ΟΜ-3 , η νέα ρετρό μηχανή της OM systems

Nαι αλλα εχει θρυλικο ονομα . Για μας τους παλιους χρηστες Olympus η ΟΜ3 ηταν παντα ενας θρυλος.

Και αν κρινω απο την τιμη η μηχανη θα τοποθετηθει ψηλα στην ιεραρχια της εταιρειας.
Όλα είναι μάρκετινγκ τελικά...

To μαρκετινγκ δεν αρκει βεβαια. Εξυπηρετει μια δυο τρεις καποια στιγμη αν δεν υποστηριχθει απο τεχνογνωσια και καινοτομια δεν θα μακροημερευσει.

• Like
Reactions: scrap
Η διαφορά ταχύτητας των επαγγελματικών σωμάτων ΟΜ1 με την semi pro ΟΜ5 υπάρχει σε όλα τα επίπεδα . Αν δεν το καταλαβαίνεις δεν μπορώ να στο εξηγήσω διαφορετικά

Είχα και τις δύο μηχανές και το γράφουν όλα τα review. Δεν οφείλονται οι διαφορές μόνο στον επεξεργαστή (τον επεξεργαστή της ΟΜ1 τον έχει και η ΕΜ10ΙV) ειδικά το σύστημα AF δεν έχει καμία απολύτως σχέση το πριν των ΟΜ1 με το μετά , ούτε καν με της ΕΜ1.3 που ήταν επαγγελματικό σώμα έχει σχέση.

Για τη διαφορά στα ψιλά ISO έχω τα δικά μου δείγματα, μην ξεχνάς ότι έχω FF και έχω κάνει τις συγκρίσεις μου και τις έχω παρουσιάσει και εδώ. Γιαυτό χρησιμοποιώ χωρίς δεύτερη σκέψη το micro 4/3 με την ΟΜ1 χωρίς δισταγμό και σε νυχτερινά αντί της Panasonic FF , δεν κερδίζω κάτι σε αυτό. Αλλου είναι η χρησιμότητα της Panasonic

Και εγώ ανά σου βάλω δείγματα δίπλα δίπλα από ΟΜ1-ΟΜ5 δεν θα καταλάβεις καμία διαφορά. Και αν σου βάλω άλλα σε άλλες συνθήκες θα καταλάβεις διαφορά.

Η ΟΜ1 είναι ισάξια με την FF μου S1R στα ψηλά ISO , που είναι ισάξια με A7R προηγούμενης γενιάς , όχι φυσικά με FF των 24 Mpx νέας γενιάς.

Το Oled της PenF είναι μικρό σε ανάλυση αλλά ολοκάθαρο έως και τις γωνίες , καμία σχέση με αυτό των Panasonic GX7. Δεν είναι το τέλειο αλλά δεν είναι προβληματικό για να πάρω κάδρο για τα δικά μου μάτια που έχω αστιγματισμό, υπερμετρωπία και με προβληματίζουν αρκετά σκοπευτρα ακόμα και στη ρύθμιση της διόπτρας. Είναι το minimum , αν ήθελα κάτι πολύ καλυτερο της ΟΜ1 θα διαλεγα αυτό της FF μου Panasonic που είναι τεράστιο πραγματικά. Εκεί ναι βλέπω τη διαφορά από την PenF

Για το γκριπ τι να γράψω. Δεν έχει γκριπ και περιμένω να δω τι θα δώσουν έξτρα . Λειτουργικά δεν θα βολεύει , αυτό το έγραψα από την πρώτη στιγμή αλλά έτσι το σώμα είναι πολύ πιο όμορφο. Και η αισθητική είναι σημαντική αρκεί να λύνεται το πρόβλημα της έλλειψης του γκριπ με το έξτρα σε συνδιασμό με το χαμηλότερο βάρος της σε σχέση με αντίστοιχα σώματα FF όπως η ZF

Δεν έχω πιάσει το σώμα να δω με το βάρος του πως το κρατάς με τους μικρούς φακούς που θα το δουλέψω. Δεν θα την πάρω να βάλω 12-100 / 100-400 χωρίς γκριπ. Και την PenF με το πανέμορφο γκριπ της την έχω και την δουλεύω με τους pro1.2 ανετότατα και ακούραστα όλη μέρα. Μακαρι να είναι η ΟΜ3 έτσι.

Της Nikon ZF το σώμα έπιασα χωρίς γκριπ και δεν ήταν 410 γρ. , δεν με βόλεψε καθόλου ποναγε ο αστράγαλος μου και χωρίς φακό όταν το έπιασα χωρίς γκριπ . Να πω ψέμματα? Οταν πιάσω της ΟΜ3 θα γράψω ανάλογα αν με ξενίζει ή όχι. Τωρα απο την φωτό δεν μπορώ να κρίνω ζύγισμα και ειδικά δεν ξέρω πως θα κάθεται σε εργονομία με το γκριπ ή με μισή δερμάτινη θήκη αν επιλέξω κάτι τέτοιο να βάλω.

Πάντα σε ένα σώμα που πιάνω γράφω τα αρνητικά , όχι τα θετικά . Οσοι με διαβάζουν το ξέρουν. Τα θετικά δόξα τω θεό τα βρίσκεις σε όλα τα review , αυτά που είναι μειονεκτήματα θα τα γράψω πρώτος από όλους μην φοβάσαι αλλά σίγουρα δεν μπορώ να γράψω έτσι ασόβαρα ότι οι αισθητήρες είναι ίδιοι , ότι το Ibis είναι για τα μπάζα για μισό στοπ κλπ.

Last edited:
Καλώς η κακώς η Pen F δεν τους έφερε λεφτά - κακώς για μένα αλλά προφανώς είμαστε μειοψηφία - ενώ οι SLR style πουλάνε καλά, οπότε...
Θεωρείς ότι αυτή θα φέρει Δημήτρη? Εδω δεν πούλησε η πολύ πιο φτηνή PenF, πόσος κόσμος θα πάει να δώσει 2Κ να πάρει την OM3? Mηχανή ξεκάθαρα για περιορισμένο κοινό και για super fan της παλιάς Om3. Οι υπόλοιποι στο m43 σύστημα ή θα πάνε σε μια Om5 ή σε OΜ1 ή απλά θε περιμένουν μήπως την βρουν κάποια στιγμή σε χαμηλή τιμή...
To μαρκετινγκ δεν αρκει βεβαια. Εξυπηρετει μια δυο τρεις καποια στιγμη αν δεν υποστηριχθει απο τεχνογνωσια και καινοτομια δεν θα μακροημερευσει.
Η μηχανή αυτή (αν ισχύουν τα Specs) δεν έχει κάποια καινοτομία, είναι μια μίξη διαφόρων κομματιών από Om5 και Om1 σε ένα κέλυφος που θυμίζει την Παλιά αναλογική μηχανή....δεν ξέρω καν αν η νέα εταιρία έχει την δυνατότητα να βγάλει κάτι καινοτόμο, είδαν ότι μοσχοπουλάνε οι ρετρό Fuji μηχανές και οι ρετρό Nikon Zfc/ZF και είπανε γιατί όχι και εμείς, πέρα από την ρετρό εμφάνιση και το μικρό μέγεθος, ένας χρήστης m43 θα εξυπηρετηθεί πολύ καλύτερα με το να πάει να δώσει αυτά τα λεφτά και να πάρει μια Om1II...

Απ' ότι μου λένε εδώ (και διαβάζω για εξωτερικό), η αγορά των φτηνών μηχανών έχει πεθάνει. Οπότε υπάρχουν δυο κανάλια πωλήσεων - όλα σε τιμές "μεσαίες" και "υψηλές" - για δυτικά βαλάντια, εμείς άστα :

α)Τεχνολογία/προδιαγραφές κ.λπ. και

β)Στυλ και creativity.

Το (α) ως βασική τεχνολογία (αισθητήρες) έχει χτυπήσει τοίχο - όλη η εξέλιξη είναι computational, οπότε ο "οικονομικός" δρόμος για τις εταιρείες είναι ο (β) - δεν είναι τυχαίο που όλες τραβάνε προς τα κει...

• Like
Reactions: kbouk and karamela
Οι Raw shooters για δράση , σπορ, πουλιά κλπ. που είναι κοντά στο σύστημα (είτε ως βασικό τους είτε ως δεύτερο) θα πάρουν ΟΜ1/ΟΜ1.2 , οι περισσότεροι άλλωστε ήδη το έχουν κάνει

Οι υπόλοιποι που δεν κάνουν χρήση τηλεφακών και μεγάλων σε μέγεθος βάρος φακών και θέλουν έτοιμα μαγειρεμένα JPEG χωρίς να κάνουν μετά επεξεργασία με το δικό τους προσωπικό στυλ αποθηκευμένα σε έτοιμα χρωματικά προφίλ ,θα την δουν με καλό μάτι γιατί θα βρουν στο σώμα αυτο που περιέγραψε ο Δημήτρης ως creativity και στυλ

Θα το βρουν σε ένα στιβαρό σώμα που είναι και στεγανό και όμορφο χωρίς κάποια τρομερή έλλειψη από τη ναυαρχίδα σε ηλεκτρονικές λειτουργίες, σε ποιότητα εικόνας και σε ταχύτητα,

όλοι αυτοί θα πάνε με κλειστά μάτια στην νέα ΟΜ3 όχι στην ΟΜ1/ΟΜ1.2 ακόμα και αν έχουν ίδια τιμή

Εγω πλέον δεν σκέφτομαι καν την τράμπα σε ΟΜ1.2 γιατί σπάνια θα ασχοληθώ με wild life , sport photo. Δεν θα κρατήσω ούτε την παλιά ΟΜ1 αν η μηχανή δω ότι είναι λειτουργική με το γκριπ. Το πλαστικό σώμα της μικρής ΟΜ5 δεν μπορούσε να με κερδισει. Είναι πολύ μικρό για να εξυπηρετήσει τους φακούς που έχω . Η μεταλλική ΟΜ3 λογικά σε μέγεθος, βάρος είναι σκέτη ταμάμ και αν πάρει και το γκριπ θα είναι ενδιάμεσα σε μέγεθος από την ΟΜ1 και ΟΜ5

Πιστευω ότι και όσοι έχουν την παλιά σειρά ΕΜ 1.2-ΕΜ 1.3 το ίδιο θα επιλέξουν σε αναβάθμιση για φωτο σε πόλη, δρόμο, τοπίο , αρχιτεκτονικό κλπ. αν θέλουν κάτι όμορφο και πιο ποιοτικό από την ΟΜ5 που λίγο πολύ σε αυτό το είδος φωτογράφησης ήταν κατάλληλη να την χρησιμοποιήσεις.

Νομίζω είναι σε καλό δρόμο το νέο σώμα , τόσο για να δώσει κίνητρο αναβάθμισης όσο και να προσελκύσει νέους χρήστες που θα δουν αρχικά το τυράκι του ρετρό πακέτο και μετά θα καταλάβουν τι σώμα έχουν.

η τιμή είναι σαφώς υψηλή για αρχή αλλά σύντομα θα χαμηλώσει μόλις περάσει η πρώτη κάψα.

Last edited:
Βλέπω μια ΟΜ1 πακεταρισμένη σε σώμα ΟΜ5** - είναι μόνο 1,4 εκατοστά πιο μακριά, 4 χιλιοστά πιο ψηλή και 5 πιο στενή σε βάθος - ενώ κατάφεραν να κρατήσουν το ίδιο βάρος*, παρά το μεταλλικό κέλυφος.

Ο βασικός λόγος που κάποια στιγμή θα την αγοράσω - ο τονισμός δικός μου:

"CREATIVE FEATURES Color wheel available Color filter effect: None/8 colors (Red, Orange, Yellow, Yellow-Green, Green, Cyan, Blue, Magenta) with 3 steps Shadow effect: 11 steps (-5 ~ +5) Film grain effect: Off/Low/Medium/High Monochrome color: Normal/Sepia/Blue/Purple/Green *Settings can be saved individually to MONO1/MONO2/MONO3/MONO4. Highlight and Shadow Control settings can also be saved. Color profile control: Saturation of 12 colors can be adjusted in 11 steps (-5 ~ +5) Shadow effect: 11 steps (-5 ~ +5) *Settings can be saved individually to COLOR1/COLOR2/COLOR3/COLOR4. Highlight and Shadow Control settings can also be saved."

*Για την ακρίβεια είναι ένα (1) γραμμάριο ελαφρύτερη... :ROFLMAO:

**edit: χωρέσαν και μια Pen F για να μην έχουμε παράπονο - δύο μηχανές στην τιμή, εχμ... :unsure: της μιάμισυ...
Δεν ξέρω αν η συγκρίση που έβαλε το 43rumors με άλλα μοντέλα είναι σωστή αλλά αυτό που λες δεν δείχνει έτσι

Δες την με την PenF που είναι ελαφρώς μεγαλύτερη και βαρύτερη από την ΟΜ5

1738797258008.jpeg

Στην μέση μεταξύ των ΟΜ1 και ΟΜ5 , είναι ένα ενδιάμεσο μέγεθος και με το πρόσθετο γκριπ θα είναι περίπου ίση με την μεγάλη αλλά σαφώς πιο όμορφη.

1738797305347.jpeg

1738797348878.jpeg

1738797369149.jpeg

Ανακοινώθηκε αργά το βράδυ και βγήκαν τα πρώτα βιντεάκια

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:

OM SYSTEM OM-3: The Travel Camera You’ve Been Looking For!​

B&H Photo Video Pro Audio

Επιχειρηση : αλιευση στις μνημες μας ( με την ελπιδα οτι η υψηλοτατη για την αξια της τιμη θα ισοφαριστει με τον ποθο αποκτησης ενος συγχρονου μοντελου με βαριες ριζες)

Here are the specs of the OM-3!

Features:
  • Creative Wheel: 4 color profiles, 4 monochrome profiles, Color Creator and Art Filters
  • Computational photography button: Quick access to 6 calculation photography functions
  • Still, Video and S&Q Video Wheels: Switch between still, video and Slow & Quick Motion video
  • Absolute reliability: IP53 certified weather resistance
  • Professional quality – compact form: Lightweight metal body, 7.5EV In-Body IS (Built-in image stabilization), 20 MP Stacked BSI Live MOS sensor
SENSOR EFFECTIVE RESOLUTION / TYPE 20.4 megapixel 4/3 Stacked BSI Live MOS
PROCESSOR TruePic™ X Dual Quad Core processor
IMAGE STABILIZATION SYSTEM 5-axis image stabilization with up to 7.5 shutter stops of compensation*
DUST REDUCTION Super Sonic Wave Filter
WEATHER PROTECTION Dust, splash and freeze proof (IP53 rated)
VIEWFINDER Eye-level OLED electronic viewfinder, approx. 2.36 million dots
REAR SCREEN 3.0-inch angle screen (electrostatic capacitive touch panel), approx. 1,620,000 dots (3:2)
FOCUSING SYSTEM High-speed Image AF: Image phase detection AF and image contrast AF used in combination
FOCUSING POINTS Cross-type phase detection AF (1,053 points)
AI DETECTION OF Humans, Formula cars, rally cars, motorcycles / Airplanes, helicopters / Express trains, standard trains, steam locomotives / Birds / Dogs, cats
CREATIVE FEATURES Color wheel available Color filter effect: None/8 colors (Red, Orange, Yellow, Yellow-Green, Green, Cyan, Blue, Magenta) with 3 steps Shadow effect: 11 steps (-5 ~ +5) Film grain effect: Off/Low/Medium/High Monochrome color: Normal/Sepia/Blue/Purple/Green *Settings can be saved individually to MONO1/MONO2/MONO3/MONO4. Highlight and Shadow Control settings can also be saved. Color profile control: Saturation of 12 colors can be adjusted in 11 steps (-5 ~ +5) Shadow effect: 11 steps (-5 ~ +5) *Settings can be saved individually to COLOR1/COLOR2/COLOR3/COLOR4. Highlight and Shadow Control settings can also be saved.
CONTINUOUS SHOOTING [Continuous Shooting] approx. 6 frames per second with selectable 1-6 frames per second [Continuous Shooting SH1] approx. 120 frames per second with selectable 30, 60, 100, 120 frames per second [Continuous Shooting SH2] approx. 50 frames per second with selectable 12.5, 16.7, 25, 50 frames per second
WEIGHT Body only: 413 g
DIMENSIONS Approx. 139.3 mm (W) × 88.9 mm (H) × 45.8 mm (D) *Based on CIPA standards: does not include protruding parts
BOX INCLUDES Camera body, CB-USB13 USB cable, Shoulder strap, Instruction manual, Warranty card, BLX-1 Li-ion battery

Last edited:
H OM3 είναι πανέμορφη μηχανή με επιτέλους ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ κατασκευή! Σε ελάχιστα πράγματα διαφέρει από την flagship της ΟΜ1.2 και με έξτρα καλούδια με τα creative dials / color prorifles. Η τιμή είναι υψηλή αλλά έχει μια λογική... πως γίνεται να δώσουν mini OM1.2 στα 1500 που έγραφαν τα rumors;

Αυτή τη στιγμή έχω στη κατοχή μου OM1.2, OM5 και PENF. Είναι αστεία οποιδήποτε σύγκριση ΟΜ1.2 με ΟΜ5 για όσους έχουν και τις δυο. Ακόμα και ο νέος αισθητήρας είναι 1-1.5 στοπ καλύτερος στο 6400-12800 ISO (δεν έχει νόημα να συζητάμε για το ISO 200) και έχει και περίπου μισό στοπ καλύτερο shadow recovery όπως έχει βγει και από το Photonstophotos. Μου αρέσει πολή η OM5 μου και είναι συνέχεια μαζι μου με Primes αλλά μου λείπει ο καλύτερος αισθητήρας της ΟΜ1. Η ΟΜ3 με επιδόσεις flagship και σε AF πιθανότατα να αντικαταστήσει τις ΟΜ5 και PENF μου σαν 2η μηχανή.
Σίγουρα τσούζει αυτή η τιμή αλλά αν βάλεις ότι χώρεσαν τα ίδια specs της flagship μηχανής σε μικρότερο σώμα... πιθανότατα να μην χωρούσε και το μεγάλο EVF της OM1 σε μικρότερο σώμα. Πάντως δεν έχω παράπονο ακόμα και για το OLED EVF της ΟΜ5 μου.

Κάποιοι βλέπουν το ποτήρι μισοάδειο εγώ το βλέπω μισογεμάτο. Και γενικά το λεώ με τις ανακοινώσεις που είδα σήμερα.

Θα βάλω κάποια πράγματα έγραψα και σε άλλη ομάδα:

1. Νέος αισθητήρας μπαίνει σε flaghsip μηχανές και μετά πάει σε πιο κάτω μοντέλα. Οπότε νέο αισθητήρα θα δούμε στην επόμενη flagship ΟΜ1.3 ή ΟΜ1Χ ή όπως αλλιώς την λένε. Αν δεν δούμε νέο αισθητήρα στην επόμενη θα έχει πρόβλημα η OM.

2. Ανανέωσαν 3 φακούς και ειδικά τους Prime που ζητούσε ο κόσμος αδιαβροχοποίηση, και από ότι φαίνεται θα τους ανανεώσει όλους. Αυτό μου φαίνεται πολύ καλό.

3. Είδαμε διαφημιστικό βιντεο που αναφέρουν πλέον και το street, urban/city landscapes κτλ. Οπότε το marketing ξεκολλάει πέρα από το wildlife/outdoor.

4. Βλέπω σειρά με βιντεάκια για content / video creation με τις OM μηχανές. Μάλλον ήρθε η ώρα να πάρουν πιο σοβαρά το βίντεο και με χαροποιεί.

5. Συνολικά βλέπω όχι απλά "κάτι να κινείται" με μια νέα μηχανή αλλά να υπάρχει ένα πλάνο για συνέχεια. Αλλιώς γιατι ανανεώνουν φακούς και κάνουν αλλαγές σε marketing κτλ; Υπόθεση κάνω αλλά δεν είναι ενέργειες που κάνει μια εταιρεία που "τα παρατάει".

6 fps μηχανικό , evf περασμένης δεκαετίας και περιστρεφομενη οθόνη σε μηχανή που απευθύνεται σε φωτογράφους…γιατί;

Με την ΟΜ1 Γιάννη μηχανικό κλείστρο δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Ουτε με την ΕΜ1.3 χρειάστηκε να πω την αλήθεια αν και δεν είχε τόσο γρήγορο αισθητήρα.

Ο stacked αισθητήρας είναι ταχύτατος σε διάβασμα και δεν βλέπεις καμία διαφορά ακόμα και σε ταχύτατα κινούμενα αντικείμενα ακόμα και σε βραδυνα. Το ότι έδωσαν τις μικρότερες ταχύτητες ριπής 12.5-16.7fps κάτω από 25-50fps σε SH2 mode που είναι CAF και φωτομετρηση και σκόπευτρο black free είναι σπουδαίο , εγώ δεν το έχω στην πρώτη ΟΜ1 , το έχει μόνο η ΟΜ1.2

Μόνο για χρήση φλας θα το έβαζα (αν και το ηλεκτρονικό δουλεύει μέχρι και ταχύτητα 1/100-120)

Η μηχανή δεν απευθύνεται σε φωτογράφους μόνο αλλά και σε νέους χιπτεραδες που θα τραβήξουν βιντεάκια. Εγω και με τις δύο δεν έχω θέμα και με τις δύο λύσεις, έχω την S1R με σπαστή πισω και περιστρεφόμενη , αυτή είναι η καλύτερη λύση αλλά σπάνια την βλέπουμε ως επιλογή

Το EVF είναι μειονέκτημα για τα specs μιας τόσο ακριβής μηχανής.

Last edited:
4. Βλέπω σειρά με βιντεάκια για content / video creation με τις OM μηχανές. Μάλλον ήρθε η ώρα να πάρουν πιο σοβαρά το βίντεο και με χαροποιεί.

Βιντεακια μπορει να υπαρχουν αλλα η αγορα της εικονοληψιας προτιμα και πολυ σωστα τις GH για αυτην την δουλεια (για υβριδικες Μ43) δεν ασχολειται κανεις με ΟM system για επαγγελματικη χρηση

Λίγο πολύ τα είχαμε δει τα specs, οπότε δεν αποτελεί έκπληξη. Για το EVF τα είπαμε, τεράστιο φάουλ σε τέτοια ακριβή μηχανή.

Από εκεί και πέρα δεν είδα να ανακοινώσουν κάποιο grip, εκτός αν κάνω λάθος, γιατί είναι δεδομένο ότι η μηχανή δεν θα πιάνεται, δεν έχει ούτε δείγμα grip.

Και τώρα η σοβαρή ερωτηση, αν βάλεις στην μηχανή κάποιο grip, είτε αν έχει η Om είτε από τρίτο κατασκευαστή, πόσο διαφορά θα έχει στο τέλος της μέρας σε όγκο και βάρος από την OM2?

Y.Γ. Θα ηθελα να μπει και Joystick, μια χαρά χωρούσε σε τόσο μακρύ σώμα όπως και δεύτερη κάρτα μνήμης…

Υ.Γ. Βλέποντας τώρα και πιο αναλυτικά τις φωτό, η OM5 μου φαίνεται αισθητά πιο όμορφη καθώς συνδιάζει το ρετρό αλλά και με μια πιο σύγχρονη ματιά και χωρίς να χαντακώνει το grip, ενώ και σε διαστάσεις δεν έχει αυτό το άσχημο μακρόστενο της OM3 χωρίς λόγο ύπαρξης.

Last edited:
H OM3 είναι πανέμορφη μηχανή με επιτέλους ΜΕΤΑΛΛΙΚΗ κατασκευή!

Oσο την βλεπω παντως αισθητικα ναι μεν ειναι ομορφη στο μεταλλικο της κομματι αλλα απο εκει και κατω .......δεν λεει τιποτα. Σαν να κολλησαν ενα πισσοχαρτο μοιαζει αν δεν την πιασεις στα χερια σου.

Σαφως αντγραφη της παλιας ΟΜ3 αλλα σε πιο φτηνη εκδοση μοιαζει.

1738826777558.png
1738826916493.png

Βιντεακια μπορει να υπαρχουν αλλα η αγορα της εικονοληψιας προτιμα και πολυ σωστα τις GH για αυτην την δουλεια (για υβριδικες Μ43) δεν ασχολειται κανεις με ΟM system για επαγγελματικη χρηση
Δεν περιμένω να βγάλουν αντίπαλο στις GH αλλά τους πήρε πόσα χρόνια να βάλουν 4k60p / 10bit και μόνο σε flagship ΟΜ1. Τώρα περνάνε αυτά τα specs σε πιο κάτω μοντέλο. Είναι ένα βήμα προς τα μπροστά καθώς η ΟΜ3 έχει απεριόριστη εγγραφή στους 25C ή 30 λεπτά στους 40C.

Προσπαθώ να τα καταλάβω τι ειναι τα Cine video profiles που έβαλαν εδώ, ίσως σαν τα luts της panasonic για άμεσα αποτελέσματα.

Ένα OPEN GATE θα ήθελα και θα είμαι πολύ χαρούμενος με τα video specs της ΟΜ.

• Like
Reactions: kbouk
Οπως έχει photo profiles που τα πειράζεις και τα σετάρεις μάλλον εχει και δικά σου video profiles , δες το βίντεο του dpreview τα ψιλοεξηγει. Για αυτό και έχει βάλει αριστερά ξέχωρα τον επιλογέα photo και βίντεο που για εμένα είναι από μόνο του μια καινοτομία συνδυαζόμενο με τον επιλογέα της PenF

Δίπλα ο επιλογέας έχει και άλλη μια τρίτη επιλογή , νομίζω είναι για γρήγορο αργό βίντεο , δεν έχω προλάβει να το ψάξω,

Τέλειο το CP button γιαν να φωνάξεις γρήγορα όλες τις ηλεκτρονικές λειτουργίες , και εγώ θα το τραμπαπρω με το AF-ON . Μια κάρτα λογική επιλογή αφού δεν είναι η ναυαρχίδα. Έβαλαν το νέο GND και τα 14 bit στο Hires που είχε μόνο η ΟΜ1.2

Στο βίντεο βελτίωσαν το AF από την ΟΜ1.2 και η σταθεροποίηση για βίντεο είναι εφάμιλλη με της ΟΜ1.2 , για εμένα ασήμαντα γιατί δεν τραβώ βίντεο αλλά για κάποιους πολύ σημαντικά.

Last edited:
Προσπαθώ να τα καταλάβω τι ειναι τα Cine video profiles που έβαλαν εδώ, ίσως σαν τα luts της panasonic για άμεσα αποτελέσματα.

Για οσους βιαζονται και δεν θελουν να μπαινουν καν στον κοπο να κανουν grading ειναι .

Λογικο αν σκεφθεις το κοινο στο οποιο -δεν- απευθυνεται.

Εδω και η συγκριση της σε χαρακτηριστικα με την GH7,

• Like
Reactions: isin
Δεν περιμένω να βγάλουν αντίπαλο στις GH αλλά τους πήρε πόσα χρόνια να βάλουν 4k60p / 10bit και μόνο σε flagship ΟΜ1. Τώρα περνάνε αυτά τα specs σε πιο κάτω μοντέλο. Είναι ένα βήμα προς τα μπροστά καθώς η ΟΜ3 έχει απεριόριστη εγγραφή στους 25C ή 30 λεπτά στους 40C.

δυστυχως ειναι αχρηστα τα cinemode profiles για σοβαρη δουλεια μιας και ειναι μονο 8bit τα συγκεκριμενα.
Kαι δεν ειναι μονο το χρωμα , αλλα και η ποιοτητα χειροτερη , με soft εικονα χωρις λεπτομερεια και περισσοτρερο θορυβο.
Το ιδιο προβλημα ειχαν και οι om1 i kai ii .

Για 10bit και καλη ποιοτητα μονο σε om log.