Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και... ...φτάσαμε στην E-PL7!!!

Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Τα ίδια λέει και σε εμένα, οπότε μάλλον είναι γενικό...

Τα μεταφορικά πλέον στοιχίζουν 14,50 ,

η epl-1 που πουλάω μου ήρθε με τόσα μεταφορικά πριν λίγες ημέρες.

Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Πλέον δεν έρχονται με ups, αλλά με dhl. Και τα μεταφορικά μειώθηκαν σημαντικά.

Re: Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Πλέον δεν έρχονται με ups, αλλά με dhl. Και τα μεταφορικά μειώθηκαν σημαντικά.

Σωστός, εμένα μου ήρθε σε 8 εργάσιμες ημέρες και πήγα ταχυδρομείο να παραλάβω!

Ευχαριστώ , αρχίζω να πιστεύω πως επειδή την αγόρασα με τιμολόγιο μάλλον πρέπει να περάσει κάποιο διάστημα για να μπορέσω να ξανααγοράσω , τώρα γιατί δεν με αφήνει να χτυπήσω και άλλα είδη όπως vf , θα μείνει με ερωτηματικό καθώς δεν απαντούν στα μηνύματά μου .

Στα της μηχανής τώρα , υπάρχει κάποια ρύθμιση ώστε κάθε μέρα να μου ανοίγει καινούριο φάκελο ώστε να μην είναι όλες οι φωτογραφίες σε έναν ?

Ευχαριστώ , αρχίζω να πιστεύω πως επειδή την αγόρασα με τιμολόγιο μάλλον πρέπει να περάσει κάποιο διάστημα για να μπορέσω να ξανααγοράσω , τώρα γιατί δεν με αφήνει να χτυπήσω και άλλα είδη όπως vf , θα μείνει με ερωτηματικό καθώς δεν απαντούν στα μηνύματά μου .

Δημοπρατούνται πολλά μεταχειρισμένα vf-2 στο ebay.com και, μερικές φορές, σε καλές τιμές.
Αγόρασα πριν 1 μήνα περίπου από Αυστραλία στα 150 ευρώ (με τα μεταφορικά) και μάλιστα ασημί για να ταιριάζει με τη μηχανή.

...πως επειδή την αγόρασα με τιμολόγιο μάλλον πρέπει να περάσει κάποιο διάστημα για να μπορέσω να ξανααγοράσω , τώρα γιατί δεν με αφήνει να χτυπήσω και άλλα είδη όπως vf , θα μείνει με ερωτηματικό καθώς δεν απαντούν στα μηνύματά μου .

Δεν ισχύει αυτό, να επιμένεις με email, αλλά έχε υπομονή (εβδομάδα και βάλε) και στείλε τα στο κατάλληλο τμήμα.

Όταν τους στέλνεις e-mail δεν πρέπει να χρησιμοποιείς τη λειτουργία reply, αλλά να γράφεις εσύ μόνος σου τη διεύθυνση.

ότι τους στέλνω είναι μέσω e-bay πηγαίνοντας κάτω στην σελίδα του δημοπρατούμενου είδους εκεί που λέει Ask a question .
Έστειλα όμως και στην olympus.de όπου μου απάντησαν αμέσως (τους βγάζω το καπέλο) πως για το συγκεκριμένο θέμα πρέπει να απευθυνθώ στην limal-24 .
Εκεί μου είπαν πως θα προωθήσουν το θέμα μου στον αρμόδιο υπάλληλο αλλά δεν βλέπω φως .

Για αυτό τίποτε ?
<<Στα της μηχανής τώρα , υπάρχει κάποια ρύθμιση ώστε κάθε μέρα να μου ανοίγει καινούριο φάκελο ώστε να μην είναι όλες οι φωτογραφίες σε έναν ? >>

Απάντηση: Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Παιδιά,. Σκοπεύω να αγοράσω τον Panasonic 45-200 OIS, για PEN E-P1, τι λέτε θα ταιριάξουν μεταξύ τους, θα μπορώ να κάνω την αναβάθμιση(firmware), στο φακό της panasonic στο σώμα της PEN E-P1; Αξίζει; Ή θα τα κάνω μαντάρα;!!:BDGBDGB53:

Παιδιά,. Ευχαριστώ για τις βοήθειες σας.Τον αγόρασα τον Panasonic 45-200 OIS. Έκανα και την αναβάθμιση και όλα καλά!!!!!:party:

.........Για αυτό τίποτε ?
<<Στα της μηχανής τώρα , υπάρχει κάποια ρύθμιση ώστε κάθε μέρα να μου ανοίγει καινούριο φάκελο ώστε να μην είναι όλες οι φωτογραφίες σε έναν ? >>
Γιά ρύθμιση, μάλλον δεν υπάρχει, αλλά αν θέλεις ν' αλλάξεις φάκελλο βγάζεις την κάρτα απ' τη μηχανή και δημιουργείς εσύ νέο φάκελλο, βάζοντας την κάρτα στον υπολογιστή. Επιστρέφοντας στη μηχανή κάθε νέα φωτο πάει στο νέο φάκελλο. Δεν είναι πολύ άνετο, αλλά δουλεύει!

Τσίμπησα ενα ανταπτορα m42 απο ebay...και ιδού τα αποτελέσματα...
Με τον μικρο η εστίαση μια χαρά...με τον 200αρι JUPITER...δύσκολα τα πράγματα...

7375978148_55b04b09f8_z.jpg

7375988582_def1d37783_z.jpg

Έμπλεξες φίλε... :flipout: Τώρα σου λείπει το EVF, και είναι πανάκριβο το ρημάδι, αλλά...

Δημήτρη μου...Δημήτρη μου...
Μου το κλεισες το σπίτι μου...:flipout::flipout::flipout:

Τσίμπησα ενα ανταπτορα m42 απο ebay...και ιδού τα αποτελέσματα...
Με τον μικρο η εστίαση μια χαρά...με τον 200αρι JUPITER...δύσκολα τα πράγματα...

7375978148_55b04b09f8_z.jpg

7375988582_def1d37783_z.jpg

επειδή έχω έναν flektogon 35 και κάθεται μήπως μπορείς να μου στείλεις ένα λινκ για τον αντάπτορα που πήρες???

βρήκα πολλά και μπερδεύτηκα, δε ξέρω τι πρέπει να προσέξω.

Για δώστε τώρα τα φώτα σας ρε παλικαρια ..
Εχω την ΕPL-1 με τον 14-42. Προσφατα ανακάλυψα εναν Zuiko OM 50mm f1.8 απο μια παλια φιλματη που ειχε ενας φιλος και μαζι μου εδωσε και εναν Vivitar ΟΜ 28mm f2.8
Αγόρασα από το Ebay μετατροπέα ΟΜ --> m4/3 και ειμαι ετοιμος αλλά...

Πως χρησιμοποιουμε μανιουαλ φακους εδώ ; Τι παιζει με ρυθμιση διαφραγματος / ταχύτητας ; Μπορουμε να τους χρησιμοποιήσουμε σε Αperture priority Mode η μονο σε Manual ;

Καλύτερα να δουλεύεις σε προτεραιότητα διαφράγματος, ο αισθητήρας δέχεται το φως και η μηχανή κανονίζει την ταχύτητα. Αν δουλεύεις με το IS, θα πρέπει να κανονίζεις κάθε φορά την εστιακή απόσταση του φακού (χωρίς το κροπ, όσα mm είναι ονομαστικά). Αυτό γίνεται ως εξής: -Πατάς το κουμπί του IS, μετά το αντίστοιχο του EV και κάτω αριστερά στην οθόνη βλέπεις να αναγράφονται κάποια mm. Γυρνάς τη ροδέλα μέχρι αυτός ο αριθμός να ταυτιστεί με τα mm του φακού, πατάς το ΟΚ και είσαι έτοιμος

επειδή έχω έναν flektogon 35 και κάθεται μήπως μπορείς να μου στείλεις ένα λινκ για τον αντάπτορα που πήρες???

βρήκα πολλά και μπερδεύτηκα, δε ξέρω τι πρέπει να προσέξω.

Στεργιε αυτόν εδώ πήρα...

http://www.ebay.com/itm/320705522946?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649

Καλύτερα να δουλεύεις σε προτεραιότητα διαφράγματος, ο αισθητήρας δέχεται το φως και η μηχανή κανονίζει την ταχύτητα. Αν δουλεύεις με το IS, θα πρέπει να κανονίζεις κάθε φορά την εστιακή απόσταση του φακού (χωρίς το κροπ, όσα mm είναι ονομαστικά). Αυτό γίνεται ως εξής: -Πατάς το κουμπί του IS, μετά το αντίστοιχο του EV και κάτω αριστερά στην οθόνη βλέπεις να αναγράφονται κάποια mm. Γυρνάς τη ροδέλα μέχρι αυτός ο αριθμός να ταυτιστεί με τα mm του φακού, πατάς το ΟΚ και είσαι έτοιμος

Eυχαριστώ πολύ !

Απάντηση: Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Για δώστε τώρα τα φώτα σας ρε παλικαρια ..
Εχω την ΕPL-1 με τον 14-42. Προσφατα ανακάλυψα εναν Zuiko OM 50mm f1.8 απο μια παλια φιλματη που ειχε ενας φιλος και μαζι μου εδωσε και εναν Vivitar ΟΜ 28mm f2.8
Αγόρασα από το Ebay μετατροπέα ΟΜ --> m4/3 και ειμαι ετοιμος αλλά...

Πως χρησιμοποιουμε μανιουαλ φακους εδώ ; Τι παιζει με ρυθμιση διαφραγματος / ταχύτητας ; Μπορουμε να τους χρησιμοποιήσουμε σε Αperture priority Mode η μονο σε Manual ;

τυχαίνει να έχω ακριβώς τον ίδιο συνδυασμό:
e-pl1 + adapter om->μ4/3 + om zuiko auto-s f1.8 50mm
και επιπλέον
om g.zuiko auto-w f3.5 28mm
tokina sz-x 80-200mm f4.5-5.6 (χεχεχε - ο φακός κάνει την μηχανή να γέρνει....)

.... αλλά δεν κατάλαβα καλά την απάντησή σου peperr.

ποιά ροδέλα;
ποιό κουμπί για IS;
ποιο κουμπί για ΕV;
που κάτω αριστερά;
σίγουρα μιλάμε για την e-pl1;

.... εγώ απλά βάζω στο υπομενού που ρυθμίζεις το IS, focal length = 50mm (παράδειγμα για τον om zuiko auto-s f1.8 50mm)

συγνώμη αν ρωτάω κοτσάνα, είμαι πολύ ερασιτέχνης και ακόμα προσπαθώ να εμπεδώσω βασικές έννοιες.