Απάντηση: Re: Ομιλείτε παρακαλώ - Chat Room
Αφήνω αυτό εδώ μια και στο νήμα των ιών δε θα ξαναγράψω. Θα ήθελα και την τοποθέτηση του Στέλιου επ αυτού μιας και το παλικάρι κάνει εξαιρετική δουλειά στα στατιστικά.
https://www.antilalospress.gr/el/Th...pf_Rmgrdq53MKN73_E7CCGxAHqI-zboLi1pjtemMX1rfI
Μάλλον εμένα θα εννοείς. Ο πίνακας του site είναι σωστός (έχει ένα λαθάκι 2.000 τεστ κάπου, αλλά δεν χάλασε ο κόσμος).
Αυτά εδώ είναι ανά 15 ήμερο τα PCR τεστ που έγιναν στην Ελλάδα;
Κυριακή, 9 Αύγουστος 2020 203.313
Κυριακή, 23 Αύγουστος 2020 197.382
Κυριακή, 6 Σεπτέμβριος 2020 179.238
Κυριακή, 20 Σεπτέμβριος 2020 174.595
Κυριακή, 4 Οκτώβριος 2020 146.910
Κυριακή, 18 Οκτώβριος 2020 193.033
Κυριακή, 1 Νοέμβριος 2020 249.874
Κυριακή, 15 Νοέμβριος 2020 300.294
Κυριακή, 29 Νοέμβριος 2020 274.039
Όπως φαίνεται το πρώτο 15ήμερο του Νοεμβρίου ήταν το καλύτερο μας, και στη συνέχεια έπεσε ο αριθμός των τεστ που έγιναν.
Που οφείλεται αυτό ?
Δεν ξέρω.
Μήπως βγήκε εκτός κάποιο μεγάλο εργαστήριο ? Μήπως δεν πηγαίνουν πια να κάνουν τεστ ιδιωτικά ? Δεν ξέρω.
Κάπου πήρε το μάτι μου για ένα πολύ μεγάλο εργαστήριο που έγινε με δωρεά και ξέμεινε από κιτ, αφού δούλεψε φουλ για μερικές βδομάδες.
Υπάρχει ένα σίγουρος τρόπος να έχει πάντα αμφιβολίες ο καθένας :
a) Κάνουν πολλά τεστ, για να βγάλουν πολλά κρούσματα, για να δικαιολογήσουν την καραντίνα.
β) Κάνουν λίγα τεστ, για να κρύψουν τα πολλά κρούσματα, για να τελειώσουν την καραντίνα, για να ανοίξουν την οικονομία.
Και οι δυο θεωρίες έχουν γραφτεί στα thread. Δεν πιστεύω αυτές τις θεωρίες.
Κάνουν όσα τεστ κάνουν, γιατί τόσα μπορούν.
Αφού υπάρχει το αντικειμενικό γεγονός των νεκρών και των διασωληνωμένων, γιατί να μαγειρέψει κάποιος τον αριθμό των κρουσμάτων ? Για να κερδίσει 2 βδομάδες "καλού κλίματος" ή "κακού κλίματος" ?
Εξάλλου, O ECDC χαρακτηρίζει τις χώρες με χρώμα βάσει πολλών κριτηρίων. Μεταξύ άλλων έχουν τα:
1. Κάλυψη πληθυσμού με τεστ ανά εβδομάδα (αριθμός PCR τεστ / πληθυσμό της χώρας).
2. Δείκτη θετικότητας (επιβεβαιωμένα κρούσματα / αριθμό PCR τεστ)
Κάνοντας λίγα τεστ η χώρα πηγαίνει χάλια και στους δυο δείκτες. Γιατί κάποιος να τo επιδιώξει σκόπιμα αυτό ? Ούτε στο εσωτερικό κερδίζει ούτε στο εξωτερικό. Δεν βρίσκω το κίνητρο.