Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και... ...φτάσαμε στην E-PL7!!!

Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Αυτή θα κλείσει πάνω από 300 ευρώ. Κατά έναν περίεργο τρόπο, οι μαύρες τσιμπάνε αρκετά, ενώ οι ασημί παίζουν γύρω στα 270.

Μήπως ήθελες να πεις 400 ? Βέβαια στο κύριο μέρος της σελίδας αναφέρει μόνο τον 14-42 , αν όμως είναι όπως στην περιγραφή που λέει κιτ ιι σύμφωνα και με την φωτό με δύο φακούς και δεδομένου πως πρόκειται για την pl2 τα 300 είναι χάρισμα .

Camera
M.ZUIKO DIGITAL 14-42mm 1:3.5-5.6 II Black
Battery
Charger
USB cable

Όπως βλέπεις στην περιγραφή έχει έναν φακό.
Και θα κλείσει γύρω στα 300 (ίσως και λίγο πιο πάνω)

Έπεσα τυχαία στο snapsort.com , όπου η canon G10 έχει λέει 6 προτερήματα απέναντι στην e-pl1 , ενώ η e-pl1 14 (κατ εμέ τα σημαντικότερα όπως η ποιότητα φωτό η το iso) έναντι της canon .

Ποιος λέτε να είναι ο νικητής και με τι διαφορά ?

Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Επειδη οι ολυμπακηδες δειχνετε ιδιαιτερα ενημερωμενοι :music-smiley-005: αναμεσα σε Ε-450 και Ε-620 τι επιλεγουμε? Ο φακος πανκεικ 25/2,8 συστηνεται ανεπιφυλακτα ή υπαρχει κατι καλυτερο αντιστοιχο σε μεγεθος και mm (και σε τιμη ομως)...? Σε τι τιμη θα ειμαστε ευχαριστημενοι και ο πωλητης και ο αγοραστης για την καθε μια?

Επισης να υποθεσω οτι αυτες, δεν ειναι μικρο 4/3 αλλα κανονικες 4/3 και αρα δεν περνουν τους ιδιους φακους (ουτε με ανταπτορες)...?

Καποιος φιλος ειχε πει οτι η Ε-450 εχει πολυ αδυναμο ΑΑ φιλτρο ή θυμαμαι λαθος? Γιατι στο τεστ στο dpreview για την Ε-620 λεει οτι το ΑΑ της ειναι ιδιαιτερως ενισχυμενο, οποτε ειναι καλος λογος να την αποκλεισω εναντι της 450... ή η 620 εχει αλλα κρυφα χαρισματα?

Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Τι σχέση έχει η G10 με αυτές τις μηχανές; Θάνατος στο snapsort.

Καμία, έχω την S95 που είναι σαφώς καλύτερη από την G10... E! καμία σχέση, εξυπηρετούν διαφορετικές περιστάσεις.

Απάντηση: Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Επειδη οι ολυμπακηδες δειχνετε ιδιαιτερα ενημερωμενοι :music-smiley-005: αναμεσα σε Ε-450 και Ε-620 τι επιλεγουμε? Ο φακος πανκεικ 25/2,8 συστηνεται ανεπιφυλακτα ή υπαρχει κατι καλυτερο αντιστοιχο σε μεγεθος και mm (και σε τιμη ομως)...? Σε τι τιμη θα ειμαστε ευχαριστημενοι και ο πωλητης και ο αγοραστης για την καθε μια?

Επισης να υποθεσω οτι αυτες, δεν ειναι μικρο 4/3 αλλα κανονικες 4/3 και αρα δεν περνουν τους ιδιους φακους (ουτε με ανταπτορες)...?

Καποιος φιλος ειχε πει οτι η Ε-450 εχει πολυ αδυναμο ΑΑ φιλτρο ή θυμαμαι λαθος? Γιατι στο τεστ στο dpreview για την Ε-620 λεει οτι το ΑΑ της ειναι ιδιαιτερως ενισχυμενο, οποτε ειναι καλος λογος να την αποκλεισω εναντι της 450... ή η 620 εχει αλλα κρυφα χαρισματα?

Η Ε-450 και Ε-620 είναι dslr 4/3 και όχι ακάθρεπτες μ4/3. Άρα παίρνουν μόνο 4/3 φακούς ή χειροκίνητους ΟΜ ζούικους με αντάπτορα. Η Ε-450 έχει ασθενές ΑΑ φίλτρο, ενώ δεν έχει σταθεροποίηση. Μείον και των δύο το μικρό σκόπευτρο. Μεταξύ των δύο προτιμώ την 620. Ο 25/2,8 είναι ο μοναδικός τηγανήτας του συστήματος 4/3 και δίνει άλλον αέρα φορητότητας ενώ είναι και ιδιαίτερα οξύς.
Εγώ πούλησα τον δικό μου 25/1.8 στα 120 ευρώ, οπότε κάπου εκεί θα είναι συμφέρουσα αγορά. Στο ebay πάντως οι τιμές είναι ψηλότερες. Η Ε-450 παίζει γύρω στα 250 ευρώ. Η Ε-620 δεν ξέρω πόσο μπορείς να τη βρεις. Πάντως στο olympus.de οι 620 κράταγαν κάπως ψηλές τιμές.

Μεγειές , αν θυμάμαι καλά κάποιες σελίδες πίσω είχατε πει για καμιά βδομάδα διορία για την πληρωμή ?

Επιπλέον Δημήτρη , τι γίνεται που δεν πήρα απάντηση από αυτούς για το τιμολόγιο ?

Καλορίζικη κόσμους!
Και με δύο φακουδάκια βλέπω ;)

Την έκλεισες εσύ; δεν κατάλαβα! Αν όντως ναι, μεγειές!

Η δικιά μου δεν έχει έρθει ακόμα πάντως, πιστεύω επιτέλους τη Δευτέρα (κλείνει τρεις εβδομάδες μετά την παραγγελία). Η UPS για τα χρήματα που ζητά πάντως για τη μεταφορά είναι ανεκδιήγητη, ολόκληρη Οδύσσεια αν παρακολουθείς το tracking! :smash:

ups.jpg

Μεγειές , αν θυμάμαι καλά κάποιες σελίδες πίσω είχατε πει για καμιά βδομάδα διορία για την πληρωμή ?

Επιπλέον Δημήτρη , τι γίνεται που δεν πήρα απάντηση από αυτούς για το τιμολόγιο ?

Με το καλό να έρθει και καλές λήψεις ...
Δεν καταλαβαίνω γιατί θέλεις να εξαντλήσεις την προθεσμία πληρωμής.

Συγχαρητήρια και για την τακτική σου.
Είχες προβλέψει σωστά το ύψος της τιμής που θα φτάσει και ξεπέρασες το ανώτερο χτύπημα του αλεξιπτωτιστή.

Καλορίζικη κόσμους!
Και με δύο φακουδάκια βλέπω ;)

Ευχαριστώ , είχα πει αν δε μου κάτσει στη τιμή που θέλω το μονό κιτ , θα πάρω το διπλό πουλώντας τον μεγάλο .
Έκτοτε χτύπαγα και τα δύο σετ κατά σειρά λήξης και όποιο κάθονταν .

Την έκλεισες εσύ; δεν κατάλαβα! Αν όντως ναι, μεγειές!
View attachment 77687

Ακριβώς , ευχαριστώ .

Μα καλά ρε παιδιά (αν και το ξέρω παρακολουθώντας το θέμα αυτό), 25 ευρώ μεταφορικά και τόσες μέρες ?
Από κίνα με απλό ταχυδρομείο κάνουν 10 εργάσιμες .

Μακάρι να ήταν 25, εμένα πήγαν περίπου 41 λόγω "νησιωτικής-απρόσιτης περιοχής" (Χανιά, όπως λέμε Ανταρκτική ας πούμε! :smash: ). Μία εβδομάδα να με ειδοποιήσουν για το θέμα από την Olympusmarket, και όσες μέρες βλέπεις τώρα με την UPS! Όπως λες από Κίνα με απλό ταχυδρομείο (στην περίπτωση μου της Σιγκαπούρης) ήρθε σε 10 ημέρες. Με ΕΛΤΑ στέλνω δέμα κάποια στιγμή στη Γερμανία και ο παραλήπτης το είχε σε 3-4 ημέρες!

Με το καλό να έρθει και καλές λήψεις ...
Δεν καταλαβαίνω γιατί θέλεις να εξαντλήσεις την προθεσμία πληρωμής.

Ευχαριστώ , δεν θέλω να εξαντλήσω την προθεσμία , περιμένω απάντηση τους σε μήνυμα που τους έστειλα για τιμολόγιο με απαλλαγή ΦΠΑ .

Συγχαρητήρια και για την τακτική σου.
Είχες προβλέψει σωστά το ύψος της τιμής που θα φτάσει και ξεπέρασες το ανώτερο χτύπημα του αλεξιπτωτιστή.

Στο τελευταίο λεπτό και ενώ βρισκόταν στα 279,99 έβαλα όριο 290.00 το οποίο φυσικά δεν καλύφθηκε καθώς δεν υπήρχε χρόνος αντίδρασης . Κάθε φορά που ανέβαζα αρκετή ώρα πριν κλείσει την έχανα . Βέβαια ήμουν και τυχερός που δεν είχε μεγαλύτερο όριο ο αντίπαλος .

Πάντως, όσες φορές πήρα από Γερμανία, είτε με ups, είτε με dhl, είτε με απλό ταχυδρομείο, περίμενα 6 με 7 εργάσιμες ημέρες.
Αντίθετα από Αγγλία σε 5 εργάσιμες ήταν στην πόρτα μου.

Διάβασα για τις κάρτες που προτείνετε και μου φαίνονται πολλά τα λεφτά , ψάχνοντας βρήκα την Lexar Professional 16GB όπου και καλή τιμή έχει και κάποιοι κάτοχοι d7000 την συστήνουν , τι παίζει τελικά ?

Μια χαρά είναι, απλά θα αργεί λίγο να σου κατεβάσει τις φωτογραφίες σου στον υπολογιστή.

Επειδή το amazon δεν παίζεται , καθώς ότι και αν επιλέξω από free shipping (ενώ είμαι συνδεδεμένος και άρα ξέρουν που βρίσκομαι) θα μου βγάλει στην ολοκλήρωση παραγγελίας δεν αποστέλλεται Ελλάδα , ή τρελά μεταφορικά απόφάσισα να την ψάξω στο e-bay .

Και επειδή αλλάζουν πλέον οι τιμές και δεν είναι καιρός για περιττά , πόση ώρα βίντεο χωρά μια 8gb ?

Re: Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Ευχαριστώ , είχα πει αν δε μου κάτσει στη τιμή που θέλω το μονό κιτ , θα πάρω το διπλό πουλώντας τον μεγάλο .
Έκτοτε χτύπαγα και τα δύο σετ κατά σειρά λήξης και όποιο κάθονταν .

Ακριβώς , ευχαριστώ .

Μα καλά ρε παιδιά (αν και το ξέρω παρακολουθώντας το θέμα αυτό), 25 ευρώ μεταφορικά και τόσες μέρες ?
Από κίνα με απλό ταχυδρομείο κάνουν 10 εργάσιμες
.

Θεμα χώρας ειναι παιδια.. Δυστυχώς μας εχουν στα junk γενικώς.
Εμένα στην Ρώμη μου ηρθε σε 2 εργασιμες ακριβώς (και με 1,5 Ευρώ λιγοτερα μεταφορικά)

Με γειές πάντως, αν πουλάς τον τηλεφακό, ριξε μια φωνή μήπως γινει τιποτα ...