Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Αυτο αργησε οντως. Στην αναμπουμπουλα....

Μακαρι να βρεθει λυση τωρα και για τους αμοιρους και για τους κατοικους που αλλαξε σε μια βραδυα ολος ο κοσμος γυρω τους.

Moνο οι 3000 με 4000 (απο τους 12500) εμειναν αστεγοι.
Και αυτο γιατι οι περισσοτεροι διαβιωναν σε περιφερειακα καταλυματα ... περιξ της βασικης δομης.
Ομως, ακομα και ετσι ... αυτες οι 3μισυ χιλιαδες ειναι βραδυφλεγης βομβιτσα.

Αφού φύσαγε όπως φύσαγε, δεν υπήρχε περίπτωση να μη γινόταν κάτι. Τη νύχτα ξύπνησα από το θόρυβο του αέρα.

Στο μεταξυ ποσο με ευχαριστει προσωπικα στο σωμα μου και στην ψυχοσυνθεση μου αυτος ο αερας ειναι κατι που δεν μπορω να περιγραψω (μισω το καλοκαιρι)

Αλλα οταν ξερεις τι καταστροφη φερνει δεν μπορεις να το χαρεις.

Στο μεταξυ ποσο με ευχαριστει προσωπικα στο σωμα μου και στην ψυχοσυνθεση μου αυτος ο αερας ειναι κατι που δεν μπορω να περιγραψω (μισω το καλοκαιρι)
Αλλα οταν ξερεις τι καταστροφη φερνει δεν μπορεις να το χαρεις.

Έτσι ακριβώς, κι εγώ τα ίδια.

Kαηκε και ο υπολοιπος καταυλισμος (στην Μορια).
Και οι 13.000 ειναι αστεγοι (οχι μονο οι 4000).
Ολα τα καταλυματα περιειχαν ευφλεκτα υλικα
(γκαζακια και οχι μονο) ...

Η Λεσβος διαννυει μια ΠΟΛΥ δυσοιωνη κατασταση.

Τελικά λοιπόν λειτουργεί σωστά το 112.

minima112anavyssos.jpg

Παρήγορο, ελπίζω να πάνε όλα καλά, καλό κουράγιο σε όσους βρίσκονται εκεί γύρω.

Καλα ακομη στην Ελλαδα εισαι;

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Τελικά λοιπόν λειτουργεί σωστά το 112.

minima112anavyssos.jpg

Παρήγορο, ελπίζω να πάνε όλα καλά, καλό κουράγιο σε όσους βρίσκονται εκεί γύρω.
Η "πλάκα" είναι πως το μήνυμα αυτό,ΔΕΝ ήρθε σε κανέναν που κατοικεί στην Ανάβυσσο και στις γύρω περιοχές όπως εγώ.
Θα μου πεις,αφού είσαι στην Ανάβυσσο,δεν ακούς τις σειρήνες;Τι το θέλεις το sms;
Όμως ακόμα και τώρα που γράφω,υπάρχουν νέες εστίες στην περιοχή και το μαθαίνουμε από τοπικές ομάδες στο Facebook.

Re: Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Η "πλάκα" είναι πως το μήνυμα αυτό,ΔΕΝ ήρθε σε κανέναν που κατοικεί στην Ανάβυσσο και στις γύρω περιοχές όπως εγώ.
Θα μου πεις,αφού είσαι στην Ανάβυσσο,δεν ακούς τις σειρήνες;Τι το θέλεις το sms;
Όμως ακόμα και τώρα που γράφω,υπάρχουν νέες εστίες στην περιοχή και το μαθαίνουμε από τοπικές ομάδες στο Facebook.

Δεν το γνώριζα αυτό, είχα την εντύπωση πως μόνο σ'αυτούς πήγε (εγώ στις ειδήσεις το είδα, δεν το πήρα ο ίδιος, όπως και δε θα'πρεπε, αφού δε μένω εκεί).

Το "σωστά" που έγραφα πήγαινε στο περιεχόμενο (δίνει ακριβείς οδηγίες για το τι πρέπει να κάνουν οι κάτοικοι και που πρέπει να πάνε). Υπέθεσα ότι τις έδινε και στους σωστούς αποδέκτες.

Πού διάολο βρέθηκε αχινός στο Ξυλόκαστρο και που διάολο πήγα εγώ και τον πάτησα !!!

Κάποιος "φίλος" μου προφανώς με γλωσσώφαγε που κάνω ακόμα διακοπές,δεν μπορώ να το εξηγήσω.

Αα..και μη ξεχάσω τα ψάρια που δαγκώνουν (ενίοτε άγρια) στην ειδυλιακή θάλασσα ...:singer:

Υ.Γ. Λατρεύω το καλοκαίρι και δεν θέλω να τελειώσει ποτέ !!-bye-

Re: Ιοί

372 (!!!) σήμερα.

Κι ακόμα δεν ανοίξαν τα σχολεία.

ωραια μερα βρηκα να ξαναμπω σε μετρο μετα απο μηνες.....το τι ανευθυνοτητα ειδα δεν περιγραφεται.

Στο μεταξυ πηγα για μοριακο τεστ σημερα (υποχρεωτικο γιατι εχω εργασια μεσα σε νοσοκομειο) αλλα κυριαρχει ενα χαος αγνοιας απο οτι μου ειπαν στο διαγνωστικο κεντρο.

Το μοριακο ναι μεν σου δειχνει αν νοσεις σημερα αλλα μεχρι να να βγουν τα αποτελεσματα (απο 24 εως 72 ωρες απο οτι μας ειπαν) τιποτα δεν αποκλειει οτι δεν θα κολλησεις στο μεταξυ.

Απάντηση: Ιοί

372 (!!!) σήμερα.

Κι ακόμα δεν ανοίξαν τα σχολεία.

Τα 114 είναι στο εργοστάσιο κονσερβοποίας ροδάκινων "Παυλίδης Πρόδρομος ΑΒΕΕ" στα Γιαννιτσά. Το γιατί φτάσανε τα 114 και γιατί ανακαλύφθηκε χτες 10 Σεπτέμβρη και όχι πριν 10 μέρες (όταν πχ μπορεί να ήταν μόνο 10) είναι εύκολο να το καταλάβει κανείς, αν διαβάσει το βιογραφικό του κ. Παυλίδη https://www.ellinismos.gr/content/paylidis-prodromos

Αντιγράφω από το βιογραφικό: Το 1989, πολιτεύεται με τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Το 1990, επεκτείνει τις δραστηριότητες του στις κονσέρβες ροδάκινου και ιδρύει δύο εργοστάσια στα Γιαννιτσά με την επωνυμία «Πρόδρομος Παυλίδης ΑΒΕΕ». Το 2002, σταματά τη λειτουργία του ενός εκ των δύο εργοστασίων. Μεταφέρει τη μονάδα στην Αργεντινή και ιδρύει εκεί εργοστάσιο, στην πόλη Μεντόζα, με το ίδιο αντικείμενο. Η παραγωγή στην Αργεντινή λαμβάνει χώρα από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο και στα Γιαννιτσά από τον Ιούνιο έως περίπου τις 10 Σεπτεμβρίου, με εποχιακούς εργαζομένους, που υπολογίζονται περίπου στα πεντακόσια άτομα.

Οπότε αν δουλεύεις μόνο 100 μέρες με εποχικούς δε σε παίρνει να σε κλείσουν για 15 μέρες. Κάποιος εισαγγελέας πρέπει να ερευνήσει το θέμα.

Re: Απάντηση: Ιοί

Τα 114 είναι στο εργοστάσιο κονσερβοποίας ροδάκινων "Παυλίδης Πρόδρομος ΑΒΕΕ" στα Γιαννιτσά. Το γιατί φτάσανε τα 114 και γιατί ανακαλύφθηκε χτες 10 Σεπτέμβρη και όχι πριν 10 μέρες (όταν πχ μπορεί να ήταν μόνο 10) είναι εύκολο να το καταλάβει κανείς, αν διαβάσει το βιογραφικό του κ. Παυλίδη https://www.ellinismos.gr/content/paylidis-prodromos

Αντιγράφω από το βιογραφικό: Το 1989, πολιτεύεται με τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Το 1990, επεκτείνει τις δραστηριότητες του στις κονσέρβες ροδάκινου και ιδρύει δύο εργοστάσια στα Γιαννιτσά με την επωνυμία «Πρόδρομος Παυλίδης ΑΒΕΕ». Το 2002, σταματά τη λειτουργία του ενός εκ των δύο εργοστασίων. Μεταφέρει τη μονάδα στην Αργεντινή και ιδρύει εκεί εργοστάσιο, στην πόλη Μεντόζα, με το ίδιο αντικείμενο. Η παραγωγή στην Αργεντινή λαμβάνει χώρα από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο και στα Γιαννιτσά από τον Ιούνιο έως περίπου τις 10 Σεπτεμβρίου, με εποχιακούς εργαζομένους, που υπολογίζονται περίπου στα πεντακόσια άτομα.

Οπότε αν δουλεύεις μόνο 100 μέρες με εποχικούς δε σε παίρνει να σε κλείσουν για 15 μέρες. Κάποιος εισαγγελέας πρέπει να ερευνήσει το θέμα.

Εύκολο ή όχι, εγώ πάντως δεν κατάλαβα.

Πρώτον, ποιος σου λέει ότι πριν 10 μέρες μπορεί να'ταν 10. Εργοστάσιο είναι, με έναν συμπτωματικό φορέα που μπορεί να'κανε 3 αψού, μπορούν εύκολα να κολλήσουν όλοι όσοι ήταν στον ίδιο κλειστό χώρο.

Δεύτερον, γιατί να σε κλείσουν; Εκτός αν έχασα κάτι και έγιναν παρατυπίες (αλλά δε φαίνεται απ'το λινξκ) Τα εργοστάσια τροφίμων είναι πρόβλημα διεθνώς, επειδή αφενός δουλεύει πολύς κόσμος δίπλα δίπλα, αφετέρου θεωρούνται κρίσιμες υποδομές σε τέτοιες καταστάσεις και ως τέτοιες μπορούν να λειτουργούν.

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

@malakudi

Αν θες να συζητήσουμε, ξαναδοκίμασε χωρίς τις ειρωνίες. Αν όχι, λάθος μέρος.

Δεν ειρωνεύτηκα. Είπες δε καταλαβαίνεις. Και σου εξήγησα πως δε γίνεται από ένα κρούσμα να φτάσεις τα 114 σε μία μέρα. Αν ψάξεις θα βρεις και καταγγελίες υπαλλήλων για άτομα που ενώ είχαν ενδείξεις ίωσης (φταρνίσματα κτλ) έρχονταν καθημερινά στην εργασία. Είναι ηλίου φαεινότερο τι έγινε, το εργοστάσιο έκλεινε κύκλο εργασιών 10/09 και τα κρούσματα "ανακαλύφθηκαν" 10/09.

Δεν ειρωνεύτηκα. Είπες δε καταλαβαίνεις. Και σου εξήγησα πως δε γίνεται από ένα κρούσμα να φτάσεις τα 114 σε μία μέρα. Αν ψάξεις θα βρεις και καταγγελίες υπαλλήλων για άτομα που ενώ είχαν ενδείξεις ίωσης (φταρνίσματα κτλ) έρχονταν καθημερινά στην εργασία. Είναι ηλίου φαεινότερο τι έγινε, το εργοστάσιο έκλεινε κύκλο εργασιών 10/09 και τα κρούσματα "ανακαλύφθηκαν" 10/09.

Εγώ διάβασα αυτά που έβαλες στο ποστ σου, δεν είμαι δημοσιογράφος για να'χω κάνει έρευνα στα πάντα, αυτα που διαβασα σχολιασα. Ε, το ποστ σου έγραφε τρία πράγματα: (i) ότι ο ιδιοκτήτης πριν 30 χρόνια ήταν ΝΔ, (ii) ότι έχει εργοστάσια στη Μεντόζα και τα Γιαννιτσά, και (iii) ότι κλείνει στις 10 Σεπτεμβρίου καθε χρονο. Τα δυο είναι τελείως εκτός θέματος, το τρίτο είναι όντως ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια, αλλά δε σημαίνει και τίποτα από μόνο του.

Από το να κάνουμε μια υπόθεση μέχρι το "εύκολα εξηγείται" υπάρχει μια απόσταση, δε νομίζεις; Και θυμίζω ότι σ'αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι όχι μόνο για την ασφάλεια των εργαζόμενων (η οποία ελπίζω να διερευνηθεί) αλλά και για τη δυσφήμιση προσώπων ηλεκτρονικά. Οπότε ας προσέχουμε τι λέμε, οι υποθέσεις είναι δικαίωμα, οι βεβαιότητες χρήζουν απόδειξης.

Απλώς αντέγραψα όλη την παράγραφο από το βιογραφικό, το ότι ήταν πολιτευτής πριν 30 χρόνια δε το χρησιμιοποιώ ως επιχείρημα. Το επιχείρημά μου είναι πως επειδή το εργοστάσιο είχε συγκεκριμένο κύκλο εργασιών σχεδόν 100 ημερών, θα είχε πρόβλημα αν έκλεινε πριν 10 μέρες εφ' όσον έβγαινε στη φόρα πως μπορεί να είχε 1-2-5 κρούσματα. Το εργοστάσιο έκλεισε τελικά σήμερα 11/9 για 15 μέρες. Ναι ΟΚ, μπορεί να ήταν και τυχαίο θα μου πεις ή μπορεί να ήταν ακαριαία η διάδοση. Επέτρεψέ μου να αμφιβάλλω και να έχω άλλη άποψη. Θεωρώ πως πρέπει να ερευνηθεί από εισαγγελέα αν έγιναν παραβάσεις του κανονισμού υγιεινής σε σχέση με τον COVID-19. Μπαίνουν σε καραντίνα 4 νομοί γιατί ένα εργοστάσιο έπρεπε να κλείσει τον κύκλο εργασιών του, αυτό πιστεύω εγώ.

Απλώς αντέγραψα όλη την παράγραφο από το βιογραφικό, το ότι ήταν πολιτευτής πριν 30 χρόνια δε το χρησιμιοποιώ ως επιχείρημα. Το επιχείρημά μου είναι πως επειδή το εργοστάσιο είχε συγκεκριμένο κύκλο εργασιών σχεδόν 100 ημερών, θα είχε πρόβλημα αν έκλεινε πριν 10 μέρες εφ' όσον έβγαινε στη φόρα πως μπορεί να είχε 1-2-5 κρούσματα. Το εργοστάσιο έκλεισε τελικά σήμερα 11/9 για 15 μέρες. Ναι ΟΚ, μπορεί να ήταν και τυχαίο θα μου πεις ή μπορεί να ήταν ακαριαία η διάδοση. Επέτρεψέ μου να αμφιβάλλω και να έχω άλλη άποψη. Θεωρώ πως πρέπει να ερευνηθεί από εισαγγελέα αν έγιναν παραβάσεις του κανονισμού υγιεινής σε σχέση με τον COVID-19. Μπαίνουν σε καραντίνα 4 νομοί γιατί ένα εργοστάσιο έπρεπε να κλείσει τον κύκλο εργασιών του, αυτό πιστεύω εγώ.
Ο καθένας πιστεύει ότι θέλει. Δεν το βρίσκεις κάπως παράλογο να πάρει κάποιος το ρίσκο να δημιουργήσει υγειονομική βόμβα προκειμένου να μην χάσει τζίρο 2 εβδομάδων ένα συσκευαστήριο που λειτουργεί με εποχιακούς υπαλλήλους?

Νομιζω τους εχετε πολυ ευκολους τους "εισαγγελεις", η πρεπει να εχει πολλους και να μην ξερουν τι να κανουν.

Να κανει ερευνα ως προς τι ο εισαγγελεας ;
Υπηρχαν ανθρωποι που ξεραν οτι ειναι αρρωστοι απο τον ιο και συνεχησαν να πηγαινουν ; Εγινε τεστ και βρηκαν φορεις και αυτοι συνεχησαν να πηγαινουν να κολησουν τους αλλους ; Εφερε ο ιδιοκτητης τον ιο στο εργοστασιο και δεν ειπε τιποτα ; Κλεσαν αυτοι που ειδαν αλλους "να φτερνιζονται" (και γω φτερνιζομαι καθε μερα εδω και καποιες μερες) υγειονικη υπηρεσια για τεστ και δεν πηγαν ;

Τιποτα απο ολα αυτα δεν ειναι "ηλιου φαηνοτερο", εικασιες ειναι απο αυτο που φανταζεται ο καθενας. Και ιδιως για να ασχοληθει εισαγγελεας.
Που ο καθενας (λογικα) εχει φακελους να διεκπαιρεωσει που τρεχουν χρονια...

Ερευνα θα κανει υγειονομικη υπηρεσια. Και αν εχουν γινει λαθη η παραληψεις θα τις καταγγειλουν. Επισης θα ψαξουν και τις επαφες των φορεων.

Τωρα για τον ανθρωπο αυτον καθ αυτον (το αφεντικο) διαβασα και εγω το βιογραφικο και μαλλον αποσπα την εκτιμηση μου οπως περιγραφεται...

Αντιγραφω απο το κειμενο ...

Από τη σύντομη περιγραφή της επιχειρηματικής του δράσης, γίνεται φανερό ότι ο κ. Πρόδρομος Παυλίδης ανήκει στους επιχειρηματίες, οι οποίοι τρέφονται από το επιχειρείν και τα κέρδη των εταιριών δεν αποτελούν αυτοσκοπό αλλά μέσο δημιουργίας. Η πορεία του μέχρι σήμερα είναι ανοδική και ο βιογραφούμενος πιστεύει ότι οι επαγγελματικοί του στόχοι έχουν επιτευχθεί. Θέλει να μεταδώσει την εμπειρία του στα παιδιά του. Τον περιορισμένο ελεύθερο χρόνο του τον αφιερώνει στην οικογένεια του.
Στην προσωπική του ζωή.... Ως άτομο, τον χαρακτηρίζει η ανθρωπιά, η δημιουργία, η διορατικότητα. Πιστεύει στον ανθρώπινο παράγοντα. Είναι επίμονος και φιλόδοξος για την επίτευξη του στόχου του. Διακατέχεται από εργατικότητα κι έχει καταφέρει να επιτύχει τους στόχους του. Η εταιρεία διαθέτει πολύ επιλεγμένο προσωπικό, το οποίο εργάζεται υπό την καθοδήγηση του βιογραφούμενου και τον αγαπά πολύ.

Με ποση ευκολια μπορουμε να αφηνουμε υπονοουμενα για ενα ανθρωπο ;

Last edited by a moderator:
Status
Not open for further replies.