Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και... ...φτάσαμε στην E-PL7!!!

Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Με τα δικά μου κριτήρια ο 14-42 είναι ένας ήδη καλός φακός. Ο 14/2,5 είναι σαφώς καλύτερος, ίσως όχι κορυφαίος αλλά αν βάλεις και τα υπόλοιπα στη ζυγαριά αξίζει. Προσωπικά τον έχω "παρκαρισμένο" στην e-pm1, ενώ στην e-pl2 έχω τον 20/1,7. Ο 14-42 αντικαταστάθηκε από τον 14-150, ο οποίος είναι χειρότερος και μεγαλύτερος, αλλά μια χαρά για την δουλειά που τον θέλω - μια καλύτερη λύση από την super zoom τσέπης.

Περισσότερα εδώ:

http://slrgear.com/reviews/showproduct.php/product/1400/cat/15 οπτικά δεν έχει αλλάξει τίποτα στον mkII, απλά είναι πιο γρήγορος και με πιο αξιόπιστη κατασκευή.

http://slrgear.com/reviews/showproduct.php/product/1389/cat/68

Απάντηση: Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

http://slrgear.com/reviews/showproduct.php/product/1400/cat/15 οπτικά δεν έχει αλλάξει τίποτα στον mkII, απλά είναι πιο γρήγορος και με πιο αξιόπιστη κατασκευή.

Δημήτρη έχω ήδη από την αγορά της pm1 τον 14-42 II R , απλά σκέφθηκα μήπως μπορώ να πάρω καλύτερο αποτέλεσμα σε ποιότητα φωτογραφίας από τον 14mm και δεδομένου του 2,5 θα είναι διπλό το όφελος , αν τώρα οι φωτογραφίες είναι μία η άλλη από ευκρίνεια και χρώμα τότε μάλλον θα μετανιώσω την αγορά του .

Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Δεν μπόρεσα να αντισταθώ : VF-2 Ασημί , τώρα τι θα γίνει με τον 14 2,5 θα εξαρτηθεί από τις απαντήσεις σας , αν είναι τόσο καλύτερος από τον 14-42 II R μπορεί να ξεφύγω λίγο από τον προϋπολογισμό .

Πολύ καλή αγορά, με αυτό έχεις μια "άλλη" μηχανή :2thumb22sup:

....Παίζει να είναι λάθος η τιμή, αφού το σάϊτ της όλυμπους δίπλα στο ασημί VF-2 έχει το μαύρο στα 267 ;

Καί δεν πρόκειται γιά συλλεκτική έκδοση!

Τι να σου πω , την παραγγελία μου την δέχθηκαν πάντως και μου έστειλαν και επιβεβαίωση .

Η επιβεβαίωση αφορά και στην τιμή;
Εάν ΝΑΙ, μην ανησυχείς.

Ναι μου γράφει σύνολο πληρωμής 128 και θα αποσταλεί σε 15 ημέρες (κάτι που το ανέφερε εξ αρχής) .

Πρωί πρωί προτού το σκεφθώ ξανά τον παρήγγειλα , πως γίνεται και το pay pal τα 178,99$ ενώ τρέχει η ισοτιμία 1,30 να τα βγάζει με 1,25 = 143 ?

Αν χρεώνεις την κάρτα σου ή κάποιο λογαριασμό σου, μην αφήνεις ποτέ το paypal να κάνει την αλλαγή συναλλάγματος, χρεώνει ότι θέλει...

Δημήτρη, και εγώ ακολουθώ αυτό τον κανόνα, κυρίως στις αγορές μέσω του αγγλικού Amazon, και ενώ στην αγορά ενός ssd την Πρωτοχρονιά έγραφε 134,63 πριν το γυρίσω σε λίρες (109,99 λίρες ήταν η προσφορά) και ολοκληρώσω την παραγγελία, χθες που έστειλαν το δέμα είδα ότι η κάρτα μου χρεώθηκε με 136,05 δηλαδή 1,42 επιπλέον από την ισοτιμία που έδινε το Amazon, ενώ συνήθως συμβαίνει το αντίθετο.

Ναι μου γράφει σύνολο πληρωμής 128 και θα αποσταλεί σε 15 ημέρες (κάτι που το ανέφερε εξ αρχής) .

Πρωί πρωί προτού το σκεφθώ ξανά τον παρήγγειλα , πως γίνεται και το pay pal τα 178,99$ ενώ τρέχει η ισοτιμία 1,30 να τα βγάζει με 1,25 = 143 ?

Μπορεί να συγκριθεί ο συγκεκριμένος με τον 20ρη 1.7???

Η διαφορά στην τιμή είναι μεγάλη. Το 1.7 μέχρι το 2.5 στην epl1 κάνει διαφορά???

Όπως καταλαβαίνετε η προτεραιότητά μου είναι το...φως!

Αν χρεώνεις την κάρτα σου ή κάποιο λογαριασμό σου, μην αφήνεις ποτέ το paypal να κάνει την αλλαγή συναλλάγματος, χρεώνει ότι θέλει...

Πως μπορεί να γίνει αυτό Δημήτρη ? Εννοείτε πως σε πωλητή με 425 μόνο αξιολογήσεις θέλω να κάνω την συναλλαγή μέσω paypal .

στην αγορά ενός ssd την Πρωτοχρονιά έγραφε 134,63 πριν το γυρίσω σε λίρες (109,99 λίρες ήταν η προσφορά) και ολοκληρώσω την παραγγελία, χθες που έστειλαν το δέμα είδα ότι η κάρτα μου χρεώθηκε με 136,05

θεμιτή τέτοια διαφορά , μου την κάνουν και σε εμένα , αλλά τα 137 να γίνουν 143 πάει πολύ .

Η διαφορά στην τιμή είναι μεγάλη. Το 1.7 μέχρι το 2.5 στην epl1 κάνει διαφορά???

Τον 20 ήθελα αλλά πολλά τα λεφτά , αυτόν τον πήρα για να ανέβω λίγο σε σχέση με τον 14-42 II R .

Re: Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

....Εγώ, πάντως έχοντας και τους δύο θα σκεπτόμουνα και τον αξιολογώτατο Σίγμα 19μμ, ρίξτε μιά ματιά εδώ http://www.popco.net/zboard/view.php?id=dica_review&no=802 και πάρτε υπόψη ότι ο 20άρης Πάνυ έχει διπλάσια τιμή!

Τι παραπάνω από τον 20 1,7 θα σου δώσει ο sigma ?

Και κάνε κάποιο σχόλιο σε παρακαλώ για τους δύο panasonic , σύγκριση μεταξύ τους .

Καθώς και αν θέλεις σύγκριση του 14 2.5 με τον 14-42 m.zuiko .

Κώστα ρίξε μια ματιά εδώ http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=17773 θα πάρεις απαντήσεις σε όλα. Γενικά όταν κάνεις την συναλλαγή, την ώρα της πληρωμής έχεις την δυνατότητα να χρεωθείς στο νόμισμα του πωλητή και να κάνει την μετατροπή η τράπεζα, που συνήθως έχει σαφώς καλύτερη ισοτιμία από το paypal...

Όταν χρειάζεται μετατροπή συναλάγματος, τότε υπάρχει προμήθεια. Άλλη χρεώνει το paypal, άλλη η τράπεζα.
Σύγκριση του 14/2.5 και του 20/1.7 δεν μπορεί να γίνει όσο αφορά το κάδρο, γιατί είναι διαφορετικά τα εστιακά μήκη. Ο 20άρης όμως είναι σαφώς πιο οξύς και πιο φωτεινός. Είναι αργός λίγο στην εστίαση γιατί είναι παλιάς σχεδίασης (που είσαι ρε πανασόνικ να φτιάξεις την ΜΚ ΙΙ έκδοση του διαμαντιού σου; ).
Βέβαια ο 14/2.5 στην τιμή των 150 περίπου ευρώ που τον βρίσκεις στο ebay, είναι όχι μόνο VFM, αλλά άριστη και άπαιχτη αγορά ;)
Τον 14/2.5 τον έδωσα και κράτησα τον 12/2 ζούικο. Ο 20/1.7 είναι μόνιμα πάνω στην Ε-Μ5 και μάλλον δεν θα τον αποχωριστώ ποτέ (παρά μόνο αν υπάρξει ΜΚΙΙ ισοδύναμος ή καλύτερος οπτικά, πιο γρήγορος και αθόρυβος στην εστίαση).

Last edited:

Αργά πλέον , βέβαια και η τράπεζα κάτι θα κρατούσε , δεν πειράζει ας πιει το paypal (πάνω από 5 ευρώ δεν έχασα) ένα τσιπουράκι από εμένα , χαλάλι τους .

Υ.Γ. γιατί κάτι μου λέει πως την έχω ξαναπατήσει ?

Όσο αφορά τους φακούς υπάρχει περίπτωση αντίστοιχη διαφορά μεταξύ 20 1.7 και 14 2.5 , να την δω μεταξύ 14 2.5 που πήρα και 14-42 ? Γιατί αν είναι έτσι τότε έκανα πολύ καλά με την αγορά του .

Last edited:

Αργά πλέον , βέβαια και η τράπεζα κάτι θα κρατούσε , δεν πειράζει ας πιει το paypal (πάνω από 5 ευρώ δεν έχασα) ένα τσιπουράκι από εμένα , χαλάλι τους .

Υ.Γ. γιατί κάτι μου λέει πως την έχω ξαναπατήσει ?

Όσο αφορά τους φακούς υπάρχει περίπτωση αντίστοιχη διαφορά μεταξύ 20 1.7 και 14 2.5 , να την δω μεταξύ 14 2.5 που πήρα και 14-42 ? Γιατί αν είναι έτσι τότε έκανα πολύ καλά με την αγορά του .

φαντάζομαι ναι... το σίγουρο είναι ότι έχουν μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα εστίασης ή μάλλον στο κλείδωμα της εστίασης. Ο ζουμ χαζεύει και ο άλλος κλειδώνει. Υπόψη ότι εγώ έχω μόνον τον 14/2.5 .

Ps. τελικά ζήτησες από τον πωλητή να γράψει κάτι για το τελωνείο;

Τι παραπάνω από τον 20 1,7 θα σου δώσει ο sigma ?

Και κάνε κάποιο σχόλιο σε παρακαλώ για τους δύο panasonic , σύγκριση μεταξύ τους .

Καθώς και αν θέλεις σύγκριση του 14 2.5 με τον 14-42 m.zuiko .
...Λίγο καθυστερημένος, επανέρχομαι γιά διευκρινήσεις:
1. Ο σίγμα δεν είναι πολύ κατώτερος του Πάνυ 20, έχει καλύτερη απόδοση στα χρώματα, ταχύτερη εστίαση και σου αφήνει και περίπου 160-180 Ε στην τσέπη!
2. Δεν υπάρχει καμμιά αμφιβολία, ανεξάρτητα απ' τη διαφορά στην εστιακή απόσταση ότι ο 20άρης είναι εμφανώς καλύτερος του 14άρη με εξαίρεση την ταχύτητα εστίασης (οξύτερος καλύτερο κοντράστ κλπ. ) .
3. Στη 14άρα θέση δεν βλέπω φανερή διαφορά ανάμεσα στον κίτ φακό (ΙΙR) και τον Πάνυ πέραν της φωτεινότητας και του μεγέθους ( σ' αυτό είναι άπαιχτος!! ).