Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και... ...φτάσαμε στην E-PL7!!!

Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Tίποτε δεν κάνεις. θα περιμένεις. Άγνωστο γιατί υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις στις παραδόσεις από το εξωτερικό στα ΕΛΤΑ αυτές τις ημέρες. Το ίδιο και οι ταχυμεταφορές. Από Κύπρο το επείγον ήλθε μετά 12 ημέρες. Περιμένω κι εγώ ένα δέμα από ΗΠΑ εδώ και 27 ημέρες κι ένα μικρό από Κίνα. Αυτό από ΗΠΑ έχει και βιβλία πανάκριβα...

OK λοιπόν, προς το παρόν υπομονή και βλέπουμε.

Ευχαριστω.

Δεν μιλάω για ποιότητα εικόνας (μη σου πω ότι σε jpeg μπορεί η Oly να είναι και καλύτερη) αλλά για την εστίαση, που στις πρώτες Πεν υπήρχε θέμα. Όμως με το 1.1 και έναν 14-42 τελευταίας γενιάς η κατάσταση βελτιώνεται αισθητότατα. Κάντε ένα τσεκ να δείτε το εγκατεστημένο firmware, είναι πανεύκολο μέσω του μενού.

Το firmware είναι ιδιαίτερα σημαντικό, ειδικά στις m4/3 που βγαίνουν πολύ γρήγορα στο κουρμπέτι λόγω ανταγωνισμού. Η E-PL1 είναι ήδη στο 1.3, δοκιμάστε το...

Edit: Γράψε λάθος η E-PM1 είναι στο 1.3

Last edited:

Σχετικά με την αξιοπιστία της Olympus... Έχω αγοράσει μια e-pm1 (από Αγγλία εδώ και κανά μήνα) και από την πρώτη στιγμή παρατήρησα ότι δεν κρατάει τις ρυθμίσεις της ώρας και της ημ/νιας όταν εξάγεται η μπαταρία(ακόμη και κατά τη στιγμαία εξαγωγή της και επαναεισαγωγή). Χρειάζεται δηλαδή επαναεισαγωγή των ρυθμίσεων κάθε φορά που τοποθετείται η μπαταρία. Λίγο που έψαξα για το πρόβλημα, έχει αναφερθεί ξανά σε 2-3 forums και το πρόβλημα λύνεται με αντικατάσταση της πλακέτας(το πρόβλημα δεν αφορά μόνο την e-pm1). Αν και θα μπορούσα να τη στείλω πίσω -ο πωλητής προσφέρθηκε αμέσως για refund- τελικώς αποφάσισα ότι δεν είναι και τόσο σημαντικό πρόβλημα όποτε την κράτησα -βαριόμουν και λίγο να πω την αλήθεια-. Κάποια στιγμή ίσως τη στείλω μέσα στην εγγύηση για επιδιόρθωση(έχει και κάποιο θετικό από τη στιγμή που αλλάζουν όλη την πλακέτα, θα είναι πάλι καινούρια με την αλλαγή). Kάποιοι υποψιάζονται ότι oι refurbished e-pm1 που βγαίνουν σε δημοπρασία οφείλεται κατά κύριο λόγο σε αυτό το πρόβλημα. Ίσως πρόκειται για τις πρώτες παρτίδες.

Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Μόλις διάβασα το post σου, άνοιξα τη δική μου, που την αγόρασα πρόσφατα από το Amazon, έβγαλα τη μπαταρία, την επανατοποθέτησα και διαπίστωσα ότι κρατάει την ημερομηνία και ώρα κανονικά.

ΟΥΦΦΦΦ ...

Και η δική μου εντάξει είναι .

Εύχομαι μην σκάσει στην φόρτιση .

Εν τω μεταξύ λέει : Item location: United States, United States

Να περιμένω σε κάνα μήνα ? (δεν έχω πάρει ξανά κάτι από εκεί )

Εξ όσων γνωρίζω, οι κατασκευαστές μη γνήσιων μπαταριών ότι δεν έχουν το chip της κατασκευάστριας εταιρείας και επομένως δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το ποσοστό χωρητικότητας έχει η μπαταρία στη μηχανή (φωτογραφική, βιντεοκάμερα κλπ), όπως εμφανίζεται στις αντίστοιχες οθόνες.

Εάν αυτό δεν ενδιαφέρει τον αγοραστή, τότε το χαμηλό κόστος προτρέπει την αγορά της μη γνήσιας.

Απάντηση: Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το ποσοστό χωρητικότητας έχει η μπαταρία στη μηχανή

Αν μόνο αυτό είναι το θέμα δεν πειράζει , εξάλλου την δεύτερη την θέλω μόνο για την περίπτωση που θα μείνω και θα μπει μόνο για κάποιες λήψεις αναγκαίες , ούτε περιήγηση στα μενού ούτε ρυθμίσεις κλπ όπου υπάρχει αύξηση θερμοκρασίας γενικά στην μηχανή .

Για την ιστορία: σήμερα το παρέλαβα, όλα ΟΚ.

Μεγειές και αν μπορείς ανέβασε μια φωτό με περασμένο το grip .

Μια ερώτηση σχετικά με τον Pancake, γιατί έχω μπερδευτεί λίγο.
Κυκλοφορεί ένας ή περισσότεροι για τις PEN;
Στο ebay αλλά και στην Olympus εμφανίζονται με διαφορετικά στοιχεία.

Re: Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Μια ερώτηση σχετικά με τον Pancake, γιατί έχω μπερδευτεί λίγο.
Κυκλοφορεί ένας ή περισσότεροι για τις PEN;
Στο ebay αλλά και στην Olympus εμφανίζονται με διαφορετικά στοιχεία.

Pancake φακοί είναι οι mZuiko 17/2.8 και 17/1.8 (αναμένεται αυτός)
Επίσης υπάρχουν και της Panasonic οι 14/2.5 και 20/1.7 (λίγο μεγαλύτερος αυτός αλλά εν γένει μαζεμένος)
Αναμένεται επίσης και ο φακός - καπάκι της Ολυ 15mm/f:8 αλλά εγώ δεν τον θεωρώ φακό

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση και τις διευκρινίσεις.
Ο λόγος που προβληματίστηκα είναι οι ακόλουθες περιγραφές στο ebay

Olympus ZUIKO DIGITAL AF 25mm F2.8 Pancake Lens 4/3 fit
NEW Olympus ZUIKO DIGITAL 25mm 1:2.8 Pancake
Olympus M.ZUIKO DIGITAL ES-M 17mm 1.2.8 Silver Pancake Lens
N3593592 Olympus M.Zuiko Digital 17mm 1:2.8 Pancake Lens
Olympus M.ZUIKO DIGITAL 17mm 1:2.8 Pancake Lens
OLYMPUS Zuiko Digital 17mm fWide-Angle Pancake Lens

Όπου δεν αναγράφεται το M.ZUIKO αλλά είναι σκέτο ZUIKO , αναφέρεται σε φακό 4/3 (για τις dslr) και όχι m4/3 (σειρά pen) οι οποίοι όμως με αντάπτορα μπορούν να μπουν και στις pen αλλά νομίζω με κάποιες παραχωρήσεις σχετικά με την ταχύτητα εστίασης .

Last edited:

Ευχαριστώ.
Τώρα ξεκαθάρισε πλήρως το θέμα, αν και στα παραπάνω (3 πλέον) παραδείγματα περιγραφής του φακού M.Zuiko, για τις PEN, εξακολουθούν να υπάρχουν διαφορετικά στοιχεία (οι 2 περιγράφονται ως Digital 17mm και ένας ως Digital ES-M 17mm.

Με λίγο ψάξιμο βρήκα πως ο ES-M 17mm πρώτη μέρα διαθέσιμος στο amazon ήταν στις 16 Jun 2009 , ενώ ο M.Zuiko Digital 17mm στις 11 Jan 2011 , άρα μάλλον πρόκειται για νεότερο μοντέλο χωρίς ωστόσο να γνωρίζω τις μεταξύ τους διαφορές .

Last edited:

Όπως τα λέει ο φίλος Kosmοus τρία ποστ παραπάνω είναι
Και το Amazon (16-6-09) γράφει μ@λ@κιες, δεν υπάρχει ΕS-M και ούτε ξέρω πως τους ήρθε...
Γενικώς να ξέρεις ότι όταν βλέπεις Olympus 17mm είναι για m4/3, όπου 25mm είναι για 4/3

Η αλήθεια είναι πως στην αρχή έγραψα (διορθώνοντάς το άμεσα) πως κάποιοι πωλητές αναγράφουν επιπλέον στοιχεία (ανούσια πολλές φορές) στην περιγραφή των πωλούμενων ειδών για εντυπωσιασμό και ευκολότερη πώληση , βλέποντας όμως τις ημερομηνίες στο amazon υπέθεσα λανθασμένα όπως αποδεικνύεται , την ύπαρξη δύο φακών .

H σύνδεση της e-pm1 με την τηλεοράση είναι εφικτή είτε μέσω του AV καλωδίου(usb to composite) που παρέχεται στη συσκευασία, είτε μέσω hdmi. Έστω ότι θέλουμε να βλέπουμε σε laptop την εικόνα από τη μηχανή. Έχει κανένας δοκιμάσει κάτι τέτοιο; Προφανώς αυτό επιτυγχάνεται είτε με καλώδιο "composite to usb", είτε με "composite to firewire". Στην περίπτωση προφανώς που το laptop έχει υποδοχή usb(σίγουρα) ή firewire και δεν έχει hdmi input (το πιο πιθανό) ή άλλες βιντεoεισόδους.

Last edited: