Απάντηση: Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...
τα λεφτα της η pl5 φαινεται να τα βγαζει στο γεγονος οτι στο ανεβασμα της ευαισθησιας απο το 1600 στο 3200 επιβαρυνεται με απειροελαχιστο επιπλεον θορυβο.
Έτσι ακριβώς και φυσικά και στην οθόνη αφής συν τα επιπλέον κουμπιά .
βεβαια εδω εχουμε συγκριση 2 μηχανων με τον ιδιο λογικα αλγοριθμο αποθορυβοποιησης
Και επίσης με τον ίδιο φακό ενώ θα μπορούσα να φορέσω στην καθεμιά τον δικό της 14-42 ιι , αλλά είπα μήπως η κόπια του ενός η του άλλου (που δεν είδα κανένα θέμα στις πρώτες φωτό) αλλοιώσει το αποτέλεσμα .
υπάρχει διαφορά στο 1:1 στα 800iso και από εκεί και πάνω σαφής διαφοροποίηση. Λάβετε υπόψη ότι έχουμε και 4mp επιπλέον ανάλυση, οπότε όπως λέει κι ο Γιαρίμης (αλλά και η κοινή λογική), η διαφορά είναι ακόμα μεγαλύτερη...
Ναι έτσι είναι , φανταστείτε την έκπληξη κάποιου όμως που θα σκάσει 650 , όταν δει εικόνες μέχρι και 800 iso (που καλύπτουν τις περισσότερες περιπτώσεις) ίδιες με την δική του αλλά με 400 ευρώ λιγότερα .
Τέλος με τα αρνητικά , που μάλλον δεν πρόκειται για αρνητικά της e-pl5 , αλλά
για θετικά της pm1 η οποία για τα 280 ευρώ είναι κελεπούρι και λίγα λέω .
Έκλεψα λίγο χρόνο το πρωί στη δουλειά και έβγαλα λίγες φωτογραφίες και με τις δυο φυσικά , σε εξωτερικό χώρο αλλά και μέσα στο κατάστημα με κόντρα φωτισμό από έξω (δηλαδή τράβηξα την βιτρίνα από μέσα προς τα έξω με τον ήλιο σχεδόν κόντρα ) ώστε να δω τα χρώματα και το δυναμικό εύρος σε συνθήκες καθημερινής χρήσης .
Δεν τις έστησα και φωτογράφιζα όπως περπατούσα , απλά σταματούσα εστίαζα και τραβούσα , αισθητά πιο μαλακό και γρήγορο το κλείστρο στην pl5 , αν και ο χρόνος μέχρι να δω την οθόνη έτοιμη για το επόμενο θέμα μου φάνηκε ίδιος .
Το πίσω περιστρεφόμενο κουμπί με το οκ στην μέση δεν είναι τόσο εύκολο στην περιστροφή καθώς εξέχει η ανακλινόμενη οθόνη και ενοχλεί όταν θες να το περιστρέψεις , μάλλον έπρεπε να το έχουν λίγο πιο έξω .
Πάμε στην οθόνη τώρα , πολύ πιο ζωντανές και με χρώμα μου φάνηκαν οι φωτογραφίες , θέλω να τις δω στο pc ώστε να δω αν βγάζει πιο έντονα χρώματα η μηχανή η είναι θέμα οθόνης , καθώς σε vivid έβαλα την pm1 και πάλι ήταν πιο άτονο το πράσινο του κήπου από το natural της pl5 .
Η αφή τώρα , δεν με βόλεψε να βγάζω φωτό με αυτόν τον τρόπο , αλλά όταν πατάω το οκ και μου βγαίνει ο πίνακας με τις ρυθμίσεις για af wb σημείο εστίασης κλπ , τότε με τον αριστερό αντίχειρα κλικάρω την ρύθμιση που θέλω ενώ ταυτόχρονα με τον δεξί γυρίζω την ροδέλα και έχω την αλλαγή σε χρόνο dt , εκεί έδωσα ρέστα .
Εξαιρετικά βολικό και γρήγορο .
Αν βρω χρόνο το βράδυ να δω της φωτογραφίες θα επανέλθω .