Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και... ...φτάσαμε στην E-PL7!!!

Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Θα βρεθείτε στην (ευχάριστη) θέση να προσπαθείτε σκληρά - στην αρχή τουλάχιστον - να τα καταφέρετε καλύτερα από την ίδια την μηχανή στην επεξεργασία των raw αρχείων...

Απάντηση: Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Η "κακή" είναι τραβηγμένη σε raw και επεξεργασμένη με ACR 6.2 με μάλλον δυνατό sharpening (sharpness 70 radius 1.0 detail 45 ...) και ποιός ξέρει τί άλλο μετα στο Photoshop ...

Σε επισυναψη τα XMP data ..

Ευχαριστω!
Αυτο θα πει extended exif data!:worshippy:

Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Ψαχνω εδω και 20 λεπτα και δεν μπορω να βρω καποιο προγραμμα που να εμφανιζει τα extended exif data, βρηκα 1-2 για mac για την ακριβεια. Το acdsee PRO4 που εχω δεν βλεπω να δειχνει κατι περα απο τα βασικα exif data, ενα exif viewer που κατεβασα ειναι μουφα, και εκεινο μονο τα βασικα δειχνει.

Ηλια, καμια βοηθεια; (μαλλον πρεπει να ψαξω για "XMP data", τωρα παρατηρησα την λεπτομερια αυτη... συνεχιζω την αναζητηση αυριο... παρολα αυτα :ears: )

Last edited:

Για όσους ενδιαφέρονται για καινούργια E-pl1, το Amazon έχει ρίξει σήμερα την τιμή του σώματος (Champagne) στις 200,58 λίρες !!!

Re: Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Για όσους ενδιαφέρονται για καινούργια E-pl1, το Amazon έχει ρίξει σήμερα την τιμή του σώματος (Champagne) στις 200,58 λίρες !!!

δεν τη θεωρώ πλέον καλή τιμή όταν η oly pm1 έχει 230 ευρώ το σώμα και οι βασικές pany το ίδιο . Μάλιστα οι gf2/gf3 πλέον παίζουν με φακό στα 290 στην Ελλάδα επίσημα και γύρω στα 265-270 ανεπίσημα.

Βρε παιδιά , η UPS είναι courier ?Διότι η μικρή είναι από εχθές στις 10:30 το πρωί στα κεντρικά τους στην Αθήνα και δεν έχει κουνηθεί ακόμη , μάλιστα λένε παράδοση Νάουσα δευτέρα 2/4 .

Να σημειώσω ακόμη πως μετά από μήνυμά μου σχετικά με την θέση της πόλης μου , μου επέστρεψαν τα 15 ευρώ .

Πάρε τηλ την UPS και ρώτα τους το tracking number από γενική ταχυδρομική. Αυτοί θα στο φέρουν

Το σάιτ λέει ακόμη Αθήνα αλλά η γενική μόλις έφερε το πακέτο , έτσι λειτουργούν οι ταχυμεταφορές .

Είμαι στο κατάστημα και πνίγομαι , το βράδυ η αύριο θα ανοίξω το δέμα και θα επανέλθω .

Ευχαριστώ Δημήτρη .

Λοιπόν .................................ξυράφι η μικρή , το χρώμα άπαιχτο , για ευκρίνεια το είπα ήδη , τα χρώματα σε εσωτερικό χώρο αρκετά πιστά , πήρα καλύτερο αποτέλεσμα από την pentax k100d super (με φακούς κιτ εννοείται) σε jpg .
Φυσικά σε ταχύτητα εστίασης υπολείπεται αισθητά από την μεγάλη , αναμενόμενο .

Πρώτη εντύπωση αρκετά θετική , ικανοποιημένος απόλυτα με την αγορά της .

Σας ευχαριστώ διότι μέσα από εδώ την ανακάλυψα .

Παιδια επειδη σκεφτομαι να ψωνισω απο το μαγαζι (το συγκεκριμενο που μιλαμε εδω και καιρο) θα ηθελα να μου πειτε (εστω με πμ αν πιστευετε οτι θα "λερωσουμε" το θεμα) για την συσκευασια που παραλαβατε. Περα δηλαδη απο την κατασταση της μηχανης (που ειναι το σημαντικοτερο βεβαια για μενα οπως και για ολους) θα ηθελα να εχω την εμπειρια σας και στο αν υπηρχε το "κανονικο" κουτι κλπ, μιας και στις δικες τους σελιδες γραφουν στην κατασταση προιοντος οτι ειναι χωρις την αρχικη συσκευασια. (Γερμανικα). Επεισης με εχει προβληματισει το οτι αλλα κομματια λενε στον τιτλο "wie neu" "σαν καινουργιο" δλδ, ενω αλλα δεν το αναγραφουν.

Τελος παρακατω στο πλαισιο με τις φωτο διπλα αναγραφει οτι "πιθανον το προιον να εχει πανω του σημαδια απο φθορα" κλπ (αυτο μαλιστα ειναι σαν εικονα, οποτε δεν μεταφραζεται απο καποιο προγραμμα μεταφραστη).

Τα φωτα σας οσοι ψωνισατε! Ευχαριστω!

(με την ευκαιρια, αν καποιος εχει 40-150 που θελει να τον δωσει, ας μου πει μια τιμη με pm να εχω υποψιν μου)

Last edited:

H δική μου ήρθε σε κανονικό κουτι με ολα τα παρελκόμενα μέσα. Το κουτί ηταν μαλλον από αλλη μηχανη (προοριζόταν για την Ισπανική αγορά) αλλά δεν νομιζω οτι ειναι πρόβλημα. Η μηχανή και ο φακος ήταν σε αψογη κατάσταση χωρις σημαδάκια ή εμφανείς φθορές. Τα αξεσουάρ ηταν όλα καινουργια. Το μονο που έλειπε ήταν το μανιουαλ, αλλά το βρισκεις ευκολα στο site της Olympus

Kριμα να μην εχει και η Nikon ένα τετοιο site .. (καθένας με τον πόνο του :smash:)

Επιβεβαιώνω και εγώ ότι η συσκευασία ήταν τέλεια, δηλαδή είχε το κουτί της Olympus (δεν μπόρεσα να καταλάβω αν ήταν αχρησιμποίητο ή όχι), είχε όλα τα παρελκόμενα σε πολύ καλή συσκευασία [μηχανή, φακός σε προστατευτικά πλαστικά και όλα τα υπόλοιπα (λουράκι, τροφοδοτικό, usb κλπ) σε αχρησιμοποίητη συσκευασία, και τέλος manual στα Ολλανδικά και στα Ισπανικά !!! και το cd.

Εάν δεν έβρισκα ότι είχε 150 κλικς περίπου, θα έλεγα ότι παρέλαβα μια τελείως καινούργια μηχανή σε άψογη συσκευασία.

Το ίδιο και εδώ, η συσκευασία σε άψογη κατάσταση, το ίδιο και η μηχανή και τα παρελκόμενα. Μόνο το manual έλειπε...

Το ίδιο και εδώ, η συσκευασία σε άψογη κατάσταση, το ίδιο και η μηχανή και τα παρελκόμενα. Μόνο το manual έλειπε...

Το ίδιο και εδώ, επίσης με 0 κλικς η μηχανή.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Σαν καινούρια , γύρω στα 30 κλίκ .
Και λέω γύρω διότι μόλις την άνοιξα και τελείωσα με τις αρχικές ρυθμίσεις , δεν κρατήθηκα στο να βγάλω μερικές πριν μπω στο κρυφό μενού .

Θα ξαναγόραζα κάτω από αυτές τις συνθήκες .

Χαίρομαι που είσαστε όλοι ευχαριστημένοι... Ψώνισα κι εγώ έναν 14-150, μια και έδωσα τον 40-150 (ήταν ο "κανονικός" 4/3 που μου είχε προκύψει δωρεάν μαζί με το adapter, καλός αλλά πολύ αργός ακόμα και για τα δικά μου δεδομένα). Ο 14-150 δεν είναι αυτό που θα λέγαμε ο super ποιοτικός φακός, αλλά προσφέρει τεράστια ευελιξία. Ουσιαστικά με αυτόν, τον 9-18 και τον 20/1,7 νομίζω ότι "δεν λείπει κανείς"... Τον αγόρασα όσο μια καλή travel zoom: 282

Περισσότερα αφού τον παραλάβω!