Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...
Παρέλαβα χθες το δέμα με την E-PM1 από τα ΕΛΤΑ, αν και ο ταχυδρόμος, γνωστός και εξυπηρετικός, όταν μου έδωσε το ειδοποιητήριο είπε ότι πρέπει να πάω τη ΔΕ γιατί δεν είχαν "ανοίξει" ακόμη τα δέματα της προηγούμενης μέρας!!!
Εκ πρώτης όψεως, όλα ΟΚ, εκτός της παρατήρησης ότι στο κουτί αναφέρει ότι έχει τη μπαταρία BLS-5 και το φορτιστή BCS-5 και όχι τα αντίστοιχα σε 1 που έγραφε στην περιγραφή του Amazon. Δεν ξέρω εάν η αλλαγή αυτή έχει ουσιαστική σημασία, αν και επισημαίνει, και πάλι στο κουτί, ότι, σε περίπτωση αγοράς και άλλης μπαταρίας, η 1 φορτίζεται από το φορτιστή 1 και η 5 από τον 5.
Δεύτερη παρατήρηση είναι ότι ο (ασημί) 40-150 είναι πανάλαφρος!!! αν και τον περίμενα πιο βαρύ.
Όπως ήταν αναμενόμενο, το βύσμα του φορτιστή είναι αγγλικό και πάμε για φτηνό αντάπτορα ή έτοιμο καλώδιο όπως της E-PL1, που το χρησιμοποίησα τώρα για να φορτίσω την BLS-5 στον BCS-5.
Διαβάζοντας την ιστοσελίδα της Olympus (Αμερικάνικη και Ελληνική) είδα ότι υπάρχουν ορισμένα updates είτε codec είτε firmware.
Ερώτηση1: Πώς ελέγχουμε ποια έχει φορτωμένα η μηχανή, αφού οι οδηγίες (και στα ελληνικά) είναι στοιχειώδεις και δεν αναφέρουν αυτές τις λεπτομέρειες:
Ερώτηση2: Εγκαθιστώντας το fw 1.3 εννοείται ότι ενυπάρχουν σ' αυτό τα 1.1 και 1.2 ή πρέπει να τα εγκαταστήσεις με τη σειρά;
ΥΓ Και, φυσικά, πρέπει να σκεφτόμαστε, σιγά-σιγά, την πώληση της E-PL1 που έμεινε στα χέρια μου για λίγους μήνες μόνο.