Εξαιρετικό νέο αυτό. Μακάρι να είναι αλήθεια !
Ο πρώτος φακός που θα κουμπώσω πάνω όταν με το καλό έρθει, θα είναι ο PL 100-400.
Ναι είναι αλήθεια θα δουλεύει και ο νέος Lumix 35-100/2.8 που πήρες , τυχεράκια !
τωρα το είδα και στο dpreview από άλλον χρήστη που παρέλαβε (μαλλον κατάλαβαν την βλακεία να κλειδώσουν την λειτουργία Procapture L (CAF) μόνο με Olympus φακούς), δε+ νομίζω να δουλεύει με 50 fps αλλά και με 25fps μια χαρα θα είσαι :
MAJOR UPDATE
ProCap SH2 ( with caf) works with my PL200
Πραγματι στεναχωριέμαι που έδωσα τον εξαιρετικο LEICA 200/2.8 γιαυτο τον λόγο κυρίως (και δευτερευόντως για το βάρος του) αλλά ταυτόχρονα είμαι πολύ χαρούμενος για την αναδίπλωση στην πολιτική της ασυμβατότητας που έκαναν με τους Lumix φακούς. Μακάρι να ανοίξουν μελλοντικά και το Focus stacking.
Με βάση αυτη την εξέλιξη θα κοιτάξω μελλοντικά για τον LEICA 50-200mm/2.8-4, τον πραγματικό αντικαστατη του ZD 50-200 στα 4/3 που είχα, καλύπτει την αγαπημένη μου εστιακη (100-400mm), εχει εξαιρετικο IQ και είναι και αρκετά μικρός/έλαφρυς.
Όπως έχω γράψει πολλές φορές η Panasonic με το υφιστάμενο Lens roadmap είναι πολύ πιο κοντά στις δικές μου ανάγκες για γυαλι . Τέτοιες έξυπνες κινήσεις της OM D.S. που δινουν συμβατότητα χρήσης ολων των m43 φακών με κορυφαίες ηλεκτρονικές λειτουργίες στα Olympus σωματα ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες στους χρήστες του συστήματος να διαλέξουν οτι καλυτερο υπάρχει στους δυο κατασκευαστες.
Πάμε και στις υπόλοιπες πρώτες εντυπώσεις από αυτούς που παραλαμβάνουν και σχολιάζουν
Οι περισσότεροι εχουν πάθει πλάκα με την βελτίωση στο AF και ειδικά με το animal tracking στον εντοπισμό πουλιών σε κάθε ειδους βλάστηση . Και μιλάμε για χρήστες που έχουν διπλα συστήματα FF με κορυφαίες σε εστίαση μηχανές π.χ.
χρήστης με Α1 (που την έχει ένα οχτάμηνο και την ξέρει πολύ καλά) διπλα δίπλα με την ΟΜ1 που μόλις παρέλαβε και είναι αρρυθμιστη
Έχει ανοίξει νέο νήμα που τεστάρει τις δυο μηχανές δίπλα δίπλα σε AF και σχολιάζουν και άλλοι που έχουν την Ζ9.
Απο αυτά που διαβαζω το AF δείχνει να είναι το πολύ δυνατό όπλο της μηχανής (αυτό για το οποίο έγινε ουσιαστικά και η αλλαγή του αισθητήρα) και μάλιστα δουλεύει out of the box χωρίς πολλά πολλά.
Για όσους πάρουν την μηχανή ας έχουν υπόψην ότι υπάρχει μια διαφορα στο ΑΙ tracking στα δυο mode : CAF mode και CAF+TR , μεταφερω από βίντεο που εξήγησαν την λειτουργία :
……The person explained that tracking (ΑΙ / CAF+TR) will follow your target to the edge of the screen. Without tracking (σκέτο AI / CAF) , the monitor will SHOW you a recognized object near the edge of the screen, but will not systematically focus there. In this case, the camera prioritizes a subject within the focus region you have set up
…….
I just confirmed with my test bird that CAF will focus on the bird/eye, if it is close the center (with single center focus point), but loose focus as you go closer to the edge of the edge of the frame. CAF+TR find and hold focus on the birds eye even as you move toward the edge of the frame (as in the attached bird photo).