Ο λόγος που είχα απορρίψει εξ αρχής τις dslr nikon από canon , το καλό και εύκολο jpeg και φυσικά ο κύριος λόγος μετάβασης στην olympus .
Για την οθόνη θα δω το βράδυ , ευχαριστώ .
Κάντε υπομονή μέχρι αύριο και θα δείτε πως ο αισθητήρας της sony δεν προσφέρει τίποτε στο jpeg στα 400 iso σε κανονικές συνθήκες , δηλαδή περπατώ μου αρέσει κάτι και το φωτογραφίζω . Θέλει άλλα 22 λεπτά το dropbox , αλλά δεν αντέχω ούτε 5 .
Kαι επιπλέον, η PM είχε κατι παραπάνω απο 1/3 στοπ μεγαλύτερη έκθεση στα αντίστοιχα ISO (ISO400 PM 1/15, PL 1/20, ISO1600 1/60 vs 1/80 ...)
Αν δεν εχεις βάλει το noise filter στο ΟFF (οχι LOW,NORMAL,HIGH) , Gradation = Normal συμπερασματα απο Jpeg Olympus δεν μπορουμε να βγαλουμε,
Gradation: Normal
Αυτές κατά βάση είναι οι ρυθμίσεις για να πάρεις το απόλυτο ................ σε δυναμικό εύρος........ από μια Olympus 4/3 & m4/3
Αν δεν εχεις βάλει το noise filter στο ΟFF (οχι LOW,NORMAL,HIGH) , Gradation = Normal συμπερασματα απο Jpeg Olympus δεν μπορουμε να βγαλουμε, αλλά μεχρι ISO 400 διαφορες δεν νομίζω να υπάρχουν, αν αγορασες την ΕPL-5 για τετοια χρηση χωρίς παρεξηγηση πουλα τη.
Φιλε Νικο εδώ θα διαφωνήσουμε, την μεγαλυτερη αυξηση (τεχνητή) του δυναμικού ευρους της μηχανης θα την παρεις με την ρυθμιση Gradation = Auto,
Πάντα σε raw και το gradation στο normal μου δίνει τη δυνατότητα να φωτίσω τα υποφωτισμένα χωρίς να μου βγάλει chroma noise
Δεν έχω πειράξει τίποτε από αυτά και αν θυμάμαι καλά normal είναι το noise , σκέφθηκα ο κατασκευαστής θα έχει τις καλύτερες δυνατές ρυθμίσεις .
ημερα με ΙSO=200-400 χανεις λιγο πολυ 20-30% απο την οξυτητα φακου
H ρυθμιση Noise filter = Normal συνισταται για ISO>3200 ενω για ISO = 800-3200 συνισταται Noise filter= Low, πιο κατω η ρυθμιση OFF.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.