Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και... ...φτάσαμε στην E-PL7!!!

Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Πριν από 2 μήνες περίπου συζητούσαμε το ίδιο ακριβώς θέμα και έγραψες τα ίδια περίπου (#514), τα οποία συμπληρώθηκαν από άλλους με χρήσιμες πληροφορίες.

Προφανώς, ο Κώστας, που ταλαιπωρήθηκε τόσο πολύ με το θέμα της (μη απαιτούμενης, τελικά) αναβάθμισης, δεν είχε διαβάσει εκείνες τις σελίδες.

Όλα τα ποστ τα έχω διαβάσει στο παρόν θέμα , παρακάτω έχω το πρώτο που αναφέρεται στους 4 φακούς :

Υπάρχουν 4 φακοί 14-42 για τα μ4/3:
Ο πρώτος, με μεταλλική μοντούρα είναι αυτός που φοράνε οι Ε-Ρ1 και Ε-Ρ2.
Ο δεύτερος με πλαστική μοντούρα είναι ο 14-42L, τον οποίο φορά η e-pl1
Ο τρίτος είναι ο 14-42 ΙΙ, που τον φορά η e-pl2
Και ο τέταρτος είναι ο 14-42 ΙΙ R, ο οποίος παρουσιάστηκε με τις e-p3, e-pl3 & e-pm1.
Ο τρίτος νομίζω πως αναβαθμίζεται με firmware update στον ΙΙR.
Κάθε πεν μπορεί να δεχθεί οποιονδήποτε φακό από τους παραπάνω.
Ο IIR είναι ο πιο γρήγορος στην εστίαση.
Οι ΙΙ και ΙΙR είναι βελτιστοποιημένοι για βίντεο: msc (movie and still compartible).

με το φτωχό μου μυαλό φαντάστηκα πως το L ίσως να σημαίνει την αλλαγή της μοντούρας κάτι σαν Light έκδοση , βλέποντας και πως πρόκειται οπτικά για τον ίδιο στο σαιτ της olympus (οι οποίοι έπρεπε να ξεκαθαρίσουν για ποιον απευθύνεται το 1,1 firmware) ξεκίνησα την διαδικασία αναβάθμισης .
 
Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Τιποτα δεν θα γινει με το τελωνειο... :p


Εξήγησε αν θες γιατί και πως ώστε να μαθαίνουμε σε παρακαλώ .
 
Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Δεν βλεπω την "γρηγορη πασα" που περιμενα, ενα "γιατι;" οποτε θα το συνεχισω μονος μου αλα Μεσι, Μαραντονα κλπ :p

Δεν θα γινει τιποτα με το τελωνειο...

Γιατι δεν θα περασει απο τελωνειο...

Γιατι δεν θα φυγει ποτε απο Αμερικη για να ερθει σε μας...

Γιατι πολυ απλα " We're sorry. This item can't be shipped to your selected destination. You may either change the shipping address or delete the item from your order. "

Παντως απο Αμερικανικο αμαζον μην παιδευεστε, γιατι οποτε βρηκα κατι φτηνο και εκανα την προσπαθεια, ειδα οτι κατα το check out μπαινουν τρελα μεταφορικα και επισης τρελα "Import Fees Deposit" που η τιμη γινεται γελοια. Αυτο για οσα προιοντα τα στελνει, γιατι τα μισα δεν τα στελνουν καν Ελλαδα. Οσα στελνουν λοιπον, απο 100 δολαρια πχ, φτανουν με τα παραπανω στα 150-200 ευρω τελικη τιμη. Μηχανη πχ που εχει εκει 299 δολαρια φτανει με τα παραπανω τα 390 ευρω! Εδω εχει 250 βεβαια... Κοιτουσα επισης κατι ενισχυτες AV, απο 300 δολλαρια εφταναν τα 500 ευρω!!

Εdit. Ελα φιλε Κωστα, απο σενα περιμενα την πασα, αργησες αλλα την εδωσες. :ernaehrung004:
 
Last edited:
Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Έεεετσι μπράβο , είπα και γω , μπορούμε να αγοράσουμε από απέναντι στις φοβερές τιμές τους χωρίς παρατράγουδα ?



Δυο λεπτάκια αν περίμενες -bye-
 
Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Ψαχνω για ενα τηλεφακό φτηνό για την EPL-1 και πρασανατολιζομαι στον 40-150 της Olympus (καινουργιο ή μεταχειρισμένο). Υπάρχει κάποια εναλλακτική πρόταση ;
 
Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Ο "travel zoom" Olympus 14-150, αλλά είναι ακριβότερος (~350 ) και λίγο χειρότερος οπτικά. Ο 40-150 είναι "αστέρι"!
 
Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Ψαχνω για ενα τηλεφακό φτηνό για την EPL-1 και πρασανατολιζομαι στον 40-150 της Olympus (καινουργιο ή μεταχειρισμένο). Υπάρχει κάποια εναλλακτική πρόταση ;

Υπάρχει ο Panasonic 45-200 OIS που μόλις τον πήρα και είναι πολύ καλός για τα χρήματά του http://photo.net/olympus-camera-forum/00aGPI

Τον αναβάθμισα στο firmware 1.3 και εκτός της ταχύτητας εστίασης έγινε ακόμα πιο ακριβής. Η διαφορά του με το 1.2 άμεσα ορατή και τεράστια! Μπορείς να τον βρεις από σπασμένα κιτ σε πολύ καλή τιμή (στείλε πμ αν σε ενδιαφέρει να μάθεις που και πως)
 
Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Δημήτρη ο 40-150 δίνει f4 στα 40mm , ο 14-150 στα 40 πιο είναι το ελάχιστο που σου δίνει ?
 
Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Στα 45 δίνει 5,4 (δεν έχει βαθμονόμιση 40).
 
Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Πρέπει να είναι κανά δύο στοπ σε σχέση με το f4.0 του 40-150 .

Ευχαριστώ
 
Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Αν κυνηγάς ποιότητα ο 40-150 είναι εντελώς sharp από άκρη σε άκρη, τέντα ανοιχτός. Ο 14-150 όχι και τόσο, είναι καλός στο κέντρο αλλά όσο πας προς τις γωνίες "χαλάει" λίγο η συνταγή. Προσωπικά τον πήρα αντί για travel zoom τσέπης - έχω αυτόν στην τσέπη - στην μηχανή είναι "παρκαρισμένος ο Pany 20/1,7 στο 80% του χρόνου μου.
 
Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Να πάμε στο εντελώς άλλο άκρο: μια εταιρεία που ομολογώ ότι πρώτη φορά την ακούω -Yasuhara Nanoha- έβγαλε έναν m4/3 macro που προσφέρει μεγένθυνση 5 φορές μεγαλύτερη από το "συνηθισμένο" 1:1 των κλασσικών macro φακών!

666-nonohax5oncamera_1326458904.jpg330-nanohax5macrolens-4_1323882686.jpg004_s.jpg

(photos from ephotozine & Watch記事検索 )

Τα διαφράγματα του ξεκινάνε από f11 και φθάνουν το f32 (αυτό θέλω να το δω...), η κατασκευή είναι βαρειά μεταλλική, έχει τρία ενσωματωμένα led και ειδικό εξάρτημα που κρατάει αντικείμενα επάνω στον φακό για extreme αποστάσεις εστίασης. Έχει και θύρα usb για τροφοδοσία από υπολογιστή ή μπαταρία.
Το βάθος πεδίου είναι ελάχιστο, οπότε τα αντικείμενα πρέπει να είναι επίπεδα ή να χρησιμοποιηθεί η τεχνική του stacking, προκειμένου να έχει κανείς αποτέλεσμα για έντομα κ.λ.π. - τα οποία πρέπει να είναι ναρκωμένα, μια και η τυπική απόσταση εστίασης είναι... 11mm! (ναι έντεκα χιλιοστά).

Εδώ http://www.ephotozine.com/article/yasuhara-nanoha-x5-macro-lens-review-18271
και εδώ http://translate.google.com/transla...o.jp/docs/review/special/20110527_448563.html
μπορείτε να δείτε περισσότερα, μαζί με δείγματα.

Η τιμή του ΔΕΝ είναι "εξωτική": 356 λίρες στο Amazon UK
 
Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Ένα πολύ καλό άρθρο για το πως θα ξεπεράσουμε τις όποιες φοβίες μας προκειμένου να χρησιμοποιήσουμε m4/3 για επαγγελματικούς λόγους
http://blog.giuliosciorio.com/?p=550
 
Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

προσπαθώ να πάρω μέρος σε δημοπρασία για μια pl2 αλλά μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα :

<<Seller isn't accepting your bid
Unfortunately, the seller can't accept your bid on this item. This can happen for a couple of reasons. For example, the seller may have limited the number of items you can buy in a specific time period.>>

αν κατάλαβα μάλλον βλέπει και την άλλη που πήρα πριν λίγο καιρό , αν είναι έτσι πόσος καιρός πρέπει να περάσει για να δεχτεί την προσφορά μου , γνωρίζει κανείς ?
 
Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Χθες αγόρασα (κέρδισα) κάτι από εκεί και σήμερα με αφήνει να χτυπήσω άλλο αντικείμενο!

Κάτι άλλο θα συμβαίνει σε εσένα.
 
Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Παρέλαβα σήμερα το ηλεκτρονικό σκόπευτρο VF2, το οποίο μάλλον θα πάει υπέρ ΕΜ5, όταν και αν καταφέρω να ξεκαθαρίσω τα... λογιστικά μου. Μέχρι τότε όμως οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ καλές, δεν έχει την αμεσότητα του οπτικού βέβαια και στα σκοτάδια βγάζει αρκετό κόκο, αλλά ο όγκος πληροφόρησης που σου βγάζει είναι ρυθμίσιμος (και χρήσιμος), η ταχύτητά του άψογη και ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ χειροκίνητη εστίαση με μεγάλη ακρίβεια!