Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Οι κινεζοι πως και δεν ειχαν ομως δευτερο κυμα?

Και το σημαντικοτερο πως περιορισαν την ζημια χωρις να παει στην υπολοιπη τους χωρα ?

Μεχρι στιγμης μονον αυτοι το εχουν καταφερει αυτο.

υγ

https://www.protothema.gr/greece/ar...taio-lepto-prin-to-lockdown-sti-thessaloniki/

δεν υπαρχει σωτηρια....

Οι Κινέζοι τελευταία φορά που κοίταξα (πριν λίγες βδομάδες), συνεχίζουν να λειτουργούν ειδικά ξενοδοχεία καραντίνας 15 ημερών σε κάθε ταξιδιώτη (ισχύει και για πολίτες, όχι μόνο τουρίστες), τα οποία μάλιστα χρεώνονται στον ίδιον τον ταξιδιώτη. Δεν είμαι σίγουρος αν αυτό ισχύει και για ταξιδιώτες εσωτερικού.

Έχεις άλλες ευελιξίες σα χώρα αν δεν είναι η μόνη 'βαριά' σου βιομηχανία οι τουρίστες.

Επίσης, στην Κίνα ήδη έχουν αρχίσει εμβολιασμοί (όχι πειραματικοί, οι κανονικοί, απλά σε επιλεγμένο κομμάτι του πληθυσμού).

Όσο για τα υπόλοιπα περί προσωπικών ελευθεριών, τα'χουμε ήδη συζητήσει. Δεν την ανέφερα ως παράδειγμα προς μίμηση, απλά να βλέπουμε ότι ο ιός περιορίζεται, αν αυτό αποτελέσει προτεραιότητα για ένα κράτος.

Βγήκε η σημερινή πρόγνωση του IHME. Η πρόβλεψη για την Ελλάδα είναι 6.721 νεκρούς μέχρι 1/2/2021. Η πρόγνωση αυτή είναι 10% περίπου μεγαλύτερη από την προηγούμενη.
Ελπίζουμε να πέσουν έξω, όπως συμβαίνει μέχρι τώρα.

Εχει γραφτει στο νημα των Ιων απο εμενα ΓΙαννη λιγες μερες πριν . Ψαξτο.

Ηταν επισημη ενημερωση.

Εχε στο νου σου ομως οτι με το που γεμισουν οι ΜΕΘ που εχουμε για covid ( δεν διατιθενται ολες για covid εχουμε κι αλλες αναγκες) θα στηθουν νεες ειτε σε νοσοκομεια που θα επιταχθουν ιδιωτικα ή σε δημοσια που θα γινουν ειδικου σκοπου.

Τελευταια γραμμη αμυνης ειναι αυτο που εκανε σημερα η Πολωνια..

Νοσοκομεια εκστρατειας δηλαδη οτι εκανε και η Κινα στην Γουαχαν.

....

Νοσοκομεια εκστρατειας δηλαδη οτι εκανε και η Κινα στην Γουαχαν.

To ιδιο εγινε και στην Γαλλια και στην Ιταλια. Και μαλιστα εγιναν και αερομεταφερομενα απο μια περιοχη στην αλλη, αναλογα των αναγκων ανα περιοχη σε rush (pic).

Καποιοι σκεφτηκαν ποσο καλυτερα ηταν οταν ειχαμε στρατο 600.000+ ατομων. Με κατι αναλογες ιατρικες εγκαταστασεις κλπ...Και ποσο τραγικα λειπουν τετοια νουμερα σημερα και οχι μονο για ιατρικο-περιθαλπτικους λογους αλλα και για λογους ασφαλειας.

Ειναι αλλο πραγμα να εχεις τον εξοπλισμο και τις εγκαταστασεις και αλλο το ειδικευμενο ιατρικο προσωπικο.

Μπορεις να στησεις αν εχεις τους πορους MEΘ για καθε κατοικο (που λεει ο λογος) αλλα ποιος θα τα χρησιμοποιει αυτα ?

Ουτε μπορεις να εκπαιδευσεις τοσο συντομα τοσους γιατρους και νοσηλευτες (φανταζομαι).

Η Κινα το εκανε με απολυτη επιτυχια στην Γουαχαν εχοντας και τους πορους και τον κοσμο. Τι θα ειχε γινει ομως αν ο ιος ειχε χτυπησει ολη την 1,4 δις πληθυσμου επικρατεια της ?

Προφανως το ιδιο χαος με τον δυτικο κοσμο τωρα.

Το μεταφέρω εδώ και αν γίνεται να το σβήσουν από το νήμα σεισμοί:

Τι θα γίνει με αυτό το ελεεινό ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, παίρνει φωτογραφίες απο το Facebook από κάθε άτυχο άνθρωπο που έχει φρικτό θάνατο, (αυτή τη φορά από τα παιδιά που σκοτώθηκαν στο σεισμό) και την δημοσιεύει στην πρώτη σελίδα στο ιντερνετ. Δεν θα το σταματήσει κανείς αυτό;

Βρειτε το τελευταιο αποτελεσμα της ερευνας του Ιμπεριαλ Κολετζ για την αντιμετωπιση του κορωναϊου απο την δημιουργια αντισωματων.
Ερευνα που αρχισε τον Ιουνιο και σημερα βγηκε το αποτελεσμα και δεν ειναι και τοσο αισιοδοξο.

Τα αντισωματα εναντι του ιου εξασθενουν με την παρωδο του χρονου ταχυτατα, συγκεκριμενα 25% μεσα σε τρεις μηνες, πιο συγκεκριμενα ανα φετα ηλικιων, 45% στους ηλικιωμενους (πανω των 65) και γυρω στο 15% στους 18-24...

Πραγμα που σημαινει οτι καποιος μπορει να αρπαει τον ιο καθε χρονο, η καθε καποιους μηνες. Επισης αυτο θα εχει συνεπειες στην αποτελεσματικοτητα ενος εμβολιου μεσα στον χρονο.

Δεν εχουμε βγει απο το τουνελ.

Εαν βγει το εμβολιο ... θα μειωθει ΔΡΑΣΤΙΚΑ η διασπορα (τουλαχιστον αυτο).
ΔΕΝ θα εκλειψει (εντελως) αλλα δεν θα τρεμεις να μπεις σε λεωφορειο η σινεμα.

Το πρωτο εμβολιο θα εχει αποτελεσματικοτητα 50% και παρολο που αυτο το ποσοστο
φανταζει απογοητευτικο, θα ακολουθησει και αλλο (που θα ανεβαζουν σιγα-σιγα το ποσοστο).
Ο μισοι φορεις να ΜΗΝ μεταδιδουν τον ιο .... ειναι πολυυυυυυυ μεγαααααααλη υποθεση.
Θα δουμε φως στο τουνελ .... ΦΩΤΑΡΑ ! Τωρα, σημερα ..... η μεταδοση ειναι στο 150% !
Δηλαδη δυο μεταδιδουν τον ιο σε τρεις. Σε αυτην την κατασταση υπαρχει μονο ΖΟΦΟΣ.

Το προσωρινο φωτακι που βλεπαμε (δηλαδη η ανοσια βασει των αντισωματων μας)
ΔΕΝ ειναι αοριστου χρονου. Εχει ληξη προθεσμιας .... δυστυχως ! Οπως και να χει,
πρεπει να προσεξουμε (οδηγιες υγιεινης) μεχρι το καλοκαιρι. ΠΡΕΠΕΙ .... !

Πιο εμβόλιο αυτό που ψάχνουμε μήνες τώρα; Πάσχα και αν... Με ημίμετρα δεν υπάρχει σωτηρία πάντως. Μου αρέσει ότι βλέπουν τα Χριστούγεννα και την αγορά.. Καλό είναι να έχεις όνειρα

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Οι Κινέζοι τελευταία φορά που κοίταξα (πριν λίγες βδομάδες), συνεχίζουν να λειτουργούν ειδικά ξενοδοχεία καραντίνας 15 ημερών σε κάθε ταξιδιώτη (ισχύει και για πολίτες, όχι μόνο τουρίστες), τα οποία μάλιστα χρεώνονται στον ίδιον τον ταξιδιώτη. Δεν είμαι σίγουρος αν αυτό ισχύει και για ταξιδιώτες εσωτερικού.

Έχεις άλλες ευελιξίες σα χώρα αν δεν είναι η μόνη 'βαριά' σου βιομηχανία οι τουρίστες.

Επίσης, στην Κίνα ήδη έχουν αρχίσει εμβολιασμοί (όχι πειραματικοί, οι κανονικοί, απλά σε επιλεγμένο κομμάτι του πληθυσμού).

Όσο για τα υπόλοιπα περί προσωπικών ελευθεριών, τα'χουμε ήδη συζητήσει. Δεν την ανέφερα ως παράδειγμα προς μίμηση, απλά να βλέπουμε ότι ο ιός περιορίζεται, αν αυτό αποτελέσει προτεραιότητα για ένα κράτος.

Για τα εισερχομενα κρουσματα το ξερω , εινια εδω και καιρο τα μοναδικα τους.

Αυτο που δεν καταλαβα ειναι πως γλυτωσαν εντελως το δευτερο κυμα.

Βεβαια αν διαβασεις για το νεο στελεχος στο διπλανο νημα που τελικα εχει μολυνει κατα κυριο λογο την Ευρωπη προκειται για τουριστοκαταστασεις τελικα.

Η καλοκαιρινη ανεμελια του τουρισμου ηταν που σκορπισε το δευτερο κυμα.

Αλλα και παλι ειναι μοναδικο επιτευγμα αυτο των κινεζων πως το περιορισαν πριν καν υπαρξει οπως σε ολο τον κοσμο.

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Για τα εισερχομενα κρουσματα το ξερω , εινια εδω και καιρο τα μοναδικα τους.

Αυτο που δεν καταλαβα ειναι πως γλυτωσαν εντελως το δευτερο κυμα.

Βεβαια αν διαβασεις για το νεο στελεχος στο διπλανο νημα που τελικα εχει μολυνει κατα κυριο λογο την Ευρωπη προκειται για τουριστοκαταστασεις τελικα.

Η καλοκαιρινη ανεμελια του τουρισμου ηταν που σκορπισε το δευτερο κυμα.

Αλλα και παλι ειναι μοναδικο επιτευγμα αυτο των κινεζων πως το περιορισαν πριν καν υπαρξει οπως σε ολο τον κοσμο.
Κάπου διάβασα πρόσφατα ότι πήγε να γίνει ένα μπαμ σε μια μεγάλη αγορά. Στο Πεκίνο νομίζω. Θα ψάξω να το βρω
[edit]
Λάθος, Δεν ήταν πρόσφατο δημοσίευμα αυτό που διάβασα. Ηταν του Ιουνίου.
https://www.futuredirections.org.au...19-outbreak-in-beijing-linked-to-food-market/

Last edited:
Για να πάμε και λίγο στο Brexit που έχει ξεχαστεί τελείως, οι Άγγλοι τώρα το συνηδητοποιουν καλύτερα ότι είναι 4 διαφορετικές χώρες που κάνει κάθε μία ότι θέλει. Η Σκωτία απαγορευει πτήσεις για Αγγλία η ουαλία τα δικά της, γίνεται της καρακαηδόνας εκεί......united my ass.....

Έχει πολλή πλάκα ο υποτιθέμενος ανταγωνισμός στις τηλεπικοινωνίες (και γενικώς δηλαδή αλλά ας μην το χοντρύνω)... Είμαι δώδεκα μέρες χωρίς internet από μια χαζομάρα κάποιου υπάλληλου της vodafone που αντί για συνέχιση συμβολαίου VDSL50 το συμπλήρωσε λάθος και το πήγαν για 24άρι. Ευτυχώς (?) το διάβασα όταν μου το έστειλαν, αλλά η εντολή είχε ήδη δοθεί, οπότε - όχι δεν έπεσε η ταχύτητα - έμεινα χωρίς καθόλου! Μου δώσανε μέσω 4G βέβαια, αλλά αφενός ανά 10GB θέλει τηλέφωνο(με χρέωση!!!) για ανανέωση και αφετέρου σέρνεται και όταν έχω κλήση πέφτει τελείως.

Επειδή η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, προσπαθώ από το πρωί να συνεννοηθώ με τον cosmote για φορητότητα και μαντέψτε... Είναι χειρότεροι!!! Με έχουν "γράψει" κανονικά! Είμαι 3 ώρες στο chat και κάθε λίγο κλείνει, οπότε φτου κι απ' την αρχή. Τηλέφωνα? Άστο καλύτερα, έπεσε η γραμμή τόσες φορές που δεν θυμάμαι πόσες... :bigcry:

Lockdown με ανοικτά σχολεία, μόνο ως μαύρο χιούμορ μπορεί να θεωρηθεί. Βλέπω καθημερινά πως συμπεριφέρονται τα μαθητούδια κατά το σχόλασμα, και μετά από αυτό, και σφίγγεται το στομάχι μου.

Lockdown με ανοικτά σχολεία, μόνο ως μαύρο χιούμορ μπορεί να θεωρηθεί. Βλέπω καθημερινά πως συμπεριφέρονται τα μαθητούδια κατά το σχόλασμα, και μετά από αυτό, και σφίγγεται το στομάχι μου.

Οσο και να σου φανει παραξενο εδω πανω μονο οι μαθητες δεν αψηφησαν τα μετρα. Κυριως 30αρηδες το παιζανε παλικαρια-αρνητες εξω στα καταστηματα. Βλεπω εξω παιδια ως 17 ετων να κυκλοφορουν με μασκα ακομη και μονα τους γυρνωντας απο βολτα , ακομη και 11 το βραδυ που βγαζω βολτα το σκυλο. Τα δε περισσοτερα κρουσματα που κλεινουν σχολεια ειναι απο νεαρους καθηγητες και οχι μαθητες.

Δεν αμφιβάλλω Δημήτρη.. Εδώ μέχρι και 25, YOLO...
Μεχρι και ο 4χρονος γιος μου εχει συμμορφωθεί με την μασκα. Αφου τον χαιρετησε η δασκαλα του μεσα απο το αμαξι μια μερα και δεν φορουσε μασκα και γυρισε και την ρωτησε "ποια εισαι εσυ;". Δεν την ειχε δει ποτε χωρις μασκα. Το προβλημα εδω πανω ηρθε απο τα ΜΜΜ, εκκλησιες και καποια καταστηματα που προτιμησαν να φανε προστιμο απο το να μειωσουν τα τραπεζια.

Status
Not open for further replies.