extreme-Pro-SDHC-16GB.html

Υπάρχει και πιο φθηνή έκδοση στα 45mb/s.
Όταν είχα δοκιμάσει μια κάρτα μικρότερης class, το βίντεο κολλούσε κατά την αναπαραγωγή του από τη μηχανή.

Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Καποιες πρώτες εντυπώσεις..

Το πακέτο εφτασε πληρες με ολα οσα αναφερονται παραπάνω. Μονο το μανιουαλ ελειπε οπως ξερουμε αλλά μικρο το κακό. Η μηχανη ειναι refurbished αλλά σε άριστη κατάσταση. Ολα τα υπολοιπα φαινονται ολοκαινουργια. Το κουτι που παρέλαβα εγώ προοριζοταν για την Ισπανια, η καμερα μαλλον για την Γερμανια μιας και η αρχικη γλώσσα ηταν στα Γερμανικα.

Φορτιση μπαταριας, περιπου 2,5 ωρες μεχρι να γινει μπλέ το λεντακι στο φορτιστή.

Οι πρώτες εντυπωσεις μου μετά απο μερικές πολύ προχειρες φωτό (περισσοτερα στο μελλον)

1. Πολύ καλή κατασκευη παρά το πλαστικό.
2. Μαζεμενη με τον 14-42, για εμενα ιδανικο μεγεθος για γρηγορες εξορμησεις εχοντας μια μικρή τσαντούλα μονο και τιποτα αλλο.
3. Μενου ευκολα για τα βασικα, αλλά με πολλές ρυθμισεις για τους ψαγμενους.
4. Η μηχανη εχει ερθει με το τελευταιο firmware για μηχανη και φακο. Στις δοκιμαστικες που εκανα (βραδυ) μπορώ να πώ οτι το AF δεν ειναι κακο (επιλογή κεντρικου σημειου με Single Focus). Δεν δοκιμασα AF-C αλλά θα το κανω στην πρώτη ευκαιρία.
5. Το φακουδακι συμπαθητικο, με ενα εύρος που καλύπτει μεγάλο μερος των αναγκων μου. Μενει να δουμε αν θα χρειαστώ τηλεφακο. Με χαλάει λιγο ο μηχανισμος μαζέματος του φακου που δεν ξερω πόσο θα αντέξει (σε συνδυασμο με την ολη πλαστικουρα ..)
6. Το WB μαλλον θελει λιγο ψάξιμο για να το φερεις. Η Auto ρύθμιση μου φανηκε σαν να κιτρινιζει λιγο, θα το ψάξω περισσοτερο το Σ/Κ
7. ΒΙΝΤΕΟ ; Τι ειναι αυτό ; (Μια από τα ιδια με τον Δημήτρη).

Για την ποιοτητα της εικονας οι πρώτες εντυπώσεις ειναι πραγματικα πολύ καλες. Επιτέλους αξιοποιήσιμο JPEG (εύκολα μεχρι 800 ISO).

Πρώτα συμπεράσματα

1. Μαλλον βρήκα την μηχανη που θελω να εχω συνεχεια μαζι μου (με ποιον φακό, δεν ξερω, θα δειξει)
2. Reality check. Δεν ειναι DSLR

Για καρτες μνημης αν δεν δειτε κατι στην Ελληνική αγορά, ριξτε καμμια ματια στο www.mymemory.co.uk
Κατά καιρους κανει εξαιρετικές προσφορές σε γρήγορες κάρτες, και ειναι αρκετά αξιοπιστο

Τώρα θελουμε μια τσαντουλα για την μεταφορά..

Last edited:
Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Μεγειές σε όλους και καλά κλικ! Manual στα Ελληνικά (ή όποια γλώσσα σας βολεύει) κατεβάζετε από το site της Olympus, πλήρες και κατατοπιστικό. Όπως λέει κι ο Γώργος, ενεργοποιώντας το quick menu όλες οι βασικές ρυθμίσεις είναι άμεσα προσβάσιμες, αλλά το βάθος τους θέλει πολύ ψάξιμο - 2,5 χρόνια με τις Pen και δεν είμαι 100% σίγουρος ότι τα ξέρω όλα...

Edit: για να το θέσω πιο σωστά είμαι σίγουρος ότι ΔΕΝ τα ξέρω όλα!

Last edited:
Re: Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Πριν από λίγο,διάβαζα σε γνωστό φωτογραφικό φόρουμ, και για ενα χωριό εξω από Αρτα που ζητούν άλλα 15 ευρώ...
Τελικά φαίνεται πως το θέμα μου διευθετήθηκε τελικά και δεν θα μου κάνουν την έξτρα χρέωση μιας και τους εξήγησα ότι είμαι ηπειρωτική Ελλάδα και δεν αναγράφει πουθενά για έξτρα κόστος παρά μόνο για τα νησιά. Ίσως να έπαιξε ρόλο που μίλησα και για refund και negative feedback. Τελοσπάντων...

Εγώ έχω αυτή και είμαι σούπερ ευχαριστημένος:

http://www.skroutz.gr/s/336734/Sandisk-Extreme-Pro-SDHC-16GB.html

Υπάρχει και πιο φθηνή έκδοση στα 45mb/s.
Όταν είχα δοκιμάσει μια κάρτα μικρότερης class, το βίντεο κολλούσε κατά την αναπαραγωγή του από τη μηχανή.

Ευχαριστώ και πάλι για όλες τις πληροφορίες.
Έχω μπερδευτεί λίγο με την κάρτα. Το link που έδωσες παραπέμπει στην Sandisk Extreme Pro με ταχύτητα 45, όπως είναι τυπωμένο. Στη συνέχεια λες ότι "υπάρχει και πιο φθηνή στα 45mb/s". Τι εννοείς;

Παρεμπιπτόντως, στο Memory έχει 32 GB Class 10 με ταχύτητες read 19, write 20 και τιμή 19,97 λίρες.

Στη συνέχεια της συζήτησης για την κάρτα, βρήκα αυτή την προσφορά στο amazon.co.uk, για την ίδια 95άρα, χωρίς μεταφορικά, που είναι λίγο φθηνότερη από την ελληνική αγορά.
Παρατηρώ, όμως, ότι σε κανένα site δεν αναφέρεται η κατηγορία της.

Τσίμπα την.
Αν προσέξεις στη φωτογραφία που έχει το άμαζον, θα δεις τον αριθμό 10 μέσα σε έναν ατελή κύκλο.

Μια είχε stock και την πρόλαβε άλλος αλλά, ευτυχώς, βρήκα την ίδια, από άλλο πωλητή, με λιγότερα.

Επειδή το προσπαθώ ακόμη μπας και κάτσει καμιά σε καλή τιμή , η επικεφαλίδα τους έχει αλλάξει και δεν αναφέρει πλέον το + 14-42 .

Πιο κάτω βέβαια αν κατάλαβα καλά λέει και για φακό , για δέστε βρε παιδιά και πείτε την γνώμη σας .

Και οι τρεις είναι με φακό. Θα κοιτάς μόνο την περιγραφή και όχι την επικεφαλίδα. Οι τιμές είναι ψηλά στην παρούσα φάση. Θα έλεγα να περιμένεις να αυξηθεί η προσφορά μηχανών, μήπως και πέσουν οι τιμές στα επίπεδα των 150-160 ευρώ.

Re: Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Επειδή το προσπαθώ ακόμη μπας και κάτσει καμιά σε καλή τιμή , η επικεφαλίδα τους έχει αλλάξει και δεν αναφέρει πλέον το + 14-42 .

Πιο κάτω βέβαια αν κατάλαβα καλά λέει και για φακό , για δέστε βρε παιδιά και πείτε την γνώμη σας .

ναι περιλαμβάνει αφού μιλά για κιτ και στο περιλαμβάνει έχει και τον 14-42.

Η παρουσίαση κάθε δημοπρασίας είναι ακριβώς η ίδια.
Το φακό τον αναφέρει "M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm L 1:3.5-5.6" λίγο πιο κάτω, στην περιγραφή της μηχανής.

Καλή τύχη.

Σήμερα το μεσημέρι παρέλαβα και εγώ. Η συσκευασία είναι άψογη αλλά απογοητεύτηκα με το εγχειρίδιο που είναι σε ισπανικά και γερμανικά?, δηλαδή γλώσσες που δεν γνωρίζω. Τους έστειλα μήνυμα, ζητώντας έκδοση στα ελληνικά ή έστω στα αγγλικά και απάντησαν ότι στην προσφορά δεν διαθέτουν αυτές τις γλώσσες !!!

Μου έδωσαν, βέβαια, το link για να το κατεβάσω από το νετ αλλά το είχα κάνει ήδη από την ημέρα που την έκλεισα.

Esta es una oportunidad por aprender el espan(i)ol... :idea:

Παρεμπιπτόντως, σύμφωνα με το tracking, θα παραλάβω τη μηχανή την Παρασκευή. Πάντως με το πάσο της πάει η UPS, η DHL (απλό ταχυδρομείο, με κλάσμα του κόστους) θα το είχε ήδη φέρει... Καλές φωτό makfil! :ernaehrung004:

Last edited:

Ούτε power buy να κάναμε!!! χεχε
Πάντως πέραν απο την πλάκα είναι ευκαιρίες σε αυτές τις τιμές. Και εγώ σε όποιον με ρωτάει τελευταία για κάποια μηχανή με καλή ποιότητα φωτογραφίας εκεί τους κατευθύνω.

Esta es una oportunidad por aprender el espan(i)ol... :idea:

Παρεμπιπτόντως, σύμφωνα με το tracking, θα παραλάβω τη μηχανή την Παρασκευή. Πάντως με το πάσο της πάει η UPS, η DHL (απλό ταχυδρομείο, με κλάσμα του κόστους) θα το είχε ήδη φέρει... Καλές φωτό makfil! :ernaehrung004:

Ευχαριστώ, και εύχομαι το ίδιο και για τη δική σου.
Τελικά, το thread αυτό βοήθησε στο να δημιουργήσουμε μια νέα ομάδα οπαδών της Oly.

Όσο για την προτροπή σου, είναι λίγο αργά για μένα, πλέον.

ΥΓ. Με την ευκαρία, όλοι όσοι αγόρασαν πρόσφατα κάποια μηχανή από αυτές, είχαν στη συσκευασία τους τα εγχειρίδια στα γερμανικά και στα ισπανικά;

Last edited:

Η δικιά μου δεν είχε μέσα manual...όλα τα υπόλοιπα κομπλέ...