Ομαδική παραγγελία Φωτογραφικής Μηχανής (powerbuy) από Ελλάδα

tiniakos

AVClub Fanatic
7 August 2007
17,692
Τήνος / Ελλάς
Ανοίγω ένα νέο θέμα σχετικά με ομαδική παραγγελία φωτογραφικής μηχανής από μαγαζί στην Ελλάδα.
Όποιος θέλει να προτείνει κάτι μπορεί να το ποστάρει εδώ.
Αυτονόητο θεωρείται ότι μπορεί να μην δεσμεύεται κανείς χρηματικά αλλά εννοείται η ηθική δέσμευση στις αποφάσεις,
ώστε να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις και χαλάσει το καλό κλίμα μεταξύ μας.
Ας το συζητήσουμε, ήδη υπάρχει μία κίνηση για την sony rx10 και σκέψεις για fujifilm X-T1 και olympus om10.

Απάντηση: Re: Ομαδική παραγγελία Φωτογραφικής Μηχανής (powerbuy) από Ελλάδα

Απο εμενα ισχυουν τα εξης :
1. OLYMPUS OMD 10 με τον 14-42 pancake στα 700 ευρώ.
2. SONY RX10 στα 750 ευρώ

το No2 το θεωρω ανεφικτο παντως οπως ηδη εχω πει.

Sony RX10 στα 870 ευρώ
ή
Panasonic GH4 στα 1300 ευρώ

δηλ. 15% κάτω από την τρέχουσα τιμή Ευρώπης. Ότ(αν) για παράδειγμα πέσει η τιμή Ευρώπης για την RX10 στα 860 ευρώ, τότε η τιμή powerbuy θα κατέβει στα 750 ευρώ.

Sony RX10(και μόνο) στα 750 ευρώ.Και με διάθεση-υπομονή όποτε και αν πετύχει το εγχείρημα.Συγνώμη παιδιά αλλά δεν την αλλάζω με τίποτα και είμαι διατεθειμένος να περιμένω και μερικούς μήνες ακόμη και να πάω σε μεμονωμένη αγορά.Νομίζω για την δική μου προσωπική περίπτωση που τα θέλω όλα σε ένα και χωρίς άλλο εξοπλισμό και εμπειρία σε εναλλάξιμους φακούς είναι αυτό που θέλω και έψαχνα καιρό.

όχι ακριβώς, το ότι η sony ζητά για τη συγκεκριμένη μηχανή 1300 δεν σημαίνει ότι αυτή είναι και η πραγματική τιμή της. Αντίθετα φαίνεται ´τι η πιο ακριβή τιμή στην Ευρώπη. Κμαιά σχέση με την τιμολόγηση της sony nex 3n και της Α7. Άλλωστε από το ΗΚ έρχονται με 750 ευρώ, γι αυτό και έβαλα αυτή την τιμή.

Από την άλλη η omd10 λέει ότι θα ανοίξει στα 820. Αν ανοίξει σε αυτή τη τιμή θα είναι ίσως η πιο φθηνή τιμή στην Ευρώπη.

Τότε γιατί δεν ζητάμε το ίδια έκπτωση και στην RX10 με βάση τη χαμηλότερη τιμή Ευρώπης;

EM10: 799 χαμηλότερη τιμή Ευρώπης, με 14% έκπτωση βγαίνει 700

RX10: 998 χαμηλότερη τιμή Ευρώπης, με 14% έκπτωση βγαίνει 875.

Τότε γιατί δεν ζητάμε το ίδια έκπτωση και στην RX10 με βάση τη χαμηλότερη τιμή Ευρώπης;

EM10: 799 χαμηλότερη τιμή Ευρώπης, με 14% έκπτωση βγαίνει 700

RX10: 998 χαμηλότερη τιμή Ευρώπης, με 14% έκπτωση βγαίνει 875.

Για τους λόγους που αναφέραμε στο θέμα της rx10 θεωρούμε value for money τα 750.
Να προσθέσω ότι η rx10 είναι ήδη κάποιους μήνες στην αγορά οπότε έπρεπε ήδη να έχει μία καθοδική τιμολογιακή πορεία.

Ποιοι είναι αυτοί οι λόγοι; Ότι δεν την πολυχρειαζόμαστε την RX10, και θα την χρησιμοποιήσουμε μόνο ως βιντεοκάμερα, άρα 750 δίνουμε επειδή έτσι γουστάρουμε; :p

Φυσικά κι έχει ήδη μειωθεί η τιμή της RX10.

998 δεν ήταν η τιμή που βγήκε. Στο amazon.de 1199 ήταν μόλις βγήκε, μετά 1136, μετά πιο κάτω, κι έφτασε τώρα στα 998. 1150 την πήρε ο Γιάννης από Ελλάδα.

Από τα 998 που είναι η τρέχουσα τιμή Γερμανίας, περιμένουμε λόγω powerbuy μια έκπτωση 33% από τα ελληνικά καταστήματα, για να φτάσουμε στα 750!

Ενώ για την EM10 μας αρκεί ένα 14% από την τιμή Γερμανίας.

Παρότι είμαι γενικά επιφυλακτικός δηλώνω πρώτος:

Επιβεβαιώνεσαι?
Αν είναι να μιζεριάσουμε μεταξύ μας ας το αφήσουμε το θέμα και ας πάρει ο καθένας ότι θέλει όσο θέλει.
Αλλά έτσι είμαστε σαν λαός λόγια και κλάψα και όταν έρθει η ώρα για πράξεις πολύ λίγα...

Καθόλου μιζέρια. Ώρα για "πράξεις":

Δηλώνω συμμετοχή σε powerbuy οποιασδήποτε φωτογραφικής μηχανής, εφόσον η τιμή του powerbuy θα είναι 33% χαμηλότερη της τρέχουσας τιμής amazon.de. :flipout:

Με την ίδια δηλαδή λογική που χειριζόμαστε την τιμή "powerbuy" για την RX10, που την ορίζουμε εμείς με το έτσι θέλω στα 750.

Last edited: