OM System ΟΜ-3 , η νέα ρετρό μηχανή της

Άρθρο και βίντεο με 5 recipes για την ΟΜ3 (ή για να παίξουμε όσοι δεν την έχουμε ακόμα μέσω του OM Workspace)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Επειδή πολύ με έτρωγε το χέρι και τελικά το έκανα το αμάρτημα.....
Έχω δει δυο είδη απο half case που δείχνουν συμπαθητικά...
Το ένα έχει και ψευτογκρίπ ενσωματωμένο....
Έχει κανείς κατα νου τίποτα άλλο εκτός απο αυτά;

Screenshot_3CASE1.jpg
Screenshot_3CASE2.jpg

Όχι δεν έχω κάτι άλλο να σου προτείνω , ότι είχα δει τα έχω ποσταρει.

Εγώ πήρα το γκριπ της Leophoto αλλά θα το βάζω μόνο αν πουλήσω κάποια στιγμή την ΟΜ1 και δουλέψω με τηλεφακό

Καλοκλικωτη εύχομαι

• Like
Reactions: CorfuS
Όχι δεν έχω κάτι άλλο να σου προτείνω , ότι είχα δει τα έχω ποσταρει.

Εγώ πήρα το γκριπ της Leophoto αλλά θα το βάζω μόνο αν πουλήσω κάποια στιγμή την ΟΜ1 και δουλέψω με τηλεφακό

Καλοκλικωτη εύχομαι
Ευχαριστώ πολύ ! Ανυπομονώ να την πιάσω στα χέρια μου !
Η αλήθεια είναι οτι θα χρειαστώ και γκριπ γιατί θα δώσω την G9II, οπότε σίγουρα θα βάλω πάνω τηλεφακό (100-400mm)...
Το είδα αυτό το γκριπάκι που ανέβασες και ένα Haoge HG-OM3 που φαίνεται καλό.
Κάτι από αυτά λογικά θα πάρω στη συνέχεια.

Πάντως το Leophoto υπάρχει για αγορά από Ελλάδα και με τιμολόγιο αν το προτιμάς , είχαν φέρει κομμάτια δεν νομίζω να τα δώσανε όλα.

Last edited:
  • Like
Δοκιμαστικές λήψεις σήμερα με χρήση τηλεφακού...
Χωρίς γκριπ με φορεμένο τον Leica 100-400mm εδώ σε πλήρη ανάπτυξη...

1754128888016min.jpg

Πιστευω οτι με ένα γκριπ θα είναι μια χαρά... Χωρίς γκριπ αν έχεις αρχίσει να συνηθίζεις το πιάσιμο της και με λίγη παραπάνω βοήθεια απο το άλλο χέρι κάνεις δουλειά, αλλα σίγουρα για μεγαλύτερη άνεση θέλει γκριπ. Το καλό είναι οτι οι τηλεφακοί για το σύστημα δεν είναι έναν τόνο...

Στις δοκιμές την έπεσα στα περιστέρια.... Ανεβάζω δυο δείγματα παρακάτω ....

P8020180_Sweb.jpg

P8020334_Sweb.jpg

Δοκιμαστικές λήψεις σήμερα με χρήση τηλεφακού...
Χωρίς γκριπ με φορεμένο τον Leica 100-400mm εδώ σε πλήρη ανάπτυξη...

View attachment 255866

Πιστευω οτι με ένα γκριπ θα είναι μια χαρά... Χωρίς γκριπ αν έχεις αρχίσει να συνηθίζεις το πιάσιμο της και με λίγη παραπάνω βοήθεια απο το άλλο χέρι κάνεις δουλειά, αλλα σίγουρα για μεγαλύτερη άνεση θέλει γκριπ. Το καλό είναι οτι οι τηλεφακοί για το σύστημα δεν είναι έναν τόνο...

Στις δοκιμές την έπεσα στα περιστέρια.... Ανεβάζω δυο δείγματα παρακάτω ....

View attachment 255867

View attachment 255868
Οπως θα δεις και η Emily τον ίδιο συνδιασμό τηλεφακού δοκίμασε στην Ισλανδια και από ότι φαίνεται δούλεψε μια χαρά

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ένα site με αρκετές recipes για profile σε PENF και ΟΜ3

Last edited:
  • Like
Με 2,87 ευρώ αλλάζεις όνομα στην ΟΜ3 από ΟΜ system σε Olympus :rolleyes: :geek:

Φυσικά μπορείς αν δεν σου αρέσει το γυαλιστερό ασήμι να της φορέσεις ένα ματ σε γραφίτη δερματάκι

Χεχεχε... Κόντρα στην "κορπορατίλα" που σκοτώνει ιστορικά ονόματα. Αν το είχε σε μαύρο με λευκά γράμματα θα το 'παιρνα για την ΟΜ5...

Να δώσω και μια άλλη πρόταση για το κράτημα της ΟΜ3 με ένα λίγο βαρύτερο φακό.

Το Peak Design Micro Clutch Ι-Plate , προσοχή υπάρχει και το L-plate και το μεγαλύτερο σκέτο clutch , αλλά το micro είναι αυτό που προτείνω γιατί το μικρο σώμα της ΟΜ3. Το συγκεκριμένο hand grip λουράκι συνδυάζεται και με το Capture Clip (γιαυτό το σκέφτομαι) . Δεν το έχω πάρει αλλά βρήκα φωτό πως είναι

Αν κάποιος το χρησιμοποιεί (συνήθως χωράνε τα 2 μεσαία δάχτυλα μέσα) ας μς γράψει εντυπώσεις, αν είναι η ένταση στα δάχτυλα έντονη , αν έχεις πρόσβαση στα υπόλοιπα κουμπιά κλπ.

Εδώ με τον 12-40/2.8

1755506620389.jpeg

1755506677739.jpeg

Από ένα χρήστη που ρώτησα πήρα κάποιο feedback

I just got it installed. More in a bit. I really hate the 'design' that went into it.

The decided that they needed to do their own unique screw for the piece that fits into the tripod socket. I'm used to a lot of designs where you can easily get the hex wrench off the base. But no, that is too logical. Instead you have to remember to press down in a particular spot and use your second hand lever up the base of the screwdriver. If you are holding something (like maybe a spare battery to switch) good luck. And if you store the OM-3 in a drawer for a bit, when you come back, hopefully you will remember how to get at the screw.

And hopefully you won't lose the screw. You will need to order a spare from Peak Designs, instead of getting a common screw from the hardware store.

I wish they still used D-rings like they did in the V1 Capture Clips.

If you are getting to the age where buttons are hard to do, it may be impossible to connect the strap at the top. I took me quite a while before I can attach it.

As I type this, I wonder why they didn't make the top connector be an anchor that they had designed years ago.

The have a slot on the base for an anchor loop, but the slot is right in front of the rear controls. The logical place would be on the end.

One unusual thing it does is when I loop 2 fingers into the micro clutch, it moves them away from that art dial which is placed in such a bad location on the OM-3. Thus it makes it more comfortable.

Και ο ίδιος σε σχόλιo για το plate στο dpreview

Last edited:
UN-OM-3-10.jpg

Και μια δερμάτινη θήκη από Κολομβιανο δέρμα στα 69 γρ , πρόταση της ίδιας της εταιρίας με ένα μικρό διακριτικό εξόγκωμα για καλύτερο πιάσιμο,

Να δούμε αν θα έρθει Ευρώπη για την ώρα έχει ανέβει στο Ιαπωνικό ηλεκτρονικό site με κόστος γύρω στα 90 ευρώ

1755670975639.jpeg

Και τελικά έβγαλε και ένα ξύλινο γκριπ στα 91 γρ από αυθεντικό ξύλο τριανταφυλλιάς, με μεταλλική βάση Arca Swiss συμβατή περίπου στην ίδια τιμή

1755671777796.jpeg

1755671895844.jpeg

Last edited:
  • Like
Reactions: guzzi and CorfuS
vw33gprerg-1755656372186_.JPG
ldk5ozwq82-1755656372096_.JPG

1755966893838.jpeg

Μπήκε και η Smallring στο παιχνίδι και παρουσίασε το δικό της μεταλλικό grip με ξύλινο πιάσιμο για την ΟΜ3 :

· Ergonomic Wooden Handle: The slim, compact design ensures superior grip comfort
· Natural Wood Handgrip: Adds a touch of retro elegance to your camera setup
· Built-in Arca-Swiss Quick Release Plate: Facilitates quick and easy tripod mounting
· Unobstructed Access: Provides full access to all ports and controls, including the battery compartment, card slot, Creative Dial, and more
· Lightweight and Compact: Weighs only 62g (2.2oz)

• Like
Reactions: cacau
Καλοσχεδιασμένο είναι απλά δεν έχει την πρόσθετη L plate του Leofoto grip για κάθετη τοποθέτησή του γκριπ σε τριπόδι

Μου αρέσουν αυτά τα δύο γιατί έχουν ασημί χρώμα ή μεταλλική βάση τους και δεν ξεχωρίζει ενώ στο μαμισιο είναι μαύρη

Καλοσχεδιασμένο είναι απλά δεν έχει την πρόσθετη L plate του Leofoto grip για κάθετη τοποθέτησή του γκριπ σε τριπόδι

Μου αρέσουν αυτά τα δύο γιατί έχουν ασημί χρώμα ή μεταλλική βάση τους και δεν ξεχωρίζει ενώ στο μαμισιο είναι μαύρη

Καλησπέρα Κώστα , το Leofoto μ αρέσει περισσότερο γιατί είναι μαύρο με ασημί , σε ποιο κατάστημα το βρίσκουμε Αθήνα ;

Ενα review με κάποια παραδείγματα μέσα στην πόλη από τις ηλεκτρονικές λειτουργίες της μηχανής (σε μετάφραση από το πρωτότυπο ιαπωνικό άρθρο)