Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Μα τωρα το συζηταμε σοβαρα αυτο επειδη το ανεφερε καποιος ?

Παντα θα υπαρχει μια παραλογη αποψη μεταξυ ολων. Σιγα μην την κανουμε και σημειο αναφορας του κοινωνικου ιστου τωρα.

Δηλαδή είμαι ο εγώ ο "κάποιος" με την "παράλογη άποψη" και όχι αυτοί που προηγούμενα χρόνια ανάλογες περιπτώσεις όπου κάποιος 80-90 ετών με 2-3 (και βάλε) νοσήματα για χρόνια και με ένα σωρό φάρμακα και καταπονημένο οργανισμό όταν κολλούσε μια ίωση και τελικά πέθαινε δεν έγραφαν "ίωση" στην αιτία θανάτου αλλά τώρα που ο ιός ονομάζεται κορωνοϊός τον βάζουμε σαν αιτία θανάτου.

Δεν έχω λόγια..

Δηλαδή είμαι ο εγώ ο "κάποιος" με την "παράλογη άποψη" και όχι αυτοί που προηγούμενα χρόνια ανάλογες περιπτώσεις όπου κάποιος 80-90 ετών με 2-3 (και βάλε) νοσήματα για χρόνια και με ένα σωρό φάρμακα και καταπονημένο οργανισμό όταν κολλούσε μια ίωση και τελικά πέθαινε δεν έγραφαν "ίωση" στην αιτία θανάτου αλλά τώρα που ο ιός ονομάζεται κορωνοϊός τον βάζουμε σαν αιτία θανάτου.

Δεν έχω λόγια..

Ούτε εμείς έχουμε λόγια. Σοβαρά, έχεις αποδείξεις για αυτό που γράφεις ή έτσι σου κατέβηκε;

Εσύ σοβαρά έχεις δει ποτέ πιστοποιητικό θανάτου στο παρελθόν να γράφει "ίωση";

Δηλαδή οι 690 χιλιάδες άνθρωποι που πεθαίνουν από HIV στα πιστοποιητικά θανάτου τους γράφουν "ήταν η ώρα τους";

Συγγνώμη για τον σαρκασμό αλλά δεν ξέρω πως αλλιώς να απαντήσω σοβαρά σ'αυτά που γράφονται.

αυτό το θέμα έχει συζητηθεί και στο παρελθόν:
Ανεξάρτητα τι και πόσο βαρια υποκείμενα νοσήματα υπάρχουν, εαν κάποιος μολυνθεί και φύγει θα πρέπει να τον μετράνε ως θύμα covid.
είναι θέμα ορισμού.
Και αυτό γιατί δεν μπορεί να υπολογισθεί το ποσοστό συμμετοχής κάθε προβλήματος υγείας. Ας πουμε (δεν ισχύει αλλά για χάρη ευκολίας) ο ιός να συμμετέχει σε ποσοστό 1% στην τελική έκβαση (θάνατος), πάλι ως θύμα covid προσμετράται ο μακαρίτης.
εαν εφαρμόζεται παντου αυτό δεν το ξέρω και ίσως είναι και ο λόγος που μπορεί κανείς να παραποιήσει τους αριθμούς

Δεν έχω λόγια..

Μηνες τωρα συγκρινουν θυματα γριπης vs covid (με ολες τις γνωστες παραμετρους).

Αρα μια χαρα καταγραφονται ως θανατοι ιωσης, δεν ισχυουν αυτα που λες.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Αυτό το ξεχάσαμε;

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

....τώρα το πόσο "σωστοί είμαστε" , το αφήνω στην κρίση του καθενός!

Δηλαδή τέτοια "υποχθόνια συνομωσία" και επέλεξε ο Τσιόδρας να την αναφέρει σε συνέντευξη τύπου; Μάλιστα ο αφελής...

Τα πράγματα είναι πολύ απλά, και βασίζονται στην εξής απλή ερώτηση: χωρίς Covid θα πέθαινε ο ασθενής; Αν υπάρχουν αποδείξεις ότι θα πέθαινε έτσι κι αλλιώς (πχ πολυτραυματίας από τροχαίο κλπ) τότε ναι, θα έπρεπε να μην το σημειώνουν ως αιτία. Επειδή όμως κατά 99% δεν υπάρχουν, αφού τα διάφορα συστήματα του σώματος παύουν ένα-ένα να λειτουργούν λόγω του Covid, με αποτέλεσμα ένας αποδυναμωμένος οργανισμός (είτε από ηλικία, είτε από χημειοθεραπείες) να παραδίδεται πολύ πιο γρήγορα, καλά κάνουν και τον σημειώνουν ως αιτία.

Εφοσον λοιπον, ο ιος καταφερνει καποιου ειδους αλλοιωση στην καρδιακη λειτουργια .... ειναι πολυ απλη η λυση ! :rolleyes:
Μηδενιζουμε το κοντερ .... και περαπαταμε απο δω μεχρι το Παρισι ! :laugh::flipout::laugh::flipout::laugh:

Να στε εντελως σιγουροι, οτι αναπληρωνεται η φθορα στην καρδια. Αλλωστε η καρδια τι ειναι ? ΜΥΣ και μαλιστα ο δυνατοτερος.
Εχω κλεισει τρεις μηνες περπατημα και ηδη νιωθω ..... 40αρης ! :proud: Και δεν ξεκινησα ως μαραθωνοδρομος. Με βατραχοπεδιλα .....
περπατουσα στην αρχη ! :laugh: Για τουλαχιστον εναν μηνα .... ημουν το ονειδος και η καταισχυνη του κοσμου τουτου. :flute:
Και ΝΑΙ .... ειμαι καφετεριακιας (τα τελευταια 10 η 15 χρονια). Ειχα ιδεολογικες (για να μην πω, κομματικες) διαφορες
με την ιδεα του περπατηματος. Κερασακι στην τουρτα ? Πεφτω σαν τουβλακι για υπνο (μολις γυρισω απο την βολτα).

"Οποιοσδήποτε πέθαινε από ή με covid καταγραφότανε σαν να πέθαινε από covid"..... νομίζω είμαστε σωστοί που το κάναμε αυτό

Δηλαδή τι άλλο θέλετε ακούσετε για να σας πείσει. Προσωπικά δε μίλησα για τίποτε άλλο πάρα μόνο τον τρόπο καταγραφής των θανάτων. Δεν αμφισβήτησα την ύπαρξή του ιού ούτε τη μεταδοτικότητά του.

Κατά τα αλλά λέμε βλακείες.

Bασιλη

η ολη ενοχληση (σου) ξεκινησε απο ακομψο υφος (καποιου συγκεκριμενου).

Μην το συνεχιζεις σε παρακαλω ... γιατι ειτε λογω ορθοτητας ειτε λογω ερμηνειας ... ο γερακος παιρνει την χαριστικη βολη απο τον ιο (και ας ειναι 1%).

Αλλωστε Βασιλη .... εχει τοση σημασια απο τι πεθαινουμε ... η το ΠΩΣ ζησαμε μεχρι να πεθανουμε ?

αυτό το θέμα έχει συζητηθεί και στο παρελθόν:
Ανεξάρτητα τι και πόσο βαρια υποκείμενα νοσήματα υπάρχουν, εαν κάποιος μολυνθεί και φύγει θα πρέπει να τον μετράνε ως θύμα covid.
είναι θέμα ορισμού.

Φαντασου στην Ιταλια ή στην εξαρση της Νεας Υορκης οταν γινοταν ο κακος χαμος και πεθαιναν σαν τις μυγες , οπου οι ιδιοι οι γιατροι εβγαιναν και εκλαιγαν γιατι επρεπε να αποφασιζουν ποιον θα αφησουν χωρις αναπνευστηρα αρα του αφαιρουσαν το κυριο βοηθημα να κρατηθει στην ζωη να τους ελεγαν κατσε να βρεις απο τι πεθανε αναλυτικα για να καταγραφει με ακριβεια μην τυχον και βγουν τιποτα βλακες και μας επικρινουν που τους βαλαμε ως θυματα covid.

Να κανουν δηλαδη αυτοψια σε σωμα ασθενων με covid οταν απλα τους εβαζαν σε σακουλες και πολλες φορες σε ομαδικους ταφους....για να αποφυγουν κι αλλες μολυνσεις.

Bασιλη

η ολη ενοχληση (σου) ξεκινησε απο ακομψο υφος (καποιου συγκεκριμενου).

Μην το συνεχιζεις σε παρακαλω ... γιατι ειτε λογω ορθοτητας ειτε λογω ερμηνειας ... ο γερακος παιρνει την χαριστικη βολη απο τον ιο (και ας ειναι 1%).

Αλλωστε Βασιλη .... εχει τοση σημασια απο τι πεθαινουμε ... η το ΠΩΣ ζησαμε μεχρι να πεθανουμε ?

Θα ήθελα φιλέ Μάνο αλλά οι προσβολές συνεχίζονται

... μην τυχον και βγουν τιποτα βλακες και μας επικρινουν που τους βαλαμε ως θυματα covid.

Ημουν πολύ πολύ συγκεκριμένος. Μίλησα για τα συγκεκριμένους θανάτους και για Ελλάδα.

Επαθα φλασια :blink:

Μολις ειδα κατι πιτσιρικια (οχι πανω απο 12) να παιζουν .... ΒΩΛΟΥΣ ! Δυο τετραγωνα παραπερα ....

Που στα κομματια τους βρηκανε ? Εχω πανω απο 40 χρονια να δω βωλους (και μαλιστα χρωματιστους, οχι σκετα ρουλεμαν).

Και το κυριοτερο .... ΠΟΙΟΣ τους εδειξε πως να παιζουν βωλους ? Μαλλον ο πατερας καποιου (χαρα στο κουραγιο του).

Εχω παθει παλινδρομητικο ΛΑΛΑ :blink: ..... νιωθω στερητικο συνδρομο :bigcry: (και πως διαολο τους πλησιαζω ? ειμαι γηραιοτερος των πατεραδων τους)

Αν επιτρέπεται να χαρακτηρίζουμε ως "βλακείες" τις απόψεις άλλου μέλους, να μας το πείτε και να το γράψετε και στο κανονισμό. Απαράδεκτο διαχειριστής να γράφει τέτοια πράγματα. Δε συμφωνώ με τον baspav αλλά ο τρόπος που του απαντάτε είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ!

ΥΓ: Έκανα αναφορά το γεγονός αλλά βλέπω δε συγκινείται κανείς, γι' αυτό και η δημόσια αναφορά.

Επαθα φλασια :blink:

Μολις ειδα κατι πιτσιρικια (οχι πανω απο 12) να παιζουν .... ΒΩΛΟΥΣ !

Που στα κομματια του βρηκανε ? Εχω πανω απο 40 χρονια να δω βωλους (και μαλιστα χρωματιστους, οχι σκετα ρουλεμαν)

Και το κυριοτερο .... ΠΟΙΟΣ τους εδειξε πως να παιζουν βωλους ? Μαλλον ο πατερας καποιου (χαρα στο κουραγιο του).

Εχω παθει παλινδρομητικο ΛΑΛΑ :blink: ..... νιωθω στερητικο συνδρομο (και πως διαολο τους πλησιαζω ? ειμαι γηραιοτερος των πατεραδων τους)

Είχε γίνει μόδα πέρυσι (2019) στο σχολείο της κόρης μου μέχρι που ο διευθυντής τους απαγόρευσε γιατί δημιουργούνταν συνέχεια εντάσεις - έπαιζαν με στοίχημα τους βώλους του αντιπάλου και γινόταν ο χαμός μετά ...

Αθηνα ? ... Ποια περιοχη ?

Συντοπίτες είμαστε, η κόρη μου πήγαινε στον Απόστολο Παύλο αλλά απ' όσο ξέρω η μόδα ήταν και σε άλλα σχολεία (δημοτικά).

Status
Not open for further replies.