Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Και ο τουρισμος απο τα βορεια συνορα επαιξε τον ρολο του.

Για αυτο και εκλεισαν απο το αεροδρομιο σας πτησεις εσωτερικου και εξωτερικου.

Στην περιοχή μου 3 σχολεία είναι κλειστά για κρούσματα και σε καθηγητές και σε μαθητές.. Καθόταν ο μικρός και έκανε τηλεκπαίδευση από το κρεβάτι κανείς σχεδόν δεν παρακολουθούσε..
Έτσι δεν γίνεται τίποτα. Κλείστε τα όλα για 2 μήνες να τελειώνουμε μπας και καθαρίσουμε τα ημίμετρα δημιουργούν πρόβλημα

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Στην περιοχή μου 3 σχολεία είναι κλειστά για κρούσματα και σε καθηγητές και σε μαθητές.. Καθόταν ο μικρός και έκανε τηλεκπαίδευση από το κρεβάτι κανείς σχεδόν δεν παρακολουθούσε..

Ενταξει για αυτο πρεπει και εμεις να δωσουμε τον τονο.

Εγω στην τηλεκπαιδευση της ανοιξης (που ειμασταν ολοι μεσα ομως και "πανω" απο τα παιδια) τους εβαζα παντα σε γραφειο με ακουστικα για να συγκεντρωνονται το δυνατον περισσοτερο.

Ενταξει για αυτο πρεπει και εμεις να δωσουμε τον τονο.

Εγω στην τηλεκπαιδευση της ανοιξης (που ειμασταν ολοι μεσα ομως και "πανω" απο τα παιδια) τους εβαζα παντα σε γραφειο με ακουστικα για να συγκεντρωνονται το δυνατον περισσοτερο.

Η εφηβεία είναι πολύ δύσκολη και με τις παρούσες συνθήκες ακόμη δυσκολότερη.. Παρατηρώ ότι δεν υπάρχει ακόμη η παιδεία (φταίμε και εμείς σε αυτό) για εναλλακτικές λύσεις. Τα περισσότερα παιδιά το έχουν σαν χαβαλέ, δεν παρακολουθούσε σχεδόν κανείς έκαναν και πλάκα από πάνω.. Πραγματικά δεν το περίμενα τόσο χάλια
Δεν ξέρω από τα 15 και άνω αρχίζουν και ανεξαρτοποιουνται ραγδαία δεν μπορείς μια ζωή να κανεις τον μπαμπούλα

Οσο και να σου φανει παραξενο εδω πανω μονο οι μαθητες δεν αψηφησαν τα μετρα. Κυριως 30αρηδες το παιζανε παλικαρια-αρνητες εξω στα καταστηματα. Βλεπω εξω παιδια ως 17 ετων να κυκλοφορουν με μασκα ακομη και μονα τους γυρνωντας απο βολτα , ακομη και 11 το βραδυ που βγαζω βολτα το σκυλο. Τα δε περισσοτερα κρουσματα που κλεινουν σχολεια ειναι απο νεαρους καθηγητες και οχι μαθητες.

Δεν ειναι θεμα του πώς συμπεριφερονται οι μαθητες η επιταγη για κλεισιμο των σχολειων. Εστω οτι τα τηρουν στο επακρο.

Που αυτο να ισχυει μεχρι τις πρωτες ταξεις του Λυκειου.

Η εικονα που εχω απο οσους μεταξυ 17-25 συναντω στον δρομο, ειναι οτι ζουν σαν να μην υπαρχει, οχι ο ιος αλλα ουτε καν το αυριο.

Αντιθετα οι μικρες ηλικιες ειναι υποδειγματικες.

Oπου ειναι κατα μονας (η εστω ανα δυο) .... τηρουν τα μετρα.
Οπου συναγελαζονται κατα τεσσερεις η πεντε (η και παραπανω) ....
ισχυει το αγερωχο και ατιθασο και απειθαρχο του Alpha male (η Alpha female).
Oι σιωπηρες επιταγες της αγελης πανω απ'ολα .... (τα περασαμε, τα ξερουμε !)

Αυτο, τουλαχιστον, βλεπω εγω !

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Έχει πολλή πλάκα ο υποτιθέμενος ανταγωνισμός στις τηλεπικοινωνίες (και γενικώς δηλαδή αλλά ας μην το χοντρύνω)... Είμαι δώδεκα μέρες χωρίς internet από μια χαζομάρα κάποιου υπάλληλου της vodafone που αντί για συνέχιση συμβολαίου VDSL50 το συμπλήρωσε λάθος και το πήγαν για 24άρι. Ευτυχώς (?) το διάβασα όταν μου το έστειλαν, αλλά η εντολή είχε ήδη δοθεί, οπότε - όχι δεν έπεσε η ταχύτητα - έμεινα χωρίς καθόλου! Μου δώσανε μέσω 4G βέβαια, αλλά αφενός ανά 10GB θέλει τηλέφωνο(με χρέωση!!!) για ανανέωση και αφετέρου σέρνεται και όταν έχω κλήση πέφτει τελείως.

Επειδή η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, προσπαθώ από το πρωί να συνεννοηθώ με τον cosmote για φορητότητα και μαντέψτε... Είναι χειρότεροι!!! Με έχουν "γράψει" κανονικά! Είμαι 3 ώρες στο chat και κάθε λίγο κλείνει, οπότε φτου κι απ' την αρχή. Τηλέφωνα? Άστο καλύτερα, έπεσε η γραμμή τόσες φορές που δεν θυμάμαι πόσες... :bigcry:

Βάζεις το τηλ. εδώ και σε παίρνουν σχεδόν αμέσως.

Για να μη χαλάω το νήμα για τον ιο.
Προσέξτε φάση.
Πρωί η μικρή πάει στο λύκειο με το λεωφορείο. Πόσοι ήσασταν μέσα; 35. οκ με μάσκες; με μάσκες.
Μεσημέρι πάει η γυναίκα μου με το αυτοκίνητο να πάρει την κόρη από το λύκειο, επι της ευκαιρίας παίρνει και την φίλη της κόρης μέσα στο αυτοκίνητο. Ανενημέρωτες υποτίθεται στο αυτοκίνητο έπρεπε αφού δεν είναι συγγενείς πρώτου βαθμού, θα έπρεπε να φοράνε μάσκα, σταμάτησαν και στο σουπερμαρκετ.... μεταξύ μας είμαστε, πότε λέτε θα σας γράψω είμαι θετικός σε πόσο το υπολογίζετε με αυτές τις συνθήκες κάθε μέρα;

Για να μη χαλάω το νήμα για τον ιο.
Προσέξτε φάση.
Πρωί η μικρή πάει στο λύκειο με το λεωφορείο. Πόσοι ήσασταν μέσα; 35. οκ με μάσκες; με μάσκες.
Μεσημέρι πάει η γυναίκα μου με το αυτοκίνητο να πάρει την κόρη από το λύκειο, επι της ευκαιρίας παίρνει και την φίλη της κόρης μέσα στο αυτοκίνητο. Ανενημέρωτες υποτίθεται στο αυτοκίνητο έπρεπε αφού δεν είναι συγγενείς πρώτου βαθμού, θα έπρεπε να φοράνε μάσκα, σταμάτησαν και στο σουπερμαρκετ.... μεταξύ μας είμαστε, πότε λέτε θα σας γράψω είμαι θετικός σε πόσο το υπολογίζετε με αυτές τις συνθήκες κάθε μέρα;

Δηλαδή με συγχωρείς, πρέπει το κράτος να τραβήξει από το αυτί τη σύζυγο σου και να της εξηγήσει ότι η φίλη της κόρης σας δεν είναι μέλος της οικογένειας, άρα θα πρέπει κάθε συναναστροφή μαζί της να γίνεται με μάσκα;

Δηλαδή με συγχωρείς, πρέπει το κράτος να τραβήξει από το αυτί τη σύζυγο σου και να της εξηγήσει ότι η φίλη της κόρης σας δεν είναι μέλος της οικογένειας, άρα θα πρέπει κάθε συναναστροφή μαζί της να γίνεται με μάσκα;

Nα τραβήξει το κράτος το αυτί της συζύγου μου; Λυπάμαι πολύ το κράτος τι έχει να τραβήξει μετά......

Nα τραβήξει το κράτος το αυτί της συζύγου μου; Λυπάμαι πολύ το κράτος τι έχει να τραβήξει μετά......

Εντάξει, καλή η πλακίτσα, αλλά αν χρειαζόμαστε έναν αστυνομικό για να λέει τα αυτονόητα στον κάθε πολίτη, δε βγάζει πουθενά αυτό.

Σημερα πιθανοτατα θα ξαναπερασουμε τα 2000 κρουσματα (μην παμε ολοταχως για τα 2500) απο οτι ακουγεται απεξω απεξω....

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Εχουν κλεισει τα ωδεια των ατομικων μαθηματων σε ολες τις κοκκινες περιοχες και επιτρεπουν τα σχολεια και τα φροντιστηρια(Θεσσαλονικη και Σερρες εκλεισαν και τα φροντιστηρια). Τα υπουργεια δεν εχουν απαντηση στις ερωτησεις μας, οχι επιστημονικη, εστω κατι για τα προσχηματα...

Βλέποντας εικόνες από τα ΜΜΜ της Αθήνας και από εμπειρίες ατόμων δικών μου που κινούνται με αυτά η κατάσταση είναι δραματική.. Ο κόσμος αυτός θα αποσυμφορηθεί μόνο με lockdown.
Δεν είναι εποχή να βολτάρει ο οποιαδήποτε με τα ΜΜΜ χωρίς λόγο. Θα μπορούσαν να επιβάλλεται η χρήση μόνο για έκτακτη ανάγκη η εργασία αυστηρά.
Αφού δεν μπορεί να γίνει μόνο lockdown να τελειώνουμε σε λίγο θα είναι αργά
Δεν νομίζω κανείς πλέον να πιστεύει ότι τα Χριστούγεννα φέτος θα είναι όπως παλιά.

Μ αυτά και μ' αυτά πάει άπατος και ο χειμερινός τουρισμός.....

και ρεβεγιόν στο σαλόνι.....

Eχω εναν ψιλικατζη-ξηροκαρπα (απεναντι) που τροφοδοτει καφετεριες και μπαρ. :proud:
Να τον ενημερωσω οτι φετος ... δεν θα κανει χειμερινο τουρισμο, οικογενειακως ? :rolleyes:

Μόλις μίλησα τηλεφωνικά με πρώην μαθητή μου, νυν μεταπτυχιακό, που νοσεί από την Τετάρτη. Πλέον έχω να λέω πως ξέρω κάποιον που νοσεί! :))

Aααααα ....... δηλαδη δεν ειναι conspiracy theory ? :rolleyes:

Μόλις μίλησα τηλεφωνικά με πρώην μαθητή μου, νυν μεταπτυχιακό, που νοσεί από την Τετάρτη. Πλέον έχω να λέω πως ξέρω κάποιον που νοσεί! :))
Εγώ δύο περιστατικά
Κι εγώ έχω συνάδελφο που κόλλησε. 39 χρονών είναι, δεν καπνίζει.
Αυτό που μου είπε είναι ότι δυσκολευόταν πραγματικά ν' ανασάνει, που είναι λίγο φοβιστικό . Δεν χρειάστηκε να νοσηλευθεί, τώρα είναι οκ.
Επίσης πέθανε ο πρώην δήμαρχος της Πάρου που τον "ήξερα", δηλαδή τη γυναίκα του ξέρω. Κρίμα ο άνθρωπος. Πήγε να βρει γυναίκα να φροντίζει τη μάνα του. Η γυναίκα κόλλησε τη μάνα του κι αυτόν. Πέθαναν και οι δύο.

Status
Not open for further replies.