Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Δυστυχώς οι περιγραφές που κάνει ο φίλος σου Στέλιο, οι προβλέψεις και οι σχεδιασμοί που βασίζονται σε αυτές είναι εντελώς ρεαλιστικές.

Από όλα αυτά η χειρότερη πρόβλεψη είναι αυτή που αφορά την καταστροφή της μεσαίας τάξης. Παγκόσμια. Και φαίνεται ότι η καταστροφή αυτή είναι επιθυμητή και πλήρως αποδεκτή από τις ελίτ που σχεδιάζουν.

Ιστορικά από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα η δημοκρατία ως πολίτευμα και τρόπος κοινωνικής οργάνωσης ήταν πάντα συνδυασμένη με την ύπαρξη ισχυρής μεσαίας τάξης.

Μαύρες σκέψεις με καταλαμβάνουν.

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Δυστυχώς οι περιγραφές που κάνει ο φίλος σου Στέλιο, οι προβλέψεις και οι σχεδιασμοί που βασίζονται σε αυτές είναι εντελώς ρεαλιστικές.

Από όλα αυτά η χειρότερη πρόβλεψη είναι αυτή που αφορά την καταστροφή της μεσαίας τάξης. Παγκόσμια. Και φαίνεται ότι η καταστροφή αυτή είναι επιθυμητή και πλήρως αποδεκτή από τις ελίτ που σχεδιάζουν.

Ιστορικά από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα η δημοκρατία ως πολίτευμα και τρόπος κοινωνικής οργάνωσης ήταν πάντα συνδυασμένη με την ύπαρξη ισχυρής μεσαίας τάξης.

Μαύρες σκέψεις με καταλαμβάνουν.
Δεν κάνεις καλά που σε πιάνουν μαύρες σκέψεις. Η εσχατολογία κάνει κακό στη ψυχραιμία. Κι επενδύουν πολλοί στην εσχατολογία παρουσιάζοντας το μεσσιανικό τους σχέδιο.
Το σίγουρο είναι ότι με το εμβόλιο διαθέσιμο σε μερικούς μήνες το θέμα της πανδημίας θα είναι πια ελεγχόμενο.
Η θεωρία περί εξαφάνισης της μεσαίας τάξης θα παραμείνει απλώς θεωρία όσο λειτουργεί η κοινοβουλευτική δημοκρατία και οι κυβερνήσεις προκύπτουν με εκλογές.
Τα άλλα θα λυθούν με τη σειρά τους.
Έχω κι 3να επιπλέον σχόλιο, θα στο στείλω με pm, γιατί είναι πολιτικό.

Ο Άγγλος δεν είναι φίλος μου. Πήρε αρκετές χιλιάδες Ευρώ για να μας πει ότι μας είπε. Είναι επαγγελματίας σύμβουλος επιχειρήσεων.

Δε νομίζω πως υπάρχει λόγος για απαισιοδοξία. Η καταστροφή είναι σαφής, αλλά έχει να κάνει με τους ανθρώπους που χάθηκαν και θα χαθούν. Τα υπόλοιπα δεν έχουν κανένα λόγο να είναι τόσο μαύρα. Άλλωστε θυμίζω πως η πανδημία είναι παγκόσμια, ως εκ τούτου όλοι βρίσκονται στην ίδια μοίρα. Ακόμα και η Κίνα που φαίνεται ότι θα κλείσει θετικά την οικονομία της, έχει φάει τεράστιο στραπάτσο σε ανεργία κλπ.

Μετά από παγκόσμιες καταστροφές, έρχονται συνήθως μεγάλες περίοδοι ανάπτυξης και ευημερίας. Το μόνο που φοβάμαι είναι οι λαϊκιστές, που σαν όρνεα μαζεύονται πάνω από τέτοιες καταστροφές.

Δεν κάνεις καλά που σε πιάνουν μαύρες σκέψεις. Η εσχατολογία κάνει κακό στη ψυχραιμία. Κι επενδύουν πολλοί στην εσχατολογία παρουσιάζοντας το μεσσιανικό τους σχέδιο.
Το σίγουρο είναι ότι με το εμβόλιο διαθέσιμο σε μερικούς μήνες το θέμα της πανδημίας θα είναι πια ελεγχόμενο.
Η θεωρία περί εξαφάνισης της μεσαίας τάξης θα παραμείνει απλώς θεωρία όσο λειτουργεί η κοινοβουλευτική δημοκρατία και οι κυβερνήσεις προκύπτουν με εκλογές.
Τα άλλα θα λυθούν με τη σειρά τους.
Έχω κι 3να επιπλέον σχόλιο, θα στο στείλω με pm, γιατί είναι πολιτικό.

Ο Άγγλος δεν είναι φίλος μου. Πήρε αρκετές χιλιάδες Ευρώ για να μας πει ότι μας είπε. Είναι επαγγελματίας σύμβουλος επιχειρήσεων.
-Δεν εννοώ ότι με πιάνει κάποιου είδους κατάθλιψη, ούτε χάνω την ψυχραιμία μου. Υπονοώ ότι με διακατέχει μία μάλλον μελαγχολική φιλοσοφική διάθεση.

Ζούμε σε μία μεταβατική εποχή. Όλα τα σημάδια στον παγκόσμιο ορίζοντα αυτό δείχνουν. Δεν ξέρουμε τι θα προκύψει, αλλά είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε ότι η εποχή μας είναι μεταβατική. Και τα μεσσιανικά σχέδια εμφανίζονται ειδικά τις μεταβατικές εποχές!

Ενώ η Πανδημία επιταχύνει τις εξελίξεις. Είναι ιστορικά βεβαιωμένο ότι όλες οι πανδημιες συνδέονται με μεγάλες κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές μεταβολές.
Κλασσικό ιστορικό παράδειγμα η επιδημία της πανώλης που επέφερε το τέλος της φεουδαρχίας και της δουλοπαροικίας στη μεσαιωνική Αγγλία.

Μεσαία τάξη και Δημοκρατία είναι αλληλένδετες. Η μία προϋποθέτει την άλλη. Η μεσαία τάξη μπορεί να αναπνέει με τη Δημοκρατία, ενώ η Δημοκρατία αντλεί από τη μεσαία τάξη το οξυγόνο της!

Τα υπόλοιπα με π.μ. :smile:

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Μεσαία τάξη και Δημοκρατία είναι αλληλένδετες. Η μία προϋποθέτει την άλλη. Η μεσαία τάξη μπορεί να αναπνέει με τη Δημοκρατία, ενώ η Δημοκρατία αντλεί από τη μεσαία τάξη το οξυγόνο της!
Το έκλεψα αυτό. Θα το βάλω στο αρχείο μου με τις ωραίες φράσεις !

Απάντηση: Ιοί

To 2010 ...
τους 5 μηνες που μπαινοεβγαινα σε ενα κατεστραμμενο διαμερισμα (το δικο μου, που εκανα ανακαινιση)
οι μαστορες και τεχνιτες γελουσαν ... με τα υγρα μωρουδομανδηλα που εβγαζα απο τις τσεπες μου
και σκουπιζα τα χερια μου. Η ατακα ηταν "αμαν, σε βλεπουμε και υποφερουμε :laugh:" .... :icon15:

Οποτε ΝΑΙ ... το πλυσιμο των χεριων ειτε το χεις απο παιδικη ηλικια, ειτε δεν το χεις.
Δεν περιμενεις μια πανδημια να στο κανει βιωμα και αναποδραστη συνηθεια.
Εαν ειναι να σκεφτω ποσες φορες (ασυναισθητα) τριβω μυτη και ματια,
στο διαστημα μιας ημερας ... θα πρεπε να ειχα ΠΙΤΑΝΕΙ ! :rolleyes:

(λετε γιαυτο να απεφυγα το πρωτο κυμα ? .... το Μαρτιο ? .... χμμμμ :chinscratch:)

Δε νομίζω πως υπάρχει λόγος για απαισιοδοξία. Η καταστροφή είναι σαφής, αλλά έχει να κάνει με τους ανθρώπους που χάθηκαν και θα χαθούν. Τα υπόλοιπα δεν έχουν κανένα λόγο να είναι τόσο μαύρα. Άλλωστε θυμίζω πως η πανδημία είναι παγκόσμια, ως εκ τούτου όλοι βρίσκονται στην ίδια μοίρα. Ακόμα και η Κίνα που φαίνεται ότι θα κλείσει θετικά την οικονομία της, έχει φάει τεράστιο στραπάτσο σε ανεργία κλπ.

Μετά από παγκόσμιες καταστροφές, έρχονται συνήθως μεγάλες περίοδοι ανάπτυξης και ευημερίας. Το μόνο που φοβάμαι είναι οι λαϊκιστές, που σαν όρνεα μαζεύονται πάνω από τέτοιες καταστροφές.

+1

Σε περιόδους κρίσης, όλα μοιάζουν μαύρα.

Σαν να επίκειται το τέλος του κόσμου.

Πάντα όμως μετά από σοβαρή κρίση έρχεται ισχυρή ανάκαμψη.

Ιστορικά τουλάχιστον αυτό έγινε.

Η πανώλη που αποδεκάτισε την Ευρώπη στον μεσαίωνα, ξέρετε γιατί έφερε το τέλος της φεουδαρχίας?

Γιατί πεθάνανε τόσοι πολλοί που αυτοί που επιζήσανε ξαφνικά βρέθηκαν με τεράστιους πόρους σε σχέση με ότι είχαν πριν.

Κατά τη διάρκεια των παγκόσμιων πολέμων όλα φαινόταν να χάνονται.

Τι έγινε μετά?

Τρομερή ανοικοδόμηση.

Οι πιθανότητες είναι να συμβεί το ίδιο και τώρα.

Chin up λοιπόν και μείνετε ασφαλείς μέχρι να περάσει.

Συγνώμη αλλά τα παραλέμε κάπως.. Αυτό που αφουγκράζομαι είναι μια μεγάλη μερίδα που δεν κρατιέται πως και πως να αρθούν τα μέτρα να πάει να ψωνίσει, να κάνει ταξίδια να διασκεδάσει.. Μια μεγάλων μερίδα που αφουγκράζομαι στον περίγυρο μου.
Δεν θέλω να υποβαθμίσω την κουβέντα που γίνεται, αλλά δεν νομίζω ότι ήρθε το τέλος του κόσμου για κάποιους μήνες κρίσης. Καθαρά από μια εκτίμηση της καθημερινότητας... Και Ελπιζω να είναι έτσι

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Υπάρχει η καθημερινή ζωή, τα προβλήματά μας ,οι ανησυχίες μας, οι δυσκολίες που είμαστε αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουμε, τα συναισθήματά μας, οι ελπίδες μας, οι απογοητεύσεις μας. Το παρόν και οι προσδοκίες μας.

Υπάρχουν και κάποιες γενικότερες σκέψεις, κάποιοι στοχασμοί που κάνουμε με αφορμή όλα τα παραπάνω.

Έτερον εκάτερον.

Κάπως έτσι πιστεύω κι εγω. Έχετε προσπαθήσει τελευταία να βρείτε μαστόρους ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, πλακάδες κλπ.;; Πιο εύκολα βρίσκεις τον πρωθυπουργό.

Δεν νομίζω μονο οι μαστόροι μου να είναι περιζήτητοι.....

Έτσι και γίνει έστω και ελάχιστη βελτίωση και αναθαρεψει ο κόσμος , θα ξεχυθούν όλοι με τρέλα. Άλλοι στον τουρισμό, άλλοι στις αγορές , άλλοι στις ανακαινίσεις κλπ

Καλά, μην τα πεις αυτά σε κάποιον που εργάζεται σε τουρισμό-εστίαση και λιανεμπόριο..

Και όμως ξέρω κάποιους εμπόρους που πραγματικά κάνουν χρυσές δουλειές με το διαδύκτιο. Όπως επίσης και στην εστίαση ξέρω ιδιοκτήτη που οι παραγγελίες του έχουν αυξηθεί κατακόρυφα..
Και χωρίς να θέλω να ακούστε εριστικός θυμάστε όλοι την τελευταία Παρασκευή πριν το lockdown που είχαν ξεχυθεί όλοι στις αγορές.. Και δεν ήταν μικρό το ποσοστό. Συγνώμη αλλά αυτό δεν δείχνει μια κοινωνία που βασίζει στην αβεβαιότητα ενός επικείμενου γενικού κλεισίματος

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Υπάρχει η καθημερινή ζωή, τα προβλήματά μας ,οι ανησυχίες μας, οι δυσκολίες που είμαστε αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουμε, τα συναισθήματά μας, οι ελπίδες μας, οι απογοητεύσεις μας. Το παρόν και οι προσδοκίες μας.

Τίποτε από αυτά δεν μετράει στην εξέλιξη της ιστορίας. Και αν χαθούμε εμείς... έχασε η Βενετιά βελόνι...

Υπάρχουν και κάποιες γενικότερες σκέψεις, κάποιοι στοχασμοί που κάνουμε με αφορμή όλα τα παραπάνω.

Έτερον εκάτερον.

Μαύρες καταστάσεις γεννούν μαύρες σκέψεις.

Μην αφήνεις να σε επηρρεάσουν.

Όλα προσωρινά είναι (και 'μείς)

Να ρωτήσω κάτι; Δεν είναι μια ωραία πατέντα να κάνουν λιγότερα τεστ για να βγαίνει μικρότερο το νούμερο και να δημιουργείται η αίσθηση ψυχολογικά ότι πάμε καλά μειώνονται τα κρούσματα ,οπότε κάντε λίγο ακόμα υπομονή όπου να ναι ανοίγουν καταστήματα κλπ;;

Λέτε να το κάνουν;

Ως γνωστόν η πολιτική και οι πολιτικοί είναι ικανοί για όλα.

Αυτο επρεπε να το σκεφτουν ενα μηνα πριν ... τωρα ειναι λιγο αργα.
Ακομα και αν (κατορθωσουν να) τα μαγειρεψουν ... ο κοσμος εχει μουδιασει.
Θα φανει βεβαια στην ΒλακΦραϊδευ .... (αυτο το ΠΣΚ).

Status
Not open for further replies.