kosmous
Supreme Member
- 17 June 2006
- 4,476
Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...
Όλα τα ποστ τα έχω διαβάσει στο παρόν θέμα , παρακάτω έχω το πρώτο που αναφέρεται στους 4 φακούς :
με το φτωχό μου μυαλό φαντάστηκα πως το L ίσως να σημαίνει την αλλαγή της μοντούρας κάτι σαν Light έκδοση , βλέποντας και πως πρόκειται οπτικά για τον ίδιο στο σαιτ της olympus (οι οποίοι έπρεπε να ξεκαθαρίσουν για ποιον απευθύνεται το 1,1 firmware) ξεκίνησα την διαδικασία αναβάθμισης .
Πριν από 2 μήνες περίπου συζητούσαμε το ίδιο ακριβώς θέμα και έγραψες τα ίδια περίπου (#514), τα οποία συμπληρώθηκαν από άλλους με χρήσιμες πληροφορίες.
Προφανώς, ο Κώστας, που ταλαιπωρήθηκε τόσο πολύ με το θέμα της (μη απαιτούμενης, τελικά) αναβάθμισης, δεν είχε διαβάσει εκείνες τις σελίδες.
Όλα τα ποστ τα έχω διαβάσει στο παρόν θέμα , παρακάτω έχω το πρώτο που αναφέρεται στους 4 φακούς :
Υπάρχουν 4 φακοί 14-42 για τα μ4/3:
Ο πρώτος, με μεταλλική μοντούρα είναι αυτός που φοράνε οι Ε-Ρ1 και Ε-Ρ2.
Ο δεύτερος με πλαστική μοντούρα είναι ο 14-42L, τον οποίο φορά η e-pl1
Ο τρίτος είναι ο 14-42 ΙΙ, που τον φορά η e-pl2
Και ο τέταρτος είναι ο 14-42 ΙΙ R, ο οποίος παρουσιάστηκε με τις e-p3, e-pl3 & e-pm1.
Ο τρίτος νομίζω πως αναβαθμίζεται με firmware update στον ΙΙR.
Κάθε πεν μπορεί να δεχθεί οποιονδήποτε φακό από τους παραπάνω.
Ο IIR είναι ο πιο γρήγορος στην εστίαση.
Οι ΙΙ και ΙΙR είναι βελτιστοποιημένοι για βίντεο: msc (movie and still compartible).
με το φτωχό μου μυαλό φαντάστηκα πως το L ίσως να σημαίνει την αλλαγή της μοντούρας κάτι σαν Light έκδοση , βλέποντας και πως πρόκειται οπτικά για τον ίδιο στο σαιτ της olympus (οι οποίοι έπρεπε να ξεκαθαρίσουν για ποιον απευθύνεται το 1,1 firmware) ξεκίνησα την διαδικασία αναβάθμισης .