Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και... ...φτάσαμε στην E-PL7!!!

Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Το Gradation στα Ελληνικά είναι η μείωση θορύβου ?

Γιατί στις ρυθμίσεις έχει , μείωση θορύβου και από κάτω φίλτρο θορύβου αν θυμάμαι καλά .

Απάντηση: Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

υπαρχει και διπλή ρυθμιση (Normal - Vivid) της LCD οθονης (σιγουρα στην Ε-PL5 - δεν ειμαι σιγουρος για την Ε-ΡΜ1) και για την αλλαγή σε αυτη πρεπει να πας εκει που ρυθμιζεις την φωτεινότητα και να πατησεις το INFO (τα λεω απεξω αν τα θυμαμαι καλά).

Την βρήκα και ήταν στο vivid , στην pm1 δεν υπάρχει .

Ποια η χρησιμότητα όμως δεν μπορώ να καταλάβω , διότι εύκολα παρασύρεται κάποιος στο να ρυθμίσει την μηχανή για λιγότερο έντονα χρώματα κατά την λήψη , παρασυρόμενος από το πως φαίνονται στην οθόνη και να πάρει πιο απαλές σε χρώματα εικόνες στο τέλος βλέποντάς τες σε monitor - tv , ή εκτύπωση .

Εν τω μεταξύ το ποστ μου για φθηνή γνήσια μπαταρία ώστε να πείτε την γνώμη σας μάλλον δεν το είδατε .

Last edited:

Το Gradation στα Ελληνικά είναι η μείωση θορύβου ?

Γιατί στις ρυθμίσεις έχει , μείωση θορύβου και από κάτω φίλτρο θορύβου αν θυμάμαι καλά .

Kαμια σχεση, το φιλτρο θορυβου ειναι το noise filter που οπως ειπαμε ή το βαζεις στο off και αν ανεβασεις πολυ ISO το αλλάζεις ή το βαζεις στο Low και το ξεχνας με μια μικρη παραχωρηση στην ελλειψη οξυτητας.
Το noise reduction το βαζεις στο auto (δουλευει μονο σε μεγαλους χρονους πανω απο 2 δευτερα) και ριχνει ενα επιπλεον μαυρο καρε για να φυγουν τα hot pixel (διπλος χρονος).

Το gradation δεν ειναι αυτουσια ρυθμιση στα μενου αλλά το βρισκεις και το αλλάζεις για κάθε χρωματικο προφίλ ξεχωρα μαζι με τα contrast,brightness,saturation ειτε απο τα μενου ειτε απο το Super Control Panel της οθονης και ενεργοποιει ειδικους αλγοριθμους βελτιωσης της φωτεινοτητας και του κοντραστ (τεχνητη αυξηση δυναμικου ευρους) που ομως εχουν το μειονεκτημα μερικες φορες να σου δινουν περισσοτερο θορυβο.

Την βρήκα και ήταν στο vivid , στην pm1 δεν υπάρχει .
Ποια η χρησιμότητα όμως δεν μπορώ να καταλάβω , διότι εύκολα παρασύρεται κάποιος στο να ρυθμίσει την μηχανή για λιγότερο έντονα χρώματα κατά την λήψη , παρασυρόμενος από το πως φαίνονται στην οθόνη και να πάρει πιο απαλές σε χρώματα εικόνες στο τέλος βλέποντάς τες σε monitor - tv , ή εκτύπωση .
Η δικη μου προταση βαλτη στο Normal γιατι αλλιως βλεπεις τα χρωματα πολυ κορεσμενα που στην πραξη δεν ειναι.

Για την μπαταρια μια δοκιμη θα σε πεισει, στειλε ενα μυνημα στον πωλητη για να επαληθευσεις την γνησιοτητα και δες και το Feedback.

Για την μπαταρια μια δοκιμη θα σε πεισει, στειλε ενα μυνημα στον πωλητη για να επαληθευσεις την γνησιοτητα και δες και το Feedback.

To Feedback καλό , αλλά σε άλλον που είδα παρόμοια μπαταρία και σε ίδια τιμή , υπήρχαν αρνητικά Feedback σχετικά με την γνησιότητα .

Η απάντηση σε mail μου:
Hi,dear friend
The item is original battery,but not send with original package .Just in Plastic Bag Package (Bulk Pack).Thanks .

Δεν είναι ποσό τα 15 αλλά ήδη έχω μία με κόστος 6,30 από Αμερική με καλή συμπεριφορά , λέει 1800ah αλλά βέβαια κρατά λιγότερο από την μανίσια , τουλάχιστον δεν εξεράγη στην φόρτιση .

To Feedback καλό , αλλά σε άλλον που είδα παρόμοια μπαταρία και σε ίδια τιμή , υπήρχαν αρνητικά Feedback σχετικά με την γνησιότητα .

Η απάντηση σε mail μου:
Hi,dear friend
The item is original battery,but not send with original package .Just in Plastic Bag Package (Bulk Pack).Thanks .

Δεν ξερω για την συγκεκριμενη μπαταρια αλλα οι παλιες οριτζιναλ Ολυ μπαταριες εκτος απο το τυπωμενο χαρτι με το αναγλυφο της εταιριας ειχαν και κτυπημενο αλφαριθμητικο κωδικο πανω στο σωμα , ενω οι αλλες οχι. Το κοστος για γνησια ειναι πολυ καλο αφου αντεχουν και περισσοτερες φορτίσεις.

Στο γρήγορο μενού έχει η pl5 το L-FN επιπλέον του FN που είναι σε κανονικό κουμπί (αυτό της σμίκρυνσης) , διάβασα όμως πως λειτουργεί με τον 12-50 φακό και αναρωτιέμαι : Γιατί να μην μπορεί να προγραμματιστεί και με του άλλους πχ. 14-42 ?

Ναι όντως , γιατί να μην μπορώ όμως να κλειδώσω την φωτομέτρηση η το HDR στο l-fn με άλλους φακούς δεν κατάλαβα , τι σχέση μπορεί να έχει ο φακός με προγραμματιζόμενο πλήκτρο σχετικά με βοηθητική λειτουργία της μηχανής .

τι σχέση μπορεί να έχει ο φακός με προγραμματιζόμενο πλήκτρο σχετικά με βοηθητική λειτουργία της μηχανής .

Το πλήκτρο L-FN είναι πάνω στον φακό 12-50 :bang:

Θα έπρεπε όμως η συγκεκριμένη συντόμευση στην οθόνη να δίνει την θέση της σε κάποια άλλη όταν δεν υπάρχει φακός με το αντίστοιχο πλήκτρο .

Αξίζει πιστεύετε η αγορά του 12-50 όταν υπάρχει ήδη ο 14-42ii r και φυσικά ο lumix 14 2.5 ?

Re: Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Το πλήκτρο L-FN είναι πάνω στον φακό 12-50 :bang:

Θα έπρεπε όμως η συγκεκριμένη συντόμευση στην οθόνη να δίνει την θέση της σε κάποια άλλη όταν δεν υπάρχει φακός με το αντίστοιχο πλήκτρο .

Αξίζει πιστεύετε η αγορά του 12-50 όταν υπάρχει ήδη ο 14-42ii r και φυσικά ο lumix 14 2.5 ?

Ναι αν έχεις ΟΜ-D και θέλεις να βγεις στη βροχή
Ναι αν έχεις οποιοδήποτε σώμα και θέλεις να κάνεις μάκρο
Ναι αν σε ενδιαφέρει η φωτογραφία τοπίου λόγω 12mm
Ναι αν σε βολεύει το power zoom
Ναι αν θέλεις το παραπάνω Fn
Όχι σε κάθε άλλη περίπτωση

Παρα πολλά ζητας , εδώ δεν έχουν κάνει μια στοιχειωδη μετάφραση στα μενου απο τα γιαπωνεζικα και πολλες φορες δεν βγαζεις νοημα τι αφορα μια επιλογή.

Ναι αν εχεις εξτρα χωρο για κουβαλημα και δεν δωσεις πανω απο 150-180Ευρω.

Έπεσε το μάτι μου σ' αυτή την αγγελία για ένα μαύρο 12-50 στα 150 και είναι από τη Θεσ/νίκη !!!

Σας ευχαριστώ όλους και μιας και διαθέτω χώρο και τα 150 , αλλά και στο βίντεο με τους υπάρχοντες υπάρχει πρόβλημα θορύβου του μοτέρ , συν το makro , θα τον βάλω στο πρόγραμμα , μόνο που θα ψάξω για ασημί .

Edit : θέλω και το L-FN

Μιας και δεν υπαρχει ειδικο νήμα για την ΟΜ-D θα το ποστάρω εδώ:

Photographing Birds In Flight With The OM-D

έχω δει αρκετα ποστ για την υστέρηση των συγχρονων ακάθρεπτων σε κινούμενα θέματα , τελικά υπό προυποθέσεις μπορουν να τα καταφέρουν .... ή όχι ?

Re: Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Μιας και δεν υπαρχει ειδικο νήμα για την ΟΜ-D θα το ποστάρω εδώ:

Photographing Birds In Flight With The OM-D

έχω δει αρκετα ποστ για την υστέρηση των συγχρονων ακάθρεπτων σε κινούμενα θέματα , τελικά υπό προυποθέσεις μπορουν να τα καταφέρουν .... ή όχι ?

O πιο αρμόδιος είναι ο Λεωνίδας που είναι "πουλάς" και κάποτε αγόρασε μια Omd.

Έχει ξανασυζητηθεί αλλά ξαναβάζω την ερώτηση για επικαιροποίηση.

Ποια θεωρείτε ως λογική (σωστή) τιμή για την αγορά ενός μεταχειρισμένου pancake 17mm f/2.8;