karamela
AVClub Fanatic
- 6 November 2013
- 17,734
Α δεν το είδα....καλό αυτό!! μμμ τότε μάλλον αν αγόραζα καινούρια μηχανή θα επέλεγα την Pen σε σχέση με την Om5....ΙPX1 προδιαγραφη εχει και η Pen
Α δεν το είδα....καλό αυτό!! μμμ τότε μάλλον αν αγόραζα καινούρια μηχανή θα επέλεγα την Pen σε σχέση με την Om5....ΙPX1 προδιαγραφη εχει και η Pen
Η ΟΜ5ΙΙ και οι μεγαλες OM1/OM3 εχουν πιο σοβαρη προδιαγραφη IP53Α δεν το είδα....καλό αυτό!! μμμ τότε μάλλον αν αγόραζα καινούρια μηχανή θα επέλεγα την Pen σε σχέση με την Om5....
Σε κάποια κρτική - νομίζω dpreview - ο τύπος λέει ότι δεν γίνεται. Μάλλον τα είχε πιεί ή νύσταζε, τι να πω...κατι δεν εχεις καταλαβει. Δεν ξερω τι διαβασες αλλα αε ολα τα εγxρωμα και μονοχρωμα προφιλ τοσο του κεντρικου επιλογεα οσο και στις μνημες C1, C2 οτι profile σωνεις το σωνεις με μια καμπυλη σκιων και φωτεινων και μεσαιων που εσυ εχεις επεμβει , το κανει η EP7 οποτε κατι αλλο εννοεις . Η καμπυλη φαινεται στο πανελ εδω ενσωματωμενη στην εκθεση για να μην πιανει χωρο αλλα ειναι διαθεσιμη στα προφιλ για αλλαγη οπως και οι αλλες παραμετροι
View attachment 276969
να τι μπορεις να ρυθμισεις σε καθε χρωματικο προφιλ
View attachment 276970
Αυτο που δεν γινεται ειναι οτι δεν υπαρχουν επιλογες διοιρθωσεις στα βασικα προφιλ της μηχανης (ταν δηλ. ο επιλογεας ειναι στο OFF) οπως στα προφιλ που διαλεγεις οταν ο επιλογεας ειναι στο ΟΝ
σωστο ειναι που δεν εχει ξεχωρη επιλογη για color και mono , ειναι πιο γρηγορη και αμεση η αλλαγη τους με το κεντρικο μενου οθονης απο το ενα στο αλλο παρα με τον μοχλο , τα εχω δοκιμασει και τα 2 στυλ στην ΟΜ3 και στην EP7 . Δεν εχω δει ακριβως τα βιντεο αλλα νομιζω οτι ειναι σαν της EP-7 , αν κανω λαθος θα το διορθωσω
Τα διάβασα πριν λίγο τα λέει εντελώς μπερδεμένα και εγώ που ξέρω πως δουλεύει δυσκολεύομαι να καταλάβω τι εννοεί . Πιστεύω εννοεί ότι δεν μπορείς να επέμβεις στα φίλτρα που δίνει στο ART και στα scenes , αν θυμάμαι ότι η Emily έκανε κάποιες ρυθμίσεις WB σε κάποια πο αυτα. Δεν τα χρησιμοποιώ ευρέως και δεν ξέρω, αυτό που σίγουρα δεν έχεις επιλογή είναι να πειράξεις ανα χρώμα το στάνταρ προφίλ π.χ. Vivid, Νatural ή στο Μοnochrome να προσθέτεις θόρυβο κλπ.Σε κάποια κρτική - νομίζω dpreview - ο τύπος λέει ότι δεν γίνεται. Μάλλον τα είχε πιεί ή νύσταζε, τι να πω...

Yπαρχει ο 17/1.8 ΙΙ (35mm) και ο 25/18 ΙΙ (50mm), πολύ μικροί κι οι δύο κι αδιάβροχοι και ταχύτατοι σε εστίαση.Ομορφη μηχανη, θα ηθελα να δω και φακους ομως νεους. 28 35 50mm αδιαβροχους μικρους ταχυτατους στην εστιαση. Ειδικα ενας 28mm λειπει απο το συστημα αυτο.
Κάτι που δυστυχώς ξύρισαν από την μικρή EP7 είναι η αυτόματη πανοραμική που δούλευε εξαιρετικά. Κρίμα![]()
Αυτό είχα γράψει στο άλλο thread 26/8. Τι κόλλημα έχει αυτή η εταιρεία με το panorama δεν μπορώ να το καταλάβω..Ιδανικό θα ήταν να κρατήσουν κάποια βασικά από αυτά, να φτιάξουν λίγο το panorama και να μην καταργήσουν την σπαστή οθόνη.
Τα υπόλοιπα hhhr, pdaf, wr κτλπ αδιάφορα σε τέτοιο σώμα.
Καλά είναι, παραπάνω περίμενα.Η πανευρωπαϊκή τιμή 999€, Ελλαδιστάν 1100€. WTF? Εκτός κι αν πάλι δεν κατάλαβα καλά...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.