ΟΜ system Pen

Δεν χρειάζεται, όλα τα ευρωπαϊκά μαγαζιά ίδια τιμή την έχουν, εδώ είμαστε μάγκες και χουβαρντάδες... :cry: :ROFLMAO:

Το πενήνταρικο είναι η διαφορά ΦΠΑ. Όσοι θέλουν να την πάρουν άμεσα από εδώ δεν θα κωλωσουν για 50 -100 ευρώ.

Οι υπόλοιποι θα ψάξουν είτε ευρωπαϊκά καταστήματα ειτε grey import σε πολύ χαμηλότερες τιμές

Ήδη έχουν δοθεί κάμποσες προπαραγγελιες

Με Ιταλία που έχει 21% ΦΠΑ, το καπέλο υπολογίζοντας την διαφορά είναι 77€. Όχι καμιά περιουσία, αλλά κάτι λέει για την προσέγγιση της αντιπροσωπείας...

Η Ιταλία και οι υπόλοιπες χώρες που βλέπεται ως επίσημη τιμή 999ευρω είναι στο block της OM system που ψωνίζεις και από το επίσημο shop.

Η Ελλάδα ανήκει στις τρίτες χώρες από όταν πήρε η ΟΜ την εταιρία. και ψωνίζει με άλλους όρους. Τα έχουμε ξαναγραψει, μαλιστα οι επισημες προσφορές όταν βγαινουν έρχονται εδώ τελευταίες ή και καθόλου.

Δειτε και η αντιπροσωπεία της Fuji σε τι τιμές πουλάει.

Στην πράξη η Zegentron λειτουργεί σαν ένα μεγάλο κατάστημα χονδρικής που έχει κάποια bonus που δίνει και η επίσημη ΟΜ

Το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει να την δούμε από κοντά, πρέπει να περιμένουμε τέλος του μήνα με αρχές Οκτωβρίου κάποια κομμάτια τα οποία θα έρθουν για τις προπαραγγελίες, κι αυτές σβηστές...

Το χειρότερο είναι ότι δεν υπάρχει να την δούμε από κοντά, πρέπει να περιμένουμε τέλος του μήνα με αρχές Οκτωβρίου κάποια κομμάτια τα οποία θα έρθουν για τις προπαραγγελίες, κι αυτές σβηστές...
ΧΑ ΧΑ αυτό μπορεί να είναι και καλό όμως για την τσέπη μας :LOL:

• Haha
Reactions: cacau
@cacau τα 999€ είναι τελική τιμή στην Ιταλία με 22% ΦΠΑ, οπότε:
  • Καθαρή αξία χωρίς ΦΠΑ: 999 / 1,22 = 818,85€
  • Με ελληνικό ΦΠΑ 24%: 818,85 × 1,24 = 1.015,40€
Αν μεταφέρουμε την τιμή από 22% σε 24% ΦΠΑ, θα ήταν ~1.015€, δηλαδή 16,40€ ακριβότερα η διαφορά του 2%.

Αυτό με τις τρίτες χώρες για την ΟΜ που αναφέρει ο Κώστας δεν το γνωρίζω αλλά μου φαίνεται και χαζό διότι με 15-20 ευρώ μεταφορικά θα κερδίσεις 60+ ευρώ για μια μπαταρία αν πάρεις από εξωτερικό. Από Ελλάδα αγοράζω για να στηρίζω αλλά αυτά τα "Greekonomics" στις κάμερες με εκνευρίζουν.

• Like
Reactions: Giorgios
Μαθετε καποια στιγμη να απαιτειτε και απο τους εισαγωγεις μαγαζατορες.

Αν τους πεις οτι τοσο μου βγαινει οχι απο την Ζιμπαμπουε αλλα απο ευρωπαικη αγορα επισημη κανε μου μια προσφορα καλυτερη για να μην θεωρω τον εαυτο μου κοροιδο.

Αν θελουν να βαζουν καπελο "επειδη τα ενοικια ειναι ακριβα και δεν βγαινουν" ας πανε σε αποθηκη και να γινουν ανταγωνιστικοι στις τιμες.

Εχουν αλλαξει οι εποχες οσοι δεν το καταλαβαινουν θα το βρουν μπροστα τους.

• Like
Reactions: Giorgios
Αν μεταφέρουμε την τιμή από 22% σε 24% ΦΠΑ, θα ήταν ~1.015€, δηλαδή 16,40€ ακριβότερα η διαφορά του 2%.

Αυτό με τις τρίτες χώρες για την ΟΜ που αναφέρει ο Κώστας δεν το γνωρίζω αλλά μου φαίνεται και χαζό διότι με 15-20 ευρώ μεταφορικά θα κερδίσεις 60+ ευρώ για μια μπαταρία αν πάρεις από εξωτερικό. Από Ελλάδα αγοράζω για να στηρίζω αλλά αυτά τα "Greekonomics" στις κάμερες με εκνευρίζουν.
Αν μπεις στο πανευρωπαϊκό site θα δεις ότι δεν μπορείς να κάνεις αγορά. Και άλλες χώρες στα Βαλκάνια δεν μπορουν.

Το κοινό στην Ελλάδα είναι μικρό. Οι περισσότεροι που την θέλουν τώρα θα την πάρουν . Οι υπόλοιποι θα περιμένουν να φθυνηνει κανένα εξάμηνο.

Υπάρχουν καταστηματα που κάνουν ευκολίες σε παλιούς πελατες , μέχρι και χωρίς τιμολόγιο πουλάνε σε χαμηλότερες τιμές. Αλλά σε ψηλότερες τιμές. Η αγορά έξω είναι δύσκολη για να επιβιώσουν. Έχουν αλλα έξοδα από τα ιντερνετικά μαγαζιά

Last edited:

Ο υπολογισμός μου: 1100 : 1,24 = 887,10€ αποφορολογημένη. Ιταλία, 999 : 1,22 = 818,86€. Οπότε 887,10 - 818,86 = 68,24€ διαφορά τιμής χωρίς ΦΠΑ. Αυτά είναι που "τσεπώνουν" κάποιοι/κάποιος εδώ.
Κατά τα λοιπά μπορείς να αγοράσεις απ΄έξω μέσω υπηρεσίας forwarding, με περίπου 15€, άντε 20 μεταφορικά με ασφάλεια. Σου μένουν 80€ για ότι...

Ή περιμένεις Νοέμβριο BF, να την έχεις δει/πιάσει κι όλας. Για μένα που έχω την 95% ίδια ΟΜ5 το form factor και οι λεπτομέρειες είναι απολύτως απαραίτητη προϋπόθεση για να αποφασίσω αν αξίζει να σκάσω 5-6 κατοστάρικα για την τράμπα...

Αν ισχύουν όσα γράφονται για καθυστερήσεις λόγω μεγάλου αριθμού προπαραγγελιών δεν θα υπάρξει άμεσα πτώση τιμής σε BF και θα δείξει για Χριστούγεννα.
Φαίνεται να κατάφεραν ένα προιόν που φέρνει καλές πωλήσεις και είναι πολύ θετικό για την εταιρεία και το σύστημα.

OM Japan issued the following statement:

Thank you for your continued patronage of OM Digital Solutions products.
We would like to inform you about the delivery of the “OM SYSTEM PEN” and related accessories in Japan, scheduled for release in late October 2026, as follows.

We have received a large number of pre-orders for this product, and some customers may not receive their orders until November or later. We sincerely apologize for any inconvenience this may cause to our customers who are waiting for their orders, as well as to all those involved.

We will do our utmost to deliver your order as quickly as possible, and we appreciate your understanding.

• Like
Reactions: kbouk and cacau
Αν ισχύει είναι όντως καλό για την εταιρεία - κακό για μας στο εγγύς μέλλον :ROFLMAO: - αλλά καλό μεσο-μακροπρόθεσμα. Πτώση τιμής σύντομα δεν βλέπω, αλλά μπορεί να δώσουν δωράκια, 2η μπαταρία, εγγύηση κ.λπ. Το βασικό είναι να την δούμε από κοντά...

Μα σας το έγραψα ότι και εδώ έχουν ανέλπιστες σε αριθμο προπαραγγελιες παρόλο την τσιμπημενη τιμή.

Και επιβεβαιώνω ότι δεν θα υπάρχει διαθεσιμότητα και υπάρχει έλλειψη τεχνητή - πραγματική δεν ξέρω.

Εδώ βλέπω ότι εξαντλήθηκε το στοκ και δεν υπάρχει τίποτα μέχρι πρώτη Οκτώβρη (σώμα μόνο και κιτ σετ με τον αργό ζουμ) και "εξαντλήθηκε δίχως ημερομηνία νέου στοκ" για το κιτ με τον 17αρη.
Έφυγαν τα πάντα όλα σε λίγες μέρες.

1070 ευρό (περίπου) με τον κιτ το "καλό" ασημί https://www.cyberphoto.se/foto-vide...amerahus-silver-m-zuiko-14-42mm-f-3-5-5-6-iii
1500 με το κιτ με τον 17αρη.https://www.cyberphoto.se/foto-video/kameror/systemkameror/om-system-pen-kamerahus-silver-m-zuiko-digital-17mm-f-1-8-ii-msc
Σώμα μόνο στα 970€ που σημαίνει ότι ο κιτ είναι καμία κατοστάρα παραπάνω. Πολύ καλή διαφορά πιστεύω, εφόσον ο μεταχειρισμένος Mk.II είναι στα 90-120€ εδώ.