Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και... ...φτάσαμε στην E-PL7!!!

Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Παιδες, για τον φιλο μου με την epl1, ποιος θεωρειται ενας καλος αξιολογος φακος, για να αντικαταστησει τον μαμα 14-40 (αν θυμαμαι) ο οποιος ειδικα indoors κλειδωνει δυσκολα; Κατι αν οχι ποιο οξυ, να χει καλυτερο auto focus! Και φωτεινοτερο να ναι ακομα καλυτερα..

Φωτεινότερος, καλύτερος οπτικά και ταχύτατος στην εστίαση είναι ο Πανασόνικ 14/2.5
Αν θέλει ζουμ, μόνον ο Πανασόνικ 12-35/2.8 είναι καλύτερος σε όλα, αλλά κοστίζει πολλά

αουτς..πανακριβος!..
μπας και παιζει καμια νεοτερη βερσιον του μαμα με καλυτερο τουλαχιστον auto focus?.. γιατι 1 στις 2 φωτο ειναι για πεταμα...

Σωστά, η PL1 φοράει τον παλιό 14-42, εννοείται ότι με τον 14-42ΙΙ θα δει αισθητή διαφορά στην εστίαση (όχι όμως και στη συνολική ποιότητα εικόνας). Καλύτερη φθηνή λύση είναι ο Πανασόνικ 14-45 (όχι ο 14-42), με πολύ καλό AF και απίστευτη (για κιτ φακό) οξύτητα. Κανείς όμως δεν είναι πιο φωτεινός

Ο ζουμ χαζεύει και ο άλλος κλειδώνει. Υπόψη ότι εγώ έχω μόνον τον 14/2.5 .

Τέτοια να διαβάζω !!!

τελικά ζήτησες από τον πωλητή να γράψει κάτι για το τελωνείο;

Η απάντησή του :
<< OK , we'll mark it as gift with low value >>

...Λίγο καθυστερημένος, επανέρχομαι γιά διευκρινήσεις:
1. Ο σίγμα δεν είναι πολύ κατώτερος του Πάνυ 20, έχει καλύτερη απόδοση στα χρώματα, ταχύτερη εστίαση και σου αφήνει και περίπου 160-180 Ε στην τσέπη!

3. Στη 14άρα θέση δεν βλέπω φανερή διαφορά ανάμεσα στον κίτ φακό (ΙΙR) και τον Πάνυ πέραν της φωτεινότητας και του μεγέθους ( σ' αυτό είναι άπαιχτος!! ).

1. Γκουμούτσα όμως .

3. Αυτή η πρώτη φράση δεν μου άρεσε , δηλαδή σύμφωνα με τα λεγόμενά σου κέρδος μόνο σε φωτεινότητα και μέγεθος - βάρος .

. γιατι 1 στις 2 φωτο ειναι για πεταμα...

Πες του να εξασκηθεί διότι σε μένα 8 στις 10 έβγαιναν καλές .

Last edited:
Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Ναι μου γράφει σύνολο πληρωμής 128 και θα αποσταλεί σε 15 ημέρες (κάτι που το ανέφερε εξ αρχής) .

Πρωί πρωί προτού το σκεφθώ ξανά τον παρήγγειλα , πως γίνεται και το pay pal τα 178,99$ ενώ τρέχει η ισοτιμία 1,30 να τα βγάζει με 1,25 = 143 ?

φίλε kosmous ακολούθησα το δρόμο που άνοιξες και πήρα κι εγώ τον φακουδάκο.

Οπότε ή θα κλαίμε ή θα γελάμε παρέα!

Αλήθεια είναι ότι ήθελα κάτι με μικρότερο f από 2, αλλά και τα 140 ευρουλάκια μια χαρά μας ήρθανε!

Τελευταία στην 20D έχω μονίμως φορεμένο τον 50/1.8 και έχω ψιλοενθουσιαστεί από τις δυνατότητες του σετακίου.

Οπότε για πορτρέτα θα έχω την 20ρα και για τις wide angle ανάγκες τη μικρούλα μου epl1 με τον 14ρη.

για να δουμε...

o zuiko 12-50 αξιζει συγκριτικα με τον μαμα?.. καπου τον ειδα σε αγγελια καπου 160ε..
Kosmous, μλαω για Low light (κυριως) καταστασεις ε.. και κυριως οταν ψιλοβιαζεσαι. οταν εχεις σταθερο θεμα κι εχεις χρονο μια χαρα ειναι!..αλλα πχ σε εναν γαμο στο τραπεζι κτλ κτλ που να περιμενεις..

O 12-50 δεν είναι για low light καταστάσεις. Είναι αδιάβροχος, αθόρυβος, βολικός όσον αφορά στο εστιακό μήκος, έχει λειτουργία μάκρο.
Με λίγα λόγια, είναι λίγο απ' όλα. Δεν είναι όμως φωτεινός. Επίσης είναι καλός για βίντεο.

βασικα ενοω αν ειναι καλυτερος στο θεμα auto focus και στο θεμα ποιοτητας φωτογραφιας..το καταλαβαινω οτι δε ειναι για Low light..

Στο θέμα εστίασης είναι στα επίπεδα του 14-42IIR, ίσως και λίγο ταχύτερος (στην Ε-Μ5).
Στην ποιότητα φωτογραφίας, θα έλεγα πως στο κέντρο είναι καλός και υστερεί κάπως στα άκρα. Σε σύγκριση με τον IIR ίσως υπερέχει ελαφρά. (Λέω ίσως γιατί ενώ τον 12-50 τον έχω ακόμη, τον 12-42 τον έχω δώσει. Ποτέ όμως δεν μπήκα στον κόπο να κάνω κάποια σοβαρή σύγκριση μεταξύ τους. Ο 12-50 πάντως είναι σαφώς βολικότερος γι' αυτό και τον κράτησα. Το καλοκαίρι στην παραλία τον φόραγα στη μηχανή και δεν είχα έγνοιες από νερά...).

Βρε Κώστα βαλτός είσαι?
Το φακουδάκι για τα χρήματα που ζητά είναι άριστη επιλογή.

Τι να κάνω Νίκο , προσπαθώ να καθησυχάσω τον Στέργιο .

Last edited:

Βρε εσύ καλά κάνεις, εγώ μπαίνω στη μπριζα να τον χτυπησω...

Re: Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Να τον πάρετε παιδιά όλοι σας. Κάνει τη νύχτα μέρα:operator:
Εδώ στο f:2.5, 800 ISO, ταχύτητα 1/200, στο χέρι εννοείται

111.jpg

Last edited:

Εδώ στο f:2.5, 800 ISO, ταχύτητα 1/200, στο χέρι εννοείται

Χα , με τον 14-42 θα ήθελε iso1600 και ταχύτητα αρκετά χαμηλότερη , κοινώς τρίποδο η κουνημένη .

Νίκο μεγειά !

Νίκο μεγειά !

Θενκς Κώστα, αν και τον έχω εδώ και αρκετό καιρό:operator:
Είναι καλός φακός, αξίζει τα χρήματά του (όχι αυτά που ζητάει η αντιπροσωπεία βέβαια). Μακάρι το ταχύτατο AF του να το είχα και στον 20/1.7 (αλλά δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα τελικά..)

Απάντηση: Re: Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Θενκς Κώστα, αν και τον έχω εδώ και αρκετό καιρό

Ξέρω βρε , το μακρυνάρι στην υπογραφή σου δεν έχει τελειωμό , υγεία να έχεις να τα χαίρεσαι όλα και όχι μόνο .

Στον άλλο Νίκο αναφερόμουν με το μεγειά:
Βρε εσύ καλά κάνεις, εγώ μπαίνω στη μπριζα να τον χτυπησω...

Κώστα προς το παρόν γίνεται τράμπα η E-PL1 με την E-PM1...
Μετά πάμε σιγά-σιγα και για φακούς,με ιδιαίτερη αγάπη τον Oly 45mm f/1.8