OM System OM-1 & OM-1 (II)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Καθησα και το είδα σήμερα , τι να πω ο Cris υποτίθεται οτι έχει μαζί του την μηχανή στις εκδρομές για ψάρεμα και την έχει μάθει καλά

αλλά προφανώς δεν ξέρει οτι σχεδόν σε όλες τις pro μηχανές τις Olympus εδώ και καιρό μια λειτουργία που έχει πολλές υπό επιλογές και έχει ανατεθει με προγραμματισμο σε ένα κουμπί μπορεί να την ρυθμισει γρηγορα σε οποιαδήποτε από αυτές αρκεί να κρατήσει πατημένο το προγραμματισμένο κουμπί και να στρίψει μια από τις δυο ροδέλες , το ίδιο μπορεί να γίνει λοιπόν και με το ΑΙ subject Detection που γκρινιαζει

το FD/Eye Detection είναι ξέχωρη ανεξάρτητη λειτουργία από το ΑΙ , για να το ενσωματώσουν στο ΑΙ subject detection πρέπει να του ενσωματώσουν ρουτίνες αναγνώρισηςς σχήματος ανθρώπου που να προηγείται του FD/ED. Αυτό που θα ήθελα να δω εγω να δω ως βελτίωση είναι η γρήγορη εναλλαγή ανίχνευσης προσώπου με το trackpad και όχι με έξτρα κουμπί

Κατι επίσης που θα ήταν σούπερ ειδικά για μηχανές όπως η μικρή ΟΜ5 που δεν έχει στον επιλογέα πολλές θέσεις για μνήμες θα ήταν να επεκτείνουν το κολπάκι με το προγραμματιζόμενο κουμπί όταν αυτό είναι μια μνήμη C, δηλ. από τα βασικά A,S,P,M mode και με ενα προγραμματιζόμενο κουμπί προς τις μνήμες (τώρα μπορείς να βάλεις μια μόνο σε κάθε κουμπί) και την χρήση της ροδέλας να μπορείς απευθείας να καλείς άμεσα οποιαδηποτε μνήμη θέλεις από τις απομνημονευμένες C1,2,3,4 :geek:

Last edited:
  • Like
Reactions: cacau
Πήγα να το γράψω αλλά είδα οτι κανα δυο το έχουν γράψει ήδη μιας και έχει βγει πριν λίγες μέρες το βίντεο !

• Like
Reactions: cacau
Μια μικρή -πιθανά λογική- απορία έχω. Μέχρι να βγει αντικαταστάτης της θα συνεχίσει να υπάρχει το Olympus πάνω της? Δηλαδη στις εκδόσεις ΟΜ-1 που θα παραχθούν 2023-2024?

Μια μικρή -πιθανά λογική- απορία έχω. Μέχρι να βγει αντικαταστάτης της θα συνεχίσει να υπάρχει το Olympus πάνω της? Δηλαδη στις εκδόσεις ΟΜ-1 που θα παραχθούν 2023-2024?

Ετσι πιστευω οτι θα μεινει το ονομα της Olympus στην OM1 , αλλωστε ηταν συμπαραγωγη ;) , η σχεδιαση ολου του project ειχε γινει απο την παλια εταιρια

στους παλιους Olympus φακους βαζουν μεχρι στιγμης το νεο ονομα ΟΜ system μονο αν κανουν καποια αλλαγη οπως ο 12-40 ΙΙ που του εβαλαν IP53 στεγανοτητα ,

απο οτι διαβασα βεβαια σε καποια τελευταια τους συνεντευξη τους εχουν σκοπο σιγα σιγα να ξαναβγαλουν καποιους υπαρχοντες φακους με το νεο ονομα, οποτε θα δουμε αν ο 12-40ΙΙ ηταν η εξαιρεση και στους αλλους δεν θα κανουν καποια βελτιωση

Επιτέλους αυτο με το HDR raw και περιμένω και ένα panorama mode για κάποιες εύκολες περιπτώσεις όπως το δίνει και στην 10.4
Γιατί να πρέπει να πας σπίτι στο pc και να παλέυεις για να δεις τι έχεις βγάλει;

Αυτο με το panorama εχει καταντησει τραγελαφικο, εχουν βαλει ολες τις ηλεκτρονικές καγκουριες και λειπει αυτο που εχουν και οι tough εδω και χρονια :rolleyes:

• Like
Reactions: isin

Firmware Update for OM Digital Solutions DIGITAL CAMERA​

[ OM-1 ]​

Ver.1.4
(Feb.16.2023)
  • Enhanced stability of operation when shooting video
  • Stability of other operations has been improved.

Το πέρασα ήδη.

Ενα χρησιμο αξεσουάρ για την ΟΜ1 είναι το βαθύτερο eyecup EP18 , επειδή δεν ηξερα αν θα με βολεψει πήρα το αντίστοιχο φθηνότερο της Kiwifoto από Αμαζον και μου έκατσε πολύ καλά , δεν αφήνει το φως να μπαίνει μέσα κι έχω πιο διαυγή εικόνα και ταυτόχρονα δεν μου κρύβει κάτι από το EVF, έμεινε μόνιμα επάνω στην μηχανή.

έκανα την ίδια αγορά και για την S1R (με το δικό της βαθύτερο eyecup) αλλά αυτό δυστυχώς είναι πολύ πιο βαθύ και ανάλογα που θα κάτσει το μάτι μου περιστασιακά μου κρύβει κάτι , θέλει προσοχή να το κεντράρω οπότε τοτε έχω πιάτο όλη την οθοναρα του EVF , αυτό όμως είναι ενοχλητικό αν δεν εχεις το μάτι σου συνεχώς καρφωμένο επάνω του στη σωστή θέση. Για κάποιον που κάνει βίντεο με το EVF θα είναι ιδανικό. Εμένα δεν με βολεύει και το έβγαλα στην S1R.

Last edited:
Είχα πρόβλημα στις αναβαθμίσεις από mac (υπάρχουν αρκετές αναφορές για προβλήματα στα forum) και τελικά πέρασε μόνο από το iphone. Δεν είδα κάποια σημαντική βελτίωση σε κάτι.

το βίντεο αυτό για την αλλαγή των focus point από το ένα στυλ σημείων εστίασης σε All εγώ το κάνω αμεσα με το trackpad και την ροδέλα (σε οποιοδήποτε άλλο στυλ) ή στο All πηγαίνοντας γρήγορα το σημείο εστίασης στο περίγραμμα στα άκρα (υπάρχει ρύθμιση στο μενού). Έτσι δεν σπαταλώ κανενα κουμπι γαι προγραμματισμό για αυτό ειδικά τον λόγο (το Ηome point το αχρήστεψαν στην ΟΜ1) και μπορώ να το εφαρμόσω σε οποιοδήποτε mode A,S,P, M αφού δουλεύει αψογα αυτή η λύση με λίγη εξοικιωση πάντα

Last edited:

OM System OM-1 Focus Stacking Speed & Level Meters & Face Tracking ep.434​

dc60cd4a46cb47c68c5c052a6e9fd611

Πως επηρεαζεται η max ταχυτητα ριπης σε ολα τα pro Ολυμπους σωματα απο τις διαφορες παραμετρους της μηχανής ? (απαραιτητη βεβαια γρηγορη κάρτα 250-300Mb/s )

Κανονας πρωτος για max ριπη : Κάνουμε χρήση ηλεκτρονικού κλείστρου
Κανονας δευτερος για max ριπη : Ρυθμιζουμε την παραμετρο Priority σε ριπη να δινει προταιρεοτητα στην απεέυθερωση του κλειστρου (FPS) και όχι στη σταθεροποιηση (IS)
Κανονας τρίτος για max ριπη : Κάνουμε χρήση ανοιχτου διαφραγματος
Κανονας τρίτος για max ριπη : Κάνουμε χρήση SAF αντι CAF (οπου δεν απαιτείται το δευτερο)

Τα παραπάνω ισχύουν για την κλασσικη ριπή που εχουν τα pro σωματα ,

στην ΟΜ1 τα δυο εξτρα mode SΗ1 (max 25 fps/s) και SΗ2 (max 50 fps/s) δεν χρειαζονται ρυθμισεις αφου απο μονη της κανει τις απαραιτητες ρυθμισεις (π.χ FPS priority) και πιανει τις Max ταχυτητες