Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...
Μπορεί τα φώτα της δημοσιότητας (σε ότι αφορά την Olympus) να έχουν πέσει στις OM-D, αλλά προσωπικά, όπως ίσως έχετε καταλάβει από άλλα νήματα, έψαχνα εδώ και κάμποσο καιρό κάτι ανάμεσα στην RX100 και την EΜ5. Πρόσφατα βρέθηκα σε μεγάλο μαγαζί στην Γερμανία, όπου είχα την ευκαιρία να περιεργαστώ δίπλα-δίπλα πολλές υποψήφιες. Πρώτη από αυτές ήταν η GM1, κομψοτέχνημα μεν αλλά όχι τσέπης - άρα χάνει το συγκριτικό πλεονέκτημα - τι να την κάνω την σμίκρυσνση αν δεν έχει πρακτικό αποτέλεσμα, και επι πλέον πολύ περιορισμένα κουμάντα και επεκτασιμότητα. Βάλε και το ότι δεν έχει αναδιπλούμενη οθόνη, βάλε και τα 600+ ευρώπουλα... και έμεινε εκτός. Για τους ίδιους σχεδόν λόγους έμεινε εκτός και η e-pm2, παρότι σε χαμηλή τιμή + σταθεροποιητής στο σώμα. Τελικά αυτή που με κέρδισε ήταν η e-pl5: μαζεμένη, χωράει παντού εκτός από τσέπη παντελονιού, αρκετά κουμάντα, σταθεροποιητής, αναδιπλούμενη οθόνη (σημαντική για μένα, παρά το ότι δεν τραβάω βίντεο), και παίρνει πάνω της σχεδόν τα πάντα. Φωτογραφική ποιότητα ίδια με την "μεγάλη μου" - που ήταν και το ζητούμενο.
Με πρόλαβε οριακά σήμερα, και αύριο φεύγει μαζί μου για Γερμανία όπου θα δουλεψει φουλ ωράρια, κυρίως με τον 9-18! Περισσότερα όταν γυρίσω, αν και οι πρώτες εντυπώσεις είναι ιδιαίτερα θετικές. Με χαμηλό φωτισμό και τον 40-150 επάνω της νετάρει πολύ γρήγορα (όχι ακαριαία αλλά δεν "ψαρεύει") ακόμα και σε καταστάσεις χωρίς κοντράστ. Μμμ... οσμίζομαι OM-D με προβιά αρνιού (και μου αρέσει!).