Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
Έχω κάρτα της Eurobank,της Εθνικής και της Αττικής.
Ο χρόνος που κάνουν για να πάρουν έγκριση από τα POS είναι πολύ περισσότερος από αυτον της Revolut.
Όταν πληρώνω με Revolut ρε παιδιά,μία που περνάει την κάρτα και στο δευτερόλεπτο έχει βγεί η έγκριση.
Απίστευτο και ανεξήγητο.

Το ιδιο και σε εμενα με τη Ν26. Σφαιρα !

Μια γιαγια φορουσε μασκα ΠΑΣΟΚ :blink: .... πλενοντας το μπαλκονι της :laugh: :flipout:
Mε τον πρασινο ηλιο και τον ονομα .... κανονικα !

Αρχιζω να εχω παραισθησεις ? :chinscratch:

Χρησιμοποιώ κάρτα πάνω κάτω 10 φορές τη μέρα (ναι τη μέρα) από την 1η καραντίνα και δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα. Ούτε Πειραιώς ούτε εθνική ούτε eurobank.

Μου έχει τύχει και εμένα στο παρελθόν, όπως και από απίστευτο overload να κάνει 5 λεπτά να επιστρέψει έγκριση η τράπεζα. Ωστόσο καλό είναι πάντα να έχουμε κάρτες 2 τραπεζών, ιδανικά μια mastercard και μια visa.

Δεδομένου του ότι χρησιμοποιώ εθνική συχνά, όλες οι υπηρεσίες καρτών της είναι επιεικώς μέτριες.

Σιγά μην πρέπει να έχουμε και δέκα καρτες.
Καλό είναι να έχουμε πάντα επάνω μας μετρητά. ΜΕΤΡΗΤΑ!
Μία κάρτα έχω μόνο. Εάν ήταν σοβαροί στην καθιέρωση και υλοποιηση του πλαστικού χρηματος, υπεραρκεί.

Είσαι σίγουρος ότι δεν έκανε πατάτα η υπάλληλος στο σούπερ;
Τις προάλλες ειχα αντίστοιχη εμπειρία.. Καθόμουν κανα δεκάλεπτο προσπαθώντας να βάλω το “σωστό pin”. Ο κόσμος περίμενε στην ουρά.. Με τα πολλά της λέω έχεις επιλέξει το σωστό λογαριασμό; (Τρεχούμενος που είχα αντί ταμιευτηρίου). Κάνει την επιλογή ξανά μπροστά μου και ως δια μαγείας όλα οκ.. Την αγριοκοιταξα, κοκκινησε ζήτησε συγνώμη και έφυγα..

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Όταν μου ζητάνε την ουρά στο σμ "έχω λίγα πράγματα" φροντιζω να ρωτώ, μετρητά ή κάρτα. Συνήθως οι λίγα πράγματα πληρώνουν με κάρτα, και τις μισές φορές που έχω αφήσει έχω βλαστημησει για την καθυστέρηση οπότε είπα, πότε ξανά.

Μιά και μιλάμε γιά κάρτες, έχετε τουλάχιστον φροντίσει να συμπληρώσετε το 30% των εισοδημάτων....; Δεν είναι πολύ μακριά η εφορία του 2021 (ίσως πιό κοντά από το τέλος της καραντίνας.....) !

Eγώ, εκτός από το περίπτερο (δεν έχει POS) πληρώνω παντού με κάρτα.

Εδώ και χρόνια και μες έχει βολέψει τρομερά.

Μόνο το ενοίκιο και τους καφέδες στη δουλειά πληρώνω μετρητά...
Έχω 50λεπτα και 1 για τα πουρμπουάρ στους ντελιβεραδες
Όλα τα άλλα με κάρτες

Θελουν να κυνηγησουν τους κλασσικους λαθραιους : εστιαση και οικοδομη.
Γιαυτο και εχουν εξαιρεσει την Αρτα με τα Γιαννενα (ενοικια, ΔΕΚΟ, ΣουπερΜαρκετ, κλπ)

Στο εξωτερικο (ΗΠΑ) δεν κυνηγουν τον αγοραστη !
Απο το λιγο που με εχει ενημερωσει ο ξαδελφος, ΑΝ πιασουν τον ελευθερο επαγγελματια
να κρυβει εισοδηματα ... η τιμωρια ειναι απλα ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ. Καλυτερα να πας να πνιγεις.
Οποτε ΟΛΟΙ εκδιδουν ειτε αποδειξη ειτε δελτιο παροχης υπηρεσιων (και ουτε λογος για
μισο-μισο το ΦΠΑ και τετοιες μαλαγανιες).

Εδω ...... υπαρχουν οι κλασσικοι φορο-υπεκφευγοντες ..... οι οποιοι ομως βασιζονται
σε μια ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ δικαιολογημενη αδυναμια των καταναλωτων : ενας υδραυλικος
στην Μεγ. Βρεταννια (προσφατο παραδειγμα φιλης της αδερφης μου) για εναν
νιπτηρα και μια βρυση (αλλαγη) ..... 600 λιρες !!!!!!! :blink::blink::blink::blink:
Μεσα σ'αυτη την τιμη βρισκονται ΟΛΑ : φοροι, υλικα, εργατικα, μεχρι και αλλαγη
πλακακια στον ΙΔΙΟ κωδικο (οχι καποιο αλλο "περιπου το ιδιο") και στοκαρισμενα.

Εδω ..... 120 ευρω ΟΛΑ !!!!!!!!!!! ....... και με σπασμενα τρια πλακακια.
Μπορει ο ελληνας να δωσει 600 λιρες (που σε ευρω ειναι περισσοτερα) για να ειναι
συνεπης ο Χ επαγγελματιας ? Η απλα δεν θα κανει την δουλεια ? Οποτε και δεν
θα προσληφθει κανενας επαγγελματιας .....

Θα μου πειτε "ας ειναι συνεπης στα 120 ευρω .... και ΟΛΑ μεσα" ?

Νταξ ..... εσεις ξερετε .....

Μάνο, τα έξοδα (με κάρτες) σε ΣΜ μετράνε....
...Αν δεν μετρούσανε κι' αυτά δύσκολα θα συγκέντρωναν πολλοί το 30%.

Re: Απάντηση: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Σιγά μην πρέπει να έχουμε και δέκα καρτες.
Καλό είναι να έχουμε πάντα επάνω μας μετρητά. ΜΕΤΡΗΤΑ!
Μία κάρτα έχω μόνο. Εάν ήταν σοβαροί στην καθιέρωση και υλοποιηση του πλαστικού χρηματος, υπεραρκεί.

Τάσο, καλώς ή κακώς, στις πληρωμές με κάρτα, υπάρχουν πολλά σημεία που μπορεί να δημιουργήσουν παροδικό πρόβλημα. Η επεξεργασία της συναλλαγής από τους processors και οι τράπεζες είναι οι δύο παράγοντες που μπορούμε να ελέγξουμε. Δεν είναι τόσο τρομερό στο πορτοφόλι αντί για μια κάρτα να υπάρχουν δύο.

Μετρητά, προσωπικά συστηματικά δεν χρησιμοποιώ εδώ και τουλάχιστον 3 χρόνια. Υπάρχει φυσικά και το ανάποδο, θυμάμαι χαρακτηριστικά, πως σε επαρχιακή πόλη πέρυσι, μου αρνήθηκε κατάστημα πληρωμή με κάρτα.

Όταν μου ζητάνε την ουρά στο σμ "έχω λίγα πράγματα" φροντιζω να ρωτώ, μετρητά ή κάρτα. Συνήθως οι λίγα πράγματα πληρώνουν με κάρτα, και τις μισές φορές που έχω αφήσει έχω βλαστημησει για την καθυστέρηση οπότε είπα, πότε ξανά.
Το "να περάσω,έχω μόνο 1,2,3...λίγα πράγμα/πράγματα" δεν το ακούω καν.
Όποιος έχει "1,2,3...λίγα πράγματα" και βιάζεται,να πάει στο mini market ή στο περίπτερο.Αφού μπήκε στο super market που ξέρει από πριν τι θα συναντήσει,θα περιμένει.
Άσε δε που αν κάποιος παραχωρήσει την σειρά του,κανονικά θα πρέπει να πάρει στην σειρά,την θέση του βιαστικού,δηλαδή να πάει τελευταίος.

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Μάνο, τα έξοδα (με κάρτες) σε ΣΜ μετράνε....
...Αν δεν μετρούσανε κι' αυτά δύσκολα θα συγκέντρωναν πολλοί το 30%.

Nαι ... εχεις δικιο !
Επειδη ομως εγω πληρωνω μετρητα στο ΣΜ ... το γενικευσα στα μη-μετρησιμα.

Και μια διορθωση : οι 600 λιρες (του υδραυλικου εν Αγγλια) ειναι 600 ευρω.
Παρασυρθηκα ως μη ωφειλα :rolleyes:

Όποιος έχει "1,2,3...λίγα πράγματα" και βιάζεται,να πάει στο mini market ή στο περίπτερο.Αφού μπήκε στο super market που ξέρει από πριν τι θα συναντήσει,θα περιμένει.
Άσε δε που αν κάποιος παραχωρήσει την σειρά του,κανονικά θα πρέπει να πάρει στην σειρά,την θέση του βιαστικού,δηλαδή να πάει τελευταίος.

Ζω στη Γερμανία και δεν υπάρχουν ούτε μίνι μάρκετ ούτε περίπτερα. όταν έχω λίγα ψώνια ρωτάω πάντα τον τελευταίο στην ουρά. Συνήθως μου την παραχωρούν από μόνοι τους, χωρίς να ρωτήσω καν.

Εγω τους στελνω στα ταμεια express που ναι μεχρι 9-10 τεμαχια.

Μερικοι το δεχονται και ευχαριστουν που δεν το σκεφθηκαν μερικοι μουτρωνουν και με αφηνουν με ενα χαμογελο.

Υπαρχει προβλεψη απο τα ΣΜ για αυτο ευτυχως.

Εγω τους στελνω στα ταμεια express που ναι μεχρι 9-10 τεμαχια.

Μερικοι το δεχονται και ευχαριστουν που δεν το σκεφθηκαν μερικοι μουτρωνουν και με αφηνουν με ενα χαμογελο.

Υπαρχει προβλεψη απο τα ΣΜ για αυτο ευτυχως.

Εδώ δεν υπάρχουν παντού ταμεία εξπρές. Στα Aldi και Lidl ας πούμε δεν έχει, μόνο σε μεγάλες υπεραγορές κλπ.

Και εδω τα ιδια γινεται με τα lidl (τα οποια αποφευγω οσο μπορω)

Με ενοχλει πολυ η πολιτικη προς τους υπαλληλους τους οπου τους υποχρεωνουν να περνουν στο ταμειο τα πραγματα αδιαφορωντας για το αν ο πελατης εχει προλαβει να τα βαλει στην σακουλα. Ενταξει τωρα μιλαμε για απανθρωπη μεταχειριση. Και ολοι κανουν τα παντα απο οσο ξερω ειτε αποθηκη ειτε ταμεια κοκ.

Status
Not open for further replies.