Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και... ...φτάσαμε στην E-PL7!!!

Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Αυτλος, άλλωστε, είναι και ο μόνος τρόπος για να επεξεργαστείς, ικανοποιητικά, βίντεο που έχει τραβηχτεί σε 4:3 στο σημερινό φορμά 16:9.

Σε 16:9 είναι τραβηγμένο .

Ίσως δεν έγινα κατανοητός.
Το βίντεο που τράβηξες είναι σε 16:9 αλλά στη λάθος διάσταση, αν κατάλαβα καλά.
Δηλαδή το 16 είναι, πλέον, ύψος και όχι πλάτος, όπως θα έπρεπε.
Για να το αξιοποιήσεις, πρέπει να το επεξεργαστείς με ένα πρόγραμμα βίντεο, όπως το Adobe Premiere Pro που χρησιμοποιώ. Να το γυρίσεις κατά 90 μοίρες, να το μικρίνεις (scale) τόσο όσο χρειάζεται ώστε να "χωράει" το ύψος που τράβηξες στο διαθέσιμο ύψος της οθόνης και να γεμίσεις τα κενά που θα δημιουργηθούν δεξιά κα αριστερά με ένα animated background, που χρησιμοποιούμε ως "χαλί". Εάν η διάρκεια του clip είναι μεγαλύτερη από τη διάρκεια του background, χρειάζεσαι ένα loopable background, ώστε να επαναλαμβάνεται πολλές φορές χωρίς να φαίνεται η επανάληψη. Υπάρχουν πολλά τέτοια backgrounds.

Αυτή τη μέθοδο χρησιμοποιώ όταν επεξεργάζομαι βίντεο 4:3 και θέλω να τα προβάλλω σε οθόνη 16:9 που είναι η συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών τηλεοράσεων.

Καλημέρα , εχθές το βράδυ κατάφερα να το γυρίσω κάθετα με το Free Video Flip and Rotate . Απλό στην χρήση πρόγραμμα , το τελικό αρχείο είναι 600mb περίπου ενώ το αρχικό 1.2gb χωρίς όμως να υπάρχει ορατή διαφορά στην εικόνα , τουλάχιστον στην 42" tv . Όταν το δω στον προβολέα ίσως εκεί να υπάρχει διαφορά . Οι πλαινές μαύρες κάθετες πλέον μπάρες δεν με ενοχλούν καθόλου καθώς και μικρό βίντεο είναι , αλλά και το μάτι εστιάζει στο κέντρο όπου είναι το κυρίως θέμα .

Εφόσον νιώθεις ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα αυτό, τα υπόλοιπα δεν χρειάζονται, πλέον.

Re: Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι που δεν βρήκα εύκολη την απάντησή του, μπορεί να σας φανεί και γελοίο. Η oly pm1 η κάποια άλλη Μ4/3 είτε της Panasonic είτε της Olympus εχει ηλεκτρονικό κλείστρο ή όλες έχουν μηχανικό; Ρωτώ διότι με ενδιαφέρει να έχω μια τέτοια μηχανή με απόλυτα ήσυχο κλείστρο. Ισχύει κάτι τέτοιο ή όχι;

Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Olympus με ηλεκτρονικό κλείστρο δεν υπάρχει και από πλευράς Panasonic έχoυν οι αναμενόμενες G5 και GH3

Απάντηση: Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Όντως έτσι είναι αλλά ο ήχος είναι πολύ διακριτικός .

Να αναφέρω εδώ πως είχα ζητήσει αν υπάρχει διαθέσιμη φωτογραφία της pm1 με το φθηνό Grip G4 να την ανεβάσει κάποιος .
Επειδή δεν υπήρχε μάλλον διαθέσιμη φωτό και ήδη το παρέλαβα , την ανεβάζω ώστε να δείτε το τελικό αποτέλεσμα .

Attachments

• pm1 grip g4.jpg
    pm1 grip g4.jpg
    118.8 KB · Views: 132

Ευχαριστώ και να φανταστείς την επέλεξα ανάμεσα σε 15-20 φωτογραφίες , η μία γυάλιζε η άλλη είχε σκιά στο σημείο του grip κλπ κλπ , αλλά από αισθητήρα κινητού σε μέγεθος φαντάζομαι κεφαλής καρφίτσας τι να περιμένω ?

Καλημερα και καλως σας βρηκα.Ειναι το πρωτο μου μυνημα και θελω να εκφρασω μια απορια.Αγορασα απο το olympusmarket στο ebay μια E-PL3.Μολις εφτασε φωρτισα την μπαταρια την αναψα χωρις SD(για να δω την εκδοση firmware και να κανω update αν χρειαστει και ολα ok.Μολις την εσβησα και εβαλα μια sdhc για δοκιμη με το που παταω να ααναψει κανει ενα τσακ μενει το μπλε λαμπακι 3 δευτερολεπτα και σβηνει.Δοκιμασα με τρεις καρτες που εχω και με ολες το ιδιο.κανω κατι λαθος?

Θεωρητικά η μηχανή υποστηρίζει sdhc αλλά δοκίμασες με απλές κάρτες sd? Χωρίς κάρτα ανάβει κανονικά? Και κάτι τελευταίο, η πρώτη κάρτα που έβαλες ηταν καινούρια ή προερχόταν από άλλη μηχανή?

Ότι κάρτα κι αν έβαλες, παλιά ή καινούργια, γεμάτη ή άδεια, δεν δικαιολογείται. Όταν λες δεν ανάβει εννοείς ότι όλα είναι νεκρά; Μήπως ανάβει η μηχανή και μένει η οθόνη σβηστή; Έκανες κάποια συνδεσμολογία μέσω του μίνι usb;

Θεωρητικά η μηχανή υποστηρίζει sdhc αλλά δοκίμασες με απλές κάρτες sd? Χωρίς κάρτα ανάβει κανονικά? Και κάτι τελευταίο, η πρώτη κάρτα που έβαλες ηταν καινούρια ή προερχόταν από άλλη μηχανή?
Ναι δοκιμασα και με απλη sd.Στις καρτες,και στην sdhc 8gb και στην απλη ειχα κανει format πριν την χρηση,Παρατηρησα κατι παραξενο αν βγαλω το φλας πανω απο την μηχανη τοτε αναβει με καρτα μεσα ,αλλα αν απο το μενου παω να κανω διαμορφωση καρτας η απλα τραβηξω μια φωτογραφεια σβηνει μονη της και δεν την σωζει.Το firmware τοσο του σωματος οσο και του φακου ειναι το τελευταιο.

Ότι κάρτα κι αν έβαλες, παλιά ή καινούργια, γεμάτη ή άδεια, δεν δικαιολογείται. Όταν λες δεν ανάβει εννοείς ότι όλα είναι νεκρά; Μήπως ανάβει η μηχανή και μένει η οθόνη σβηστή; Έκανες κάποια συνδεσμολογία μέσω του μίνι usb;
Ενοω οτι αναβει το μπλε λαμπακι στο on κανει ενα περιεργο δυνατο τσακ απο τον φακο η οθονη φωτιζει για ενα δευτερολεπτο και μετα σβεινει η μηχανη μονη της .Μεσω του miniusb δοκιμασα μονο να κανω update και μου ειπε οτι εχει το τελευταιο firmware

Δοκίμασε να δεις τι κάνει χωρίς το φακό. Και επαναλαμβάνω την ερώτηση, συνέδεσες το καλώδιο στη θύρα usb;

Ναι το συνδεσα μια φορα,μεσω του miniusb δοκιμασα να κανω update και μου ειπε οτι εχει το τελευταιο firmware.Μολις δοκιμασα χωρις φακο και παλι μολις παω να κανω διαμορφωση καρτας η να τραβηξω μια φωτογραφεια σβηνει μονη της

Last edited:

Στο πρώτο σου μήνυμα είπες ότι τσέκαρες το firmware και ηταν ΟΚ, τώρα λες ότι πήγες να κάνεις update.....
Άρα, δυο τινα μπορούν να συμβαίνουν
1. Λάθος διαδικασία αναβάθμισης
2. Βραχυκύκλωμα μέσω της θύρας usb

Στην πρώτη περίπτωση δεν σώζεσαι, πρέπει να πάει στο σέρβις
Στη δεύτερη κάνε το εξής. Με ένα πολύ λεπτό μυτοτσίμπιδο ίσιωσε τις ακίδες της θύρας usb και δες μετά αν ανάβει κανονικά

Υπάρχει βέβαια και η τρίτη περίπτωση, που είναι και η πιο πιθανή
- Προβληματική μηχανή, οπότε ζητάς επιστροφή των χρημάτων σου

ΣΣ
Ξέρω τρεις περιπτώσεις αγοράς E-PL3 από αυτό το site, οι δύο βγήκαν προβληματικές...
Καιρό τώρα "φωνάζω" να μην αγοράζουμε ανακατατασκευασμένο εξοπλισμό

Στο πρώτο σου μήνυμα είπες ότι τσέκαρες το firmware και ηταν ΟΚ, τώρα λες ότι πήγες να κάνεις update..... Άρα, δυο τινα μπορούν να συμβαίνουν 1. Λάθος διαδικασία αναβάθμισης 2. Βραχυκύκλωμα μέσω της θύρας usb Στην πρώτη περίπτωση δεν σώζεσαι, πρέπει να πάει στο σέρβις Στη δεύτερη κάνε το εξής. Με ένα πολύ λεπτό μυτοτσίμπιδο ίσιωσε τις ακίδες της θύρας usb και δες μετά αν ανάβει κανονικά Υπάρχει βέβαια και η τρίτη περίπτωση, που είναι και η πιο πιθανή - Προβληματική μηχανή, οπότε ζητάς επιστροφή των χρημάτων σου ΣΣ Ξέρω τρεις περιπτώσεις αγοράς E-PL3 από αυτό το site, οι δύο βγήκαν προβληματικές... Καιρό τώρα "φωνάζω" να μην αγοράζουμε ανακατατασκευασμένο εξοπλισμό
δεν εχει στραβομενες ακιδες ουτε εκανα διαδικασία αναβάθμισης γιατι το update μου ειπε οτι ειναι ηδη στην τελευταια εκδοση λογισμικου.Οποτε μαλλον ειναι η τριτη περιπτωση.Και τωρα επειδη δεν ειμαι σχετικος τι κανουμε το στελνω πισω γερμανια και ζηταω αντικατασταση η τα χρηματα .Σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια

Τι να σου πω δεν ξέρω, καλύτερα να μιλήσουν όσοι έχουν παρόμοια περίπτωση με αγορά από το εν λόγω site
Κανονικά θα σου ζητήσουν να τη στείλεις να την τσεκάρουν, αν όμως δουν ότι πήγε να γίνει αναβάθμιση και κάτι στράβωσε στη διαδικασία, τότε άστα να πάνε γιατί θα σε βάλουν να πληρώσεις την επισκευή
Σε κάθε άλλη περίπτωση ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ refund

Θα παρακαλούσα όσους έχουν προβλήματα τεχνικής φύσεως με αγορές από το Olympus.de να ανφέρουν τις εμπειρίες τους εδώ, για να ξέρουμε τι μας γίνεται (και ενδεχομένως να βοηθήσουμε - αν μπορούμε)...