Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και... ...φτάσαμε στην E-PL7!!!

Απάντηση: Re: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και... ...φτάσαμε στην E-PL7!!!

Παιδια με τρωει και εμενα ο πισινος μου και σκεφτομαι την αγορα του παρακατω σετ.

OLYMPUS PEN E-PL5 kit + 14-42mm II R + 40-150mm black

Συμφωνειτε????
Να προσθεσω οτι εχω μια SLR 35mm που δεν αξιοποιησα ποτε οπως επρεπε, μια Olympus SP560 μια Samsung "εξυπνη" compact.

Να την πάρεις.

Νομίζω ότι πρόκειται για την πιο value περίπτωση σήμερα.

Είμαι ερωτευμένος με το σετάκι, μου κίνησε ξανά το φωτο-ενδιαφέρον.

Ρώτα ότι θες.

Στεργιο καλησπερα και σε ευχαριστω.

Να πω την αληθεια ειναι λιγακι περιεργη η αναζητηση μου και η καταλληξη μου σε αυτη την μηχανη.
Ξεκινησα να ψαχνω για υποθαλλασια μηχανη και οταν για να εχω καλη ποιοτητα και για all around επρεπε να ανεβω στην TG3 και τα 400 ευρω...

Ετσι ειπα τα 400 αυτα ευρω να τα δωσω και να παρω μια καλη μηχανη που να μπορει να βγαλει το 99% των περιπστασεων.
Το 1% η και λιγοτερο ειναι για υποβρυχιες η σε rafting...

παιδια σημερα πηρα τιμες για E-PL7, το σωμα θα βγαινει κατω απο 400Ε, με τον κλασσικο κιτ 14-42 κοντα στα 500Ε και με τον 14-42ΕΖ στα 600E, ευτυχως δεν κανανε την παπ...ρα να την βγαλουν ιδια ή ακριβοτερη απο την ΕΜ10

οι παλιές θα πέσουν ή θα γίνει όπως τα αηφόνια (που όταν βγαίνουν τα καινούργια εξαφανίζονται τα παλιά)???

Πάντως ο ανταγωνισμός είναι καλός για τον τελικό καταναλωτή.

Παίρνουμε ολοένα καλύτερες μηχανές με λιγότερα χρήματα.

Λογικά η pl5 θα σταματήσει να παράγεται, ενώ παράλληλα θα έχουμε ίσως και ξεστοκάρισμα. Όποιος προλάβει θα πάρει μια εξαιρετική μηχανή!

δεν ειναι απαραιτητο μπορουν να εχουν για λιγο καιρο παραλληλη πορεια αφου το διπλο κιτ της PL5 ειναι στα 400-450Ε αρα η μηχανη μονο ειναι κατω απο 250Ε δηλαδη 150Ε κατω αππο την PL7 το σωμα, αυτη που βλεπω να σερνεται ειναι η PM2 σε τιμη το σωμα πολυ κατω απο 200Ε και στην ουσια να προτιμα κανεις πιο ευκολα την PL5.

Σημερα αυριο περιμενω να παραλαβω το κιτακι με τους 2 φακους και την E-PL5.

Ελπιζω να εκανα καλα που το πηρα και να με συντροφευσει για χρονια.

Γνωριζει κανεις αν εχει εφαρμογη για smartphone απο την οποια ελεγχεται εξαποστασεως η μηχανη???

Σημερα αυριο περιμενω να παραλαβω το κιτακι με τους 2 φακους και την E-PL5.

Ελπιζω να εκανα καλα που το πηρα και να με συντροφευσει για χρονια.

Γνωριζει κανεις αν εχει εφαρμογη για smartphone απο την οποια ελεγχεται εξαποστασεως η μηχανη???

όχι, η μηχανή δεν έχει wifi οπότε δεν μπορεί να επικοινωνήσει.

Με γειες πάντως, είναι τρελλό value σήμερα αυτή η μηχανούλα. Για να φτάσεις στο σημείο να ξεπεράσεις τις δυνατότητες της και να μη σου φτάνει.... δύσκολα!

Στεργιο σε ευχαριστω πολυ!

Τελικα βρηκα το παρακατω:

The Olympus E-PL5 doesn't include built-in WiFi connectivity, but the company has built support for Toshiba's FlashAir WiFi-capable flash cards into the PL5's firmware.

An Olympus application for Android and iOS operating systems allows sharing of photos from the camera via your smartphone, as well as application of filters to the photos before sharing. You can also use the existing PenPal accessory to transfer images to your phone via Bluetooth.

Οποτε θα χρειαστω την καταλληλη καρτουλα!

Προερχόμενος από μηχανή χωρίς σταθεροποίηση τολμώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος. Μη περιμένεις όμως θαύματα! Αν έχεις παρκινσον φωτογραφία καθαρή δε βγαίνει!

Αν προέρχεσαι από DSLR είναι ένα πρόβλημα ο τρόπος που χειρίζεσαι τη μηχανή. Εκτός από όλα τα άλλα, όταν πατάς το κουμπί του κλείστρου λόγω μηχανής κατηγορίας "φτερού" κουνάς άθελά σου όλη τη μηχανή (=επιπλέον πρόβλημα...σταθεροποίησης).

Είδα στο ιντρενέ ένα tip που λέει να βάζεις τη μηχανή στο χρονοδιακόπτη 2 δευτερολέπτων, οπότε γλυτώνεις το κούνημα από το πάτημα του κουμπιού. Το δοκίμασα και...πιάνει! :grandpa:

Last edited:
Είδα στο ιντρενέ ένα tip που λέει να βάζεις τη μηχανή στο χρονοδιακόπτη 2 δευτερολέπτων,

Το νου σου Στέργιο μην την χρησιμοποιεί και άλλος την μηχανή . Έτσι την είχα για μια δύσκολη φωτογραφία και την επομένη που την πήρε (υποτίθεται ρυθμισμένη από εμένα) η γυναίκα μου στην σχολική εορτή , όταν γύρισε μου είπε πως κάτι έπαθε η μηχανή , πατούσε το κουμπί αλλά η φωτογραφία δεν έβγαινε άμεσα :bang::bang::bang:

Δεν θέλω να αναφερθώ στο φωτογραφικό αποτέλεσμα :furious3:

Όταν της λέω κάτσε να σου μάθω τα βασικά μου απαντά : έδωσες ένα σκασμό χρήματα για να κάτσουμε να μελετάμε ;;; Είναι τύπος του ανοίγω / βγάζω φωτογραφία και ξανά στο τσαντάκι .

Re: Απάντηση: Olympus Pen EP-1/2, E-PL1 και... ...φτάσαμε στην E-PL7!!!

Το νου σου Στέργιο μην την χρησιμοποιεί και άλλος την μηχανή . Έτσι την είχα για μια δύσκολη φωτογραφία και την επομένη που την πήρε (υποτίθεται ρυθμισμένη από εμένα) η γυναίκα μου στην σχολική εορτή , όταν γύρισε μου είπε πως κάτι έπαθε η μηχανή , πατούσε το κουμπί αλλά η φωτογραφία δεν έβγαινε άμεσα :bang::bang::bang:

Δεν θέλω να αναφερθώ στο φωτογραφικό αποτέλεσμα :furious3:

Όταν της λέω κάτσε να σου μάθω τα βασικά μου απαντά : έδωσες ένα σκασμό χρήματα για να κάτσουμε να μελετάμε ;;; Είναι τύπος του ανοίγω / βγάζω φωτογραφία και ξανά στο τσαντάκι .

γκουχ, γκουχ!!

Σε ότι αφορά την σταθεροποίηση, είναι καλή. Επί πλέον για τους "τρεμούληδες" στο μενού->exposure/iso->anti shock βάζουμε από 1/8 έως 1sec (αναλόγως τον βαθμό τρέμουλου) και όλα εντάξει! Προσωπικά το έχω στο 1/4 :grandpa: