Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και... ...φτάσαμε στην E-PL7!!!

Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Ευχαριστώ , την άφησα σε on .

Δεν θυμάμαι που αλλά είχα διαβάσει πως κόβει οξύτητα αν είναι στο on για αυτό και προσπάθησα να το αποφύγω .

Αυτό ισχύει όταν η μηχανή είναι σε τρίποδο, εκεί πρέπει να απενεργοποιείται το IS γιατί όντως μειώνει την οξύτητα. Στην ουσία, η χρησιμότητα του IS είναι σε χρόνους 1/4 έως 1/60, από εκεί και πάνω δεν χρειάζεται η ενεργοποίησή του. Ειδικά στις E-PM1, όπου το φαινόμενο shutter shock (που αναφέρει ο φίλος kbouk παραπάνω) δημιουργεί μια θολούρα στις φωτο.

Ερώτηση - απορία ,προς πεπειραμένους χρήστες ή γκουρού Olympus PEN/E-M5 :
Δοκίμασα να φωτογραφίσω σε iAuto mode ( υποθέτω ελάχιστοι τη χρησιμοποιείτε, όπως και 'γω άλλωστε ). Εκεί υπάρχει ο Live Guide, με τον οποίο μπορεί κανείς να ρυθμίσει διάφορες παραμέτρους όπως κορεσμό, θερμοκρασία χρώματος, φωτεινότητα κλπ. Εκείνο, που διαπίστωσα ( ? ) είναι ότι γιά κάθε φωτο μπορεί να ρυθμιστεί μιά μόνο παράμετρος ( ? ) ή μήπως παρέλειψα κάτι;
Τα φώτα σας παρακαλώ!

μεταξύ Ε-PL5 και Ε-PM2 ποιά να προτιμήσω? κλίνω περισσότερο προς την πρώτη

Τις ίδιες φωτογραφίες βγάζουν, οπότε από εκεί και πέρα είναι θέμα του τι σου αρέσει περισσότερο. Εγώ, αν δεν υπήρχε θέμα με τα χρήματα, θα έπαιρνα την 5 γιατί μου αρέσει η σπαστή οθόνη και το αφαιρύμενο γκριπ

ναι κι εμένα μ'αρέσει η σπαστή οθόνη, μπορείς να βγάζεις και self-portraits
σκεφτόμουνα για πρώτους φακούς τον 20άρη pani/1.7 και τον 45άρη olympus/1.8. τί λες?

σκεφτόμουνα για πρώτους φακούς τον 20άρη pani/1.7 και τον 45άρη olympus/1.8. τί λες?

Καλύτερα δεν γίνεται, πίνω νερό στο όνομά τους:worshippy:
Με αυτούς τους δύο και το σετάκι των κιτ φακών (14-42, 40-150) έχεις φτιάξει ΤΟ σύστημα

Απάντηση: Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Στις αρχές του Γενάρη έγινε μια συζήτηση για την ισοτιμία μετατροπής όταν αγοράζουμε σε συνάλλαγμα, μέσω PayPal.

Αν χρεώνεις την κάρτα σου ή κάποιο λογαριασμό σου, μην αφήνεις ποτέ το paypal να κάνει την αλλαγή συναλλάγματος, χρεώνει ότι θέλει...

Πως μπορεί να γίνει αυτό Δημήτρη ? Εννοείτε πως σε πωλητή με 425 μόνο αξιολογήσεις θέλω να κάνω την συναλλαγή μέσω paypal .

Όταν χρειάζεται μετατροπή συναλάγματος, τότε υπάρχει προμήθεια. Άλλη χρεώνει το paypal, άλλη η τράπεζα.

Επειδή με απασχόλησε, γενικά, το θέμα των αγορών από το εξωτερικό, ερεύνησα και το θέμα των χρεώσεων για τις προμήθειες που χρεώνουν όλοι οι εμπλεκόμενοι οργανισμοί και τράπεζες. Αν και είναι off topic η κουβέντα αυτή, την καταγράφω εδώ αφενός γιατί δεν βρήκα κατάλληλη ενότητα στο forum αφετέρου γιατί ενδιαφέρει άμεσα όλους όσοι διαβάζουν αυτό το θέμα.

Όπως είναι γνωστό, στις αγορές σε συνάλλαγμα, η μετατροπή γίνεται με βάση την ισοτιμία είτε του PayPal, εάν αγοράζουμε μέσω αυτού είτε των οργανισμών Visa/MasterCard εάν αγοράζουμε μέσω πιστωτικής κάρτας.

Πέραν του γεγονότος ότι τελευταία παρατηρούμε να αλλάζουν πολύ συχνά οι όροι συνεργασίας με το PayPal, στις αγορές, μέσω αυτού, η μετατροπή γίνεται με ισοτιμία που δεν είναι καταγραμμένη πουθενά και, προφανώς, δεν είναι γνωστή είτε εκ των προτέρων είτε εκ των υστέρων. Επιπλέον, η ισοτιμία αυτή έχει αποδειχτεί ότι είναι σημαντικά προνομιακή υπέρ του PayPal και αρκετά μεγαλύτερη από την τραπεζική. Επίσης, οι περισσότεροι συνεργαζόμενοι με το PayPal δεν γνωρίζουν ότι όταν ανοίγουν λογαριασμό, το PayPal ορίζει by default ότι η μετατροπή θα γίνεται με την ισοτιμία του και για να αλλάξει αυτή η επιλογή πρέπει να ψάξουμε πολύ βαθειά στο λογαριασμό μας. Για όσους, λοιπόν, θέλουν να απαλλαγούν από αυτό το πρόσθετο έξοδο στις συναλλαγές τους, μπορούν να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

-Ανοίγουμε το λογαριασμό μας στο PayPal
-Πατάμε Profile και, όταν ανοίξει, επιλέγουμε My Money
-Στην τελευταία επιλογή My preapproved payments πατάμε Update και
-Στη νέα καρτέλα που θα ανοίξει, πατάμε Set Available Funding Sources, που βρίσκεται μέσα στο πινακάκι
-Στη νέα καρτέλα που θα ανοίξει, πατάμε Conversion Options, που βρίσκεται δίπλα στον αριθμό της κάρτας σας και
-Στη νέα καρτέλα που θα ανοίξει, επιλέγουμε το Bill me in the currency listed on the seller's invoice, αντί του Use PayPal's conversion process to complete my transaction using my card's currency που έχει by default.

Αυτό ήταν
Πατάμε Submit και στην επόμενη καρτέλα Save και τελειώσαμε.
Το PayPal δεν θα μας χρεώσει ξανά για τη μετατροπή του συναλλάγματος.

Για τις αγορές μας μέσω πιστωτικών καρτών, δηλαδή ΚΑΙ για όσους ακολούθησαν την παραπάνω διαδικασία, η μετατροπή του συναλλάγματος γίνεται με βάση την ισοτιμία των διεθνών οργανισμών Visa/MasterCard που έχουν συμβληθεί με τις ελληνικές τράπεζες και εκδίδουν τις κάρτες μας. Η ισοτιμία αυτών των οργανισμών είναι, βέβαια, προνομιακή υπέρ αυτών αλλά όχι στο βαθμό εκείνης του PayPal. Και βέβαια, μπορούμε να τις βρούμε και να ενημερωθούμε, εκ των προτέρων και εκ των υστέρων, στα αντίστοιχα sites τους Visa Europe και MasterCard.

Τέλος, πρέπει να γνωρίζουμε ότι, για τις αγορές μας σε συνάλλαγμα, ορισμένες τράπεζες χρεώνουν επιπλέον και προμήθεια συναλλάγματος που κυμαίνεται γύρω στο 2% επί της αξίας της αγοράς που κάναμε. Από την έρευνα που έχω κάνει, προκύπτει ότι η Eurobank, η Citibank, η Πειραιώς κ.α. χρεώνουν 2%, με εξαίρεση την τρίτη που έχει ανώτατο όριο τα 6 ευρώ. Αντίθετα, η ΕΤΕ, το ΤΤ δεν χρεώνουν αυτή την επιπλέον προμήθεια.

Το θέμα των αγορών από το εξωτερικό είναι πολύ μεγάλο, βέβαια, και με έχει απασχολήσει πολύ αλλά δεν είναι κατάλληλο το θέμα αυτό για να πούμε περισσότερα.

Re: Απάντηση: Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Στις αρχές του Γενάρη έγινε μια συζήτηση για την ισοτιμία μετατροπής όταν αγοράζουμε σε συνάλλαγμα, μέσω PayPal.

Επειδή με απασχόλησε, γενικά, το θέμα των αγορών από το εξωτερικό, ερεύνησα και το θέμα των χρεώσεων για τις προμήθειες που χρεώνουν όλοι οι εμπλεκόμενοι οργανισμοί και τράπεζες. Αν και είναι off topic η κουβέντα αυτή, την καταγράφω εδώ αφενός γιατί δεν βρήκα κατάλληλη ενότητα στο forum αφετέρου γιατί ενδιαφέρει άμεσα όλους όσοι διαβάζουν αυτό το θέμα.

Όπως είναι γνωστό, στις αγορές σε συνάλλαγμα, η μετατροπή γίνεται με βάση την ισοτιμία είτε του PayPal, εάν αγοράζουμε μέσω αυτού είτε των οργανισμών Visa/MasterCard εάν αγοράζουμε μέσω πιστωτικής κάρτας.

Πέραν του γεγονότος ότι τελευταία παρατηρούμε να αλλάζουν πολύ συχνά οι όροι συνεργασίας με το PayPal, στις αγορές, μέσω αυτού, η μετατροπή γίνεται με ισοτιμία που δεν είναι καταγραμμένη πουθενά και, προφανώς, δεν είναι γνωστή είτε εκ των προτέρων είτε εκ των υστέρων. Επιπλέον, η ισοτιμία αυτή έχει αποδειχτεί ότι είναι σημαντικά προνομιακή υπέρ του PayPal και αρκετά μεγαλύτερη από την τραπεζική. Επίσης, οι περισσότεροι συνεργαζόμενοι με το PayPal δεν γνωρίζουν ότι όταν ανοίγουν λογαριασμό, το PayPal ορίζει by default ότι η μετατροπή θα γίνεται με την ισοτιμία του και για να αλλάξει αυτή η επιλογή πρέπει να ψάξουμε πολύ βαθειά στο λογαριασμό μας. Για όσους, λοιπόν, θέλουν να απαλλαγούν από αυτό το πρόσθετο έξοδο στις συναλλαγές τους, μπορούν να ακολουθήσουν τα εξής βήματα:

-Στη νέα καρτέλα που θα ανοίξει, πατάμε Set Available Funding Sources, που βρίσκεται μέσα στο πινακάκι
-Στη νέα καρτέλα που θα ανοίξει, πατάμε Conversion Options, που βρίσκεται δίπλα στον αριθμό της κάρτας σας και
-Στη νέα καρτέλα που θα ανοίξει, επιλέγουμε το Bill me in the currency listed on the seller's invoice, αντί του Use PayPal's conversion process to complete my transaction using my card's currency που έχει by default.

Αυτό ήταν

Για τις αγορές μας μέσω πιστωτικών καρτών, δηλαδή ΚΑΙ για όσους ακολούθησαν την παραπάνω διαδικασία, η μετατροπή του συναλλάγματος γίνεται με βάση την ισοτιμία των διεθνών οργανισμών Visa/MasterCard που έχουν συμβληθεί με τις ελληνικές τράπεζες και εκδίδουν τις κάρτες μας. Η ισοτιμία αυτών των οργανισμών είναι, βέβαια, προνομιακή υπέρ αυτών αλλά όχι στο βαθμό εκείνης του PayPal. Και βέβαια, μπορούμε να τις βρούμε και να ενημερωθούμε, εκ των προτέρων και εκ των υστέρων, στα αντίστοιχα sites τους Visa Europe και MasterCard.

Τέλος, πρέπει να γνωρίζουμε ότι, για τις αγορές μας σε συνάλλαγμα, ορισμένες τράπεζες χρεώνουν επιπλέον και προμήθεια συναλλάγματος που κυμαίνεται γύρω στο 2% επί της αξίας της αγοράς που κάναμε. Από την έρευνα που έχω κάνει, προκύπτει ότι η Eurobank, η Citibank, η Πειραιώς κ.α. χρεώνουν 2%, με εξαίρεση την τρίτη που έχει ανώτατο όριο τα 6 ευρώ. Αντίθετα, η ΕΤΕ, το ΤΤ δεν χρεώνουν αυτή την επιπλέον προμήθεια.

Το θέμα των αγορών από το εξωτερικό είναι πολύ μεγάλο, βέβαια, και με έχει απασχολήσει πολύ αλλά δεν είναι κατάλληλο το θέμα αυτό για να πούμε περισσότερα.

πολύ ωραίο. Θα πρότεινα να αποσπαστεί από το συγκεκριμένο θέμα και να γίνει sticky σε γενική κατηγορία.

Αλήθεια θα μας γράψεις τη διαδικασία της μεταφοράς χρημάτων απότ ον δικό μας τραπεζικό λογαριασμό προς το λογαριασμό του Paypal?

Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Εάν υπάρχει ενδιαφέρον, και ο Δημήτρης μου πει την κατάλληλη ενότητα, μπορώ να ανεβάσω και τον επικαιροποιημένο οδηγό που έχω γράψει γι' αυτό το θέμα.

Re: Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Εάν υπάρχει ενδιαφέρον, και ο Δημήτρης μου πει την κατάλληλη ενότητα, μπορώ να ανεβάσω και τον επικαιροποιημένο οδηγό που έχω γράψει γι' αυτό το θέμα.

φαντάζομαι ... φαντάζομαι δεν προτείνω, ότι το κείμενο θα ταίριαζε στην εκτός. Ή ίσως γινόταν sticky σε διάφορες κατηγορίες.

Ίσως να ανοίξουμε ένα sticky, για αγορές από εξωτερικό, ebay, paypal κ.λ.π. Θα το συζητήσω με τα μεγάλα αφεντικά και θα επανέλθω...

Να προσθεσω κατι ..Χθες μιλησα τηλεφωνικως με το paypal για ενα θεμα.. Ειναι καλο οι λογαριασμοι που χουμε στο παυπαλ να ναι με το πραγματικο ονομα μας και οχι πχ το μαγαζι η κατι αλλο..εγω πχ εχω βαλει την επωνυμια του μαγαζιου μου. Γιατι ομως.. υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα ειδικα σε μεγαλα ποσα να αποριπτεται η συναλαγη επειδη στο τσεκαρισμα που γινεται, φαινεται αλλο ονομα στο παυπαλ και αλλο πχ στην τραπεζα. εμενα λοιπον μια συναλαγη 350ε δεν την περναγε με τιποτα.μου βγαζε συνεχεια canceled.. (ενω εχω ξανα κανει παμπολες συναλαγες) μου παν και εφτιαξα νεο λογαριασμο με ολοκληρο το κανονικο ονοματεπωνυμο μου και ολα πηγαν αψογα.. υποψιν δε μπορεις να κανεις edit στο paypal το ονοματεπωνυμο. απλα κλεινεις τον λογαριασμο και ανοιγεις αλλον.

Ίσως να ανοίξουμε ένα sticky, για αγορές από εξωτερικό, ebay, paypal κ.λ.π. Θα το συζητήσω με τα μεγάλα αφεντικά και θα επανέλθω...

Ανοίξτε το Δημήτρη και είμαι σίγουρος πως οι πληροφορίες του Μάκη (makfil) θα βοηθήσουν πολύ κόσμο , έχω διαβάσει οδηγό του και το ξέρω από πρώτο χέρι .

Απάντηση: Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Ανοίξτε το Δημήτρη και είμαι σίγουρος πως οι πληροφορίες του Μάκη (makfil) θα βοηθήσουν πολύ κόσμο , έχω διαβάσει οδηγό του και το ξέρω από πρώτο χέρι .

Ξεκινάω από εσένα Κώστα και σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Ο στόχος, όπως γνωρίζεις, είναι να βοηθηθούν, όσο γίνεται πληρέστερα και πολύπλευρα, όσοι θέλουν να αγοράσουν από το εξωτερικό.

Ο οδηγός, Δημήτρη, περιλαμβάνει αρκετά κεφάλαια που έχουν σχέση με όλο το φάσμα των αγορών (κάρτες, PayPal, Amazon, ebay, αγορές από χώρες που δεν στέλνουν στην Ελλάδα, τελωνείο, αγορές σε συνάλλαγμα κλπ) και συνεχώς εμπλουτίζεται με νέα στοιχεία.

Αυτό ήταν

Παρα πολυ χρήσιμο

Ναι.. το έχω κάνει εδώ και καιρό και βρηκα την ησυχία μου

Επισης εχοντας πλεον τριψήφιο αριθμο αγορών απο διαφορα sites ανα τον κοσμο και για διαφορα είδη (από τσιπάκια μέχρι ανταλλακτικά αυτοκινήτου) ειμαι διαθέσιμος να να συνεισφέρω και εγώ όσο μπορώ σε ενα ανάλογο sticky θεμα για αγορές απο το εξωτερικό..

Παντως υπάρχουν και χειρότερα. Στο χώρο εργασίας μου συνάδελφοι αγοραζουν μεχρι και Pampers απο Amazon. Ρε που πάμε .....

έχω και εγώ ένα εδώ που αγοράζει pampers από amazon. :worshippy:
αλλα όντως έρχονται φτηνότερα. πολύ φτηνότερα.

Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Εγω επαιρνα το γαλα 400 γραμμαρια 13 ευρω και απο Γερμανια τα 800 ειχαν 9 ευρω.

Αγόραζα και αγοράζω pampers και μωρομάντηλα από το amazon και όχι μόνο...

Ενδιαφέρον το παραπάνω, δεν το ήξερα...

Άνοίξε ένα sticky, για αγορές από εξωτερικό, ebay, paypal κ.λ.π. Δημήτρη.