Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και... ...φτάσαμε στην E-PL7!!!

Απάντηση: Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Τον αγόρασα όσο μια καλή travel zoom: 282

Με το καλό να σου έρθει , αλήθεια γιατί δεν χτύπησες μια με τον 14-150 στα 330 που παίζουν ?

Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Γιατί έχω ήδη μια EP-1 και μια E-PL2, οπότε το σώμα της E-PL1 τι θα το έκανα?

να το έδινες (με χρηματικό αντάλλαγμα) σε κάποιο άλλο μέλος.

Σε κάθε περίπτωση να χαίρεσαι το τηλεφακουδάκι σου. Ωραίο πασχαλινό δώρο... Άντε και καλές βόλτες.

Απάντηση: Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Σκέφθηκα με τόσες pen όλο και κάποιον αχρείαστο πλέον 18-55 θα έχεις , ώστε να διώξεις με αυτόν την καινούρια .

Κανένα lens hood έχεις δοκιμάσει για τις αντανακλάσεις η λόγο μικρής διαμέτρου φακού δεν θα χρειαστεί ?

Καλορύζικος!

Το σώμα θα το έδινες άνετα με 100 και έτσι ο φακός θα σου έβγαινε 230 περίπου.

Αν και κάποια στιγμή έδινε και την epl-3 με τον 14-150! -bye-

Λοιπόν στην επόμενη αγορά θα το σκεφθώ... Βέβαια ίσως δημιουργήσω απορία στην εφορία, τι τις κάνω όλες αυτές τις μηχανές (ψωνίζω με τιμολόγιο) :chinscratch: ...
Lens hood στον κιτ φακό δεν... Στον 17άρη έβαζα γιατί ήταν επιρρεπής στο flare, για τον 20/1,7 πήρα αλλά δεν μου χρειάσθηκε ιδιαίτερα, στον 9-18 το έχω φορεμένο μόνιμα σχεδόν.

Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Εγώ πάντως Δημήτρη αγόρασα τον 14-150 σε κιτ με την e-pl1 στα 296 ευρώ.
Πούλησα το σώμα 150 και ο φακός μου βγήκε στα 146 συν τα μεταφορικά...

Εύχομαι μην το μετανιώσω που επέλεξα το διπλό κιτ από τον 14-150 .

Σκέφτομαι πως με τον 14-42 αποκτά μεγάλη φορητότητα καθώς μπαίνει μέχρι και σε τσέπη μπουφάν. Φτάνει αν χρειαστώ περισσότερα από 42mm να έχω τον δεύτερο μαζί μου γιατί αν δεν .....

Ο 14-150 μεταμορφώνει τη μηχανή σε μια σπουδαία travel zoom.
Θα πάμε με τα παιδιά στην παραλία;
Δεν θα βαζωβγάζω φακούς. Θα έχω μόνο την πεν με τον 14-150 μαζί μου και πιστεύω πως σε αντίστοιχες φάσεις θα με καλύπτει μια χαρά.
Ο 14-42 για μένα είναι άχρηστος. Ίσως μόνο για κάνα βίντεο (αν και από τότε που τράβηξα βίντεο με την Ε-5 και τον 14-35/2, δεν ξανατράβηξα με πεν).
Στην τσέπη μου τη βάζω είτε με τον 20/1.7, είτε με τον 14/2.5.
Ο φακός που είναι σχεδόν μόνιμα πάνω της όμως είναι ο 45/1.8.

Last edited:

Ο 14-150 μεταμορφώνει τη μηχανή σε μια σπουδαία travel zoom.

Σωστό και το ζηλεύω αυτό , άλλωστε με τον tamron 28-200 στην pentax k100d κάπου εκεί κινούμουν (τα 150mm στον m.zuiko μου έφεραν ελάχιστα πιο κοντά το ίδιο αντικείμενο από τα 200mm του tamron) .

Βάζοντάς τους όμως δίπλα δίπλα , ο 40-150 (παραπλήσιος με τον 14-150) είναι σχεδόν διπλάσιος σε μήκος από τον 14-42 και σίγουρα δεν με βολεύει αυτό , καθώς η πρέπει να την έχω στο λαιμό κρεμασμένη η να κουβαλώ τσάντα .

Ο φακός που είναι σχεδόν μόνιμα πάνω της όμως είναι ο 45/1.8.

Σταθερό δεν έχω δοκιμάσει , για να δω ότι βλέπεις εσύ στην οθόνη σου με τον παραπάνω πρέπει να βάλω τον 40-150 και να τον ανοίξω στα 45mm , ή υπάρχει άλλη αναλογία στους σταθερούς ?
Διότι με τα 45mm σε αυτόν που έχω , για να βγάλω κάποιο άτομο ολόκληρο πρέπει να έχω αρκετή απόσταση .

Το πλεονέκτημα του 45/1.8 είναι η οξύτητά του καο ανοιχτό διάφραγμα. Είναι οξύς από τέρμα ανοιχτός και δίνει εξαιρετικό μποκέ.
Σίγουρα είναι περισσότερο πορτρετοφακός και απαιτεί τη μετακίνηση του φωτογράφου σε σχέση με το θέμα, αλλά αυτό είναι κάτι που το συνηθίζει κανείς γρήγορα.

Πιστεύω ότι με τον 14-150 πάνω στη μηχανή, η μηχανή χάνει την φορητότητα της.

Δεν έχω το συγκεκριμένο φακό αλλά έχω τον 40-150 και τον έχω κουμπώσει 5 φορές στην καλύτερη περίπτωση.

Παίζω μπάλα με τον pancake αλλά μετά την αγορά τις epl-3 με τον 14-42 II R έχω εναλλαγή των 2 αυτών φακών διότι μου αρέσει η ταχύτητα εστίασης στον δεύτερο και ότι δεν έχει χάσει εστίαση ακόμα και σε σκοτεινό μέρος.

Γούστα είναι αυτά όμως, ότι βολεύει τον καθένα. -bye-

Συμφωνώ για την φορητότητα, κι εγώ τον 20/1,7 έχω μόνιμα, αλλά ο 14-150 μπαίνει στην τσέπη και είναι σαν να έχεις άλλη μια μηχανή μαζί σου...

Οπότε οι νέοι μπορούμε να έχουμε στην θέση του 20/1,7 (που κοστίζει σχεδόν όσο το διπλό πακέτο) τον 14-42 και στην τσέπη τον 40-150 .

Ο τούρκος ας περιμένει αν θέλει , δεν γίνονται όλα μαζί , σιγά σιγά .

Αλήθεια τα 50mm φακού σε μια 35mm SLR , κάπου διάβασα αντιστοιχούν στο οπτικό πεδίο του ματιού , εδώ πόσα mm είναι ?

Last edited:

Αλήθεια τα 50mm φακού σε μια 35mm SLR , κάπου διάβασα αντιστοιχούν στο οπτικό πεδίο του ματιού , εδώ πόσα mm είναι ?

Τα 25 mm στα 4/3 & μ4/3 αντιστοιχούν στα 50 mm του φιλμ.

Σιγουρα ολοι εχουμε προσεξει τις (σκοπιμα; ) λαθος φωτογραφιες σε πολλα items στο ebay απο τον πωλητη olympusmarket/limal. Πχ στην Pl2 (http://www.ebay.ie/itm/OLYMPUS-DIGI..._Camcorder_Digitalkameras&hash=item33741293ec) να εχει φωτο με τον 14-42ΙΙ και τον 40-150 αλλα στην περιγραφη να αναφερει οτι εχει εναν (type ΙΙ) φακο μονο και ο τιτλος να ειναι μαλλον παραπλανητικος "E-PL2 KIT II DIGITAL" και οποιος την πατησει... Επισης εχουμε δει τις δεκαδες σκετων σωματων που ειχαν πανω φωτογραφια με τον 14-42 Μ4/3 και μονο κατω (για τον υποψιασμενο ομως ) σαν σκετο σωμα.

Παμε στην απορια μου:
Στα dual lens kits της PL1 βλεπω οτι ο 40-150 δεν ειναι ο micro 4/3 αλλα ο 4/3 ο μεγαλος με ανταπτορα MMF-2!

Μαλιστα προσεξα οτι στα ασημι σετ και η φωτο δειχνει τον micro 40-150, αλλα και στο κειμενο το αναλυτικο κατω αναφερει M.ZUIKO. Αντιθετα στα μαυρα dual kits και στο κειμενο αναφερει σκετο ZUIKO, οπως φαινεται και στην φωτο! Παρολα αυτα δεν αναφερει τον ανταπτορα στα περιεχομενα.

Υπαρχει καποιος που αγορασε και παρελαβε ΜΑΥΡΗ dual kit; Ποιος ειναι τελικα ο 40-150;

Τελος μια ερωτηση για την εγγυηση, δεν θυμαμαι να εχω δει κατι σχετικο εδω μεσα (μονο που καποιος φιλος ειχε πει οτι σε μια απο τις πολλες που πηρε απο αυτους, ειχε μεσα και την μπλε καρτα της κανονικης εγγυησης). Υπαρχει εγγυηση και ειναι αυτο διασταυρωμενο; Στις σελιδες των auctions αναφερει για 12 μηνες εγγυηση κατω, αλλα μιλαει για new & used αντικειμενα και οχι για "Manufacturer refurbished" που ειναι αυτα για τα οποια συζηταμε εδω.

Κανοντας αναζητησεις στο feedback τους στο παρελθον, βλεπω οτι περισσοτερες απο τις μισες αναφερουν M ZUIKO, και οι υπολοιπες ZUIKO (μιλω για τον 40-150). Τωρα δεν ξερω αν ειναι ο,τι γραφουν ή αν ειναι λαθη/αναντιστοιχιες οπως αυτα που βλεπουμε στις δημοπρασιες τους. Η μηχανη ως double kit κυκλοφορουσε και με τις 2 εκδοχες στην "κανονικη" αγορα; Γνωριζει καποιος;

Last edited:

Στη δική μου και οι δύο είναι m.zuiko , δεν υπάρχει αντάπτορας . Όσο για τον ΙΙ , ξεχωρίζει από τον Ι στο ότι είναι πιο κοντό το μπροστά στέλεχος και πιο φαρδύ το δαχτυλίδι εστίασης η το αναγράφει και επάνω του ?

Κάρτα εγγύησης υπάρχει μέσα πανευρωπαϊκή όπως αναγράφει . Αν δεν ίσχυε δεν θα την βάζανε μέσα πιστεύω .

Η εγγύηση είναι για ένα έτος από την ημερομηνία αγοράς, αν δεν υπάρχει η Πανευρωπαϊκή κάρτα στη συσκευασία. Τσεκαρισμένο από μένα. Χρειάστηκε η ΧΖ-1 να πάει στο σέρβις και η Φωτοματίκ με κάλυψε κανονικά.
Σε όσες υπάρχει η κάρτα Πανευρωπαϊκής εγγύησης, τότε η εγγύηση είναι για 2 έτη.

'Οσον αφορά στα κιτ των δύο φακών. H e-pl1 κυκλοφόρησε αρχικά ως διπλό κιτ με τον 4/3 40-150 και ως δώρο πρόσφερε τον αντάπτορα mmf-2. Αργότερα η ολύμπους έφτιαξε την έκδοση για τα μ4/3 του συγκεκριμένου φακού και σταμάτησε η κυκλοφορία του κιτ με τον 4/3 φακό και τον αντάπτορα.

Όπως τα λέει ο Αχιλλέας είναι τα πράγματα με την εγγύηση.

Προσοχή στις εικόνες διότι άλλα δείχνουν και άλλα πουλάνε τελικά, ότι γράφει από κάτω δεξιά με γράμματα ισχύει.