ΟΜ system Pen

ΙPX1 προδιαγραφη εχει και η Pen
Α δεν το είδα....καλό αυτό!! μμμ τότε μάλλον αν αγόραζα καινούρια μηχανή θα επέλεγα την Pen σε σχέση με την Om5....

Α δεν το είδα....καλό αυτό!! μμμ τότε μάλλον αν αγόραζα καινούρια μηχανή θα επέλεγα την Pen σε σχέση με την Om5....
Η ΟΜ5ΙΙ και οι μεγαλες OM1/OM3 εχουν πιο σοβαρη προδιαγραφη IP53

κατι δεν εχεις καταλαβει. Δεν ξερω τι διαβασες αλλα αε ολα τα εγxρωμα και μονοχρωμα προφιλ τοσο του κεντρικου επιλογεα οσο και στις μνημες C1, C2 οτι profile σωνεις το σωνεις με μια καμπυλη σκιων και φωτεινων και μεσαιων που εσυ εχεις επεμβει , το κανει η EP7 οποτε κατι αλλο εννοεις . Η καμπυλη φαινεται στο πανελ εδω ενσωματωμενη στην εκθεση για να μην πιανει χωρο αλλα ειναι διαθεσιμη στα προφιλ για αλλαγη οπως και οι αλλες παραμετροι

View attachment 276969

να τι μπορεις να ρυθμισεις σε καθε χρωματικο προφιλ

View attachment 276970

Αυτο που δεν γινεται ειναι οτι δεν υπαρχουν επιλογες διοιρθωσεις στα βασικα προφιλ της μηχανης (ταν δηλ. ο επιλογεας ειναι στο OFF) οπως στα προφιλ που διαλεγεις οταν ο επιλογεας ειναι στο ΟΝ

σωστο ειναι που δεν εχει ξεχωρη επιλογη για color και mono , ειναι πιο γρηγορη και αμεση η αλλαγη τους με το κεντρικο μενου οθονης απο το ενα στο αλλο παρα με τον μοχλο , τα εχω δοκιμασει και τα 2 στυλ στην ΟΜ3 και στην EP7 . Δεν εχω δει ακριβως τα βιντεο αλλα νομιζω οτι ειναι σαν της EP-7 , αν κανω λαθος θα το διορθωσω
Σε κάποια κρτική - νομίζω dpreview - ο τύπος λέει ότι δεν γίνεται. Μάλλον τα είχε πιεί ή νύσταζε, τι να πω...

Σε κάποια κρτική - νομίζω dpreview - ο τύπος λέει ότι δεν γίνεται. Μάλλον τα είχε πιεί ή νύσταζε, τι να πω...
Τα διάβασα πριν λίγο τα λέει εντελώς μπερδεμένα και εγώ που ξέρω πως δουλεύει δυσκολεύομαι να καταλάβω τι εννοεί . Πιστεύω εννοεί ότι δεν μπορείς να επέμβεις στα φίλτρα που δίνει στο ART και στα scenes , αν θυμάμαι ότι η Emily έκανε κάποιες ρυθμίσεις WB σε κάποια πο αυτα. Δεν τα χρησιμοποιώ ευρέως και δεν ξέρω, αυτό που σίγουρα δεν έχεις επιλογή είναι να πειράξεις ανα χρώμα το στάνταρ προφίλ π.χ. Vivid, Νatural ή στο Μοnochrome να προσθέτεις θόρυβο κλπ.

Εχει κιαλλα περίεργα στο συγκεκριμένο review που τα παρουσιάζει λίγο πολύ σαν αρνητικά αλλά ισχύουν λίγο πολύ σε όλα τα ανάλογα μηχανάκια με τα χρωματικά προφίλ σχετικά με το WB , τα έχω εξηγήσει και άλλες φορές .

Και ένα συγκριτικό μεγέθους

1788969049015.png

Και με την μικρή μου Pen EP7

1789014011662.jpeg

Last edited:
  • Like
Reactions: cacau
Ομορφη μηχανη, θα ηθελα να δω και φακους ομως νεους. 28 35 50mm αδιαβροχους μικρους ταχυτατους στην εστιαση. Ειδικα ενας 28mm λειπει απο το συστημα αυτο.

Ομορφη μηχανη, θα ηθελα να δω και φακους ομως νεους. 28 35 50mm αδιαβροχους μικρους ταχυτατους στην εστιαση. Ειδικα ενας 28mm λειπει απο το συστημα αυτο.
Yπαρχει ο 17/1.8 ΙΙ (35mm) και ο 25/18 ΙΙ (50mm), πολύ μικροί κι οι δύο κι αδιάβροχοι και ταχύτατοι σε εστίαση.

Υπόψην το βάρος της είναι 394γρ με κάρτα και μπαταρία επάνω και 526γρ με τον νέο κιτ φακό 14-42 ΙΙΙ

Μερικά review ακόμα σε αυτό του Richard Wong μπορεί να δει κανείς στο 15.53 την απόδοση του AF που δεν συμφωνεί με αυτά που διάβασα στο πρόχειρο και σε πολλά σημεία ακατανόητο review του dpreview (Richard Butler says "both recognition modes quite prone to false positives and trying to focus on irrelevant subjects.")

Κάτι που δυστυχώς ξύρισαν από την μικρή EP7 είναι η αυτόματη πανοραμική που δούλευε εξαιρετικά. Κρίμα :cry:

OM SYSTEM PEN: The Most Complete $1,000 Camera EVER Made (περιέχει και μια color recipe που μπορείς να φορτώσεις αμεσα στην μηχανή σου)​

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Last edited:
Κάτι που δυστυχώς ξύρισαν από την μικρή EP7 είναι η αυτόματη πανοραμική που δούλευε εξαιρετικά. Κρίμα :cry:
Ιδανικό θα ήταν να κρατήσουν κάποια βασικά από αυτά, να φτιάξουν λίγο το panorama και να μην καταργήσουν την σπαστή οθόνη.
Τα υπόλοιπα hhhr, pdaf, wr κτλπ αδιάφορα σε τέτοιο σώμα.
Αυτό είχα γράψει στο άλλο thread 26/8. Τι κόλλημα έχει αυτή η εταιρεία με το panorama δεν μπορώ να το καταλάβω..

Εν τω μεταξύ έχω μια compact olympus από το 2006 που το έχει, μετά στις mirrorless άρχισαν να το ξεχνάμε

Εκτός από την λειτουργία πανοραμικής έκοψαν και την επικοινωνία με το μικρό φλασάκι FLM-3 (έχω δύο) που ήταν στεγανό και έπαιρνε ρεύμα από το σώμα.

Αυτό λίγο πολύ το περίμενα γιατί το ίδιο έκαναν και στην ΟΜ5 ΙΙ , ενώ οι ΟΜ5/ΟΜ3/ΟΜ1 εξακολουθούν να είναι συμβατές με το πολύ εύχρηστο φλασάκι

• Like
Reactions: dimitris.v
Η πανευρωπαϊκή τιμή 999€, Ελλαδιστάν 1100€. WTF? Εκτός κι αν πάλι δεν κατάλαβα καλά...
Καλά είναι, παραπάνω περίμενα.
Του χρόνου που θα ισορροπήσει στα 900€ με τον kit, θα είναι best buy.

Μόνο σώμα μου είπαν 1100€. Πολλά είναι για την ευρωπαϊκή χώρα με την χαμηλότερη αγοραστική δύναμη παρέα με τους Βούλγαρους. Και εν πάσει περιπτώσει, είναι +10% σε σχέση με τους "κανονικούς" ευρωπαίους, δεν δικαιoλογείται ούτε με την διαφορά ΦΠΑ. Αλλιώς μας είχε συνηθίσει η zegetron...