Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Status
Not open for further replies.
'Άστο δεν θέλω να το δω.... δεν θέλω να ξέρω με λεπτομέρειες.

Χτες είδα στο Discovery πως φτιάχνεται ένας ενισχυτής λυχνίας McIntosh!

Α αυτος που θελω να αγορασω !!!

Μπα ασε... θα ανεβασει πολυ την θερμοκρασια... ειναι και Χ2... :flipout:

To χειμώνα συμφέρει, γλιτώνεις ένα σώμα καλοριφέρ. Τουλάχιστον. Το καλοκαίρι...Ε τώρα, ποιος κάθεται μέσα να ακούει μουσική το καλοκαίρι;

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Αφήνω αυτό εδώ μια και στο νήμα των ιών δε θα ξαναγράψω. Θα ήθελα και την τοποθέτηση του Στέλιου επ αυτού μιας και το παλικάρι κάνει εξαιρετική δουλειά στα στατιστικά.

https://www.antilalospress.gr/el/Th...pf_Rmgrdq53MKN73_E7CCGxAHqI-zboLi1pjtemMX1rfI

Μάλλον εμένα θα εννοείς. Ο πίνακας του site είναι σωστός (έχει ένα λαθάκι 2.000 τεστ κάπου, αλλά δεν χάλασε ο κόσμος).
Αυτά εδώ είναι ανά 15 ήμερο τα PCR τεστ που έγιναν στην Ελλάδα;
Κυριακή, 9 Αύγουστος 2020 203.313
Κυριακή, 23 Αύγουστος 2020 197.382
Κυριακή, 6 Σεπτέμβριος 2020 179.238
Κυριακή, 20 Σεπτέμβριος 2020 174.595
Κυριακή, 4 Οκτώβριος 2020 146.910
Κυριακή, 18 Οκτώβριος 2020 193.033
Κυριακή, 1 Νοέμβριος 2020 249.874
Κυριακή, 15 Νοέμβριος 2020 300.294
Κυριακή, 29 Νοέμβριος 2020 274.039

Όπως φαίνεται το πρώτο 15ήμερο του Νοεμβρίου ήταν το καλύτερο μας, και στη συνέχεια έπεσε ο αριθμός των τεστ που έγιναν.
Που οφείλεται αυτό ?
Δεν ξέρω.
Μήπως βγήκε εκτός κάποιο μεγάλο εργαστήριο ? Μήπως δεν πηγαίνουν πια να κάνουν τεστ ιδιωτικά ? Δεν ξέρω.
Κάπου πήρε το μάτι μου για ένα πολύ μεγάλο εργαστήριο που έγινε με δωρεά και ξέμεινε από κιτ, αφού δούλεψε φουλ για μερικές βδομάδες.

Υπάρχει ένα σίγουρος τρόπος να έχει πάντα αμφιβολίες ο καθένας :
a) Κάνουν πολλά τεστ, για να βγάλουν πολλά κρούσματα, για να δικαιολογήσουν την καραντίνα.
β) Κάνουν λίγα τεστ, για να κρύψουν τα πολλά κρούσματα, για να τελειώσουν την καραντίνα, για να ανοίξουν την οικονομία.

Και οι δυο θεωρίες έχουν γραφτεί στα thread. Δεν πιστεύω αυτές τις θεωρίες.
Κάνουν όσα τεστ κάνουν, γιατί τόσα μπορούν.
Αφού υπάρχει το αντικειμενικό γεγονός των νεκρών και των διασωληνωμένων, γιατί να μαγειρέψει κάποιος τον αριθμό των κρουσμάτων ? Για να κερδίσει 2 βδομάδες "καλού κλίματος" ή "κακού κλίματος" ?

Εξάλλου, O ECDC χαρακτηρίζει τις χώρες με χρώμα βάσει πολλών κριτηρίων. Μεταξύ άλλων έχουν τα:
1. Κάλυψη πληθυσμού με τεστ ανά εβδομάδα (αριθμός PCR τεστ / πληθυσμό της χώρας).
2. Δείκτη θετικότητας (επιβεβαιωμένα κρούσματα / αριθμό PCR τεστ)

Κάνοντας λίγα τεστ η χώρα πηγαίνει χάλια και στους δυο δείκτες. Γιατί κάποιος να τo επιδιώξει σκόπιμα αυτό ? Ούτε στο εσωτερικό κερδίζει ούτε στο εξωτερικό. Δεν βρίσκω το κίνητρο.

Σήμερα έκανε ένας φίλος μου rapid σε ιδιωτικό διαγνωστικό (βγήκε αρνητικό).. Η τιμή δεν έχει πέσει στα 10 που λένε.. Κοροϊδία στο φουλ
Είχε δέκατα τος προηγούμενες μέρες είχε και μια εξ αποστάσεως επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Πήγε σε δημόσιο δεν δέχθηκαν να του κάνουν τεστ ( άλλοι από εκεί.. αν δεν είσαι σοβαρά δεν στο κάνουν)
Πόσοι νομίζετε ότι έχουν την δυνατότητα να κάνουν ιδιωτικά τεστ; Προσωπικά έχω κάνει 4 φορές επειδή τα πλήρωσε η εταιρεία μου. Αλλιώς δεν θα έκανα ούτε 1.
Γενικά καταλαβαίνω ότι είμαστε για κλάματα.. Τεστ δεν γίνονται σε όλους, όποτε δεν ξέρεις τι γίνεται σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, τιμές στα ύψη γιατί δεν θέλουν κάποιοι να χάσουν την μπιζνα με τις εταιρείες κυρίως που τους στέλνουν στα ιδιωτικά..
Πάμε λοιπόν στα τυφλά σχεδόν στο ίδιο σημείο που ξεκίνησε το lockdown και κάποιοι σκέφτονται να ανοίξουν την αγορά να πουλήσουν μπιχλιμπίδια σε στοιβαγμένους πολίτες. Σκηνές σαν Αγγλία δηλαδή για να κονομήσουν κανα ΦΠΑ και να γλυτώσουν επιδοτήσεις

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Αυτό^

Έχω την αίσθηση ξεχνάμε βασικά πράγματα που έχουν ανακοινωθεί από την αρχή ότι κάνουμε κύκλους πια.

Δεν κατάλαβαινω, ποιούς κύκλους εννοείς;..

Δεν εννοώ κύκλους με την έννοια της ομάδας ανθρώπων.

Εννοώ κύκλους συζητήσεων λεγοντας τα ίδια και τα ίδια και σε κάθε καινούργιο κύκλο συζήτησης ξεχνάμε ένα γεγονός και ξαναμπερδευόμαστε.

Κύκλους με την έννοια του round and round we go (που λέγανε και οι αρχαίοι)

Kαταρχην,
οταν λεμε 600 διασωληνομενοι ΔΕΝ ειναι ΟΛΟΙ νεοεισαχθεντες διασωληνομενοι.
Ειναι ΟΛΟΙ μαζι ... και οι παλιοεισαχθεντες και νεοεισαχθεντες. Οσοι χωρανε στις ΜΕΘ.
Δεν βγαινει ενας και μπαινει ενας. Ουτε βγαινουν 600 και μπαινουν 600.
Σμπραφ (ενα πραμα) καθε μερα ! Λες και η αναρωση διαρκει ΜΙΑ μερα.

Εαν μας εκανε κατι "καλο" αυτη η πανδημια ειναι να προσεχουμε την ουσια.
Οι λοιμωξιολογοι τα λενε ΣΩΣΤΑ ... εμεις δεν τα συλλαμβανουμε οπως ΠΡΕΠΕΙ.

Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room

Υπάρχουν αντιφατικές απόψεις των λοιμοξιωλογων σχετικα με τα σχολεία. Σε αυτά βλέπαμε να αρχίζει η καμπάνια του δεύτερου lockdown με σημαία δεν επιρρεάζουν καθόλου την πανδημία οι μαθητές με καθημερινές πρώτες δημοσιεύσεις https://www.ert.gr/frontpage/alkis-...-ta-paidia-den-apoteloyn-to-kentro-metadosis/ Τα παιδιά δεν αποτελούν το κέντρο μετάδοσης. ολο αυτό δημιούργησε μεγάλη καθυστέρηση στην επιτυχία της καραντίνας.

Τώρα αποδεικνύεται ότι ένα απο τα πιο σημαντικά σημεία διασποράς είναι τα σχολεία.

Στηρίχτηκαν σε στοιχεία από το πρώτο lockdown με αποτέλεσμα αφήνοντας ανοιχτά τα σχολεία στο δεύτερο lockdown να καθυστερήσουν στην ανάσχεση:
https://www.dw.com/el/γερμανία-3000000-μαθητές-σε-καραντίνα/a-55568551

https://www.capital.gr/diethni/3494706/germania-300-0000-mathites-se-karantina

Mπαλιτσες, φωτακια και ελατακια ..... ΣΩΘΗΚΑΜΕ !

Τεσπα,
δεν ξερω αν γινεται (σιγα-σιγα) αντιληπτο το ευρος του εγχειρηματος του εμβολιασμου.
Ηδη στην Μεγ. Βρετανια αρχισαν οι πρωτες παραφωνιες απο προχειροτητα στον σχεδιασμο.
Καποιοι ανεφεραν οτι ο εμβολιασμος μπορει να γινεται μεσα στα φαρμακεια ΚΑΙ ... γηροκομεια !
Θελω να πιστευω οτι τους ξεφυγε (ειδε κανεις το μεγεθος και πληθος των ψυγειων για mRNA ?)

Εδω στην Ελλαδα ... που ΔΕΝ φημιζομαστε για ιαπωνικο σχεδιασμο .... τι μελλει γεννεσθαι ?

Εαν (οπως λενε) πρεπει να εμβολιαζονται 2 εκατομμυρια ελληνες τον μηνα (:blink:)
οπου μονο τις 25 μερες θα λειτουργουν τα εμβολιαστικα κεντρα (στην καλυτερη περιπτωση)
και ολα μαζι ανερχονται στα 1100 κεντρα ...... για καντε τους υπολογισμους ΑΝΑ ΜΕΡΑ. :smash:
80000 εμβολιασμοι (πανελαδικως) την ημερα .... που σημαινει 72 ατομα ανα εμβολιαστικο κεντρο
(και για τους κομπιουτεραδες φιλους που αρεσκονται σε γκαζια) .... 72 / 16 ωρες = 4 με 5 ατομα την ΩΡΑ.
ΒΓΑΙΝΟΥΝ τα logistics ... ανετα .... χαλλλλλαρα, χαλαροτατα :proud: .... (που λεμε εδω πανω, στον Βορρα !)

Αρκει, να ΣΤΗΘΟΥΝ και ΕΞΟΠΛΙΣΘΟΥΝ τα εμβολιαστικα κεντρα με τον δεοντα και ΠΡΟΣΗΚΟΝΤΑ τροπο,
οπως οριζει η BionTech/PFizer και ΟΧΙ οπως κρινει ο εκαστοτε αρμοδιος(-αναρμοδιος). Γιατι αυτο ακριβως
φοβαμαι !!! Ηδη στην Μεγ. Βρετανια, οι αυθαιρεσιες στην οργανωση (μικρες η μεγαλες) αρχιζουν να διαφαινονται.

Τα περισσότερα σπίτια έχουν στολίζει.. Εμείς από τον Νοέμβριο είμαστε κομπλέ με τα περσινά. Μαγαζιά κλειστά ειδικά εστίασης ποιος θα αγοράσει στολίδια τώρα.. Να έχουμε να λέμε
Να δω τι θα κάνουν με τα mall που στις γιορτές γίνεται σφαγή.. Η λογική λέει ότι δεν θα ανοίξει τίποτα

Sent from my iPhone xs max using Tapatalk

Τα περισσότερα σπίτια έχουν στολίζει.. Εμείς από τον Νοέμβριο είμαστε κομπλέ με τα περσινά. Μαγαζιά κλειστά ειδικά εστίασης ποιος θα αγοράσει στολίδια τώρα.. Να έχουμε να λέμε
Να δω τι θα κάνουν με τα mall που στις γιορτές γίνεται σφαγή.. Η λογική λέει ότι δεν θα ανοίξει τίποτα

Ποια mall ρε σεις ?

Ουτε τα εμπορικα της γειτονιας δεν θα ανοιξουν τουλαχιστον ως τις 21 δεκεμβριου.

Mall και λοιπα μετα τις γιορτες και αν .....

Status
Not open for further replies.