Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και... ...φτάσαμε στην E-PL7!!!

Re: Olympus EPM 1 corner

Αυτό shoot και street βασικά την θέλω.
Ας μας πουν παιδιά από το site γνώμες και εικόνες να δούμε...

Σε σχέση με την ΧΖ2 θα δεις όχι μόνο πολύ καλύτερο AF αλλά και πολύ ανώτερη ποιότητα στην εικόνα. Την είχα λίγο καιρό και ο λόγος που την έδωσα ήταν πως δεν είχε κουμπιά Fn για άμεση πρόσβαση στις ρυθμίσεις. Κάποια σώματα, όπως έχω διαβάσει στο διαδίκτυο, πάσχουν από το φαινόμενο shutter scock σε ταχύτητες κλείστρου από 1/45 έως 1/125 (κυρίως). Εγώ δεν είχα τέτοιο θέμα, το είχα όμως σε μια E-PL3 (και όχι πάντα)

Ευχαριστώ φιλε μου, ναι είναι πιο γρηγορη όντως. Πιο μικρούλα , καμια φορα μπερδεύεται το ΑΦ αλλα δεν ξέρω εάν έχει καν update. Όσο για τα κουμπιά δεν με πειράζει, την θέλω στο ιαυτό και για street φάση. Δεν έχει super macro...κρίμα!

για δώσε αλλα "tips"
.
http://snapsort.com/compare/Olympus-E-PM1-vs-Olympus-XZ-2-iHS

βγαζει την κομπακτ ανωτερη

Last edited:

Ευχαριστώ φιλε μου, ναι είναι πιο γρηγορη όντως. Πιο μικρούλα , καμια φορα μπερδεύεται το ΑΦ αλλα δεν ξέρω εάν έχει καν update. Όσο για τα κουμπιά δεν με πειράζει, την θέλω στο ιαυτό και για street φάση. Δεν έχει super macro...κρίμα!

για δώσε αλλα "tips"
.
http://snapsort.com/compare/Olympus-E-PM1-vs-Olympus-XZ-2-iHS

βγαζει την κομπακτ ανωτερη

Μη δίνεις βάση στις αηδίες του συγκεκριμένου site..
Πρώτο τιπ που θα σου δώσω είναι να πάρεις έναν pancake prime, με πρώτη προτεραιότητα τον Panasonic 20/1.7.
Ο συνδυασμός είναι ιδανικός για τη χρήση που θέλεις (δρόμο) και προσφέρει εξαιρετικές φωτο

Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

ευχαριστώ, που μπορώ να τον βρω και ποσο στοιχίζει? μεταχειρισμένος αξίζει?

ευχαριστώ, που μπορώ να τον βρω και ποσο στοιχίζει? μεταχειρισμένος αξίζει?

Εννοείται ότι θα τον πάρεις μτχ γιατί καινούργιος κάνει 400 ευρώ
Που και που σκάνε αγγελίες, βρίσκεις mk1 στα 200-250 και mk2 στα 250-300

και δεν εχει και flare προβλημα σαν την αλλη xz 2

Attachments

• P1010133.jpg
    P1010133.jpg
    196.9 KB · Views: 119

το βραδυ έχει θέμα η κάμερα...δεν ξέρω εάν το έχετε και άλλοι αλλα στο iAUTO δεν κάνει δουλειά. Ειδικά σε αμάξια που τρέχουν γρήγορα δεν προλαβαίνει με τίποτα. Θυμάμαι η nikon 1 j3 άνετα μπορούσε..

Attachments

• P1010296.jpg
    P1010296.jpg
    193.3 KB · Views: 89
  • P1010191.jpg
    P1010191.jpg
    190 KB · Views: 90
Last edited:
Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Χρειάζεσαι φωτεινότερο φακό και ανέβασμα iso για μεγαλύτερη ταχύτητα .

σήμερα θα βγω να δω ποιότητα σε φωτεινές καταστάσεις. να δούμε και ποσο κρατάει η μπαταρία τις.

Απάντηση: Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Στις βραδινές η μηχανή δεν προλάβαινε να εστιάσει ή σου βγαίνουνε κουνημένες οταν είχες κινούμενο θέμα?

To IAUTO δεν ειναι οτι καλύτερο για κινούμενα θέματα βράδυ και εχει πολλούς περιοριςμους , πρεπει να προγραμματισεις την μηχανή ανάλογα όπως σου είπε και ο Κοsmous, αν θέλεις τουλαχιςτον να είσαι σε αυτόματο Προγραμμα διάλεξε το P(rogram) όπου η μηχανή σου προτείνει το ζευγάρι τιμών διαφράγματος και ταχύτητας ανάλογα του ISO που εχεις, επειδη εχεις πολυ πιο σκοτεινό φακό απο την ΧΖ2 η μηχανή για να δώσει υψηλότερες ταχύτητες και να παγώσει το αυτοκίνητο στις ίδιες φωτιστικες συνθήκες πρεπει να ανεβάσεις απο μονος σου το ISO ώστε να εχεις ταχύτητα πανω απο 1/160

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

ok θα το δοκιμάσω σε Program mode μήπως και μπορώ να παγώσω το αμάξι. είμαι ακόμα νέος στον χωρώ και θέλω πολύ διάβασμα.

Το βραδυ δεν είναι κάτι που με ενδιαφέρει άμεσα, απλά δοκιμαστικά το έκανα να δω εάν έχει flare issues όπως η xz 2.

Θα βγω σήμερα να κάνω shoot σε rAW +LF να δούμε διαφορες ποιότητας που δίνει η μηχανούλα.

Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και νεότερες...

Mάλλον δεν το έγραψα καλά , για αυτόματο Προγραμμα σου πρότεινα το P αλλα και εκεί πρεπει να διαλέξεις ISO και το κατάλληλο ζευγάρι σε Ps λειτουργία, αν θέλεις να πιάσεις κινούμενο θέμα με ταχύτητα πρεπει να επιλέξεις στην μηχανή το Προγραμμα S ( προταιρεοτητα ταχύτητας) και να επιλέξεις την ταχύτητα κλείστρου ανάλογα αλλα να είσαι προετοιμασμένος λογω σκοτεινού φακού να ανεβάσεις το ISO γιατι το διάφραγμα θα αναβοσβήνει και η έκθεση δεν θα ειναι η σωστή
Η αλλη λυςη ειναι το φλασακι , το φοράς στην Epm1 και σε βοηθάει μεταξύ άλλων να παγώσεις κίνηση.

https://www.facebook.com/media/set/....1073741844.504436689662643&type=3&uploaded=3

ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή με το Σ ενεργό νάσε καλά θα το δοκιμάσω άμεσα ..

επίσης οποιος θέλει ας κοιτάξει στο link από πάνω που έβγαλα μερικές φωτογραφίες με την EPM 1

να μερικές με την EPM 1 , ελάχιστα ευχαριστημένος. Βγάζει πάντως σε Αυτό κοντά στην D5100 (σε μερικά βγάζει και καλύτερα) θα ανεβάσω και άλλες

Attachments

• P1010554.jpg
    P1010554.jpg
    184.3 KB · Views: 127
  • P1010731.jpg
    P1010731.jpg
    185.4 KB · Views: 127
  • P1010652.jpg
    P1010652.jpg
    138 KB · Views: 127
  • P1010460.jpg
    P1010460.jpg
    163 KB · Views: 127
Last edited:

και άλλες λίγες μην σας κουράζω. όλα σε αυτόματα τα είχα γιατί έτσι μου αρέσει να shootaro street φωτός

Attachments

• P1010776.jpg
    P1010776.jpg
    108.3 KB · Views: 124
  • P1010427.jpg
    P1010427.jpg
    80.9 KB · Views: 123
  • P1010781.jpg
    P1010781.jpg
    112.5 KB · Views: 124

Εφοσον βγαζεις σταθερα πλανα που δεν χρειαζεσαι τοση βιασυνη, δεν καταλαβαινω γιατι να χρησιμοποιεις το auto..

ακομα μαθαινω , εξαλου και με την d5100 AUTO βγαζω!!!

Αν ασχοληθείς λιγάκι πάντως, θα πάρεις καλύτερα αποτελέσματα. Βασικός παράγων ο έλεγχος του βάθους πεδίου, πως θα τραβήξεις street με όλα εστιασμένα (ή σχεδόν) χωρίς να κλείσεις διάφραγμα? Παρομοίως αν θες να απομονώσεις καμιά φατσούλα (όσο μπορείς δηλαδή με τον κιτ φακό), πως θα το κάνεις? Θα το αφήσεις στην τύχη?

μακαρι φιλε...γιατι την βλεπω να φευγει, πολυ μετρια βγαζει ...